Hintataso Portugalissa

Kysymys hintatasosta on aihe, joka toistuu vähän väliä niin tällä kuin muidenkin maiden matkailupalstoilla. Euroopan Unionissa kuluttajahintavertailuja tehdään säännöllisesti. Eurostat on julkaissut tuoreen sellaisen 22.6,. Sen mukaan tavaroiden ja palvelujen hintataso Portugalissa on 87. (Suomi 125). Vertailussa 27 EU-maan keskiarvoa merkitään 100:lla. Ruoan ja ei-alkoholijuomien indeksiluvuksi Portugalin kohdalla saatiin 90 (Suomi 116), alkoholi ja tupakka 85 (Suomi 133), vaatetus 93 (Suomi 120), kuluttajaelektroniikka 99 (Suomi 105), ravintolat ja hotellit 79 (Suomi 130). http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/2-22062012-AP/EN/2-22062012-AP-EN.PDF

6

1840

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jack of all trades

      2 Sagres olutta, 2 Sagress Zero olutta ja 2 bicaa 5 euroa tänään Cabanas de Taviran rantakadulla.

      • Portugalin hyväksi olevasta todistetusta hintaerosta huolimatta näillä palstoilla esiintyy tämän tästä väittämä, että hintataso on sama (tai ainakin melkein sama) kuin Suomessa. Tällöin kysyn aina viesten kirjoittajalta, onko Suomesta tullut halpamaa. Yhtään vastausta en ole vielä saanut.


    • LissboniinSeuraavaks

      Sehän tietysti riippuu tuotteesta. Esimerkiksi matkalaukkua en ostaisi Vasco da Gaman kauppakeskuksesta koska Stokkalta saa halvemmalla. Samoin esim. ecco-kengät näyttävät maksavann saman mitä Suomessa. Sen sijaan olutta juo kolme tuoppia siinä missä kotimaassa yhden. Ruoka on varmaan 30-50 prossaa halvempaa ravintoiloissa. Hyvää portviiniä saa kolmanneksella suomen hinnoista. Algarvessa näköjään jano helpottuu alle eurolla per persoona.

      • Kysymys on keskimääräisestä hintatasosta, ei suinkaan siitä, että joka ikinen tavara maksaisi Portugalissa vähemmän kuin Suomessa. Lähtökohtaisesti tuontituotteet ovat kalliita Portugalissa, sen sijaan maassa valmistetut tuotteet ovat yleensä edullisia. Pätevää hintavertailua (esim. yllämainittua Eurostatin tilastoa) ei tehdä tai kahden tuotteen perusteella eikä matkailija saa kuvaa hintatasosta lyhyen oleskelun perusteella. Maassa täytyy asua jonkin aikaa, jotta voisi muodostaa kattavan kuvan elinkustannuksista.

        Kun Portugalin hintatasosta puhutaan, on syytä muistaa, että suomalaisten ostovoima on merkittävästi korkeampi kuin portugalilaisten. Kansantulo per henkilö Portugalissa on noin puolet siitä mitä Suomessa. Jos Portugalin hintataso olisi keskimäärin yhtä korkea kuin Suomessa - niin kuin satunnaiset matkailijat melko useasti kirjoittavat - niin portugalilaiselle ei tulisi monta kauppakäyntiä kuukaudessa ja rahat olisivat loppu.


    • LissboniinSeuraavaks

      No en minäkään tyhmä ole, kunhan mainitsin muutaman kokemani seikan. Ja nimenomaan satunnaisena matkailijana. Nuo hintaerotkin on ihan fiilispohjalta heitetty ilman sen kummempia tilastoja tai omiakaan muistiinpanoja. Reissussa prosentit pyöristyy aina sitä enemmän mitä mukavampaa siellä on.

      Maassa pitäisi varmaan olla töissäkin (työikäisen) jonkin aikaa jotta voisi suhteuttaa elinkustannukset omiin tuloihin. Työpaikan saanti ilman paikallisen kielen hallintaa on kuitenkin utopiaa, ainakin meikäläisen alalla.

    • Joo-op

      Älä "LissboniinSeuraavaks" turhaan pahoita mieltäsi, Masseurilla on tapana sanoa kaikkeen turistien kokemuksiin, että ette te voi sitä-tahi-tätä asiaa päätellä lyhyen vierailunne aikana vaan maassa pitää asua, jotta on pätevä suosittamaan tai kertomaan yhtään mitään Portugalista suomalaisille turisteille. Hän ei tunnu ajattelevan asiaa siltä kantilta, että periaatteessa turistit ehtivät tehdä samankaltaisia asioita ja samankaltaisia huomioita lyhyehköillä lomillaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe