Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

2 ilmakkoa

ilkku-ilu

mulla on kaks ilkkuu pystyys niitten piiput littää yhteen hitsaamalla tai jotenkin muuten että ne ois tarkempii ja tehokkaampii pitemmilt matkoilt.

9

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niimpäniin

      just joo....

    • Näin se homma etenee

      Voi viddu!

    • tarkka-ampuja..

      vaikka liimaat 15 piippua yhteen ei tule tarkemmiksi tai tehokkaammiksi,tai ehka tarkemmiksi jos piipun pituus riittää räksän kylkeen saakka lol

    • -tuplalutku-

      Minulla ja naapurin pojalla oli samanlaiset Diana-ilmakot 40 vuotta sitten.
      Kumpikin olimme kohtuutaitavia timpureita ja kun työkaluja yms oli niin timpuroimme leveän tukin johon asensimme molempien ilmakoiden raudat rinakkain. Näin saimme kakspiippuisen ilmakon. Hankaluutena oli kun liipasimet olivat vierekkäin. Muutenkin pyssy oli epäkäytännöllisen kolho. Tarkkuuttahan tuo ei mitenkään lisännyt, päinvastoin, mutta tarkoituksena olikin tehdä jotain erikoista ja tappaa aikaa.
      Isät nauroivat pyssyämme suopeasti. Myöhemmin palautimme kummankin lutkun alkuperäiseksi mutta kakspiippuisen tukki on valitettavasti hävinnyt aikojen saatossa.
      Säilykepurkkeja sillä ammuttiin sillä eihän ilmakolla saa räksää ampua, eikä mitään muutakaan elävää olentoa. Toki joskus sellaistakin tuli kokeiltua mutta ei se kuitenkaan mukavalta tuntunut.

    • wefdsfsadf

      ja kaverien kaa teimme polkypyoran pumpusta ja ite laudasta 'muotoillen' tukin ja paljon kumiritsoja ja patka kupariputkea piipuksi.. hauleja ammuimme tuolla vaihtelevalla menestyksella.. tarpeeksi vain kumilenksula niin kylla lautaan hauli upposi komeasti.. tarkkuuden kaa hiukan niin ja noin..

    • tulevatasesepät

      Kyllä vaan onnistuu..mehän kokeiltiin heti, hitsattiin migillä kahden slavian piiput yhdeksi pötköksi, toisesta tosin katkaistiin etutähtäin pois, erittäin, erittäin tarkka imppu saatiin ja tehoja tuli tietysti kahden impun tehot, mahtava tykki, aivan reippaasti pystyy 300 metriin napsuttelemaan ja tarkasti, samasta reiästä menee suurin osa luodeista, itsevalettyja luoteja, vanhoista udenvuoden tinoista valettiin 2 cm pituisia pötköjä sopivan muovipillin sisään, tällä metsästäis vaikka teeriä ja ehkä peurakin kaatuis. Varovainen vaan saa olla kun tehoja on noinkin paljon jo ja piippu kuumenee aika kuumaksi kun ampuu kymmeniä luoteja peräkkäin, meinattiin kehittää vielä räjähtävä luoti että vois vaikka ampua tuollaisen jalan vahvuisen männyn poikki.

    • vanha amis

      Me tehtiin 60-luvulla ammattikoulussa ase jossa oli kymmenen ilmakkoa rinnakkain, eli siis kaikkien luokan poikien ilmakot. Hitsaamista tosiaan riitti kun vahvistuksia piti laittaa. Ilmakot ei enää ilmanpaineella toimineet vaan männän eteen sijoitettiin pienet palaset trinitrotolueenia jota tnt:ksi kutsutaan. Tätä oli yhden luokkalaisemme isä tuonut sotareissultaan kymmeniä kiloja. Ilmakkojen luokaisu tapahtui räjähtävällä tulilangalla. Luoteina käytimme itse valettuja linometalliluoteja. Käytännössähän kaikki ilmakot ampuivat yhtä aikaa. Paukaus oli melkoinen.

      Lopulta jouduimme ilmakkoaseestamme luopumaan kun kokeilimme liian suurilla tnt määrillä ja laitos lähti melkein maata kiertävälle radalle.
      Minulla on vielä tallessa hesarin juttu jossa kerrotaan ammattikoulun rehtorin morris ministä joka oli kuin sodassa ollut kun olimme testanneet aseemme tehoa siihen.

      Aseemme oli hyvin tarkka. Kaikki piiput oli kohdistettu samaan pisteeseen kahteensataan metriin. Ilmeisesti erilaisen rihlanousun takia pari piippua ei ampunut samaan noin 15 millin kasaan.

      Nykyisin tälläisiä omia rakennelmia ei kannata ryhtyä rakentamaan. Laitokset ovat vaarallisia niin käyttäjille kuin muillekin. Lisäksi laki kieltää tälläisten aseitten rakentelun.

      Hyviä ja tehokkaita ilmakoita saa aseliikkeistä, motonetistä tai vaikka honkkarista.

    • ilkku-ilu.,.

      terve taas,ei onnistunu lutkujen hitsaaminen yhteen meni ihan vinoon koko piippu.Onkohan pilalla nyt molemmat ilkut ,kyllä harmittaa.Satiin uutta puhtia rakenteluun noista teijän jutuista.

    • majuri Ö.R.G

      On todella ilahduttavaa nähdä kuinka maamme nuoriso on edelleen kiinnostunut aseitten rakentelusta. Nuorissa kuitenkin on tulevaisuus.

      Toivottavasti ilkku saat hitsattua ilmakkojesi piiput samaan linjaan. Mikäli tarvitset trotyyliä ajoaineeksi, ota yhteys omaan aluetoimistoosi niin meiltä puolustusvoimissa aina löytyy apu nuorison tarpeisiin.
      Meiltä löytyy isompiakin piippuja jos sinulla on esittää suunnitelma aseesi rakenteesta.
      Maamiinakiellon takia on puolustuksessamme aukko jonka tukkimiseen tarvitsemme nuorten innovatiivistä ajattelua. Hyvät keksinnöt ovat yksinkertaisia ja juuri sellaista torjunta-ase järjestelmää nyt tarvitsemme.

      Aluetoimistojen yhteystiedot löydät alla olevasta linkistä
      http://www.puolustusvoimat.fi/portal/puolustusvoimat.fi/!ut/p/c5/vZLLkppAFIafxRewL0A3LB3oAURAEOSyoVCQAOIQFVSePphNshmSqkw8Z_nX13-drxrEYNxT2pdFei0_TukRhCAmiYqJqC0hkmzDfIO6vYJbulojeSGMefR5ruJJGk7TEP0NTThmMEvlkbqWeahvFF_yfMqpPvmHbtulf6ADEEI-2VSPVh_qwa0GB3qKOVieczNZja1avF8VGV9YgS_UgebgsKjuBuHNk0KWvbuO3H8Pk2B8J55qehqcyp-OnvmUhQn-553PHH4y46URiOkvXkWWOPLeGqvuO4SMB94XmZjuIS_qoa_p8V_kzf9f3uzxA0GdX-umQjjMRPRlPUsQl7tmfts3cziXEKQQS5AjFBKRA8Eu6u7KRb8pi23SulhctlRgl7bBheHWVSUPkBPyxzliVp9t3PxkK3iRlXpDz1jLZPQN1YZ4RA-rUxDStzwrjtmuDPJrIPel4JiUb0_RQS077KCuIVEprzJ41qSUHer0EriHfbh4EEO0vb23ESrtcE-YJRpGQYrZDFjaR5ODtvHH6VvmakP42-aL2ewHqDoNow!!/dl3/d3/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/?pcid=11f651004c37d18388c69961196196cd

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe