Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

jackrussel maalle?

vai mikä rotu..?

Onko tällä palstalla ketään, kuka asuu ihan maalla ja on jackrussel?

Jos joku löytyy, niin kyselisin vähän rodun ominaisuuksista ja käyttäytymistä maalla vailla naapureita.. lähinnä tuo metsästysvieti mietityttää, eli onko mahdoton haave kouluttaa koira pysymään vapaana isossa pihapiirissä.. ja kuinka se tulee tavallisten, käytöstavat omaavien kouluikäisten lasten kanssa toimeen.. onko lapsirakas rotu vai, katsooko lapset ilman koulutusta arvojärjestyksessä itsensä alapuolelle. Teemme etätyötä paljon, joten yksinolo tms asiat eivät meillä ole ajankohtaisia.. suurin miettimisen aihe on tuo, että saako pysymään pihapiirissä.. ja asennoituminen lapsiin..

Aikaisemmat koirat, saksanpaimennkoira ja mäyräkoira, ei mitään ongelmia.. toki meillähän on aina ollut aikaa koirille ja koiran on laumaeläin.. joten sillä paljolla yhdessä ololla on moni ongelma jäänyt tulematta..

6

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2345fdsfds

      Mäyräkoiran "kovapäisyys" tuhat kertaa provosoivammala otteella. Jackrusselille pitää pitää kuri todella tiukassa ettei hypi silmille.

    • piscuit

      No mun kokemus on ainakin se, että kun on selkeät rajat niin oikein on yheiskunta kelvollinen. Ja lapsien kans tulee toimeen, kun pennusta asti saa niiden kanssa touhuta. Ja kun ei päästä kuumenemaan liikoja lasten kaa, eli pyytää lapsia pitään leikin lomassa pieniä rauhottumis harjoituksia koiran kaa niin bravo!

      Erittäinkin suositteilsin ainakin oman koiran pohjalta.

    • luonto

      Minulla oli Jackrussel aivan maalla, sopeutui hyvin. Pysyi hyvin pihassa, kun oli lääniä mitä tutkia. Lenkillä irti ollessaan saattoi joskus "unohtua" metsään, kun joku vastustamaton haju tuli nenään. Silloin kyllä hävisi korvat ja tottelevaisuus.

      Aivan mahdoton energiapakkaus, tuli toimeen hyvin ihmisten kanssa, virtaa oli kuin pienessä kylässä!

      Mutta tämä maaseutu koitui hänen kohtalokseen vuoden vanhana, pihaan tullut susi vei koiramme!

    • mikkkiiii

      Nykyisin maalla on tosiaan susia, karhuja ja ilveksiä.. Meillä on "vain" ilveksiä.. siihen aikaan kun olin lapsi 60 luvulla, niin nämä kaikki olivat harvinaisuuksia..

      Itsekin tuskailen juuri tämän asian kanssa, uskaltaako ottaa koiraa.. Kissa on vielä pysynyt hengissä ja kotona, sen pahin vihollinen on juuri ilves, koska tämä pystyy kiipeämään puuhun kissan perässä..

    • kotia etsii

      Sanoit että olet harkitsemassa jackrusselin hankintaa, joten täytyypi tässä samalla hieman mainostaa että meillä olisi juuri nyt 8 vkon ikäinen urosrusseli vailla kotia, luovutus aikaisintaan 9 vkon iässä. Vanhemmat meillä kulkevat vapaana aitaamattomassa pihassa ja ovat siinä usein yksinkin joten se on vaan koulutuksesta kiinni pysyykö koira pihassa.
      Tärkeintä on kuitenkin, että jos päätät tietyn rajan mitä koira ei saa ylittää pihapiirissä, niin silloin se ei saa ylittää sitä koskaan, vaan on oltava tarkka säännöistä eikä niistä saa luistaa missään vaiheessa.
      (Lisätietoa pennusta: 0453243884)

    • kotia vailla

      Ja tuosta lapsiin asennoitumisesta vielä, että ei ole rotuja joista voisi sanoa että tulevat lasten kanssa toimeen tai eivät tule lasten kanssa toimeen. Kyse on täysin kasvatuksesta, ja niistä kokemuksista mitä koiralla on lapsista, koirat ovat yksilöitä ja rotu antaa koiralle vain tietyt erityispiirteet.
      Ja meillä on myöskin noitten russeleiden lisäksi mäyräkoira joka on yleensä aivan yksin tuossa pihassa eikä siitä lähde ilman lupaa, vaikka on metsästyskäyttöinen koira ja pihassa näkyy usein jäniksiä ja muita riistaelukoita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2344
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      52
      2029
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1863
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1638
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1572
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      26
      1437
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1410
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1370
    Aihe