Ranskaan, Skotlantiin...? Kysymyksiä!

tkäktkäktkäktkäkt

Olen lukiossa ja haluaisin kovasti jonnekkin päin Eurooppaa yliopistoon valmistumisen jälkeen. Mietin Skotlantia (ei lukukausimaksuja) mutta hakeekohan sinne hirveän moni juuri tuon takia? Varmaan vaikea päästä. Toisena Ranska, onkohan mahdollista päästä, kun olen lukenut ranskaa 2 v. yläasteella ja nyt voisin omatoimisesti opiskella kieltä esim. kansalaisopistossa itsenäisesti? Missä muissa maissa ei ole korkeita lukukausimaksuja? Tai sitten au pairina ensin kieltä opettelemassa?
Lisäksi: Jos saisin suoritettua tutkinnon Skotlannissa tai jossain muualla englanniksi, onko mahdollisuuksia saada töitä muista engl.kielisistä maista?
Ahdistus tämän asian takia kun olisi mahtavaa päästä ulkomailla opiskelemaan...

2

151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fofeskmf

      Skotlannissa on hyviä ja ei-niin-hyviä yliopistoja ja niihin hyviin voi olla vaikea päästä, mutta paljon riippuu myös siitä, mitä alaa haet opiskelemaan. Johonkin vähemmän suosittuun kohteeseen lienee helpompi päästä ja niihin ei-hyviin yliopistoihin ei oikeasti kannata edes hakea, vaikka pääsisitkin. Lisää tietoa Skoteissa ja muuallakin Briteissä opiskelusta on täällä: http://www.isory.org. Suosittelen etenkin keskustelupalstaa: http://forum.isory.org.

      Ranskasta en juurikaan osaa sanoa muuta kuin että siellähän taitaa julkisissa yliopistoissa olla karsintoja, eli kaikki pääsevät sisään, mutta osa tippuu opiskeluiden aikana pois. Itse hakisin mielummin Belgiaan opiskelemaan, esim. Université Libre de Bruxellesiin, siellä ei lukukausimaksut ole kovin pahoja EU-kansalaiselle ja muutenkin belgialainen yliopistosysteemi ei karsi ketään pois. Jotenkin vaan tuntuu siltä, että Belgia on helpommin "handlattava" kuin Ranska, vaikken Ranskassa siis olekaan opiskellut, Belgia on kyllä tuttu. Joka tapauksessa au pair-vuoden kautta aukeaa varmasti valitsemasi maan kieli ja opiskelumahdollisuudetkin, oli maa mikä tahansa. EU-maihin on helppo lähteä opiskelemaan ja au pairiksi.

      • tkäktkäktkäktkäkt

        Kiitos vastauksesta!
        Jos koko tutkinon haluaisi Belgiassa suorittaa, niin tuon yliopiston sivuja selailin ja huomasin että ranskan taito pitää osoittaa, jos en kirjoita sitä niin joku koe paikanpäällä...
        Ja lukukausimaksut eivät näyttäneet pahoilta! Tuntuu kuitenkin että Suomessa on paljon helpompi päästä haluamaani alaa lukemaan, en kyllä tuolta sivuilta löytänyt mitään pisterajoja... Skotlannista tiedän että melko hyviä pitäisi kirjoituksista saada.

        Jotenkin vaan tuntuu että jos suoritan tutkinnon Suomessa niin olen täällä sitten koko loppuelämäni. Tai sitten hakee masters-tason tutkintoa suorittamaan myöhemin ulkomaille?
        No, mutta onhan tässä vielä pari vuotta aikaa miettiä (:


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2950
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      117
      2174
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1574
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      71
      1033
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe