Kaiken mahdollisen polttaminen

Pyromaanin tytär

Elikkäs mietin tässä että kuinka ekologista on että isäpappani polttaa kaiken palavan jätteen pihallaan nuotiolla ja levittää sitten tuhkat metsään? Onko tuhka hyväksi vai huonoksi metsälle? Olenkovasti yrittänyt vinkata paperinkeräyksen olemassaolosta, mutta ei ota kuullakseen...

4

447

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mörkö..

      Ymmärrän huolesi, mutta voisitko uskoa että isäsi toimii ihan oikein?

      Tuhkasta, sen koostumuksesta ja tarpeellisuudesta luonnolle on tehty paljon tutkimuksia. Esko Jalkanen on yksi heistä (www.eskojalkanen.net). Kun metsästä kerätään poltto- ja tarveaineita sekä marjoja ja sieniä, viedään paikallisesti pois energiaa. Jos tilalle ei tuoda mitään, niin maaperä köyhtyy. Tuhka on ikiaikainen lannoite, jossa on maaperälle kaikki tarvittava vieläpä oikeassa suhteessa. Samalla tavalla kuin hiiressä on kaikki käärmeelle oikeassa suhteessa. Jos nuotio on pihalla tarpeeksi pitkään, se desinfioi tuhkasta aivan kaiken. Mitään eloperäistä tai sellaista joka oksidoituisi, ei siihen jää.

      Voit tehdä kokeen jos sinulla on vaikka lehtisalaattia kasvamassa, siinä muutos näkyy viikossa. Ota litran verran tuhkaa ja sekoita se ämpärilliseen vettä. Anna seistä vuorokausi ja kastele kasveja tällä vedellä. Pari kertaa viikossa riittää ja jo viikon päästä huomaat kasvussa melkoisen eron.

      Jos nuotioon joutaa muovit, styroksit ja vaahtomuovit sekä sen sellaiset, niin ne kannattaa laittaa sinne vasta sitten kun nuotio on kuuma. Eli ei sytyttää. Tällöin niistä tulee vähemmän nokea (mustaa savua) jolloin ne palavat puhtaammin. Luonto kiittää koska ilmaan tulee hiilidioksidia jota kasvit tarvitsevat kasvamiseen.

      Kaiken kaikkiaan nykyiset kierrätysnormit ovat oikeasti niin kaukana luonnon suojelusta, että pahaa tekee. Pikkuisen biologiaa yhdistettynä kemiaan ja fysiikkaan, niin itsekkin huomaat mikä on luonnolle hyväksi.

      Muuten, muistanet vanhan sanonnan:"Viekää tuhkatkin pesästä". Tuhkaa käytettiin sekä lannoitukseen että saippuan tekoon. Se ei ole kaatopaikoille kuuluva tuote.

    • Kierrätys kunniaan

      Tuo Jalkasen artikkeli tuhkan hyödyllisyydestä käsittelee metsän kulotusta ja yleensä puun poltossa jäljelle jäävän tuhkan lannoitevaikutusta.
      Muutenkin tuo nimim. Mörkö.. kirjoitus on päälaellaan.

      Jätteiden poltto nuotiossa, tai omassa tulisijassa ei ole viisasta ja ympäristönsuojelulain mukaan se onkin kiellettyä Suomen kaikkissa kunnissa. Palamislämpötila on liian alhainen. Esim. muovien, vaahtomuovien ja styroksien palaessa nuotiossa, keskuslämmityskattilassa tai muussa takassa kituliaasti, ilmaan vapautuu runsaasti haitallisia ja myrkyllisiä yhdisteitä (esim.tappavaa kloorikaasua ja dioksiineja), jotka laskeutuvat sitten lähiseudulle ja jää sitä osansa omalle pihallekin.
      Sekalaisen jätteen poltossa syntyvä tuhka sisältää mm. myrkyllisiä raskasmetalleja, syöpää aiheuttavia karsinogeenejä sekä muita haitallisia yhdisteitä. Tuhkaa ei pidä missään tapauksessa käyttää hyötykasvien lannoitteena, eikä sitä pidä päästää vesistöihin.

      Puhtaan puun poltossa syntyvä tuhka on sensijaan hyvää lannoitetta, joka samalla erittäin hyvin tasapainoittaa maaperän ph-lukua (kalkitseva vaikutus).

      • Pyromaanin tytäR

        Kiitos vastauksista, jatkan keskustelua perherintamalla


    • pakon sanelema polta

      Minä jatkan edelleen mökillä jätteiden polttoa. Lasi, paperi, metalli kierrätykseen, sekajäte lavaan. Mutta kaikki isompi mikä palaa, poltetaan. Lähin kaatopaikka on 60km päässä ja varmaa on että en lähde sinne kuskaamaan. Palamaton, kivilevy, sementti, kaivan maahan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      235
      2231
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      64
      1476
    3. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      72
      1241
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      59
      1225
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      158
      1120
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      85
      1039
    7. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      86
      928
    8. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      54
      848
    9. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      67
      841
    10. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      769
    Aihe