Susiviha kuvastaa hyvin ihmisten typeryyttä

eläimille oikeutta

Viime aikoina media paistatteli tapaturmalla, jossa susi tappoi hoitajan eläintarhassa. Sudet ovat petoeläimiä ja villejä. Kuuluvat mielestäni luontoon, joten on ensinnäkin väärin lukita villieläintä häkkiin ihmisten katseltavaksi.

On ikävää sekä susien, että tämän hoitajan kannalta, että tästä asiasta nostettiin näin iso media kohu. Hoitaja varmasti tiesi astuessaan susian kanssa samaan häkkiin, että on tekemisissä petoeläinten kanssa. Tunti riskit jne. mielestäni se on jokaisen omavastuu kun menee vapaaehtoisesti lähelle petoeläintä.

Ajatellaan nyt asiaa järkevästi. Ihmiset tappavat toisiaan ympäri maailmaa päivittäin ja sudet tappavat ihmisiä PALJON harvemmin.

Isompi uhka siis me ihmiset olemme toisillemme, kuin yksikään petoeläin meille. On suorastaan typerää vihata susia ja viedä tämäkin laji sukupuuton partaalle.

Enemmän me myöskin tapamme omia koiria ja muita eläimiä kuin sudet, joten turha syyttää susia siitä jos naapurin Turre on susi pistänyt poskeensa. Tämä ihminen olisi voinut pitää koiraansa ensinnäkin yöllä sisällä. Niin kuin kunnon koiranomistaja tekeekin.

Sudet eivät tuppaudu ihmisten lähelle, tai kaupunkialueille, ellei omalta reviiriltään ruoka ja tila lopu. Sudet pelkäävät ja välttelevät ihmisiä. Olemme laajentaneet niin paljon omaa tilaa, että susiltakin alkaa lopuua tila. Siis miksi syytämme muita asioista kun syy on meidän ihmisten?

Ihminen on petoeläimistä pahin ja vaarallisin. Voisimme siis jokainen katsoa maailmaa toisin silmin ja oppia näkemään tämä maailma epäitsekkäämmällä tavalla. Olemme me ihmisetkin kuitenkin riippuvaisia luonnosta, mutta emme vieläkään osaa arvostaa ympärillä eläviä eläimiä. Kaikista, mitkä ovat vähänkin meille uhka on päästävä eroon. Samoin oli mm. Valkohain kanssa. Koko laji meinasi kuolla sukupuuttoon, koska salametsästys lisääntyi. Ihmiset pelkäsivät aivan turhaan tätä haita. Nämä kun syövät ihmisiä todella harvoin ja ihmisen liha on jopa pahaa Valkohaiden mielestä.

Käyttäkää ihmiset siis järkeänne. Miksi vihata niin uljasta ja kaunista eläintä kun sutta? Ajaa tämäkin eläin sukupuuton partaalle tyhmyyden takia..

28

410

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Metsäsuden suojelija

      Mielestäni harjoitettu ihmisistä piittaamaton petopolitiikka (susin ylisuojelu, ja lähes pyhäksi eläimeksi nostaminen) ja poliisilain 25§ noudattamatta jättäminen alkaa olla uhka koko susikannalle.
      Päättäjät eivät ole ymmärtäneet miksi osa susista alkaa pyöriä jatkuvasti ja lisääntyvissä määrin lähellä asutusta ja alkaa pitää aluetta omana reviirinään. Kun jollakin alueella susia alkaa olla liikaa heikommat yksilöt/laumat saavat reviireistä huonoimmat alueet, eli niiden alueet yhdistyvät ihmisasutuksiin suuremmilta osin kuin vahvempien, todellisten metsäsusien.
      Kyseiset heikommat susiyksilöt ovat saaneet ja saavat jatkuvasti siedätyshoitoa ihmisistä, ja ovat tottuneet ihmisiin ja alkaneet muuttua taajamasusiksi, joilla ei ole luontonsa puolesta paljonkaan tekemistä todellisen metsäsuden kanssa, joka ihmistä kammoaa. Mielestäni on vain ajan kysymys koska taajamasusi reviiriään puolustaessaan käy ihmisen kimppuun, todennäköisesti lapsen. Mikäli tämä päästetään tapahtumaan yleinen mielipide pakottaa tappamaan kaikki sudet Suomesta sukupuuttoon.
      Oikeat metsäsudet voidaan vielä pelastaa kun vielä ei ole tullut Suomessa ihmisuhreja. Metsäsuden pelastaminen tapahtuu siten, että viranomaiset aikaisempaa aktiivisemmin myöntävät kaatolupia taajamissa viihtyville susille, jotka helppoon saaliiseen tottuneina ovat lähellä asutusta.
      Sudet eivät ole tappaneet ketään sataan vuoteen, koska kaikki sudet tapettiin Suomesta vähän yli 100 vuotta sitten, syy: Sudet tappoivat Varsinais-Suomessa 1800 luvun loppupuolella yli kaksi- kymmentä lasta. Tämän jälkeen tilattiin ammattimetsästäjät näille susille ja julistettiin susi panaan. Nyt on äärimmäisen tärkeää, että asutuksen nurkissa pyörivät taajamissa viihtyvät sudet kaadetaan välittömästi. Vaarana on muutoin, että taas toisen kerran ensimmäisen lapsen tapon jälkeen sama toistuu. Mikäli oikeasti pidät siitä, että susi kuuluu Suomen luontoon, voit tuskin olla asiasta eri mieltä.
      Mikäli valittu susien ylisuojelulinja saa edelleen jatkua on selvää ,että susi voi näyttäytyessään myös käydä ihmisen kimppuun – se on kyllä ainoastaan ajankysymys milloin ensimmäinen hyökkäys tapahtuu. Sudet vanhenevat ja vanhat sudet etsivät helppoa saalista.
      Eniten susien tappotekoja tunnetaan 1800-luvulta, jolloin kirjattiin Kaukolan, Kivennavan, Hämeen ja Varsinais-Suomen lastensurmat. Yhteensä susien tappamiksi tiedetään merkityn 110 suomalaista lasta. Viimeinen mainittu suomalainen susiuhri oli 7.11.1881 kuollut viisivuotias Kalle Oskari Grönroos Vahdosta.
      Hei ystäväni lista on todella pitkä eri riskeistä joita ihminen elämässään kohtaa tietäen tai tietämättään. On todella typerää vedota siihen, että lapset saa asettaa alttiiksi susi vaaralle vain siksi, että maailmassa on muitakin vaaroja. Haluatko sinä, että ehkä piankin siihen lisätään yhdeksi ranskalaiseksi viivaksi - susi tappoi ja söi yksin ulkoilleen vanhuksen tai lapsen? Tämä asia on hoidettavissa jos halutaan. Mitä luulet tapahtuvan mahdollisen susisurman jälkeen. Arvaan, että sudet tapetaan taas sukupuuttoon Suomesta. Miksi? Siksi, että taajamasusi ongelmaa ei ratkaistu ajoissa.
      Poliisilain 25 §, jonka mukaan poliisimiehellä on oikeus ottaa kiinni tai lopettaa eläin, joka aiheuttaa vaaraa ihmisten hengelle tai terveydelle. Asuinrakennuksen pihapiiri tai sen välitön läheisyys ei kuulu susien luontaiseen elinpiiriin ja tällaisella alueella oleskelevat sudet aiheuttavat pelkoa alueen asukkaissa ja muodostavat vähintään lapsia kohtaan vaaran, jota ei voida pois sulkea.
      Kauan eläköön metsässä kasvanut ja siellä viihtyvä susi, joka terveen suden tavoin ihmistä kammoaa ja pysyy metsässä.

      • Ja eikun hukat helsinkii

        Se on jämpti. Minne ne söpöt suden ja karhunpennut katoavat
        Eläintarhoista? Ne ovat jo tottuneet ihmisen hajuihin, ja se on
        Huono homma se. Ja eikun siirtoistutuksiin Pohjanmaalle. Laittaisivat Espoon, Vantaan ja Helsingin lähimetsiin. Niin katotaanpa, miten helppoa niitä olisi siinä kotinurkilla kettutyttöjen suojella. Se se vain on niin että helsingistä käsin
        on helppo suojella toisten nurkkiin sudet ja karhut...


    • pikku pointti

      Aloittajalle. Mitä tarkoitat että ruoka olisi metsistä loppu? Hirvi kait se suden suurin ravintoeläin on, ja niitä riittää ammuttavaksi 60.000 yksilöä joka vuosi. Saman verran on myös hirvien talvikanta, joten kyllä sapuskaa riittää. Myös kaikenlaista muuta pienmpää elukkaa on metsät pullollaan, joten susi saisi olla hyvä ja pysyä omalla ruokakupilla.
      Nyt on vain näin, että susikin hakee helpointa sapuskaa ja sitä löytyy juurikin ihmisasutuksesta. Niin kauan kun sudet saisi ampua heti ihmisasutuksen liepeiltä, niin saataisiin ajan myötä susikanta joka pysyisi poissa ihmisten nurkilta. Tai sitten sudet oikeasti loppuisivat, mikä nyt ei olisi maailman loppu, koska susia maapallolla riittää riesaksi asti.

      • tunturikusi

        Minusta suden suojelu uhkaa.luonnon monimuotisuutta 10 suden lauma tarvitsee vuodessa n. 18000.kg murkinaa. miettikää tämä on saksalaisen susi tutkian tutkimuksista.venäjällä joista meidänkin kotimaan sudet pohjautuu.esim. Jos tollanen lauma menis kainuuseen metsäpeurojen asuin sijoille ne häviäis kuin paska saharaan metsäpeuroja kun ei elä tällä hetkellä muualla kuin suomessa ja venäjällä hyvi vähäinen kanta.kannattaa käydä lukemassa uusisuomi marko lind susi uhka luonnon moni muotoisuudelle. Myös kannatta käydä katsomassa tunturisusi palstaa jossa keskustellaan aiheesta sudet söi nuoren hirvikoiran kärsämäessä. Siellä hyvin avoimesti haukutaan metsästäjiä tyhmiksi. Minun mielestä meidän pitäis lopettaa kaikenlainen yhteistyö susien suojelioitten kans. koska ne ei jousta missään mutta meidän pitää joustaa joka helevetin asiassa joka yleensä menee perseelleen ennemmin tai myöhemmin.


      • syö kuin hullu
        tunturikusi kirjoitti:

        Minusta suden suojelu uhkaa.luonnon monimuotisuutta 10 suden lauma tarvitsee vuodessa n. 18000.kg murkinaa. miettikää tämä on saksalaisen susi tutkian tutkimuksista.venäjällä joista meidänkin kotimaan sudet pohjautuu.esim. Jos tollanen lauma menis kainuuseen metsäpeurojen asuin sijoille ne häviäis kuin paska saharaan metsäpeuroja kun ei elä tällä hetkellä muualla kuin suomessa ja venäjällä hyvi vähäinen kanta.kannattaa käydä lukemassa uusisuomi marko lind susi uhka luonnon moni muotoisuudelle. Myös kannatta käydä katsomassa tunturisusi palstaa jossa keskustellaan aiheesta sudet söi nuoren hirvikoiran kärsämäessä. Siellä hyvin avoimesti haukutaan metsästäjiä tyhmiksi. Minun mielestä meidän pitäis lopettaa kaikenlainen yhteistyö susien suojelioitten kans. koska ne ei jousta missään mutta meidän pitää joustaa joka helevetin asiassa joka yleensä menee perseelleen ennemmin tai myöhemmin.

        "10 suden lauma tarvitsee vuodessa n. 18000.kg murkinaa. miettikää tämä on saksalaisen susi tutkian tutkimuksista"

        Mikäpä lie tutkija, mutta ihan huuhaata se väittää. Mikä saa ihmiset uskomaan tuollaisia legendoja?


      • Kiitti tiedoista
        tunturikusi kirjoitti:

        Minusta suden suojelu uhkaa.luonnon monimuotisuutta 10 suden lauma tarvitsee vuodessa n. 18000.kg murkinaa. miettikää tämä on saksalaisen susi tutkian tutkimuksista.venäjällä joista meidänkin kotimaan sudet pohjautuu.esim. Jos tollanen lauma menis kainuuseen metsäpeurojen asuin sijoille ne häviäis kuin paska saharaan metsäpeuroja kun ei elä tällä hetkellä muualla kuin suomessa ja venäjällä hyvi vähäinen kanta.kannattaa käydä lukemassa uusisuomi marko lind susi uhka luonnon moni muotoisuudelle. Myös kannatta käydä katsomassa tunturisusi palstaa jossa keskustellaan aiheesta sudet söi nuoren hirvikoiran kärsämäessä. Siellä hyvin avoimesti haukutaan metsästäjiä tyhmiksi. Minun mielestä meidän pitäis lopettaa kaikenlainen yhteistyö susien suojelioitten kans. koska ne ei jousta missään mutta meidän pitää joustaa joka helevetin asiassa joka yleensä menee perseelleen ennemmin tai myöhemmin.

        Hui kamalla, söikö tosiaan nuoren hirvikoiran. Sehän on ihan KAMALAA.
        Tuo sinun oivallus, että susi uhkaa luonnon monimuotoisuutta, on suorastaan nerokas!


    • kiloissa ?

      Yksi susi tarvitsee laskennallisesti 17 hirveä vuodessa. Se on kotimaisten tutkijoiden näkemys asiasta.

    • lihagrainderi

      Susi pistelee 5kg lihaa päivässä, tämä kilomäärä sisältää jo luutkin.
      Joten vuodessa tuo määrä on vähän yli 1800kg. 10 sutta syö siis 18 tonnia lihaa vuodessa. Ei mikään vähäinen määrä sekään.

      • rerrrrr

        Ei se mitään 5 kiloa lihaa syö. Hirvikin pärjää talvella 10kg kuivia oksia vaikka painoa 300-600kg. Lihassa on jonkun verran enemmän kaloreita kuin pajun ja männyn oksissa.
        Iso susi voi ehkä syödä kerralla tuon 5kg, mutta sitten ollaankin kolme päivää syömättä. Lyön vetoa, että kukaan ei ole mittaamassa villin suden ruokamäärää ja haaskansyöjien osuus laskennallisesta saaliista on vähintään huomattava.


      • tärkeä tieto
        rerrrrr kirjoitti:

        Ei se mitään 5 kiloa lihaa syö. Hirvikin pärjää talvella 10kg kuivia oksia vaikka painoa 300-600kg. Lihassa on jonkun verran enemmän kaloreita kuin pajun ja männyn oksissa.
        Iso susi voi ehkä syödä kerralla tuon 5kg, mutta sitten ollaankin kolme päivää syömättä. Lyön vetoa, että kukaan ei ole mittaamassa villin suden ruokamäärää ja haaskansyöjien osuus laskennallisesta saaliista on vähintään huomattava.

        laskennallisesti jos menee se 5 kiloa, niin se on aivankin sama paljonko siitä hirvestä jää ketuille ja korpeille. Susien ruoan tarve kun lasketaan hirvikaatoina/ vuosi.


    • JÄRKEVÄT IHMISET

      Koittavat torjua järjettömien HÖLÖMÖJEN ja vastuunottoon kykenemättömien idioottien täysin ääliömäistä susi ihannointia !!!

      Vain hullut lisäävät petoja yhtä-äkkiä joka paikkaan, ja jättävät niiden tekemät aivan turhat vahingot toisten maksettaviksi !!!
      Ja sekin susien tappama eläintarha hoitaja oli yhtä järjetön, kun kuvitteli susien olevan hänen "ystäviään" -ihankuin muutkin susihyyssääjät !

      Ennen järjettömät osasivat ees pitää suutaan pienemmällä, mutta nykyisin te mielipuolet kuvittelette olevanne maailmanparantajia,-vaikka saatte vain kaiken sekaisin , ja suset oottavat ihmisten rappusilla makkaraa ja karhut ärisevät roskapönttöjen päältä !!!

      Siinä teidän SAAVUTUKSENNE hedelmät !!!

      • tunturikusi

        järkevät ihmiset. Puhut asiaa .se tutkia on saksalainen tutkia joka selviää uuden suomen å marko lindin kirjaa koskevasta haastattelusta.tutkia on tutkinut venäjän pulen susia, joista suomen sudetkin pää osin pohjautuu. Mutta perus asia on selvää pässinl lihaa
        ei niistä susista ole muutako ongelmia maaseudun asukkaille, yhä vähenevälle metsäpeura ja hirvi kannalle..jos vaikka otetaan esimerkki paikka kunnaksi pyhäntä. joka on aika susi rikasta aluetta, ollut sitä 10v. pyhännän alueelle tuli 60 kaatolupaa eli n 2 lupaa porukkaa kohti.nyt ne sudet on siirtynyt kärsämäkeen. meidän porukalla on ollut aikasemmin n 25 lupaa. tänä vuonna 12. ens vuonna varnaanki 1. sitten niitten täytyyki siirtyä ihmisten koti eläimiin. tuotanto eläimiin kun niillä ei ole muuta mahdollisuutta.ja konfliktit ihmisten kanssa on vain ajan kysymys.. Ja silloin toden näkösesti ne ammutaan välittömästi ilman mitään lupa rulijassia.että sellaset on näkymät kun ihmisillä mänöö hermot niitten kanssa.tietenki onhan siinä puolesa jos niitä sikiää niin perkeleesti.että päästään jahtaaman esim niin kuin jänistä on sillä komia turkki sellasen kans vois jo patsastella tuolla helesingissä kettu tyttöjen mielenilmauksissa. Ei muutako ötyä.


      • efhejvfbxnd
        tunturikusi kirjoitti:

        järkevät ihmiset. Puhut asiaa .se tutkia on saksalainen tutkia joka selviää uuden suomen å marko lindin kirjaa koskevasta haastattelusta.tutkia on tutkinut venäjän pulen susia, joista suomen sudetkin pää osin pohjautuu. Mutta perus asia on selvää pässinl lihaa
        ei niistä susista ole muutako ongelmia maaseudun asukkaille, yhä vähenevälle metsäpeura ja hirvi kannalle..jos vaikka otetaan esimerkki paikka kunnaksi pyhäntä. joka on aika susi rikasta aluetta, ollut sitä 10v. pyhännän alueelle tuli 60 kaatolupaa eli n 2 lupaa porukkaa kohti.nyt ne sudet on siirtynyt kärsämäkeen. meidän porukalla on ollut aikasemmin n 25 lupaa. tänä vuonna 12. ens vuonna varnaanki 1. sitten niitten täytyyki siirtyä ihmisten koti eläimiin. tuotanto eläimiin kun niillä ei ole muuta mahdollisuutta.ja konfliktit ihmisten kanssa on vain ajan kysymys.. Ja silloin toden näkösesti ne ammutaan välittömästi ilman mitään lupa rulijassia.että sellaset on näkymät kun ihmisillä mänöö hermot niitten kanssa.tietenki onhan siinä puolesa jos niitä sikiää niin perkeleesti.että päästään jahtaaman esim niin kuin jänistä on sillä komia turkki sellasen kans vois jo patsastella tuolla helesingissä kettu tyttöjen mielenilmauksissa. Ei muutako ötyä.

        Meillä päin napuriporuka luvat väheni 35:stä viiteen neljässä vuodessa vaikka kukaan ei ole seudulla yhtään sutta todennut. Hirvien vähentyminen johtui liian suurista kaatomääristä.


    • totuus on,että

      Ei susista ole vaaraa ihmisille maalaisille vain.

      • man hunt

        Koskas ihmisten kasvua aletaan rajoittamaan? ihmisiä on liikaa jolloin konflikteja syntyy villin luonnon kanssa. pitäsikö ihmisiä alkaa metsästämään samalla tavalla kun eläimiä? taitaa vaan olla metsästäjillä se ongelma että saalis voikin puollustautua ja ampua takaisin! :-) vai onko homo sapiens rauhoitettu eläin?


      • läträNLÄTRÄN
        man hunt kirjoitti:

        Koskas ihmisten kasvua aletaan rajoittamaan? ihmisiä on liikaa jolloin konflikteja syntyy villin luonnon kanssa. pitäsikö ihmisiä alkaa metsästämään samalla tavalla kun eläimiä? taitaa vaan olla metsästäjillä se ongelma että saalis voikin puollustautua ja ampua takaisin! :-) vai onko homo sapiens rauhoitettu eläin?

        ET SINÄKÄÄ OO TAINNU KÄYDÄ ULUKONA PITKIIN AIKOIHIN !!!

        OOT KORKEINTAAN lontinu lähibaariin katuvaloja pitkin ja palannu Siwan kautta !!!


    • niskat nurin sudelta

      Susiviha kuvastaa hyvin ihmisen typeryyttä, sanoo aloittaja, mutta mitä mieltä esim. sodista ja selkkauksista ollaan ? Eikö ne vasta kuvastakin ihmisen typeryyttä ?
      Ajatelkaa miten valtioiden johtoa myöten lietsotaan vihaa toisia kohtaan ja lahdataan ihmisiä kun sikoja teurastamossa.
      Tuota taustaa vasten susivihan kuvaaminen ihmisen typeryyden mittarina, on kovin vaatimatonta. Ehkä se kuvaa vain pientä typeryyttä ? Tai pikemminkin se kuvaa vain ihmisen tapaa suojella itseään ja omaisuuttaan.
      Susien lahtaus on kovin pientä tässä maailmassa ja sitähn on kautta historian yritetty sutta saada tapettua sukupuuttoon, siinä onnistumatta. Se taas kuvaa suden soputuvuutta ja hyvää sikiämiskykyä.
      Joutaa niitä tappaa, ei ne siitä lopu.

    • MINÄ EN

      EN VIHAA SUSIA, VAAN SUSIHYYSSÄÄJIÄ !!!

      ENKÄ OLE TYPERÄ, VAAN KÄSITÄN TÄYSIN KIRKKAASTI, ETTÄ SUSIEN LISÄÄMINEN SUOMEEN ON ÄLYKÄÄPIÖIDEN IDIOOTTIMAISTA JA JÄRJETÖNTÄ TOUHUA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      JA SINUN NAURETTAVAT PERUSTELUT ON PELKKÄÄ SUOLIKAASUN HÖYRYÄ !!!

      VAIKKA IHMISET TAPPAVATKIN TOISIAAN,-VAIKKA PÄIVITTÄIN, NIIN SE EI ANNA SULLE OIKEÜTTA LISÄTÄ TÄNNE AINUTTAKAAN SUTTA, JA VAIKKA KUINKA MONTA JÄIWSI AUTOJEN ALLE, NIIN MITÄ PIRUA SIINÄ TARVITAAN SATOJA SUSIA IHMISTEN RAPPUSILLE ?

    • villahousupiipertäjä

      Mukavahan se on kun suurpetoja on reilusti. Karjatilallisena osaa arvostaa petoja jotka tappavat ja syövät kotieläimiä. Jos sattuu joku huonokuntoisempi elukka olemaan niin yöksi kun jättää laitumelle niin ei tarvi honkajoelle ongelmaraatoa kuskata. Sitäpaitsi siinä säästyy selvää rahaa.

    • no huhhuh

      Mielestäni ihmisten ei kuuluisi puuttua susikannan vähentämiseen. Jos susia on liikaa, niin sen hoitaa luonto. Se on nähty miten käy kun ihminen tunkee nenänsä joka asiaan! Meitä ihmisiäkin on liikaa riesaksi asti. Pitäiskö alkaa ampumaan vittumaisia juntteja kun hyppivät silmille ja ovat henkisesti muita terrorisoivia ihmisiä. Aiheuttavat susipuheillaan herkät ihmiset hysteerisiksi. Ei susi mielusti tule ihmisen lähelle, ellei ole pakko. Menkä typerykset hoitoon. Säälittävää touhua. Oppikaa myöskin hyväksymään se tosiasia, että tähän maailmaan kuuluu muitakin kuin me ihmiset. Saunan taakse ja niskalaukaus teille sivistymättömille ihmispedoille!

      • Kukahan se tunki

        räkää roikkuvat nokkansa ? Ennen oli rauha kotipihoilla, kun suset pysyivät rajan takana, mutta kun räkänokat työnsivät nokkansa asiaan, niin ei oo rauhaa enää missään !!!

        Missä kohti Suomessa on liikaa ihmisiä, tuolla korven saloilla vai ?


      • sivistymätön petoite

        aattelitko ite niitä niskalaukauksia ruveta laukomaan?


      • Ituhippipiiperö
        sivistymätön petoite kirjoitti:

        aattelitko ite niitä niskalaukauksia ruveta laukomaan?

        Täällä ne venkula-lindin oppipojat laukovat taas totuuksiaan..


    • no huhhuh

      Miettikää nyt tarkkaan, että miksi teillä ei ole lupaa ampua susia? Ylemmältä taholta kukaan ei puhu teidän puolesta. Sivistyneet ja kokonaisvaltaisesti tilannetta katsovat ihmiset eivät nää susissa mitään uhkaa ihmisille. Lemmikki koiranne voitte ottaa myöskin yöksi sisälle. Koiran paikka ei ole yöpyä ulkona. Lapsia ja yliherkkiä vanhempia ei tarvitse myöskään peotella turhilla susipuheillanne. Olette näköjään erakoituneet liikaa sinne maalle, kun aivot ja järki näyttää toimivan hitaalla. Kunnioitan niitä maalla asuvia ihmisiä, jotka ymmärtävät sen yksinkertaisen asian, että asuvat lähellä luontoa ja tulevat koko elämänsä ajan jakamaan alueensa villieläinten ja niiden "hurjien" petojen kanssa. Todellisia petoja olemme me ihmiset, evätkä sudet kovin mielellään ihmisten lähelle tule, ellet pidä piskiäsi ulkona houkuttelemassa niitä. Kannattaa käyttää sitä järkeä, jos teillä sitä vielä on.

    • mielipiteen vapaus

      Siinä sitten tulikin mielipide esille. Lähinnä siinä paistaa naivi asiasta mitään tietämättömyys.
      Silloin usen tulee noita vahvoja mielipiteitä.

      • äkäslompolo

        päinvastoin. Kommentti nimimerkiltä no huhhuh oli harvinaisen älykäs kommentti verrattuna sinun tuperään toteamukseesi. Asia kun on vain niin että petovihaa pursuavat juntit ovat vieraantuneet todellisesta elämästä ja purkavat epäonnistunutta elämäänsä viattomiin luontokappaleisiin. Se on tietysti vaikeaa sieltä korvesta ihmisten ilmoille tulal jos ei omaa sosiaalisia taitoja eikä kykene rehelliseen työhön.


    • heh heh

      Sanonta "nenän alta sitä saa parhaat kehut" pätee hyvin sinun kommentiisi.

    • Kari Häkkinen

      Pitkään asiaa pohdiskeltuani olen tullut siihen tulokseen, etten ehkä sittenkään ole vainoharhainen kun nykyinen susiviha vaikuttaa tarkoituksella luodulta.

      Kansan Uutiset kysyi eilen otsikolla Äärioikeiston tavoitteena pelon ilmapiirin luominen, että "onko niillä [fasisteilla] muuta päämäärää kuin pelon ilmapiirin lietsominen eri ihmisryhmien välille"? Kyllä on. Kaiken mahdollisen kattava pelon ja vihan ilmapiiri. Tähän tarkoitukseen sopivat uhrattaviksi myös sukupuuttoon kuolemassa olevat eläinlajit, hyönteisistä susiin.

      Ei voi olla sattumaa, että jokseenkin tasan samat perussuomalaiset ja muut konservatiiviset poliitikot sekä näitä liehittelevät nettikirjoittelijat jotka kiihkoilevat "maahanmuuttokritiikillä", islamofobialla ja pakkoruotsilla, ratsastavat myös susien muodostamalla "uhalla". Kaikista syytetään EU:ta, etelän ääriliberaaleja päättäjiä ja vihervasemmistohomoislamisteja, yrittäen lietsoa katkeruutta näiden ja "tavallisen kansan" välille.

      Fasistijohtaja Timo Soini on suuri USA:sta lähteneen Teekutsuliikkeen ihailija. Tämän otsakkeen alla toimivat "liikkeet" ovat suurpääoman ja konservatiivisen oikeiston rahoittamia ja organisoimia. Teekutsuliike vastustaa USA:n terveydenhoitouudistusta, luonnonsuojelua, koulujen evoluutio-oppia, sukupuolineutraalia avioliitto-oikeutta, ampuma-aseiden hallussapidon rajoituksia, jne. Vastustettavista asioista syytetään USA:n kommunistista keskushallintoa, Washingtonin ääriliberaaleja päättäjiä ja vihervasemmistohomoislamisteja, yrittäen lietsoa katkeruutta näiden ja "tavallisen kansan" välille.

      En ole viitsinyt syventyä Taajamasusi ryn taustoihin, mutta turha yllättyä jos tämä osoittautuu Nässönaal Räifilolli Ässosiönossönin tavoin poliittisesti tarkoitushakuiseksi teekutsuliikkeeksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    6. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3035
    7. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3035
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3029
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3026
    Aihe