Huippuvalmennus-kokemuksia

Huijattu

Ihan näin ajattelin muitakin varoittaa Huippuvalmennus-firmasta. Tilasin oikiksen itseopiskelumateriaalit, jotka saapuivat ALLE 3vk ennen pääsykoetta (toiselta firmalta tiivistelmät olivat valmistuneet alle viikossa kirjojen tultua). Ei oikiksen tiivistelmillä tehdä enää 3vk ennen pääsykokeita mitään. Siinä vaiheessa on jo kirjat luettua monta monta kertaa. Ja tämän lisäksi minulle toimitettiin vain KAKSI kirjaa, ja jouduin erikseen pyytämään kolmannen. Kolmas kirja saapui alle 2 viikkoa ennen pääsykoetta. Silloinhan sitä luetaan... Enkä edes viitsi kertoa kuinka luokattoman huonot nuo tiivistelmät olivat, siellä oli ihan oikeita asiavirheitäkin (tai no virheitä, jotka olivat ristiriidassa kirjan kanssa).

Vaan eipä nämä ongelmat tässä olleet. Sovin eräpäivän siirrosta Huippuvalmennuksen kanssa, noh sen piti olla selvää mutta tadaa se menikin perintätoimistolle. Huippuvalmennus ei ollut ilmoittanut perintätoimistolle, että olin suorittanut kyseisen laskun heille (siinä vaiheessa kun toimitin perintätoimistolle tiedot, että olin jo maksanut laskun on suorituksen täytynyt kirjautua Huippuvalmennukselle). Perintätoimisto on yrittänyt kysellä Huippuvalmennukselta, että onko suoritukseni kirjautunut. Huippuvalmennus ei ole vaivautunut vastaamaan perintätoimistolle kahteen viikkoon. Perintätoimisto ei keskeytä perintää selvityksen ajaksi, joten joudun maksaan KAKSI kertaa korot valmennusmateriaalista jota en voi käyttää.

Noh lopputuloksena on: Huippuvalmennuksesta kantelu kuluttajariitalautakuntaan ja perintätoimistosta rikosilmoitus. Ja hyvin karvas opetus siitä, että Huippuvalmennus on huijarifirma. Tottakai tulen saamaan ylimääräisenä maksamani rahat takaisin, joten en niitä sinänsä sure mutta ärsyttää niin pirusti että on pakko täällä avautua kyseisestä firmasta.

29

5079

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koivu543

      Itselläni on vain positiivista sanottavaa Huippuvalmennuksesta. Opetus oli tasokasta ja materiaalit hyviä. Pääsin myös sisään.

    • heh ehehhe

      Kiva, kun Huippuvalmennuksen edustajatkin lukevat tätä Suomen suosituinta keskustelusivustoa!

    • jepjeppp-

      Joo se on kiva kun valmennuskurssifirmat kirjoittelee tänne. Voisitte kokeilla kirjoittaa silleen kun ihmiset oikeasti kirjoittaa niin ette paljastautuisi.. :D

      Multa kuitenkin löytyy ymmärrystä näille firmoille, jotka "kaltoinkohtelee". Kevät on tollasissa yrityksissä varmaan niin hurjaa aikaan (ainakin sellaisissa, joissa on enemmän kursseja kuin yksi), että ei varmaan ihmekään jos joku laskutusasia jää vähemmälle huomiolle.. Aloittajakin on vain joutunut yrityksen kiireen uhriksi - se ei tee Huippuvalmennuksesta huonoa eikä toisaalta mistään muusta parempaa.

    • osamabinladen1

      Ei jumpe mitä anteeksipyytelyä tämäkin lause: "Kevät on tollasissa yrityksissä varmaan niin hurjaa aikaan (ainakin sellaisissa, joissa on enemmän kursseja kuin yksi), että ei varmaan ihmekään jos joku laskutusasia jää vähemmälle huomiolle."

      Olet hölmö, jos annat tuollaisia lapsuksia anteeksi firmalle, jonka koko liiketoiminta nimenomaan perustuu ammattimaiseen valmennuskurssien järjestämiseen! Vähän sama asia kun toteaisi, että eihän sillä mitään väliä, kun ravintola toimitti annokset kylmenneinä lauantai-iltana ja laskutti ylihintaa, kun se sattui olemaan viikon kiireisin päivä.

      Ei ihme, että ihmisiä kusetetaan jatkuvasti, kun omista oikeuksista ei pidetä kiinni. Ollaan vaan sellaisia sormijuottoja. Jos ostaa kalliin valmennuskurssin on oikeus odottaa siltä tiettyä tasoa (vähintään se mitä mainoksessa luvataan) ja on oikeus odottaa, että laskutus ja materiaalien toimitus tapahtuu oikea-aikaisesti. Nämä ovat ihan perusasioita.

      Raskauttavintahan on tuossa asiassa se, että asiakkaan reklamointiyrityksiin ei oltu edes vastattu.

    • KarolinaKa

      Itse olin Huippuvalmennuksen lääketieteen valmennuskurssilla Tampereella viime keväänä....

      -Kurssin piti alkaa fysiikan ja kemian opetuksella tammikuussa.... Ensimmäinen kemiantunti kuitenkin pidettiin vasta maaliskuun aikoihin. Joka kerta ennen kemiantuntia tuli viesti: Opettajan henkilökohtaisista syistä...blaablaablaa

      -Kun opettaja lopulta ilmestyi paikalle, hän oli saanut jotkut huippuvalmennuksen valmiit kalvot joita sitten "opettaessaan" ensin luki itse päässä ja sitten tokaisi jotain, kuten "Pilokarbiini... kai se liittyy karppaukseen, tai piilokarppaukseen heh heh"

      -Kemianopettaja ei itse osannut tehdä tuntien harjoitustehtäviä, kun kysyimme, että mitäs jos tällainen tulee pääsykokeeseen, vastaus oli: No jaa... kai tässä on sitten monta vaihtoehtoa"

      -Kun valitimme opettajasta, saimme täytettäväksi arviointilapun. Parin päivän kuluttua saimme sähköpostia "Olemme saaneet kemianopettajasta ristiriitaista palautetta.. blaablaablaa... ohjaamme opettajaa pedagokisesti" Seuraavana päivänä opettaja tuli tunnille hiukset leikattuna.

      -Ensimmäinen harjoituskoe pidettiin Tammikuun lopussa... Tarkistettuna nuo kokeet saimme kuitenkin takaisin vasta maaliskuussa. (syynä tässä ei ollut vain kemian opettajan puuttuminen, vaan materiaaleja ei ollut toimitettu edes muille opettajille tarkistettavaksi!)

      -Eräs harjoituskoe alkoi puoli tuntia myöhässä, koska kokeenpitäjää ei ollu infottu

      -Fysiikanopettaja joutui tulemaan Helsingistä parin tunnin varoitusajalla (ja täten hieman myöhässä ja valmistautumattomana) koska Huippuvalmennus ei ollut viitsinyt infota opettajaa tunnin siirtymisestä.

      -Materiaalit olivat täynnä virheitä. Kun teki tehtäviä ja sai eri tuloksen kuin takana, ei koskaan voinut tietää oliko itse väärässä, vai oliko materiaalissa taas virhe

      -Tampereelle Huippuvalmennus tarjosi pitkää kurssia ja kevätkurssia. Pitkä kurssi alkoi jo Tammikuussa. Kirjoitusten jälkeen meidän luokkaamme yhtäkkiä ilmestyi yli tuplamäärä ihmisiä.... Kevätkurssi siis "integroitiin" meidän kurssiimme... Tästä seurauksena n.50henkeä 30 hengen luokassa, turhaa kertausta meille pitkäkurssilaisille ja olennaisten asioiden pois jäämistä kevätkurssilaisille.

      -Fysiikanopetus muuten oli ihan keskivertohyvää. Opettaja osasi neuvoa hankalissa tehtävissä yms. opetustyyli vain ei minun mielestäni ollut se paras mahdollinen. Biologian opettaja oli ainut erittäin hyvä asia kurssilla (mutta hänkään ei jatka huippuvalmennuksella enään tänä keväänä)

      -Sain kuulla kaveriltani joka ei päässyt sisälle, että kun hän oli soittanut vihaisen puhelun Huippuvalmennukselle, hän oli saanut kurssin materiaalien hinnalla, kunhan ei vain kertoisi asiasta muille

      .... Voisin vaan tähän loppuun todeta, että itse olen sisällä Huippuvalmennuksesta huolimatta, en todellakaan heidän ansiostaan

      • lorun loppu

        Useita vuosia Huippuvalmennus on ratsastanut hienoilla nettsivuilla ja hienoilla mielikuvilla erittäin laadukkaista kursseista. Kulissien takana ja keskustelupalstoilla kurssien laatua haukuttu ja yrityksestä varoiteltu. Totuus tulee aina ilmi ennemmin tai myöhemmin ja nyt yrityksen taru alkaa olla lopussa. Ahneella on p...nen loppu.


      • zxq

        Miten kuulostaa jotenkin samalta meiningiltä kuin heidän kauppatieteellisen kurssi. Helsingissä kävi tuo aivan sama että yhtäkkiä kauppatiede pitkä kurssilla tunnillemme pamahti tuplamäärä ja vielä aivan loppuun intensiivikurssilaiset vielä senkin päälle... Opetus alkoi jokakerta alusta kun luokkaan pamahti näitä muita kurssilaisia ja meidän pitkä kurssimme loppui kuin seinään ja alkoi alusta.. Kirjoja ei ehditty käydä kaikkien aineiden kohdalla loppuun luennoilla. PS ainakin kauppatieteiden kurssien kohdalla opettajat kertoivat suhaavansa junalla Helsingin, Tampereen ja Turun väliä, että sama opetus siis kaikissa näissä ainakin joillakin opettajilla.

        Materiaalit vuosina 2012 ja 2013 olivat aika luokattomia mm kansantalouden sekä varsinkin laskentatoimen kohdalla.. Mitä pitemmälle tiivistelmää selasi sen laiskempi sen kirjoittaja ilmeisesti oli, kappaleiden tekstit aina lyhentyivät loppua kohden. mm laskiksen kappale josta oli kirjassa vaikeita laskukaavoja taikka tärkeitä pylväsdiagrammeja oltiin kirjoitettu kaksi riviä tekstiä...(nyt kun kolmatta kertaa yritän päästä sisään ja olen eräällä toisella ja kalliimmalla kurssilla, huomasin että tiivistelmässä oli asioita hienosti jäsenneltynä, vaikeat asiat opettajan selostamina A4 sivullisen verran tekstiä samasta kyseisestä kappaleesta laskuineen ohjeineen ratkaisuineen kaavoineen). Lisäksi joku kyseli miten nelilaskimella saa laskettua jotain kuutiojuurilaskuja, tähän sanottiin että ensikerralla selviää. Seuraavalla tunnilla koko juttu oltiin jo unohdettu, kyselimme siitä myöhemmin emmekä saaneet vastausta.(Jälleen vertauksen vuoksi tämänvuotisella 2014 kalliimmalla eri firman valmennuskurssilla meille opetettiin miten nelilaskimella saa kuutiojuuret yms suurinumeroiset potenssit laskettua)

        2013 vuoden kurssille laskista ja kansista tuli opettamaan tampereen murretta puhuva ihan jees opettaja joka selkeästi tiesi mistä puhuu. Hän järkkäsi meille mm kokeiden tulosten oikeat rivit niin että saimme tietää tuloksemme heti kokeiden jälkeen. Hän oli muiden mukana tekemässä ja tarkistelemassa tehtäviä ja kun hän selitti vaikeita asioita hän EI kysynyt "onko kellään mitään kysyttävää?" sillä eihän suomalaiset avaa koskaan suutaan sille kysymykselle suuren yleisön edessä, hän otti kissan pöydälle ja selitti tarkemmin ja perusteellisemmin jotta ujoimmallekkaan ei jäisi mitään epäselväksi. Ikävä kyllä tämä tampereen murretta puhuva hyvä opettaja sitten myöhemmin sairastui ja meille tuli takaisin sama opettaja kansantaloustieteeseen kuka oli ollut opettamassa vuonna 2012. Tämä jalkojaan pöydällä pitävä nuori ja pitkä skrakamies kyseli jälleen "jäikö kellekkään mitään epäselväksi(hiljaisuus) hyvä mennään sitten eteenpäin". Kokeiden palautus oli selkeästi myös tästä skrakamiehestä riippuva juttu. Viimeistä/viimeisiä kokeita ei koskaan edes palautettu. Kun yritimme kysellä vielä 3kin viikkoa kokeen jälkeen "milloin kokeet palautetaan?" Tämä skrakamies vastasi meille "ai ettekö te ole saaneet vieläkään kokeita? soittakaapas sille (pomon nimi):lle ja kysäiskää". Siis kurssilaistenko pitäis itse soitella hänen pomolleen ja kysyä kokeesta? Lisäksi johtamismarkkinoinnin harjoituskoekysymykset saattoivat olla oikeasti "mitä näistä kapistuksista säilytetään penaalissa"-tasoa... tai siis monivalinnoissa oli keksittyjä vastauksia. Oikeassa kokeessa monivalintojen vastaukset on poimittu kirjasta. Johtamismarkkinoinnin opettaja on myös kutsunut sekä 2012 että 2013 kurssien vikalle tunnille KY-porukkaa haalarit päällä. Onko se ihan ok, kutsutaan nyt paikalle porukkaa ketkä ovat jo päässeet sisälle? Jotain se ehkä motivoi suurta osaa se masensi...

        Olen itse kirjoittanut lukiosta huonoin arvosanoin (CBA) ja alhaisella keksiarvolla (7.0). Tämänvuotinen eri firman lähes kaksi kertaa kalliimpi kurssi on oikeasti tuntunut siltä että minua todellakin vakavasti autetaan pääsemään yliopistoon sisään. Kyllä jokaisen valmennuskurssin pitäisi terveen järjen mukaan auttaa sisäänpääsyssä. Ei siis niin että jos ylipäätään sisään pääsee 14% halukkaista, valmennuskurssin suorittaneista sama prosentti pääsisi, sehän on ihan tyhjän kanssa hukkaan heitetty 1200€ ei ole edes puoltakaan siitä tasosta minkä olen nyt eri firman 2000€ valmennuskurssilla kokenut tähän asti. Toinen kurssi jolla nyt olen on auttanut oikeasti tässä työskentelyssä kohti yliopistoa! Vuonna 2013 meille tuli joku motivaatiolehtinen jolle en tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa koko lehtinen oli täynnä itsestäänselvää blaarumia toistaen vanhat tutut "sinulla on unelmia, autamme sinua saavuttamaan unelmasi, sinun on vain tehtävä kovasti töitä ja muista LUE LUE LUE"... tämän vuotisella eri firman kurssilla motivaatiovihkomme oli yli puolet paksumpi kuin vuoden 2013 kys. kurssin kurssimateriaalit... viivottimella mitattuna 3cm paksu A4 joka on vähän. Tämän hetkisen toisen firman kurssilla materiaalia on kolme mapillista.


    • petosta

      KarolinaKan kokemukset ovat kuin omani, tosin pääsykoekohde eri. EN SUOSITTELE KYSEISTÄ FIRMAA kenellekään! Valittaminen ei johda mihinkään ja kurssin keskeyttäminen maksaa kuitenkin ns."itseopiskelumateriaalin", joka oli todellakin naurettava hintaansa nähden. Iso osa vihkosesta olisi ollut saatavilla netistä, olivat näet vanhoja pääsykoetehtäviä. VAROKAA!!!!!

