Steinerilaisilla kaksi Jeesusta

Huolestunut kysyjä

Hei,

Keskustelin erään steinerilaisen tuttavani kanssa uskonnosta, ja hänen suhteestaan siihen. Kun kysyin, että uskovatko antroposofit Jeesukseen, hän mainitsi, että kyllä, mutta heidän mukaansa Jeesuksia oli kaksi. Erehdyin kommentoimaan, että nyt menee jo aika paksuksi, ja tuttavani pahoitti mielensä. Keskustelu päättyi siihen.

Viitsisikö joku vähän enemmän asiasta tietävä valaista, että mistä steinerilaisten kahdessa Jeesuksessa oikein on kysymys? Tuttavani puhui myös Mikael -enkelistä jokseenkin samaan sävyyn, kuin olen kuullut uskovaisten puhuvan julistaessaan "sanaa". Mikä on Mikaelin rooli steinerilaisten opeissa? Ilmeisesti kouluissa juhlitaan myös hänelle pyhitettyä juhlaa?

Tuttavani on käynyt steinerkoulun ja laittanut lapsensa sinne. Hän tuntuu viihtyvän harvinaisen paljon kaiken laisissa steinerilaisten tilaisuuksissa. Myös vapaaehtoistyötä hän tuntuu tekevän koulun hyväksi todella paljon. Jotenkin hänen persoonansa on viime aikoina muuttunut, ja olen alkanut olla hänestä hieman huolissani. Erityisen huolissani olin, kun luin Uskontojen uhrien sivuilta Steinerista varoittavat tekstit.

10

243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rudolfiina

      Moi
      Lapseni ovat Tampereen Steinerissa, joten puhun nyt vain siitä kokemastani. Itse olen aikoinaan käynyt tavallisen peruskoulun. Koska omasta kouluajasta on aikaa enkä voi verrata kuin lasteni ja omaa kokemustani kouluajalta, täytyy tietenkin heti todeta, että puhun peruskoulunäkemystä enemmän tuonne 80-luvulle ja Steineria tähän hetkeen. Mutta niillä näkemyksillä en juuri eroa uskonnollisuudessa tiedä. Toki aikoinaan ei voinut valita uskonnonopetuksen sijaan sitä elämänkatsomusoppia, mutta siinäkin väittäisin, että uskonnollisuus tulee opetettua juuri opettajan uskonnollisen vakaumuksen mukaan. Eli kun Steinerissa luokanopettaja opettaa uskontoa, sävy opetukseen tulee siitä, kuinka uskonnollinen opettaja on... aivan kuten oli aikoinaan omassa koulussani.
      Mikael-juhla taasen on vain yksi juhlan aihe. Arkkienkeli Mikael käsittääkseni. Sadonkorjuun aikaan. Yksi kiitoksen aihe. Varmaan sillä jokin syvällisempikin tarkoitus on, jonka joku enemmän asiaan perehtynyt osannee valaista. Mutta kuten ystäväsi on persoona, niin myös kaikki muutkin; asiat otetaan sillä vakavuudella kuin ne itse kullekin tärkeiltä tuntuvat. Toiset vähän enemmän otsa rypyssä, toiset sinnepäin. Ei siihen Steineria tarvita, se on vain koulu koulujen joukossa, omalla ideologiallaan oppimisesta. Ja uskonnonopetus on käsittääkseni moraaliopetusta, sekä Steinerissa että peruskoulussa.

    • Miksi huolestut?

      Siis steinerkouluissa on tismalleen sama uskonnon opetus kuin tavallisessa peruskoulussakin. Eli jos uskonto ei kiinnosta, voi siirtyä elämänkatsomustiedon opetukseen.

      Ja steiner-vanhemmilla on varmaan tismalleen yhtä paljon erilaisia käsityksiä uskonnosta kuin peruskoululaisten vanhemmilla. Eli miksi ihmeessä hermostut yhden vanhemman henkilökohtaisesta vakaumuksesta. Anna hänen pitää omansa ja pidä sinä omasi.

    • diinu
      • Piiitsuli

        Uskaltaisin hieman kyseenalaistaa Uskontojen uhrien tuki ry:n sitoutumattomuutta, koska kirkkokin linkittää kyseisen järjestön sivuja niin mielellään. Mikäpä siinä kun UUT ei sano kirkosta kielteistä sanaa, mutta tekee parhaansa mustamaalatakseen sen kilpailijat.

        Kuulostaa hyvin asiallisilta ja tieteellisiltä nämäkin kohdat linkittämässäsi tekstissä:

        "Samalla hetkellä kosminen Kristus-henki vilahti sisään."

        "Kolme vuotta Jeesus oli Kristuksen kantaja. Steiner piti gnostikkojen tapaan ainetta saastaisena, joten hän korosti dokeettista näkemystä, jonka mukaan Kristus pysyi kuitenkin koko ajan irrallaan zombie-Jeesuksestaan. Joskus Kristus halusi irroitella ja kävi yksinään kävelemässä Genesaretin järven aaltojen päällä."

        Kaikenkukkuraksi tekstin lähteenä on Paavo Hiltusen surullisenkuuluisa kirja "Mitä Rudolf Steiner todella opetti". Paavo Hiltuseen ja hänen arvomaailmaansa voi tutustua hänen nettisivuillaan: http://www.kolumbus.fi/paavo.hiltunen/


    • Inkarnaatio-ille

      Jospa se kakkosjeesus on inkarnaatio aiemmasta. Jospa se on eräs naispuolinen stein erkoulutoimija, joka tietää kaikesta kaiken ja kiusaa ja määrää ihmisiä. Ilmiselvästi luulee olevansa jeesuksen inkarnaatio. pukeutuukin sellaisiin viittamaissin tunikoihin yms. Yleensä maireasti vääntää naamansa tekohymyyn, mutta inkarnaatio tulee esiin heti, kun kukaan "merkittävä" henkilö ei näe. Silloin alkaa kiusaaminen ja määrääminen. Hirveä inkarnaatio. Esiintyy yleensä johtavan henkilön tavoin eräässä steinerkoulussa, vaikkei ole henkilökuntaa.

      • RaijaKo

        Onko kyseessä Rouva?


    • Oli pikku-hitler

      Stainer itse oli puolihullu ajatuksissaan,tutuskaa mieheen netissä ja hänen oppeidin ja ajatuksiin niin tajuatte tilanteen.

    • jesuiitta kakkonen

      Silläpä kakkosjeesuskin voi olla hieno nainen, joka pörrää tärkeänä eräässä steinerkoulussa. Toisaalta steiner inspiroi luovuuteen. Siellä hulluuden rajamaillahan ne luovimmat keksinnöt tehään. Toisaalta tuolla kakkosjeesuksella toiminta menee henkisen väkivallan puolelle. On vaan hiton helpottavaa, kun voi ulkoistaa tärkeän, hienon ha hyvän naisen kakkosjeesukseksi. Huumori helpottaa, kun on joutunut vuosikausia olemaan henkisen väkivallaan kohteena - ja valitettavasti vain yksi niistä. Haluaisin päästä henkisesti pois tuon jeesuksen vaikutuspiiristä, mutta se kuulemma kestää kauan, jotta vapautuu. jeesus kummittelee, kun on niin inhottava toiminnassaan. kakkosjeesus.

    • pikkujesuiitat

      Ja jesuiitta kakkosen jälkikasvu jatkaa jeesuksen perintöä, samaa kammottavaa kiusaamista ja henkistä väkivaltaa. Tuo jälkikasvu (pikkujeesukset) on mm. osallistunut kakkosjeesuksen harjoittamaan henkiseen väkivaltaan avustamalla häntä steinerkoulun tilaisuuksissa. steinerkoulun pitää puuttua kakkosjeesuksen (pyhine jälkikasvuineen) hajoittamaan henkiseen väkivaltaan steinerkoulun tiloissa ja tilaiuuksissa. Nyt pikkujeesus uhkaa jatkaa väkivaltaa. On joa aiemminavustanut kakkosjeesusta kuljettamalla henkisen väkivallan vaunua pois tilaisuudesta.

      kakkosjeesus ja hienot pikkujeesukset (3 kpl, joista vanhin on eniten kakkosjeesuksen kaltainen). Esikoinen kantaa suvun perintöä.

    • ilmestyskirja nyt.

      Olen aloittajan kanssa samaa mieltä siitä, että näistä kakkosjeesuksista (pyhine jälkikasvuineen) kannattaa olla huolissaan. He ovat todella salakavalaa porukkaa. Hymyillään toisaalla, ja kun pää kääntyy suu vääntyy pedon irvistykseen. jesuiitat ovat kuin ilmestyskirjan petoja - ja pörräävät steinerkoulun käytävillä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      61
      5814
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      62
      3004
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      57
      2476
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1123
    5. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      37
      1085
    6. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1084
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      907
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      813
    9. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      793
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      791
    Aihe