Huonot esitteet

AnMän

Katsoin Amos kranaatinheitinsysteemin Wikissä. Se saatta olla kotimaista valmistetta tai sitten ei. Asia selitettiin epäselvästi. Sitten siinä oli esittelyvideo. Tuli selväksi, että Pasilla, minkä päällä Amos on, pääsee metsäteitä pitkin kesällä ja talvella. Paukkuukin se. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä, millainen vaikutus kranaattiryöpyllä on, kun se iskeytyy maastoon. Olisi myös kiinnostanut nähdä, miten nopeasti Amoksella voi ampua "sarjaa".

Miksi esittely on noun surkea? Toivottavasti itse ase on vähän parempi, kuin sen esittely.

3

75

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • entinen opettaja

   Amos-järjestelmän idea perustuu 1970-luvun alussa lohjan ammattikoulun metallilinjan kahden oppilaan innovaatioon. He rakensivat oppilastyönään kranaatinheitinjärjestelmän Commer-pakettiautoon. Systeemi oli täysin toimiva ja sitä käytiin kokeilemassa lukuisia kertoja syndalenin harjoitusalueella Hangossa. Mukana oli aina asiantuntijoita puolustusvoimista.
   Keväällä -72 ampumakokeet lopetettiin, commer järjestelmineen lunastettiin valtiolle kolmella tuhannella markalla ja asianosaiset joutuivat antamaan vaitiololupauksen. Kaikki järjestelmään liittyvät piirustukset luovutettiin puolustusvoimien edustajalle.

  • edvin aamos

   Joo ja pitäisikö kaikille aamoksesta kiinnostuneille järjestää mahdollisuus ajo-ja ampumakoekiluun aamoksella, myös venäläiset voisivat osallistua koe-ajoon ja muutaman sarjankin saisivat tärskäyttää taivaalle.

   Aamoksella kun ampuu ryöpyn taivaalle niin sen verran täytyy olla nupissa järkeä ettei ryöpyn ammuttuaan häivy paikalta ja syöksy sen oman kranaattiryöoyn alle, se vaara piilee tuollaisilla vehkeillä kun alkaa tussauttelemaan, lieköhän aamoksen suunnittelijat ottaneet ko. asian huomioon :)

  • syy yksinkertainen

   Amoksen tulinopeus piti perustua automaattilataajaan. Laturia ei kuitenkaan saatu toimimaan koskaan siten kuin oli tarkoitus. Siksi esittelyissä ammutaan ne 2 putkissa olevaa paukkua, minkä jälkeen kuva poikki ja se on sitten siinä.

   Suomi osti ainoana maana järjestelmää 24kpl, kun PV oli jo tuhlannut runsaasti rahaa kehitystyöhön. Näissä vaunuissa automaattilaturi on korvattu kahdella lataajalla, minkä takia torni ja putket pitää kääntää lataamista varten tiettyyn asentoon. Näin eppäilen. Siten tulinopeus ei käytännössä juuri eroa vastaavista ja oikeasti toimivista 1-putkisista järjestelmistä mitä on ollut jo pitkään käytössä maailmalla.

   Pasin päällä näkyvät testitornit ovat muuten vain protoja: vaunu on liian kevyt ja korkea moiselle järjestelmälle. Amoksen alustana toimii raskaampi AMV. Ruotsi keskeytti fiksuna oman CV90-pohjaisen hankkeensa, kun paljastui ettei Amos-järjestelmästä saa toimivaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. ALFA TV:N Konkurissi katastrofi media-alalle

   ALFA TV:n konkurssi on katastrofi, koska paljon hyviä asiaohjelmia katoaa televisiotarjonnasta ja ALFA:lla ääneen pääsi myös yrittäjiä ja tasapuolises
   Maailman menoa
   676
   2622
  2. Tajuan, että tein virheen

   kun pidin sinua hyvänä, mukavana, vaatimattomana, ymmärtäväisenä, oikeudenmukaisena ja älykkäänä ihmisenä. Sitä mielikuvaa ikävöin, en koskaan oikeaa
   Ikävä
   98
   1912
  3. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   41
   1746
  4. Martinan jorailut

   Ai että Martina on jäykän näköinen kun hän joraa muiden naisten kanssa botskilla Dubaissa..Ja onpa hänellä hiirenhäntä ponnariksi🙄 Tämä ei ole provo,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   314
   1673
  5. Mulla on ikävä sitä aikaa

   kun säkin olit ihastunut minuun mies. Siltä se silloin alussa tuntui. Sekosin susta täysin ja tuntuu että en pääse irti enää.
   Ikävä
   54
   1342
  6. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   94
   1168
  7. Arvaapa mies

   montako vuotta oon sua ihaillut salaa?
   Ikävä
   81
   1046
  8. Miehet hoi!

   Kysymys teille Jos näätte ja tapaatte naisen,joka on mielestänne mukava ja haluaisitte jatkaa vaikka siitä mihin jäitte tai haluatte nähdä tämän nais
   Ikävä
   42
   1023
  9. Sano sano todella

   Onko sinulla Ikävä minua?
   Ikävä
   78
   1003
  Aihe