    • kojyithu

      Valmennuskurssifirmat ovat yrityksiä, jotka tuotettava rahaa. Ei ne ole hyväntekeväisyyslaitoksia.
      Monet menevät kursseilla siinä uskossa, että kurssi vie yliopistoon sisään.Miten olisi, jos panostaisitte myös itse opiskeluunne?

    • ooiiqkwuhj

      Muistattehan, että valmennusfirmat myyvät tuotetta. Jos asiakas ei ole tyytyväinen tuotteeseen, voi asian viedä kuluttaja-asiamiehelle. Tuotteiden ostolla on aina kuluttajasuoja!!

    • pohtija9

      Kävin noiden jossain opiskeluinfossa ja niillä on vaihtunut omistaja. Vaikutti olevan homma aika hallussa näillä uusilla omistajilla. Itelle jäi aika hyvä vaikutelma.

      • kok10

        Samaa sanon mitä ylempikin, vaikuttavat parantaneen toimntansa


      • Käry kävi
        kok10 kirjoitti:

        Samaa sanon mitä ylempikin, vaikuttavat parantaneen toimntansa

        Mielenkiintoista postausta, kun ensimmäiset infotilaisuudet ovat vasta viestin kirjoituksen jälkeen. Käry kävi taas, ovat Huippuvalmennuksen henkilökunnan omia mainoksia. Niin ja samat vetäjät siellä on kuin aikaisempina vuosina. Uskoisin mieluummin lukuisia varoittavia kirjoituksia kuin, näitä mainosviestejä.


      • infoa
        Käry kävi kirjoitti:

        Mielenkiintoista postausta, kun ensimmäiset infotilaisuudet ovat vasta viestin kirjoituksen jälkeen. Käry kävi taas, ovat Huippuvalmennuksen henkilökunnan omia mainoksia. Niin ja samat vetäjät siellä on kuin aikaisempina vuosina. Uskoisin mieluummin lukuisia varoittavia kirjoituksia kuin, näitä mainosviestejä.

        Onhan noil pyörinyt niitä jo koko kesän...


    • perustelut--?

      Täällä voisi vähän perustella paremmin mitä tarkoittaa "on homma aika hallussa" ja "vaikuttavat parantaneen toimintaansa". Onko opetus parantunut? Onko asiakaspalvelu parantunut? Onko materiaalit parantuneet?

      Tämä kyseinen firma on aina osannut mainostamisen ja isot lupaukset, joten en tiedä miten pitkälle vietyjä johtopäätöksiä voi tehdä infotilaisuudesta. Itse olen ollut kuuntelemassa heidän infoaa kaksi vuotta sitten silloinkin homma oli puheissa hienoa "paras firma", "parhaat kurssit", "ainoa jolla on tyytyväisyystakuu" ja "parhaat pedagogiset ratkaisut". Sitten kun lukee täällä kurssilaisten kommentteja niin aina moni sanoo, että mainostamisen osaavat, mutta todellisuus on muuta.

      • likeman

        Ne on huippuja aina! Likeeeee


      • näkijätekijä
        likeman kirjoitti:

        Ne on huippuja aina! Likeeeee

        niin huippuvalmennus on osa eximiaa. eli samaa linjaa mennään, massaluentoja massoille. Ei siinä juuri henkilökohtaisia ominaisuuksia, lähtökohtia oteta huomioon, joka on mun mielestä iso puute. kaikki käy aivottomina luennoilla, jotka voisi hyvin opiskella itsekin. Niihin vaikeisiin asioihin voisi sitten saada opettajan ohjausta, mut eihän toi homma noin mene.

        itse olisin valmennuskurssin kannalla, jossa mietitään asia kurssilaisen näkökulmasta (joka on kaikilla pikkusen eri) eikä valmennuskurssin näkökulmasta. mut noita ei tänä päivänä ole.


      • Tyytyväinen
        likeman kirjoitti:

        Ne on huippuja aina! Likeeeee

        Noiden tämän vuoden lääketiedemateriaali on upea! Pakko laittaa tännekin. Minä myös likeen!


    • kyssä

      onko muitakin tyytyväisiä kuin huipparin toimiston väki?

      • Miemie7

        Miekin joudun sanomaan, että nyt on onnistuttu! Toivon vaan, että kurssikin samaa tasoa.


      • roskaa1
        Miemie7 kirjoitti:

        Miekin joudun sanomaan, että nyt on onnistuttu! Toivon vaan, että kurssikin samaa tasoa.

        Justiinsa joo, uskoo ken haluaa.


    • joooomo

      Ostin kyseiseltä yritykseltä valmennuskurssin, jonka piti "VALMENTAA" kauppiksen kokeeseen. OPETTAJAT olivat epäpäteviä.. muutama opiskelija opettaa siellä.
      Opiskelumateriaaliakaan ei saatu kirjaimellisesti kuin vain 2 arkkia :D::D:D:D.

      Ei saatana mitä kusetusta koko paska, sinne meni tonni.. :D

      nimim. vittuuntunut

      • Ihantyytyväinenkaveri

        Itse en ole ainakaan maksanut mistään heidän kauppis kurssistaan noin paljoa *reps* :D :D :D :D Olen kuitenkin kahtena vuonna ollut heidän kurssillaan. Ja kaikilla opettajilla oli koulutusta ja kokemusta. Sähköinen materiaali oli hyvä. Ja kurssi muutenkin.


      • Ihantyytyväinenmainostaj

        Ihantyytyväinen on huiputusvalmennuksen mainostaja. Ihan vaan varoituksena kaikille kyseisestä firmasta, Helsingin talvenkurssit kauppiksen puolella on nettisivujen mukaan loppuunmyyty, todellisuudessa ne on peruttu, kun ei ollut tarpeeksi osallistujia.


      • Tahtookurssille

        Ihantyytyväinenmainostaj ei oo tainnut saada opiskelupaikkaa :D nää suomi24 keskustelut on kyllä parasta viihdettä!! Nauranut ihan kippurassa, kun lukenut tätä ketjua :D hhhmmm, minkäköhän kauppisvalmentajan valitsen, kun Huippuvalmennus, Valmennuskeskus ja Eximia haukuttu ihan lyttyyn eri keskusteluissa? Ideoita?


      • Asiaa17

        Olisiko kenelläkään tiedossa mitään asiallista keskustelupalstaa valmennuskursseista, koska olen kiinnostunut kevään 2017 kursseista? Ei jaksa lukea enää tällaisia ***** palstoja, mistä ei saa mitään irti!


      • Naamapalmuhyväuskoisille

        No ainakin teitä on varoitettu. Eksyin tälle palstalle taas vuosien jälkeen ja kyllä naurattaa nimenomaan se että mikään ei ole muuttunut. Haiskahtaa heidän omilta kommenteiltaan tai jonkun hiken kommentilta jos on päässyt sisään heidän kurssinsa avulla. Ainoa oikea kauppakorkeen kurssi on eräs Pasilassa pidettävä kurssi! Siellä on 6isoa koetta, 50pistaria, saat tietää tulokses heti kokeen päätyttyä ja materiaalia on monta mapillista tehtävineen. Pitäjällä monta ällää lukiotodistuksessa ja yli 20vuoden kokemus. Huiputusvalmennuksessa oli vain pari tulostettua vihkosta, kokeita joiden tulosta venailet tai et saa. Opettajina toimivat opiskelijat itse...


      • Huiputusvalmennus

        Huippuvalmennus lopetti kurssien järjestämisen. Ei järjestä kursseja keväällä 2019.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1495
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1301
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1282
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1227
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1204
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1106
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1087
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1076
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1074
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe