piiskaa pyllylle??!?

selkäsauna

eli oottekos kurittaneet lastanne ruumiillisesti? Jos olette,miten?
Musta se on tosi väärin,lapselle tulee vain traumoja.

42

5361

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olen kuule selkääni saanut, korvatillikat kokeillu muutamaan otteeseen ja en voi kyllä muuta sanoa ku et mulla oli paras isä kun tavoille opetti. Enpähän ole yhtä luuseri kun nämä nykyajan kakarat joille tulee traumoja siitäkin että kieltää heittelemästä pulloja rikki asvalttiin, siis voitteko kuvitella että tein noin julmasti vieraalle lapselle kun KIELSIN heittämästä lasipulloja asvaltille..

      Rakkaudesta isä mua kuritti ettei musta olis tullu tollanen, ja tadaa, ei tullutkaan ;) Ja ps. jokaikisen kerran kun isä mua jotenkin fyysisesti kuritti, olin sen ansainnut.. enpähän perseillyt enää sen jälkeen..

      • jogouh

        Lainaus samanlaisesta ketjusta. "Surkea perustelu tuo, et väkivalta kasvattaaa paremman ihmisen. Vanhemmat, jotka käyttävät vitsaa ym. väkivaltaa, ovat vain "aivopesseet" lapsensa uskomaan, että sen VITSAN TAKIA minusta kasvoi näin hyvä ihminen.

        Aivopesua." Väkivaltaa kasvatuksessa käyttävät ihmiset eivät vain ole tarpeeksi taitavia lastenkasvattajia.


    • 100ki

      Se on kyllä ärsyttävää, kun teinit riehuu ja mesoo jossain, niin jos niille siitä huomauttaa asiallisesti niin ei tuu kun vit..lua takasin. Jos kosket saat syytteen.
      Nää vanhempien ja muiden järjestämät partiot on kyllä rauhottanu tilannetta monella paikkaa, kun vaan malttaa olla provosoitumatta. Mikä ei oo aina ihan helppoo.

    • j4mmu

      MUNA PERSEESEEN NIIN ONPAS LAPSI HILIJAA!!!

    • vissyy

      olkaa hiljaa kattokaa pornoa :-DDD

    • ....................

      Älkää tehkö niitä penskoja, jos ette osaa niitä oikein kurittaa ja ennen kaikkea KASVATTAA. Vittu näitä nykyajan pumpulissa eläneitä idiootteja...

      • Näin_täällä

        Älkää tehkö niitä penskoja, jos ette osaa niitä pahoinpitelemättä kasvattaa.
        Kamalaa kun lapsille opetetaan, että pahoinpitely on oikein ja ratkaisu ongelmiin.


    • Eräs_Nuori_Gimma

      No joo....Kerronpa vähän tässä, mitä ite ajattelen. Mitä antaisinkaan, että voisin mennä potkasemaan kasseille semmosta isää, joka kohtelee lapsiaan väärin, mun mielestä ja muutenki, niin kovaa, että kulkis kassit kipeinä pari viikkoa.
      Siis en ole sitä vastaan, että vanhemmat pitää lapsille kuria, onhan kaikilla kuri tässä yhteiskunnassa, ettei sallita ihmisen tekevän mitä tahansa.
      Napakka pitää olla lasten kanssa, mutta tuosta ruumiillisesta kurituksesta en tiedä.
      Ite olen sitä mieltä, että vanhemmat, jotka pahoinpitelee lapsiaan, joutais joukolla hakata sairaala-kuntoon ja sanon tän ihan aidosta vihasta, jota mulla on ja paljonki johtuen siitä, mitä olen kokenu oman elämän historiani aikana.
      Mutta lasten kasvatuksesta puheenollen jokaisella on omat näkemyksensä ja mielipiteensä, miten lasta tulisi kasvattaa ja niistä on turha alkaa kiistelemään.
      Mutta se, että lasta lyö sen jälkeen, kun se on jotain tehnyt, niin siinä et kyllä ite toimi yhtään sen paremmin kuin se kolttosia tehnyt lapsi.
      Siinä teet pahaa lapselle, käytät väkivaltaa, oli sen tarkotus sitten mikä hyvänsä, että onneksi olkoon.
      Siis en todellakaan väitä, että lasta pitää vain taputella päähän, kun se tekee jotakin, kuri on hyvä, muuten ihminen oppii, että tehdä voi mitä hyvänsä jne.
      Välillä voi mun mielestä käyttää napakampia fyysisiä otteita ja antaa pienen läksytyksen, mutta ei mitään sellasta, että lasta revitään hiuksista hullun lailla tai hakataan vyöllä verille ja mustelmille. Semmonen on väärin.
      Periaatteessa lasta ei pitäisi ikinä satuttaa eikä rangaista/ojentaa ilman aihetta.
      Se on yks, mitä mä en kestä, kun olen sellanen ihminen, joka toivois, että kaikilla lapsilla olis hyvät ja oikeuden mukaiset vanhemmat, jotka oikeesti rakastaa lapsiaan.
      Mutta eihän se valitettavasti niin ole, vanhempia on monenlaisia.
      Tässä mun ajatuksia ja mielipiteitä, kullakin omansa, joten turha niistä alkaa kiisteleen.
      Lasten kasvatus ei kaiken kaikkiaan ole yksinkertaista puuhaa, se on monimutkaista, joten joskus on todellakin vaikea sanoa, mikä on juuri se oikea tapa toimia lasten kanssa ja mikä ei....
      Joo ja tiedän, että nää kannat, mitä sanoin, on varmaan aika rankkoja, mutta mä nyt purin tässä vähän omia tunteita.
      Mutta joka tapauksessa mun mielestä kaikki ihmiset, jotka hakkaa tai kohtelee lapsia kaltoin, pitäis pieksää sairaala-kuntoon, vaikka se nyt ei ainakaan paranna asioita, jos niin tekee, mutta sitä vaan ajattelee näin, kun vihaa ihmisiä, jotka tekee noin enkä takuulla ole varmaan ainut, joka vihaa ja näin ajattelee.
      En tarkottanu pahalla, purin nyt vähä tunteita ja kerroin omia ajatuksiani.
      Hyvää yötä kaikille...__

      • Risua saanut

        Itse olen saanut risusta paljaalle pyllylle, kun en ole totellut, mitä on sanottu. Aasiasta on vielä edellisen vastaavan teon yhteydessä varoitettu, että seuraavasta tulee risua ja sitä tuli myös ettei ollut pelkkää puhetta ja pelottelua.

        Ei siinä ketään sairaalakuntoon ole hakattu. Paikka ja työväline vaikuttavat paljon. Ei risusta paljaalle pyllylle pahoja jälkiä tule.

        Ote on siinä määrin karannut, että vanha kunnon kuri pitää palauttaa. Jos itsellä olisi lapsia eivätkä he uskoisi, mitä heille sanotaan, antaisin risua paljaalle pyllylle.

        Vanhempani tietävät hyvin tarkkaan, koska ovat itse aikoinaan saaneet selkään.


      • kjkjjkkjjkjkkjkjkjkk

        et halua ruumiillista väkivaltaa laspelle, mutta olet valmis hyväksymään sen aikuiselle?!
        Melko ristiriitaista.


    • merkku

      Hyvää yötä :)

    • Kuritus kunniaan

      Te pellet jotka ette hyväksy kunnon kurituksia tukkapöllyä ja selkäsaunaa ootte päästänne niin vitun sekasin että ei hyvä päivää. Kyllä jos mie joskus penskoja saan niin aivan taatusti anna selkään ja tukkapöllyä jos eivät ole kunnolla Saatana.

      • pompox

        Niinpä niin... Mihin taidot loppuu, siitä väkivalta alkaa. ÄLÄ tee lapsia.


    • arska lahest

      Pari kertaa tukistin tyttöjä voimakkaasti kun ne tappeli keskenään. Olivat jotain 3 ja 5 vuotiaat. Pari kertaa kielsin, ei auttanut. Oli pakko koska olivat toistensa kurkuissa kiinni. Vedin hiuksista erilleen.
      Itku tuli kaikille mutta sitten keskusteltiin vakavasti aiheesta ja sen jälkeenkin että kyllä vanhempia pitää uskoa, hyvää me tarkoitamme ym. Jos ei kerran puhe tehoa niin onhan oltava joku keino. Sain risua itsekin kerran tai kaksi mutta se riitti. Jatkuvaa väkivaltaa en hyväksy. Silloin on syytä miettiä asioita hyvin tarkkaan ja lopettaa moinen tyhmyys.
      Eipä tytötkään rikki menneet vaan tajusivat että joku on johtaja ja sitä totellaan. Onnellisia ovat aina olleet, näin kertovat, ei traumoja.

    • -----------

      Lastenhakkaajat ovat vain sadistisia kusipäitä jotka saavat mielihyvää omasta fyysisestä ylivoimastaan. Varmaan puolisokin saa osansa moisen saastan sairaudesta.

      Äideille jotka lapsiaan hiuksista repivät tai lyövät, olisi hyvä muistuttaa että joskus se tyttö tai erityisesti poika saattaa olla jo paljon vahvempi ja antaa takaisin. Sitten näille ihmisen tahroille hahmottuu millaista on joutua fyysisesti ylivoimaisen pahoinpitelemäksi. Saattaa osua isänkin kohdalle vastaava tilanne, jos ei kovin nopeasti niin ehkä vanhoilla päivillä.

      Olisi kiva tietää näiltä vanhemmilta, jotka kannattavat lasten ruumiillista kurittamista, miltä tuntuisi itse "saada selkään" tai "tukkapöllyä" fyysisesti ylivoimaiselta vastapuolelta? Esimerkiksi näillä sanoillahan lasten pahoinpitelyjä usein nimitetään, jotta niistä tulisi hyväksyttävämpiä ja rationaalisempia. Siinä on aikuinenkin hätää kärsimässä ja traumoja puretaan sitten oikeudessa ja psykologeilla.

      • ...

        "Olisi kiva tietää näiltä vanhemmilta, jotka kannattavat lasten ruumiillista kurittamista, miltä tuntuisi itse "saada selkään" tai "tukkapöllyä" fyysisesti ylivoimaiselta vastapuolelta? "

        Kyllä ne tietää... Ei ne ihan itse ole tätä hommaa keksineet, vaan omia lapsuuden traumojaan ne siirtelee eteenpäin.


      • Näin_täällä
        ... kirjoitti:

        "Olisi kiva tietää näiltä vanhemmilta, jotka kannattavat lasten ruumiillista kurittamista, miltä tuntuisi itse "saada selkään" tai "tukkapöllyä" fyysisesti ylivoimaiselta vastapuolelta? "

        Kyllä ne tietää... Ei ne ihan itse ole tätä hommaa keksineet, vaan omia lapsuuden traumojaan ne siirtelee eteenpäin.

        Jotkut sit ei halua siirtää. Tyytyvät siihen, että vetävät KERRAN sairaalakuntoon sen vuosia pahoinpidelleen. SE onkin sitten kutakuinkin ainoa oikeutettu väkivalta.


    • Risua saanut

      Meitä on ollut neljä lasta, joista itse toiseksi vanhin. Nuorimmaisen ikäero itseeni on 14 vuotta. Hän on syntynyt lähellä 1980-lukua. Vanhin sisaruksistani on syntynyt 1960-luvun alkupuolella. Hänellä ja minulla oli ikäeroa noin 2,5 vuotta.

      Se, mitä vanhemmat meille sanoivat, meidän piti kuunnella heitä. Jokainen olemme saaneet risusta paljaalle pyllylle, kun olimme tehneet jotain luvatonta, mitä ei olisi saanut tehdä. Asiasta varoitettiin etukäteen, että seuraavalla kerralla tulee risua, jos sama tai muu vastaava teko toistuu. Jouduimme itse hakemaan risun ulkoa ja sen piti tapahtua nopeasti.

      En itse ainakaan koe mitään traumoja saaneeni siitä, että on kuritettu ruumiillisesti. Itse taidan olla rauhoittunut sen jälkeen, kun seuraukset olivat tiedossa, jos ei uskonut vanhempien puheita ja määräyksiä.

      Omasta mielestä lasten traumojen saannit ruumillisesta kurituksesta ovat täyttä potaskaa. Joku järjestys pitää sentään olla, kun ajattelee koulujen työrauhaa ja turvallisuutta, millaiseksi se on mennyt. Kun lapsi saa pienestä pitäen aikaa sanomaan vastaan, rikkomaan esineitä, kiusaamaan kavereita ja kaikkea muuta vastaavaa, isommaksi kasvaessa siihen on vaikea enää saada otetta.

      Lasten kasvatus on mennyt rajusti takapakkia viimeiset vuosikymmenet.

      • ...

        "Lasten kasvatus on mennyt rajusti takapakkia viimeiset vuosikymmenet. "

        Näinköhän on?

        Nyt taitaa olla ihan mututa... Ensinnäkin oman ikäpolven suhteen olet täysin sokea, kuten kuka tahansa, ja sitä aiemmat on aika kullannut muistot ja nykyisin olet vaan niin pirun mukavuuden haluinen ja konservatiivinen,e ttä jo pelkkä haisteattelu tuntuu todella pahalta nuorison käytökseltä...

        Mutta msitäpä faktaa asiaan no, otetaan ko tilastokesksuta? Oikean ja Väärä... Hmmm.. Laki on oikein rikos väärin. Mistäpä tiedetään rikoksen tekijöiden määrä? No kenties vankila tialstosita...?

        Somen tilastokesksus on lopettanut vankitialstojen tekemisen vuoteen 2008. Mutta kun fyysinen kurittaminen on kielletty 1984, niin on varmastikin nähtävissä mitä on tapahtunut tuon jälkeen suomen toivoille... Vuonna 2001 (1984 syntyneet tuolloin 17-vuotiaita) 184 alle 21-vuotiasta vankia. Vuonna 2008 88 alle 21-vuotiasta vankia.. täytyypä olla aikamoinen puusilmä faktojen suhteen, jos kokee nuorison "väärin tekemisen" lisääntyneen fyysisen kurittamisen kieltämisen myötä tai yleensäkään 2000-lukua edetessä...

        http://www.stat.fi/til/van/2008/van_2008_2009-09-24_tau_001_fi.html


        Meillä on nykyisin nuoriso, joka opiskelee korkeammelle kuin me (olen 1970-lukulainen), meillä on nuoriso joka suhtautuu meitä kielteisimmin päihteisiin tupakasta lähtien. Meillä on nuoriso, joka on erittäin eettisesti valveutunutta. Meillä on nuoriso joka hyväksyy erillaisuuden paljon sujuvammin kuin me ikinä. Meillä on nuoriso joka on aivan aarre. Sinä et vain huomaa sitä, koska sinä näet vain sen hulikaanin, joka ärsyttää sinua suunnattoamsti, se on niitä poikkkeavia käyttäytyjiä, joita meidän nuoriso ymmärtää nykyisin ihan hyvin, mutta me suvaitsemattomat kalkkikset emme... Ja mitä todennäköisimmin juuri sitä hulikaania kuritetaan fyysisesti kotona, syy vai seuraus; seuraus väität sinä (koska käyttäytyy noin, siksi sitä pieksetään), tieteelliset tutkimukset väittävät taas syyksi (koska sitä on pieksetty, siksi käyttäytyy noin).


    • Malttikasvatuksessa

      Jotenkin tuntuu että osa teistä kirjoittajista sekoittaa terve järkisen nuhtelun tai rankaisun muodossa pieni luunappi tai niskavilloista sekunnin verran kiinni ottamisen ja lapsen pahoinpitelyn ovat aivan eri asia kuin päivä ja yö! Kun ei kultaista keskitietä löydy niin menee överiksi ja kaikki on kiellettyä ja puhutaan "turva välistä 1 metri" en ole tuosta muualla kuullutkaan kuin tällä sivustolla. Eihän ne lapset voi käyttäytyä kuin villi eläimet ilman seurausta. Lapset hakevat rajojaan ja ilman niitä he ovat hukassa, se kuuluu kasvu prosessiin. Lasten pahoinpitelijät ovat asia ihan erikseen. Tervejärkinen kasvatus pitäisi saada takaisin, mutta valitettavasti ero on hiuksen hieno pahoinpitelyn ja normi rankaisun välillä. Ja joiltain se menee överiksi raivon vallassa ja lapsi kärsii heikompana osapuolena asiattomasti. Siksi varmaan Suomessa on menty ihan överiksi vapaata kasvatus muotoa noudattaessa ja seuraava sukupolvi ei varmasti ole se joka meidän eläkkeet maksaa. Kunhan nyt vain totesin. Itse en asu Suomessa ja huomaan eron varsinkin nuorissa alle 10 v lapsissa kuinka he oireilevat Suomessa, ovat röyhkeitä ja viettävät aikansa ostareilla polttavat ja juovat. Teinit on asia erikseen, joka maassa on eri tavat tappaa aikaa, mutta muualla ei näe alle 10 v hengailemassa ja haistattelemassa...

    • gorpa10

      Kyllä tämä viimeinen venäläisessä orpokodissa tapahtunut härskihoitajien tekemä
      lasten kova kepillä pahoinpitely pitää laajasti tuomita video oli youtubessa sieltä se poistettu mutta katsokaa www.bestcore.com sieltä sitä ei saa pois
      on se venäjällä raakaa se lasten pahoinpitely jotain tarttis tehdä

    • lp11

      Poliisin vastaus. Suomen laissa kieletään fyysinen kurittaminen joka tarkoittaa käytännössä sitä, että jos lasta pahoinpidellää selvästi esim: lyömällä,potkimalla,piiskaamalla seuraa rangaistus. Toistuvasta "pahoinpitelystä" lapsi otetaan huostaa turvallisuuden vuoksi, jos aikuisella ei mene aivoon mitä sanotaa.

    • Näin ennen

      Piiskan käyttö on paikallaan tietyissä tapauksissa piiska sopii joillekin ei kaikille minun kohtallani piiska oli ainut tehokas arestit ,muut eivät tehonneet minuun kerran kuukautessa piiskaa pyllylle tepsi 7-10 vuotiaana 10> tarpeen mukaan kuitenkin 4-5 kertaavuotessa annettiin pyllylle 14-16 vuotiaana sain muutaman kerran piiskaa pyllylle,reisille samalla sain olla jalatpystyssä näin itse kun piiska näppäsi reisilleni jättäen pienet punaisetrannut 14vuotiaasta lähtien piiskanjälkeen halasin äitiä kiitokseksi reisillepiiskaamisen jälkeen istuimme sylikkäin halasin,suukottelin Äitiä (oli ihana olo hyvän piiskauksenjälkeen )

    • rauno1

      haluan antaa naiselle piiskaa vyöllä tai mattopiiskalla asun järvenpäässä olen sydän sairas haluan kokea sitäkin ennenkuin sydän sanoo poks

    • äiti 56

      Mielummi kyrpää perseesee kun piiskaa pyllylle

    • tytsy1

      "Kansani valtiaat ovat lapsia, ja naiset hallitsevat sitä. Kansani, sinun opastajasi vievät sinut harhaan, he ovat hämmentäneet askeltesi suunnan." Jesaja 3:12

      Tähän on tultu. Naiset ovat ajaneet läpi nykyisen päänsilittelykasvatuksen, jonka seurauksena lapset ja nuoret ovat raggareita ja elämä heidän kanssaan sietämätöntä. Kiitos naiset! Miehet takaisin valtaan!! Terveisin katkera nainen

      • Just näin.

        "Naiset ovat ajaneet läpi nykyisen päänsilittelykasvatuksen, jonka seurauksena lapset ja nuoret ovat raggareita ja elämä heidän kanssaan sietämätöntä. Kiitos naiset"


      • hahhahahaaa

        Niin, onneks ennen ei ollut lättähattuja.


    • koivuherraa vaan

      pitää lapselle antaa koivuherraa se ei luita riko eikä mitään traumoja tule höpsö antakaa vaan lapselle koivuherraa niin oppivat

    • Wanha hyvä aika

      kuritus lailliseksi!

    • Minun mielestä.

      Piiska pitäisi palauttaa kasvatus keinoihin.Ei piiskaamisen tarvitse olla kauheaa väkivaltaa,keinot vaikuttavat ja toimii pelotteena lapsille ja varhaisteineille.

      • varakaspoikamies

        olen sama mieltä sinun kansasi!Se oli minä joka klikkasin


    • Piiskallakuria

      Meillä piiskataan säännöllisesti n kerran viikossa kaikki 3 lastamme. Jos tarvetta niin vitsa kyllä viuhuu useamminkin. Eilen joulupäivällisen jälkeen vitsa viuhui kunnolla koska 2 nuorimmaista pelleilivät pöydässä ruokailun aikana. Seurauksena välitön selkäsauna, ja sitten sai ruokailu jatkua. Vanhin poika sai sitten piiskaa muista syistä myöhemmin illalla. Tänään oli havaittavissa pientä kurittomuutta aamiaisella, eli varmaan tänäänkin joudutaan ottamaan ratsupiiska naulakosta. Olen sanonut että meillä piiskataan niin kauan kun lapset asuvat luonamme, vanhin poika on 17v ja nuorimmat ovat 9 ja 10 vuotiaita. Hyvin ovat kilttejä ja kuuliaisia lapsia, kyllä säännöllinen piiskaaminen on hyvä kasvatuskeino.

      • jaäitisaaisiltä

        sitä koivuniemenherraa sitten illalla:)


      • Näin_täällä

        Poika alkaa olla jo siinä iässä, että antaa pian sulle takaisin korkojen kera.


      • ensinkuitenkin
        Näin_täällä kirjoitti:

        Poika alkaa olla jo siinä iässä, että antaa pian sulle takaisin korkojen kera.

        äidille ja Raision kaupungin lastensuojeluviranomaisille valehtelusta ja perättömästä lausumasta tuomioistuimessa lapsen olosuhteista..


    • Napero123

      No en todellakaan. Hakkaaminen on väärin ja ruumiillinen kuritus on laitonta. Jäähy tai aresti on ok.

      • jäähytaiarestieiriitä

        äidille ja Raision kaupungin lastensuojeluviranomaisille valehtelusta ja perättömästä lausumasta tuomioistuimessa lapsen olosuhteista....


    • Anonyymi

      Omia en ole kurittanut, mutta itse olen saanut piiskaa paljaalle perseelle molemmilta vanhemmiltani. Viimeksi 13-vuotiaana olin isän polvella puskemassa kun pakarat läpsittiin punaisiksi.

    • Anonyymi

      Uusioperhe kuvioissa voi joskus säännöt ja kasvatustavat joutua törmäyskurssille. Pari kertaa on käynyt niin että kun kumppanin kakara on ollut täysin vallaton niin olen sanonut suoraan että seuraavaksi perse paljaaksi ja piiskaa tai osoite vaihtuu. Aina on kumppani valinnut pakkaamisen vaikkei kakaran käytöshäiriöt mihinkään muutu vaikka muuttaisi minne. Onnea vaan uudelle kumppanille joka ihmettelee mitä kodissani tapahtuu.

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2580
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1950
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1499
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1028
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      913
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe