Mistä rahaa?

Maroolofi

Olen 29 vuotias mies, jolla ei ole koulutusta eikä työhistoriaa. Palkkatöihin en aio mennä ikinä, mutta haluaisin kuitenkin tehdä jotain hyödyllistä ja mielekästä. Vapaaehtoistyö kiinnostaisi.

Miten raha-asiat? Tulen pienellä toimeen. Tarvitsisin rahaa lähinnä vuokraan ja ruokaan.

Tähän mennessä olen ollut opiskelemassa ja työkokeiluissa. Kaikki on jääneet kesken erinäisten henkilökohtaisten ongelmien takia.

Miten ihmiset suhtautuvat tällaiseen, esim. viranomaiset? En halua tehdä töitä palkkaa vastaan. Haluaisin siis, että yhteiskunta elättää minut, mutta tekisin kuitenkin jotain yleishyödyllistä kantaakseni ns. korteni kekoon.

Kokemuksia, neuvoja, samanlaisessa tilanteessa olevia?

16

676

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • F-u-2

      Ja ajattelit loisia minun maksamilla verorahoilla? Kuule, mene töihin jos haluat olla hyödyksi. Loiset ovat tauti!

      • Mädännäisyydet.

        Kyllä saatana antaa sinulle almuja sossun hengessä,ihmisille jotka ovat kaikkensa tehneet elääkseen ja ovat tilapäisesti avuntarpeessa sossu piruilee niinpaljon kuin jaksaa.Niin kuumaa Helvettiä tuskin onkaan missä toivoisin teidän kerran viellä kärventyvän!


    • Maroolofi

      Et ilmeisesti osaa lukea?

    • Velma/

      Toi sun tilanne on aika outo, mutta samalla kuitenkin aika kiinnostava. :D

      Ainakin työvoimatoimisto sanoo katsovansa tapauskohtaisesti, että onko vapaaehtoistyö sallittua. Sen tarkemmin siitä en tiedä, kun en virallisesti työtön ole koskaan ollut.

      Joissain vapaaehtoistöissä tarjotaan myös ruoka työpäivinä, ainakin monissa isoissa tapahtumissa oleville tarjotaan (festarit, Jukolan viesti yms.).

    • Trolleja liikkeellä

      Ilmiselvä provokaatio

    • n30

      Mua kiinnostaisi tämä aihe myös. Mulla on yksi ammatti hoitoalalta, jota en haluaisi/jaksaisi tehdä. Nyt opiskelen toista ammattia, mutta näyttää siltä että minulla ei ole tiettyä ominaisuutta, jota tällä alalla vaaditaan enkä voi muuttua muuksi kuin mitä olen. Palkkatyön oravanpyörä ei houkuttaisi yhtään eikä kitkerät ilmapiirit, joihin työpaikoissa olen törmännyt. Jos heittäytyisinkin ihan tukien varaan (pärjään vähillä varoilla) ja tekisin vapaaehtoistyötä, se kuulostaisi ajatuksena hyvältä. Haluaisin olla hyödyksi niin, että se tuntuisi itsestäkin luontevalta, esim. olisin varmasti hyvä jonkinlaisena tukihenkilönä tai vastaavana. Minulla on sosiaalisia taitoja, olen vastuuntuntoinen, luotettava ja rauhallinen, osaan kuunnella ja ottaa muut huomioon, en ole hyvä ryhmässä vaan enemmän kahden kesken, pidän eläimistä, luonnosta, hoivaamisesta, kirjoittamisesta. Ei kellään olisi asiallisia ideoita? Onkohan ketjun aloittaja löytänyt jo etsimänsä?

      • Teitä ei enää tarvita

        Hoitohenkilöstö pitäisi tarkastaa kaikkialla,ja vaihtaa vainohullujen tilalle tilalle nuorempia alastaan kiinnostuneita.Ja sama pätee sosiaalialallekin.Niinkovat työkalut että vastaavat irtoaisivat palleiltaan.Nämä byrograatit ovat irronneet kauaksi ihmissoikeus velvoitteistaan.


    • Kahlittu pääsky

      Hei!

      Mielenkiintoinen ajatus, ja ymmärrän sinua täysin. Olen itse 30-vuotias ammattikorkeakoulun käynyt nainen, eikä työelämä oikein vastaa käsitystäni hyvän elämän elämisestä ja hyvän jakamisesta muille. Minut on kuitenkin aivopesty uskomaan siihen, että jokaisen on kannettava kortensa yhteiskunnan kekoon, joten juoksen oravanpyörässä velvollisuudentunnosta. Mitään nautintoa en siitä saa, enkä koe antavani tarpeeksi yhteiskunnallekaan, vaikka kirjoittamattomat vaatimukset täytänkin omalta osaltani.

      Joka päivä toivon lottovoittoa - isoa sellaista siis. Sen turvin voisin kustantaa elämiseni olematta yhteiskunnalle taakka, ja voisin toteuttaa itseäni omaa hyvinvointiani tukien ja jakaen hyvää myös läheisilleni.

      Kuten sinunkin, myös minun unelmani olisi tehdä vapaaehtoistyötä kokopäiväisesti. Haluaisin asua maalla, jossa voisin viljellä ja pitää kotieläimiä. Maatilalleni voisi tulla asumaan sijaislapsia, ja pihapiirissä voisi olla myös talo/ taloja, joissa voisi tilapäisesti majoittua ihmisiä, jotka kaipaavat pysähtymistä ja eheytymistä vaikeista elämäntilanteista. Mikäpä parantaisi sen paremmin kuin luonnon läheisyys, aika ja ihminen, jolla on mahdollisuus kuunnella ja tukea? Lisäksi voisin koirani kanssa vierailla sellaisten ihmisten luona, jotka sitä kipeimmin kaipaavat.

      No mutta, ei onnistu tässä maailmassa...

      • VihreäHippi

        Moi n30 ja Kahlittu pääsky!

        Jaan todella samanlaisia ajatuksia kanssanne. Saan nyt agronomin tutkinnon tehtyä ja haluan tehdä vapaaehtoistyötä, mutta joo, rahaakin pitäis ansaita. Jos olette kuulleet creencare toiminnasta, niin siinä olisi yksi mahdollisuus päästä toteuttamaan näitä haaveita. Yhdistää hoivatyö, vanhustyö, vapaaehtoistyö, kasvinviljely, luomu, eläimet, musiikkiterapia ja vaikka mitä. Minulla on valtavasti ideoita, mitä haluaisin toteuttaa, mutten tiedä mistä aloittaa ja pitäisi löytää muutama samanhenkinen aloittamaan ideointia. Tai ei tää tietenkään täysin vapaaehtoistoimintaa olisi, mutta tienaisi omansa pois ja riittävästi elämiseen. Toivottavasti huomaatte vielä tämän tai löytyy muita kiinnostuneita. Ilmoitelkaa itsestänne, niin laitan sitten sähköpostiosoitteeni tänne. Olisi todella mukavaa löytää kavereita ideoimaan tätä!


    • follde

      haukutte tavallisia kansalaisia kun he ns. "loisivat" verorahoillamme.. mutta sensijaan annatte Valtion vapaasti kusettaa ja ryöstää teiltä : D ottakaa asioista selvää ennenkuin alatte mesoamaan turhasta..

    • Näin se menee

      Vapaaehtoistyö on vastikkeetonta eli et saa siitä palkkaa.Lahjoitat työpanoksesi hyvään tarkoitukseen.

    • Ejymmarra

      Mikä se valtio on, joka meitä ryöstää??

    • OhuulipyöreäO

      Keräilet pulloja, nyt syksyn tullen marjoja, käpyjä. Talvella teet lumitöitä jne. Minkä lantin saat niin sillä ostat ruuat (ei riitä vuokraan). Ja jos joku ei maksa, vaikka olisit luonut lumet pihalta, VOILA siitä tuli vapaaehtoityötä. Siis mielenkiintoinen ajatusmaailma sulla, mutta olen hieman samaa mieltä, miksi meidän pitäisi elättää sinua, jos haluat olla vain elämäntapataiteilija.
      Ai niin, muutat johonkin lämpimään maahan, niin voit asua vaikka asuntovaunussa, ei mene raha vuokraan.

    • izBo

      Armotonta provokaatiota tämä koko palsta :D

    • vaikeaa se on

      Ensinnäkin sinun pitää päästä reilusti eläkkeelle ja silloinhan sinulla on taattu säännöllinen tulonlähde maksaa elämisen perusjutut. Sitten voit mennä tai hakeutua johonkin vaikka yhdistyspohjaiseen toimintaa, Helpommin asia luontuu, jos sinua kiinnostaa jokin juttu: milenterveyskuontoutus, vammaistyö, urheilu, uskonnollinen tai aatteellinen toiminta, luonnonsuojelu ym.
      Yleensä ihmisellä täytyy itsellä olla kiinnostus tai arvostus asiaa kohtaa että jaksaa toimia, sitoutua pitkäjänteisyyteen vapaaehtoistyössä.
      Kyllähän joku yhdsitys voisi tarjota sinulle ruuan, ja asunnon mutta silloin se kyllä edellyttää todella sitoutumsita ja pitkäjänteisyyttä ja merkittävää työpanosta. Jos et jaksa pitää yllä säännöllistä palkkatytötä niin niin et sitten varmaan jaksa pitää kokotoimista vapaaetoistoimintaa jossain yhteisössä.
      Jos on eläkkeellä niin saa olla tulojakin muutaman sadan euron verran. Ei kai viranomaisilla ole asiaa mitään vastaan, jos olet eläkkeellä. Jos et ole eläkkeellä, työnhakijana tai sairauslomalla, silloin kyllä verottaja kyselee jatkuvasti, millä itsesi elätät: teetkö pimeää juttua jossain firmassa, oletko rahanpesussa, välittätkö jotain.'
      Jos henkilöllä ei ole julkista yhteiskunnan hyväksymää tulonlähdettä, niin rekisteröidyt yhdistykset tai yhteisöt eivät mielellään ota työyhteisöönsä epämääräistä porukkaa, koska silloin virnomaiset ovat tenttaamassa tätä yhteisöä. Juuti tätä puolta varmaan ajat takaa, että ilman eläkettä tai työttömyyspäivärahaa tekisit jotain.

      • Vihtori O

        Jumala maksaa sinulle palkkaa, eikä se ole tästä maailmasta.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      393
      3905
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      135
      2720
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      129
      1887
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1330
    5. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      172
      1209
    6. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      51
      1202
    7. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      73
      1181
    8. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      64
      1135
    9. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      51
      962
    10. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      291
      940
    Aihe