Tervetuloa Suomeen ja takaisin

suomi poke

Herää kysymys miksi Suomeen muutto olisi vaikeampaa kun silloin aikanaan sinne ulkomaille meno ? Sossu, työkkäri, maistraatti, verottaja, ovat periaatteessa myös muissa maissa mutta vähän eri nimisinä, ettehän te yhteiskunnan ulkopuolella kai eläneet siellä muuttomaassannekaan?

Työkkäri on perseestä, jos vähän omaatte ammattitaitoa ja oma-aloitteisuutta ottakaa työllistäminen omiin käsiinne. Myös yrittämistä voitte harkita, siinäkin kannattaa oikoa mutkia ja tehdä aluksi töitä vaikka ”synkkänä” jos se on mahdollista. Monet toimijat vaativat ALV rekisteröityneen firman jolta ostaa palveluja, joten kannattaa pistää pystyyn yritys, Ky on parempi kun pelkkä toiminimi.

Suomessa vaaditaan henkilötunnus joka jumalan paperiin, joten täällä huolehditaan siitä jo lailla että yksityisyytesi on kaikkien tiedossa. 80/90-luvun pankkidraaman jälkeen pankin ovat lisänneet asiakkaittensa urkintaa. Kun avaat tilin isomassa pankkikonsernissa sinulta kysytään kaikki, mutta ihan kaikkeen ei kannata vastata, jos se on esteenä tilin avaamiseen mene toiseen pankkiin. Jos sinulla on nappulaa ulkomailla ei niitä kaikkia kannata kotiuttaa, EU:ssa talletuskorko on matala.

En puutu siihen onko suomalaiset vittumaisia vai ovatko he muuttuneet vittumaisiksi. Ihmis- ja henkilösuhteissa pelaa; ”niin metsä vastaa kun sinne huutaa tai sitä saa mitä tilaa”. Olen asunut Suomessa yli 65 vuotta eikä juopot ole vielä vaikeuttaneet elämääni, en tosin liiku kaupungilla ravintoloiden sulkemisaikaan. Kännikaloja on joka puolella maailmaa missä alkoholijuomien nauttiminen ei ole kriminalisoitu, eikä Suomi tee siinä poikkeusta.

Sen ainakin tiedän, että monissa maissa tupakoidaan nykyisin enemmän kun Suomessa. Myös monet asiat toimivat täällä paremmin kun monissa muissa maissa. Suomi ei ole mikään takapajula , vaikka muutamat ”virtuali maahanmuuttajat” näin valittavat. Toki täällä on väillä kylmä kun ryssän helvetissä onhan Siperia jo lähinaapurimme aluetta, toisaalta eihän täällä tarvitse kärvistellä juuri helteissä. Neljä vuodenaikaa luo vaihtelua, verrattuna vaikka vuoteen Fatu Hivalla jossa vuoden keskilämpötila on 25,3°.

Suomi pitää ottaa Suomena, jos tänne muuttaa takaisin, tästä ei tule sitä ihannemaata josta tänne muutitte. Kaikissa maissa on hyvä ja huonot puolet, se on puhtaasti makukysymys kumpia löytyy enemmän. Toki se Suomi on muuttunut josta vuosia sitten muutitte sinne ulkomaille. Täällä osataan jo palvella asiakkaita, paremmin kun silloin kun olimme osana itä-blokin maita (USA:n huomio). Myös maahanmuuttajat ovat ”rikastuttaneet” kulttuuriamme, samoin Romanian kerjäläiset jotka elävöittävät muuten niin steriiliä katukuvaamme.

Suomi on nykyisin ”pikku-ameriikka”, näkyyhän kaduilla ja teillä, Harrikoita, jenkkirautoja ja turpeita ihmisiä. Myös homot on rehabilitoitu onhan Ruotsi paras/rakas naapurimme. Meillä ei ole edelleenkään kuninkaallisia, mutta onneksi erilaiset tosi-TV ohjelmat tuovat julkisuuteen kanoja ja kukkoja joita ihailla. Tällaista on siis Suomessa, jos olo ottaa pattiin ainahan täältä pääsee pois, Schengenin sopimus takaa avoimet rajat.

1

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomessa taas

      Olipa harvinaisen selkeäpäinen kirjoitus ja mahdollisesti ihan aidolta Suomessa asuvalta suomalaiselta? Jos sieltä löytyy sinunlaisiasi, ei se mikään turha maa liene.

      Minulle Suomessa on kaksi asiaa, jotka minut tänne toivat: kieli ja luonto. Myöhemmin tuli mukaan Ihminen, jonka takia täällä on nyt hyvä olla, olkoon virkamieskyykytys mitä tahansa ja tulot toistaiseksi nollassa. Suomen kieli on loppumattoman rikas maailma, jonka voi itse luoda, vaikka kirjoittamalla. Siitä voi sukeutua uusi uljas ura, varsinkin muualla asuneelle, jolle on mahdollisesti kehittynyt hiukan 'perspektiiviä'. Ei muualla asuminen ole tae viisastumisesta, mutta kyllä sitä voi käyttää hyödyllisesti - omasta asenteesta se riippunee. Voi käydä läpi vaikka miten hienon koulutuksen, mutta jos asenne on ylimielinen, ei kalloon jää mitään.

      Ainakin tällä hetkellä Suomi on kaunis. Viikon päästä on monen kuukauden karenssikin ohi ja pääsen nauttimaan työttömyysavustusta. Töitä vaan ei ole löytynyt. No, kaikki aikanaan. Onnea kaikille muillekin kotimaahan palanneille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4698
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      134
      4223
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      36
      2795
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      213
      1835
    5. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      37
      1367
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      25
      1339
    7. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1316
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      67
      1278
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1243
    10. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1222
    Aihe