Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Huonot esitteet

AnMän

Katsoin Amos kranaatinheitinsysteemin Wikissä. Se saatta olla kotimaista valmistetta tai sitten ei. Asia selitettiin epäselvästi. Sitten siinä oli esittelyvideo. Tuli selväksi, että Pasilla, minkä päällä Amos on, pääsee metsäteitä pitkin kesällä ja talvella. Paukkuukin se. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä, millainen vaikutus kranaattiryöpyllä on, kun se iskeytyy maastoon. Olisi myös kiinnostanut nähdä, miten nopeasti Amoksella voi ampua "sarjaa".

Miksi esittely on noun surkea? Toivottavasti itse ase on vähän parempi, kuin sen esittely.

3

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • entinen opettaja

      Amos-järjestelmän idea perustuu 1970-luvun alussa lohjan ammattikoulun metallilinjan kahden oppilaan innovaatioon. He rakensivat oppilastyönään kranaatinheitinjärjestelmän Commer-pakettiautoon. Systeemi oli täysin toimiva ja sitä käytiin kokeilemassa lukuisia kertoja syndalenin harjoitusalueella Hangossa. Mukana oli aina asiantuntijoita puolustusvoimista.
      Keväällä -72 ampumakokeet lopetettiin, commer järjestelmineen lunastettiin valtiolle kolmella tuhannella markalla ja asianosaiset joutuivat antamaan vaitiololupauksen. Kaikki järjestelmään liittyvät piirustukset luovutettiin puolustusvoimien edustajalle.

    • edvin aamos

      Joo ja pitäisikö kaikille aamoksesta kiinnostuneille järjestää mahdollisuus ajo-ja ampumakoekiluun aamoksella, myös venäläiset voisivat osallistua koe-ajoon ja muutaman sarjankin saisivat tärskäyttää taivaalle.

      Aamoksella kun ampuu ryöpyn taivaalle niin sen verran täytyy olla nupissa järkeä ettei ryöpyn ammuttuaan häivy paikalta ja syöksy sen oman kranaattiryöoyn alle, se vaara piilee tuollaisilla vehkeillä kun alkaa tussauttelemaan, lieköhän aamoksen suunnittelijat ottaneet ko. asian huomioon :)

    • syy yksinkertainen

      Amoksen tulinopeus piti perustua automaattilataajaan. Laturia ei kuitenkaan saatu toimimaan koskaan siten kuin oli tarkoitus. Siksi esittelyissä ammutaan ne 2 putkissa olevaa paukkua, minkä jälkeen kuva poikki ja se on sitten siinä.

      Suomi osti ainoana maana järjestelmää 24kpl, kun PV oli jo tuhlannut runsaasti rahaa kehitystyöhön. Näissä vaunuissa automaattilaturi on korvattu kahdella lataajalla, minkä takia torni ja putket pitää kääntää lataamista varten tiettyyn asentoon. Näin eppäilen. Siten tulinopeus ei käytännössä juuri eroa vastaavista ja oikeasti toimivista 1-putkisista järjestelmistä mitä on ollut jo pitkään käytössä maailmalla.

      Pasin päällä näkyvät testitornit ovat muuten vain protoja: vaunu on liian kevyt ja korkea moiselle järjestelmälle. Amoksen alustana toimii raskaampi AMV. Ruotsi keskeytti fiksuna oman CV90-pohjaisen hankkeensa, kun paljastui ettei Amos-järjestelmästä saa toimivaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2047
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1440
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1374
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1311
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      75
      1282
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe