pohtikaa tuota...

kanukki mies

mietittavaa-- ei pitaisi kysya pelkastaan,miksi hullulla [norjan tapaus] oli ase--
vaan pitaisi kysya myos,miksi kenellakaan muulla ei sita ollut?

olisi saattanut 70 ammutusta moni pelastua... vai kui?

esim. sveitsin mallin mukaan..jossa aseita on melkein joka talossa,ja niilla harjoitellaan myos.eika siella kuule hullujen ammuskelevan joka mutkassa ja koulussa.

14

174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hesu.

      Eiköhän nyt sentään olisi parempi ratkaisu ohjata hullut hoitoon ennen kuin ruvetaan aseistautumaan hullujen varalta, muuten voipi käydä sellainen vahinko että vielä ilman asetta olevat hullutkin saavat pysyköitä.

    • hjfvghk

      siis sveitsin malli on mielestäsi epäonnistunut?

    • 21

      Demarinuorison harvennuishakkuut oli norjalaisten työllisyydelle vain hyväksi.

      • Piperpuberteetti

        Viherpipertäjien provoilukeskustelut eivät ainakaan ole kenellekään hyväksi.


      • demarit lakoon
        Piperpuberteetti kirjoitti:

        Viherpipertäjien provoilukeskustelut eivät ainakaan ole kenellekään hyväksi.

        Demarinuorison harvennushakkuut työllistivät Norjassa jengiä kuitenkin ihan kivasti.

        Luulenpa että hoitoalan ihmiset olivat kimpassa sen harvennushakkaajan kanssa. Saivat näin itselleen mukavan suojatyöpaikan.


    • cfvcxz v

      21 antaa sairaan vastauksen,,tulee kuin lampaan päästä..

      • Virrat-Alavus

        "Viherpipertäjien provoilukeskustelut eivät ainakaan ole kenellekään hyväksi. "

        MOT


    • välttämätön riski

      Tavallinen ihminen ei ihan herkästi tarkoituksella tapa toista ihmistä. Sellainen hätävarjelutilanne on sitäpaitsi käytännössä aika vaativa. Kun henki on kyseessä niin sellaista täytyisi harjoitella etukäteen varsin ahkerasti ja motivoituneesti. Liipaisimesta vetäminen on vain pieni osa sitä tietotaitoa.

      Ei ole mielekästä että kaikki kansalaiset panostaisivat tällaiseen niin paljon kuin mitä se vaatisi että siitä jotakin todellista hyötyä olisi. Vaatii liiaksi sitoutumista. Heidän resurssinsa ovat paremmassa käytössä normaalissa arkipäivän toiminnassa. Pistoolitaistelu - ihan oikea sellainen - ei sovellu yleissivistykseen osaksi, se on käytännössä aika vaativaa.

      Kokonaisuutena yhteiskunnallinen etu tulee parhaiten hoidetuksi siten että kukin kansalainen tekee sitä mitä parhaiten osaa. Kaikista ei tulisi hyviä taistelijoita tekemälläkään, eikä ole tarkoituksenmukaista että kaikki miettisivät erikoisen paljon sitä miten täällä parhaiten taistelisimme keskenämme ja tappaisimme toisiamme. Se olisi pois tuottavuudesta.

    • yhteiskunta aseettom

      Parasta yhteiskunnan edun kannalta olisi kieltää kaikki aseet, johan tämä palstakin osoittaa, kuinka aseiden puolustajat eivät ole täyspäisiä ihmisiä.

      • Kääntötakit

        Kun Neukkula romahti mahdottomuuteensa, vaahtosuiset stallarit kääntelivät takkejaan hipihiljaa ja hetken päästä heistä tutuimmat löytyivät vihreän aatteen piperrysrykmenteistä. Kun siellä puolella ei kuitenkaan kaikki ole olleet innokkaita jakamaan stallareiden veristä vallankumousromantiikkaa, stallarit ovat monilta osin jääneet kodittomiksi. Ja suurimmaksi osaksi työttömiksi. Yhteiskunnan kuntantamina he sitten jatkavat elämäänsä, jostakin lähiöyksiöstä. Takki on taas käännetty takaisin ja käytetään aikaa netissä, provoilemalla ja rapauttamalla. Yksi teema on aseiden vastustaminen. Ei siksi, etät vastuttetaisiin aseita sinänsä (kun sydän sykkii puna-armeijalle, rauhanarmeijalle!). Vaan sen hulluuden vuoksi, että kuvitellaan Neuvostoliiton taas joskus palaavan ja sille olisi hyväksi, jos täällä olisi kansa jo valmiiksi nöyränä, avuttomana ja vahdittuna. Molotov sanoi, että sodalla on oma logiikkansa. Niin oli hänen hulluudellaankin. Hulluudella on oma logiikkansa. Stalinismi on hulluutta. Silti siinä on oma hulluuden logiikkansa.


      • Ja aseiden vastusta-

        jat sitten kaikki ovat täysipäisiä, vai mitä?

        Kumpikohan ryhmä on kokonaisuutena tarkemmin tutkittu ja syynätty niin yhteiskuntakelpoisuudeltaan kuin yläpään terveydeltään?


    • toimialarationalisoi

      Pistoolitaistelu on erikoistaito jota ei ole erikoisen helppo oppia. Niinpä se kannattaa jättää alan spesialisteille.

      Tavallisten sukankuluttajien kannattaa keskittyä siihen mita osaavat. Kaikkea ei kannata kaikille opettaa. Yhteiskunta toimii kokonaisuutena parhaiten kun kukin kansalainen tekee sitä minkä parhaiten taitaa.

      • Vapausvaltio

        Yhteiskunta toimii tarkoituksensa mukaisesti silloin kun toiset eivät tule päsmäröimään ja sotkeutumaan muiden tekemisiin tai tekemättä jättämisiin. Tämähän ei Neukkulassa tietysti ollut näin. Mutta sille surkeilulle tuli loppu!


    • l-h

      kuinkas se isä aurinkoinen sanoikaan kansa ,jolla ei ole aseita,ja jotka eivät osaa niitä käyttäkään kutsutaan orjiksi..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 155
      4557
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      117
      4165
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2750
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      93
      1596
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe