Laadultaan ala-arvoista, suomalaista maitoa! Ostakie!

Väitteet suomalaisen maidon ylivertaisesta
laadukkuudesta ovat taas kerran osoittautuneet
pelkäksi propagandaksi.

Evira epäilee varsinaissuomalaiselta
tilalta kuluttajalle myydyn maidon
sisältäneen EHEC-bakteereja.

Laatuluokka E(HEC)!

Ja tällaista tuotantoa me tuemme
raskain, yli 2.100 M€ yltävin
tukiaisin verovaroista.

36

225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näinhän se menöö

      valitettavasti

      • --

        --


      • --
        -- kirjoitti:

        --

        --


      • --

        --


    • museo-

      Kyseinen maito on tuotettu Turun kaupungin ylläpitämällä Kuralan kylämäellä joka ei ole maatila vaan jonkinlainen museo jossa ihmiset käy pällistelemässä menneen maailman touhuja. Museoon kuuluu myös kotieläintila jossa mainittu EHEC-epäilyn alla oleva maito on tuotettu. Ei todellakaan ole mikään maatila kyseessä vaan ihan jotain muuta.
      http://www.elamystenmaa.fi/kurala/?p=23&lang=fi

      • --

        --


      • --
        -- kirjoitti:

        --

        --


    • http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/pastöroimatonta-maitoa-epäillään-ehec-tartunnan-lähteeksi-1.19226

      Kyllä objektiivinen tiedonvälittäjä, mediamestari
      MaaseudunTulevaisuus -niminen MTK:n järjestölehti
      puhuu m a a t i l a s t a.

      • --

        --


      • --

        --


      • --

        --


    • >>>>>>>

      http://www.turku.fi/public/default.aspx?contentid=369914&nodeid=4535
      "Kahden lapsen epäillään saaneen EHEC-infektion pastöroimattomasta maidosta. EHEC-bakteerin tartuntalähteeksi epäillään Kuralan Kylämäen navetasta ostettua raakamaitoa. Yhteensä viiden henkilön epäillään saaneen tartunnan raakamaidosta tai välillisesti sairastuneelta henkilöltä.
      Turun kaupungin Museokeskus päätti tänään sulkea Kuralan Kylämäen vierailijoilta toistaiseksi varotoimenpiteenä.

      Alueella liikkuvia pyydetään noudattamaan hygieniaohjeita."

      • --

        --


    • ...

      "Toimivan maatilan sijoittumiseen 1950-luvulle oli kaksi syytä. Ensinnäkin moni varttuneempi kävijä voi muistella omakohtaisia kokemuksiaan vieraillessa maatilalla. Toinen syy on maataloushistoriallinen: tuolloinhan elettiin murroskautta, jolloin perinteiset viljelymenetelmät alkoivat väistyä tehoviljelyn alta.
      Lisäksi 1950-luvun oloista Kuralan kylässä oli helppo saada konkreettista tietoa. Iso-Kohmon isäntä Kosti Kohmo piti kattavaa päiväkirjaa maanviljelystä ja muista miesten töistä kun taas naisten töistä on runsaasti haastatteluaineistoa".
      http://www.elamystenmaa.fi/kurala/?p=21&lang=fi


      Pastoroimatonta maitoa 50-luvun menetelmin, hillitse kuitenkin itsesi Jopa_vain, kyllä meidän navettamme ovat 2010 luvulta ja maito pastoroidaan.

      Millaistahan olisi keskieuroopan pastoroimaton maito 1950 luvulta.

      • --

        --


    • 11

      Montakos Ehec-bakteeriepäilyä on vuosien aikana ollut? En muista yhtäkään. Mutta tänään oli broilereista saatu salmonellaa Helsingissä. Ei muuta kuin aito maito ja broilerit boikottiin. Luulen että meitä kunnon maidon juojia on Suomessa aika paljon ja vasta nyt tuli ensimmäinen uutinen jostain bakteerista jota ei vielä edes ole tutkittu. Perjantaina tulee tulokset että mistä pöpö oli peräisin. Odotellaan rauhassa tuloksia.

    • UTH...

      "EHEC: Hätäkokous Euroopassa.
      Euroopan unionin maatalousministerit pitävät tiistaina hätäkokouksen koskien kuolettavaa EHEC-epidemiaa, kertovat uutistoimistot.
      EHEC-bakteeri on tappanut 22 ihmistä ja sairastuttanut 2000 ihmistä, pääosin Saksassa".
      http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/112850-ehec-hatakokous-euroopassa

      "Kymmeniä ihmisiä Euroopassa tappanut ehec-bakteeri on pääsyt leviämään, kun elintarvikkeita on kuljetettu ympäri maailmaa. Mitä pidemmäksi ruuanvalmistusketju kasvaa, sitä useampia mahdollisuuksia ehec saa. Ehec-epidemian alkuperän selvitys voi olla lähes mahdotonta. Katso, mistä ehec tulee ruokaasi.

      Suomessa on aiemmin raportoitu tautia vuosina 1998 ja 2001. Jälkimmäisen epidemian aiheuttajaksi paljastui Hollannista tuotu kebab-liha".
      http://www.taloussanomat.fi/uutiset/2011/07/13/vaarallinen-ehec-bakteeri-tulee-nain-ruokaasi/20119760/12

      Nyt sitten Jopa_vain on tehnyt sen johtopäätöksen että museotilalla 50-luvun menetelmin tuotetusta pastoroimattomasta maidosta löytetty EHEC-bakteeri todistaa kaiken suomalaisen maidon huonolaatuiseksi.
      Millaistahan olisi keskieurooppalainen pastoroimaton maito. Euroopassa käytetään vielä kovempia keinoja kuion suomessa bakteerien nujertamiseksi, nimittäin iskukuumennus. Mistähän syystä;)

      "Suomessa UHT-maidon kulutus on merkittävästi vähäisempää kuin muualla Euroopassa. Suomessa UHT-maidon osuus on alle prosentin luokkaa, kun Länsi-Euroopassa lähes puolet kulutetusta maidosta on iskukuumennettua".
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Iskukuumennus

    • http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/pastöroimatonta-maitoa-epäillään-ehec-tartunnan-lähteeksi-1.19226

      Kyllä objektiivinen tiedonvälittäjä, mediamestari
      MaaseudunTulevaisuus -niminen MTK:n järjestölehti
      puhuu m a a t i l a s t a.

      Oli miten oli, maatilasta on kysymys!

      • Mutta, mutta

        Oli miten oli, se oli epäilys. Perjantaina saadaan tulokset, mistä sitten ehec oli tullutkin.

        Tämä ei kuitenkaan vaikuta meidän pastoroimattoman maidon käyttöön ollenkaan.


    • jegyl,

      Miten se nyt on oleellista mitä nimitystä käytetään, tosiasia on kuitenkin että maatila jolta maito myytiin ei ole sellainen missä maito nykyisin tuotetaan vaan 50-luvun mukainen ja sen ajan hygieniatason omaava.
      Siksihän maito pastoroidaan, niin suomessa kuin muuallakin että siitä saadaan tapettua bakteerit. Lehmä on elävä olento ja sillä saattaa olla myös sairauksia kuten meillä ihmisilläkin. Jos keksittäisiin keino millä saataisiin kaikki lehmät terveiksi elinaikanaan niin varmaan sitä keinoa käytettäisiin ihmistenkin pitämiseksi terveinä.
      Jopa_vainin vain täytyy jankata joka asiasta että unohtuisi hänen alkuperäinen väitteensä jolla hän yritti todistaa että tuolla yksittäisella tapauksella voisi todistaa koko suomessa keiken tuotetun maidon huonolaatuiseksi.
      Kun on vertailtu suomen ja euroopan maidon laatuja on suomi muistaakseni kolmantena sveitsin ja Norjan jäleen.

      Mutta jos tulee Jopa_vainille parempi mieli niin tunnustetaan että kaikkia maitoatuottavia "yhteisöjä" voidaan kutsua maatiloiksi. Tämä nyt oli museotila 50-luvun menetelmin ja maito myytiin ilman pastorointia.

    • Kiitoksia Teille nimimerkki 'Jegyl'. Voisitteko
      vielä täsmentää sen lähteen, jossa Sveitsi ja
      Norja on muistaaksenne ranlattu laadussa
      suomimaidon edelle. Tiedolle on käyttöä
      niissä tilanteissa, joissa propaganda
      yrittää esittää suomimaidon maailman ykköseksi.

      • Jegyl,

        Etkö muista: "Suomalaisen ja valiolaisen raakamaidon laatu on tutkitusti erinomaista. Tästä on olemassa vertailutietoja Pohjoismaista vähintään 10 vuodelta ja niiden perusteella suomalainen ja norjalainen raakamaito ovat koko tarkastelujakson olleet laadultaan Pohjoismaiden parhaimmat (norjalainen hitusen parempaa) bakteeri- ja solulaatujen osalta. Muun Euroopan laatutiedot ovat hiukan vanhempaa perua, mutta niihin verrattuna suomalainen maito on EU:n parasta. Tietoja suomalaisen maidon laadusta löytyy Maitohygienialiiton sivuilta". Pekka Valiolta.

        Itse vielä kiitit vastauksesta:"Kiitoksia asiantuntevasta kirjoituksesta
        nimimerkki 'Pekka Valiolta'.
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/10744906

        No tuo sweitsin tieto oli heidän matkailumainoksestaan enkä löytänyt siitä tutkittua tietoa.

        "Vehreillä rinteillä raikkaassa vuoristoilmassa laiduntavat sveitsiläisten mukaan maailman onnellisimmat lehmät, ja niiden maito on, totta kai, maailman parasta!".
        http://www.mtv3.fi/matkailu/ulkomaat/artikkeli.shtml/737136/sveitsi---onnellisten-herkuttelijoiden-maa

        Tosin Sweisissä ton niitä "perheviljelmäpuuhastelijoita"...


        "Sveitsin koko pinta-alasta 30 % on maatalousmaata, josta 25 % on viljelykäytössä. Lisäksi alppien rinteitä hyödynnetään kesäisin karjalaitumina. Sveitsissä on 50 000 maatilaa ja niiden keskipinta-ala on 19 ha (viljeltyä peltoa). Maitotilojen keskimääräinen tuotantokiintiö on 120 000 kg/v ja keskilehmäluku on alle 20 lehmää/tila. Suuri osa maidosta jalostetaan juustoksi pienissä juustoloissa, joita Sveitsissä on hyvin paljon".

        Ja vielä "pahempaa":)

        "Sveitsi on EU:n ulkopuolinen maa ja maataloustuotteiden omavaraisuutta ylläpidetään tuontisuojalla".
        http://portal.mtt.fi/portal/page/portal/www/Hankkeet/Ruukki/Tietopankki/Matkaraportteja/868C854995582E8CE040A8C0023C24CA


    • Kappas_vain

      Jopa_vain logiikkaa:
      Erään juuston tuotanto virosa ja yhdeltä museotilalta pastoroimattomasta maidosta löytynyt ehec-pakteeri todistaa kaiken suomalaisen maidon huuonolaatuiseksi.

      Joidenkin viljelijöiden mustanpörssin kauppa sota-aikana todistaa kaikki nykyisetkin viljelijät rikollisiksi maanpettureiksi.

      Vehnän käyttö rehuksi todistaa suomalaisen vehnän huonolaatuiseksi, siis myös sen leipävehnän.

      Kun viljelijät eivät osta siemenviljaa koko maapallon alueelta, todistaa se viljelijöiden olevan ammattitaidottomia.

      Voisin lisätä että kun suomen itsenäisyyden alkuaikoina eräät työläiset yrittivät liittää suomen neuvostoliittoon, niin se todistaa kaikki nykyisetkin työläiset maanpettureiksi ja epäisämaallisiksi jotka heti tilaisuuden tulessa liitäisivät suomen vaikka pohjoikoreaan;)

    • --

      --

    • --

      --

    • --

      --

    • Kyselijä...

      Saako tuo tila noin paljon tukea, yli 2.100 M€?

    • --

      --

    • --

      --

    • --

      EHEC

      • Siis...

        Lehmistä maidon mukana ei ole tullut eheciä, vaan jossakin ei ole hygieniasta pidetty tarpeeksi huolta. Mahdollisesti myös vierailijoiden mukana on voinut tulla ko. pöpö.


      • --

        --


    • --

      --

    • -

      -

    • +++++++++

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      195
      4564
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      255
      2582
    3. 133
      1687
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1381
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      202
      1273
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1126
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1104
    8. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1047
    9. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      74
      1047
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1041
    Aihe