Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Laivayhteys Parga-Korfu?

ta nea

Onko kenelläkään tietoa tämän kesän tilanteesta, kulkeeko kertaviikkoinen laivavuoro Pargasta Korfulle ja takaisin? Vai onko mentävä ensin bussilla Igoumenitzaan?

24

4063

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • parga....

      Luin jostain että 2 krt viikossa menisi laiva. Siis suoraan pargasta, kyllähän Korfulle turistikin menee retkelle.

    • ta nea

      Kaipaan tämän kesän faktatietoa koskapa viime kesänä Kreikan kriisi johti laivojen vakuutusasioiden uudelleenarviointiin ja monet laivat jäivät satamiin.
      Viime kesänä Korfulle pääsi siis vain menemällä ensin Igoumenitzaan jne.
      Toissakesänä laiva kulki Pargasta vain torstaisin. Eli tuo "luin jostain" on melkoista mutu-tuntumaa.
      Netissä on luettavissa paljon vanhaa tietoa :(.

      • lomalainen

        Laiva menee vain torstaisin Pargasta Korfulle.


      • nörtti vaan

        No joo, jos et usko ja tiedät itse, mitä täällä kyselet. AM:n toimistossa kohdeoppaassa luki että laiva menee kahdesti viikossa. Meneenkö todella, sen näkee kun menee sinne Pargaan ja kysyy.
        Jotain laivojen katsastushässäkkää on Kreikassa ollut, moni laiva on jäänyt satamaan. Ja hyvä niin , ei kai kukaan halua matkustaa uppoamaisvaarassa olevalla paatilla.
        Ollaan kohta Pargassa mutta ei me Korfulle mennä.


      • faktaa...

        Jos asia on tärkeä, soita pargan satamakapteenille. Se kyllä tietää.


    • ta nea

      Kiitos tiedosta. Laivamatka on niin nautinnollinen ja vaivaton kun pääsee suoraan Pargasta.
      Bussimatka Igoumenitzaan ei ole kummoinenkaan enkä muutenkaan halua matkatoimiston matkalle, näin voi olla omassa rauhassaan.
      Päivä Korfun pääkaupungissa on aivan riittävä shoppailuun addiktoituneelle :)

      • z

        Pargasta Igouniin menee paikallisbussi aamulla klo 7 jälkeen ja ehtii ferryyn juuri sopivasti ja lyhyt kävely bussiasemalta (oikealle) lautan lippukopille. Varaudu paluumatkalla bussiaikataulujen heittoon, sillä esim. 17.15 bussi ei kulje, joten voit joutua yöpymään Igounimetsassa (30-40e), ellei myöhäbussikaan kulje. Kuumuus tosin antaa aihetta jäädä yöksi Korfun reissun jälkeen. Paikallisbussilla näkee muutakin eli kyliä matkan varrella.


    • ta nea

      Esitä kysymys ja voit nauttia vastauksista joista ei asia selviä. Toisen mielestä laiva Pargasta kulkee torstaisin Korfulle, toinen neuvoo menemään bussilla Igoumenitzaa. Jälkimmäisessä tapauksessa on helpompi ottaa matkatoimiston retki jolloin homma hoituu.
      Täytyy uskoa että asia selviää vasta Pargassa. Kaikesta huolimatta loma jota kannattaa odottaa. :)

      • sketsualissa löytyy

        Älä ole olevinasi, vaan tuossahan se viimeisin tieto on. Voit mennä bussilla Pargasta Igounimetsaan aamulla ja ehdit kello yhdeksän lauttaan Korfulle, mutta paluun kanssa eivät aikataulut päde. Joudut paluu-ferryllä ottamaan taksin takaisin Pargaan tai jäämään Igounimetsaan yöksi. Turisti-lautta menee varmaan torstaisin joten ok sekin? Kysy lisää..jos olet valmis siihen.


      • lomalainen
        sketsualissa löytyy kirjoitti:

        Älä ole olevinasi, vaan tuossahan se viimeisin tieto on. Voit mennä bussilla Pargasta Igounimetsaan aamulla ja ehdit kello yhdeksän lauttaan Korfulle, mutta paluun kanssa eivät aikataulut päde. Joudut paluu-ferryllä ottamaan taksin takaisin Pargaan tai jäämään Igounimetsaan yöksi. Turisti-lautta menee varmaan torstaisin joten ok sekin? Kysy lisää..jos olet valmis siihen.

        Heippa!
        Helpoin tapa on mennä Pargasta suoraan Korfulle tostaisin. Laiva menee vain kerran viikossa.

        Igoumenitzan lautta kulkee joka päivä. Takaisin tulessa kannattaa siis käyttää taksia jos missaa linja-auton.

        Samalla lautalla olet jos lähdet Pargasta matkatoimiston kautta tai ostat lipun itse laivalle. Hinnassa vaan on pieni ero. Eikä sillä matkalla opasta tarvita.


    • ta nea

      Kiitos vinkeästä kommunikoinnista. Faktatiedolla tarkoitin kokemuksia tältä kesältä.
      Jos vähänkään tuntee kreikkalaisuutta, siellä pannaan alta aikayksikön pillit pussiin.
      Viimekesäiset vakuutusasiat eivät liittyneet laivain kuntoon vaan siihen että vakuutusmaksuja korotetaan. Siihen ei näemmä suostuttu kun laivat jäivät laituriin.
      Aurinkomatkat on suunnitelleet bussimatkaa alkaen Pargasta Igoumenitzaan ja sieltä Kerkyraan, jossa samalla bussilla pääsevät halukkaan mm. "Sissin" palatsille.

      • veronmaksaja........

        No joo, jos ja kun vakuutusmaksuja korotettiin, eivät maksaneet lainkaan. Siihen loppui liikenne.
        Tuttua krekutouhua, ei ne maksa verojakaan.


      • menossa vielä

        Aivan oikein, Kreikassa tulee ylläreitä ihan kaikessa. Tänä kesänä kuitenkin torstain laiva toimi, silloin oli AM:n retki ja pääsivät kyllä Korfulle.
        Tämä oli heinäkuun loppupuolta, miten lienee esim. syyskuussa, vaieka arvioita. Nyt kun Kreikassa oli yleislakko tuskin mikään yhteys toimi, se oli siis eilen eli keskiviikkona. Lakkoja tulee arvattavasti lisää ja niistä tulee ilmoitus aivan viime hetkillä.


    • tuiristilinja

      Kerran viikossa menee Pargasta suoraan. Useampia vuoroja ei kannata ylläpitää, kun kerta Igumenitsasta pääsee. Sitä paikalliset käyttää.

      • Meteora

        Torstaina oli suora yhteys korfulle Pargasta.Kyllä tuo pitää riittää turistille. Näin siis heinäkuussa 2012.


      • himomatkaaja
        Meteora kirjoitti:

        Torstaina oli suora yhteys korfulle Pargasta.Kyllä tuo pitää riittää turistille. Näin siis heinäkuussa 2012.

        Olet oikessa, tuo riittää kyllä turistille, voi aikatauluttaa reissunsa tuon mukaan. Mielestäni Korfulla on liian piktä aika olla, etenkin kun kaupunki on tuttu. Satamasta on jonkin verran kävelymatkaa keskustaan, en tiedä miten siellä saa takseja, olen ollut hotellissa Korfun keskustassa lähellä lentokenttää.


    • ta nea

      Muuten, tuiristilinja, koska lienet käynyt Pargassa, kertoisitko, näkyykö taantuma Pargassa liikkeiden/tavernoiden lopetuksina? Viime syksynä muutama liike oli jo kadonnut. Tämä nyt ei vaikuta sitä eikä tätä ettenkö Pargaan menisi, on se niin kaunis ja ystävällismielinen paikka.

      • kohta uudestaan

        Ihan tarpeeksi oli mielestäni ns. tavallisia kauppoja tänä kesänä keskustassa. Eli siis ruokakauppoja. joinain päivinä oli Coopmarketissa hyllyissä tyhjyyttä, siksipä siitä ei saanut ostettua kaikkea mitä halusi, piti mennä toiseen kauppaan.
        Keskustassa on yksi hyvä myymälä jossa paikallisia tuotteita tarjolla, mm. kosmetiikkaa (oliivipohjaista), oliivisaippuaa , taidokkaita matkamuistoja. Valikoima oli kyllä nyt huonompi kuin 2 vuotta sitten ja myyjät (kaksi naista) eivät piitanneet asiakkaista lainkaan vaikka useita oli yhtäaikaa myymälässä.
        Asuttiin Tropicalissa ja sillä suunnalla oli tarjontaa sekä kaupista että ravintoloista ihan tarpeeksi. Turisteja oli heinäkuun lopulla vähemmän kuin v. 2010.
        Palvelu oli ystävällistä ja asiallista sekä kahviloissa että tavernoissa. Hinnat oli osin menneet mielestäni alaspäin jonkin verran. Edelliset Kreikan lomakohteet olivat v. 2011 Limnos ja Pefkos Rodoksella, vertaan lähinnä niihin noita hintoja. Hintaan 7,90 sai pääruoan eli liharuoan. Oli toki kalliimpiakin ravintoloita.


    • Saranda-girl

      Päivittäinen edestakaine liikenne on vain Albaaniaan, joka onkin uusi tulevaisuuden kohde.

      • maon kavereita

        No eipä todellakaan ole. Aika suljettu maa, taitaa vain puoluepamput majailla noilla seuduilla, mafia vaanii kaikkialla. Käytiin päiväreissulla, ei kiinnosta mennä edes toista kertaa.


    • Anthousa

      Saranda-girl siis likka nelikymppinen heitti vitsin... oikein naurattaa :(.
      Mikä ilo on tulla kirjoittamaan Kreikka-aiheiselle palstalle negatiivista tekstiä. Onko kyse kateudesta kun ei itse syystä tai toisesta päädy Kreikkaan.

      • kummamuija on tuo

        Joo no tuo muija ei pääse koskaan minnekään. Kirjoittaa sanan Albania väärin.... että silleen.


    • rapu68

      Mikä on kaupungin/sataman nimi Korfulla mihin laiva menee Pargasta? Kiitos etukäteen jo kertojalle :)

      • lilliput lee

        Kyllä se on mennyt ihan Korfun satamaan eli sen kaupungin. Satamasta on kyllä kävelymatkaa keskustaan. Ei se laiva kyllä enää taida pargasta mennä, siellähän ei ole enää matkailijoita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2142
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      36
      1823
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1818
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1550
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      67
      1516
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1432
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1372
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1332
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1281
    Aihe