Hintataso Portugalissa

Kysymys hintatasosta on aihe, joka toistuu vähän väliä niin tällä kuin muidenkin maiden matkailupalstoilla. Euroopan Unionissa kuluttajahintavertailuja tehdään säännöllisesti. Eurostat on julkaissut tuoreen sellaisen 22.6,. Sen mukaan tavaroiden ja palvelujen hintataso Portugalissa on 87. (Suomi 125). Vertailussa 27 EU-maan keskiarvoa merkitään 100:lla. Ruoan ja ei-alkoholijuomien indeksiluvuksi Portugalin kohdalla saatiin 90 (Suomi 116), alkoholi ja tupakka 85 (Suomi 133), vaatetus 93 (Suomi 120), kuluttajaelektroniikka 99 (Suomi 105), ravintolat ja hotellit 79 (Suomi 130). http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/2-22062012-AP/EN/2-22062012-AP-EN.PDF

6

1831

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jack of all trades

      2 Sagres olutta, 2 Sagress Zero olutta ja 2 bicaa 5 euroa tänään Cabanas de Taviran rantakadulla.

      • Portugalin hyväksi olevasta todistetusta hintaerosta huolimatta näillä palstoilla esiintyy tämän tästä väittämä, että hintataso on sama (tai ainakin melkein sama) kuin Suomessa. Tällöin kysyn aina viesten kirjoittajalta, onko Suomesta tullut halpamaa. Yhtään vastausta en ole vielä saanut.


    • LissboniinSeuraavaks

      Sehän tietysti riippuu tuotteesta. Esimerkiksi matkalaukkua en ostaisi Vasco da Gaman kauppakeskuksesta koska Stokkalta saa halvemmalla. Samoin esim. ecco-kengät näyttävät maksavann saman mitä Suomessa. Sen sijaan olutta juo kolme tuoppia siinä missä kotimaassa yhden. Ruoka on varmaan 30-50 prossaa halvempaa ravintoiloissa. Hyvää portviiniä saa kolmanneksella suomen hinnoista. Algarvessa näköjään jano helpottuu alle eurolla per persoona.

      • Kysymys on keskimääräisestä hintatasosta, ei suinkaan siitä, että joka ikinen tavara maksaisi Portugalissa vähemmän kuin Suomessa. Lähtökohtaisesti tuontituotteet ovat kalliita Portugalissa, sen sijaan maassa valmistetut tuotteet ovat yleensä edullisia. Pätevää hintavertailua (esim. yllämainittua Eurostatin tilastoa) ei tehdä tai kahden tuotteen perusteella eikä matkailija saa kuvaa hintatasosta lyhyen oleskelun perusteella. Maassa täytyy asua jonkin aikaa, jotta voisi muodostaa kattavan kuvan elinkustannuksista.

        Kun Portugalin hintatasosta puhutaan, on syytä muistaa, että suomalaisten ostovoima on merkittävästi korkeampi kuin portugalilaisten. Kansantulo per henkilö Portugalissa on noin puolet siitä mitä Suomessa. Jos Portugalin hintataso olisi keskimäärin yhtä korkea kuin Suomessa - niin kuin satunnaiset matkailijat melko useasti kirjoittavat - niin portugalilaiselle ei tulisi monta kauppakäyntiä kuukaudessa ja rahat olisivat loppu.


    • LissboniinSeuraavaks

      No en minäkään tyhmä ole, kunhan mainitsin muutaman kokemani seikan. Ja nimenomaan satunnaisena matkailijana. Nuo hintaerotkin on ihan fiilispohjalta heitetty ilman sen kummempia tilastoja tai omiakaan muistiinpanoja. Reissussa prosentit pyöristyy aina sitä enemmän mitä mukavampaa siellä on.

      Maassa pitäisi varmaan olla töissäkin (työikäisen) jonkin aikaa jotta voisi suhteuttaa elinkustannukset omiin tuloihin. Työpaikan saanti ilman paikallisen kielen hallintaa on kuitenkin utopiaa, ainakin meikäläisen alalla.

    • Joo-op

      Älä "LissboniinSeuraavaks" turhaan pahoita mieltäsi, Masseurilla on tapana sanoa kaikkeen turistien kokemuksiin, että ette te voi sitä-tahi-tätä asiaa päätellä lyhyen vierailunne aikana vaan maassa pitää asua, jotta on pätevä suosittamaan tai kertomaan yhtään mitään Portugalista suomalaisille turisteille. Hän ei tunnu ajattelevan asiaa siltä kantilta, että periaatteessa turistit ehtivät tehdä samankaltaisia asioita ja samankaltaisia huomioita lyhyehköillä lomillaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8396
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe