Mistä kunnon vuokralaiset?

Onko tietoa

Kunnon ihmiset ostavat oman ja maksavat sitä, paskasakki asuu vuokralla. Tämä on pääsääntö, mistä löytää kunnon vuokralaiset? Saa kuitenkin sellaiset jotka jättävät puolen vuoden vuokrat pystyyn ja tuhoavat asunnon. Eihän niitä perkeleitä aikaisemmin saa ulos, heillä on niin paljon oikeuksia!

18

1446

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En vuokraisi sinulta

      Olen seurannut eri palstoilta vuokralaisten ja vuokranantajien keskusteluja. Kummassakin osapuolessa on niitä marginaali jaskaryhmään kuuluvia.

      Kaikilla "kunnon ihmisillä" ei ole varaa (esim. 2 lasta tehty nuorella iällä ja matalapalkkainen työ) ostaa omaa vaikka haluaisikin. Samoin elämäntilanne voi olla sellainen, ettei voi juurtua samaan paikkaan moneksi vuodeksi esim. etelä-suomessa keikkatyö.

      Omasta mielestäni kunnon vuokralaisen tunnistaa siitä, että antaa helposti kaikki pyydetyt tiedot (jotka liittyvät vuokraamisen maailmaan):
      - Edellisen vuokraisännän nimen ja puhelinnumeron
      - Kertoo missä on töissä/koulussa ja lähimmän esimiehen yhteystiedot
      - Ei puhu mitään selkeästi ristiin esim. puhelimessa ja myöhemmin näytössä
      - Osaa selvästi käyttäytyä ja neuvottelukykyinen
      - Maksaa vuokravakuuden omista rahoistaan (kertoo että kykenee säästämään).
      - Luottotiedot ovat kunnossa (netin kautta tarkistus). Jos ei niin kykenee toimittamaan jonkinlaisen maksuaikataulun nähtäväksi jossa selvästi myös yhteystiedot perijään.

      Sellaisenkin seikan olen pistänyt merkille, että ne joilla asiat ovat oikeasti hyvin, niin käyttäytyvät yleensä paremmin ja uskaltavat myös hieman vaatia. Sen sijaan ne joilla on jotain hankaluuksia elämässään (esim. luottotiedot menneet), niin pyrkivät kovasti vakuuttelemaan olevansa hyvä vuokralainen... sanalisesti. Tosin tämäkin on vain aavistus, joten kaikkea voi aina tulkita myös väärin...

      Kuitenkin kuka tahansa voi olla hyvä/huono vuokralainen kun vuodet vaihtuvat, joten täydellistä vuokralaista on mahdotonta löytää. Sen tietää vasta vuokrasuhteen loputtua että oliko hyvä vuokralainen esim. maksaa kaikki ajallaan, mutta jättää loppusiivouksen täysin tekemättä.

      P.S. Kuulostat juuri sellaiselta kpää vuokraisännältä, joka haluaa hyötyä viimeiseen saakka vuokralaisten kustannuksella kun aloituksen sävykin on jo todella halventava. Veikkaan että kanssasi tulee vaikeuksia tulevaisuudessa, koska ajat luultavammin vain omaa etuasi ja kaikenlainen vuokralaisen kitinä (esim. lämmitys huono talvella) on vain sinulle turhaa vaivaa sekä pois tuotosta.

      • Ei kiitos

        Aloittaja on siinä oikeassa että vuokralla asuvat ovat hyvin epämääräistä porukkaa, tarkkana saa olla ettei iske käteään paskaan. Näin se vain on.


    • Kämppä myyntiin?

      >>>Aloittaja on siinä oikeassa että vuokralla asuvat ovat hyvin epämääräistä porukkaa, tarkkana saa olla ettei iske käteään paskaan. Näin se vain on.

      Sossu tapausten osalta uskon mitä sanot, mutta vakituisesti töissä käyvät ovat mielestäni suurimmalta osalta ihan fiksua porukkaa...

      Kannattaisiko sitten mielummin myydä kämppä pois ja sijoittaa vaikkapa pörssiin kun se on nyt kovin alhaalla kun kerran pelko kämpästä kuitenkin?

      • Näin menee

        Ei pörssiin kannata köyhän sijoittaa ylisuuren riskin takia.Vuokralaiset ovat paskasakkia kuten usein on todettu vuoktranantajana tiedän asian varsin hyvin.


      • Laupias.

        "Sossu tapausten osalta uskon mitä sanot, mutta vakituisesti töissä käyvät ovat mielestäni suurimmalta osalta ihan fiksua porukkaa..."

        Samaa mieltä, mutta: joku syy täytyy olla jos ei saa laina-asioita hoidettua oman ostoa varten. Joo, äitiysloma on hyvä perustelu, mutta jos molemmat töissä niin kyllä nuorikin fiksu perhe voi ostaa oman, vaikka vähän vaatimattomammankin alkuun.

        Vuokra kun yleensä on vain vähän pienempi kuin vastaavan lyhennys korko vastikkeet.

        Omani olen vuokrannut eräälle firmalle, siinä on myös riskinsä mutta toisaalta kuluttajansuoja ei sido.


    • työtä se on sekin

      Suurin osa vuokralaisista on ihan kunnollista väkeä. Muunkinlaisia on, niinkuin omistusasujissakin.
      Itsellä on yksiö suuren oppilaitoksen lähellä. Jollei vuokrapyyntö ole liian suuri, kyllä vuokralaisia on aina löytynyt. Nuoret, jotka kotoa muuttavat, tarvitsevat vanhempiensa apua ainakin sen verran, että antavat kirjallisen takuun. Tarkistan siis vanhemman luottotiedot. Nuorellahan ne todennäköisesti ovat kunnossa. Minusta on plussaa, jos jompikumpi vanhemmista tulee mukaan asuntoa katsomaan. Näen siis samalla vähän vuokralaisehdokkaan "taustaa".
      On minullakin alkuvuosina ollut kaikenlaisia tapauksia. Kokemusta on kertynyt ja tulee vähemmän mokia.
      Melkein poikkeuksetta asunto on huonosti siivottu poislähtiessä. Tai siivoamatta. Siivoan itse, jos muuttojen väliin jää aikaa. On mukavampi seuraavan aloittaa oma asumisensa. Ja toivoa voi, että jos se seuraava sitten vaikka siivoaa lähtiessään.
      Samoin paklaan reiät seinistä ja maalaan likaiset seinät, mutta se vaatii päivän verran aikaa.

    • Curling-kasvatettuja

      Vuokralaisten palstaa lukiessa kiinnitin huomiota siihen että Curling-kasvatuksen hedelmät alkaa näkyä kommenteissa. Osa nuorista ei ole oppinut hoitamaan asioitaan, vaan olettavat että joku muu hoitaa heidän asiansa.

      Palstalla on tapauksia joilla on vähän jäänyt parin kuukauden vuokrat maksamatta, mutta eivät ole tehneet itse asian eteen mitään, kuten pyytänyt maksuaikaa tai hankkinut rahaa lainaan tms. Sitten nämä nuoret ovat kovasti närkästyneitä kun vuokrasuhde on purettu ja heille haettu häätöä, eikä vuokranantaja ole heidän mielestään tehnyt tarpeeksi asian hoitamiseksi muulla tavalla.

    • Raapkko

      itse olen löytänyt hyvän vuokralaispiirin uskovaisten piiristä. Erityisesti suosin lestadiolaisia vuokralaisia. Elävät siististi, eivät aiheuta häiriöitä, maksavat vuokransa kunnolla etc. Lisäksi edellisen vuokralaisen ilmoitettua, että hän lähtisi pois asunnosta, on heillä aina ollut kaveri tms., joka haluaisi muuttaa samaan asuntoon.
      Näin olen päässyt jo kolmen asukkaan vaihdon yli ilman, että on tarvinnut seisottaa asuntoa tyhjänä tai hakea itse uudet vuokralaiset.

    • Keltaiset tapetit

      Niin, eipä lestadiolaiset kesken lopu. Ovat kuitenkin kovia polttamaan tupakkaa, niiltä kun on monet nautinnot kielletty niin kaikki vetää kuin korsteenit.

      • Näin menee

        Ei he sisällä tupakoi tämä on varma asia. Jotain negatiivistähän heistä on aina löydettävä media on taas heidät esiin tuonut.


    • näin se vaan on

      Jokainen joka maksaa oman asumisen päättelee hyvin äkkiä että kannattaa ostaa oma. Ne jotka jää vuokralle, ovat hieman yksinkertaisia tai sitten sitä sakkia joka ei saa pankista lainaa (=roskaväkeä).

    • dsa5a545v4gv4vv44

      Minulla on useita työkavereita vuokralla ja eivät minusta vaikuta mitenkään jaskasakilta. Ja huom! Heitä on oppinut tuntemaan vuosien varrella.

      Ja näinä talouden epävarmoina aikoina on melko suuri riski ottaa nuoren pariskunnan suuri asuntolaina ensiasuntoa varten pääkapunkiseudulla kun ei voi tietää miten työpaikkojen ja korkojen käy.

      Kummallinen aloitus. Kysytään mistä löytyy hyviä vuokralaisia ja samalla haukutaan suurinta osaa heistä, mutta ei sitten kuitenkaan haluta myydä asuntoa ja pohtia vaihtoehtoisia sijoittamista vaan esim. pörssissäkin on niin paljon riskiä. Eli kaikki pitäisi saada helpolla, mitään ylimääräistä ei pitäisi tehdä ja missään ei pistäisi olla riskiä.... mutta tuottoa pitää tulla? HAHAHAHHAAH!

    • Roskaväki

      Varo vaan ettet mulle kämppää vuokraa, tulen kauppaamaan ja kasvattamaan huumeitaja viinaa siellä, vuokraa en parin kuukauden päästä maksa ja jos tulet jotain valittamaan niin löydät asuntosi niin tuhottuna että remontti maksaa enemmän kuin asunto.

      Kun tulen käymään näytän avain normaalilta kuten muutkin vaan kun sopimus on tehty painajaisesi alkaa, buahahaha.

    • __O__

      Ei ainakaan vuokralaisvälittäjäfirmalta joka mainosta tarkistavansa vuokralaisen taustat. Sain tällaiselta välittäjältä tosi huonon vuokralaisen joka ryyppäsi, häiriköi naapureita ja laiminlöi vuokraansa ja piti tietämättäni alivuokralaista. Jouduin lopulta häätämään hänet.
      Seuraava vuokalainen oli ja on edelleen ihan hyvä. Valitsin hänet itse omien haastatteluiden perusteella. Haastateltavat valistin heidän omien "vuokrata halutaan" ilmoitusten perusteella.

    • sdvfd

      On uskomatonta oikeasti miten välinpitämättömiä osa vuokralaisista on. Vuokraa ei makseta ja kun sen perään kysellään, tulee tekosyytä tekosyyn perään. miten vaikea on soittaa ja sanoa, ettei onnistu maksamaan vuokraa eräpäivänä?? Sitten kun tulee irtisanomisilmoitus alkaa hirveä itku ja voivottelu, että eikö mitenkään voi sovitella. Ei voi enää. Aikuisen ihmisen on opittava, että asiat hoidetaan ajoissa eikä sitten kun on jo liian myöhäistä.

      Kaksi kertaa on tällaista nähty ja enää en vuokraa ilman 3 kuukauden vuokratakuuta, suosituksia ja taustojen selvittämisiä. Vakituinen duuni on oltava.

      Vahinkoja sattuu, unohduksia sattuu, ne kuuluvat elämään, mutta jos aletaan valehtelemaan ja venkoilemaan ja painetaan pää pensaaseen ja toivotaan, että kukaan ei huomaa, niin saa riittää.

      Täytyy ilmoittaa, jos ei voi syysta tai toisesta maksaa laskuaan eräpäivänä. Vuokra hoidetaan ensin, koska se on tärkein. Sitten tulevat sähkö, lämpö, vesi, puhelin ja muut maksut. Kun kaikki laskut on maksettu katsotaan mitä jää ruokaostoihin. Kun ne on hoidettu, katsotaan mitä jää säästöön ja mitä voi käyttää huveihin/vapaa-aikaan/virkistykseen.

      Onpahan huonot vuokralaiset opettaneet näkemään miksi moni vuokranantaja muuttuu tiukkapipoksi ja kyyniseksi vuokralaisten suhteen ja antaa vuokraoikeuden mieluummin ns. hyväosaiselle. jos vuokralainen on tunnollinen, ”hyvä”, vastuullinen jne. niin mieluusti silloin annan jotain ”ekstraa”.

      yhden vapautin kuukauden vuokrista vain siitä syystä, että hän ilmoitti maksuongelmistaan heti eikä yrittänyt mitään tekosyitä esittää. hän oli ollut kautta linjan rehellinen ja olisi voinut maksaa vuokran osissa, mutta päätin nyt noin. Hän olikin sitten pitkäaikainen vuokralainen ja lopulta ehdotti, että voisiko hän vastavuoroisesti sitten vaikka maalata ja tapetoida seinät ettei ihan ilmaiseksi tartte asua. kun hän sai työpaikan toiselta paikkakunnalta uusi vuokranantajansa soitti ja kysyi suosituksia, ja mielelläni häntä suosittelin.

      yhdet toiset olivat sitten katastrofi toisensa perään ja häätö tuli heille kuulemma järkytyksenä ja täydellisenä yllätyksenä. teki oikeasti mieli kysyä, että ihanko totta oli yllätys, kun vuokrat jätitte maksamatta ettekä koskaan reagoineet mitenkään karhukirjeisiin, joissa asiasta myös kerrottiin ja vaikka olitte puhelimessa sanoneet ymmärtävänne, että on vuokrat rästissä ja vuokrasopimus irtisanotaan? Olivat vielä aikuisia ihmisiä, joten luulisi jo oppineen miten lasku maksetaan ja mitä sanat merkitsevät.

      purin huultani ja totesin että voi harmi, mutta varmaan se perintätoimisto selvittää teille jatkot sitten. Valitettavasti meillä ei ollut varaa harjoittaa tuonkaltaisia hyväntekeväisyyttä.

      välittäjiäkään ei tosiaan muu kiinnosta, kuin saada toimeksianto mahdollisimman nopeasti tehtyä (=nopeaa rahaa). Välittäjähän ei vastuuta kanna huonosta vuokralaisesta. mutta kyllähän se sana huonoista välittäjistä liikkuu vuokraisäntien ja emäntien piirissä, että heidän ammattitaidoistakin kannattaa kysellä suosituksia.

    • netistä.............

      Netistä!

    • pösilö

      Eikö kukaan osaisi perustaa yhteistä vuokranantajain sivustoa, johon voisi ilmoittaa ne vuokralaiset, jotka eivät maksa vuokria, on häädetty asunnosta, rikkovat ja sotkevat asunnon. Nykyisin vuokralainen voi asua asunnossa puoli vuotta ilmaiseksi ennen kuin häätö tulee voimaan. Tältä ajalta KELA maksaa asumistuen ja SOSSU toimeentulotuen. Sitten lähretään just vaihdetulla autolla uuteen asuntoon ja etsitään uusi uhri. Ei ihme, että Suomessa ei riitä rahaa terveyden ja vanhusten hoitoon.

    • rolleh

      No eiköhän suurin osa vuoralaisista ole ihan kunnon vuokralaisia niin vuokramaksun kuin asunnon käytön ja kunnospidon osalta.
      Suomessa esim: kaupunkien vuokra-asuntoyhtiöiden ongelmaasukkaiden määrää vaihtelee kaupungista riippuen 20 -30 %. Kaupunkien vuokra-asuntoyhtiöiden asukkaat koostuvat lähes kokonaan työttömistä, pienituloisista , pienituloisista eläkeläisistä ja konkussiyrittäjistä.

      Parhaita vuokralaisia yksityiselle vuokranantajalle on ylivelkautunut luottohäiriöinen raitis kunkurssiyrittäjä. Hänestä saa siis pitkäaikaisen vuokralaisen joka todennäköisesti hoitaa asuntoa hyvin ja hoitaa myös vuokramaksun varsinkin jos hänen luottohäiriö merkintähistoriassa sisältää ainoastaan jo päättuneen yritystoiminnan kautta tulleita luottohäiriöitä eli hänellä ei ole yhtään ns. siviilipuolen luottohäiriöitä jotka olisivat syntyneet yritystoimin ainaka tai sen päätymisen jälkeen.

      Huonoin tai todennäköisin ongelmavuokralainen on sellainen vuokra-asunnon hakija joka on palkkatyössä ja on ollut säännöllisesti pitkään palkkatyössä, mutta on kuitenkin onnistun saamaan itselleen luottohäiriömerkinnän tai merkintöjä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3035
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      103
      2374
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2122
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1953
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1807
    6. 164
      1238
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1237
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe