Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

LAPSI VASTA!!

vauveliini

Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä pentueiden kohdalla on eräällä AKITA kasvattajalla syntynyt pennut joiden emällä on ikää 1v6kk!!!! eiköhän ole ihan liian nuorella teetätetty pennut?? Voi koira raukkaa!

5

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • greaqe

      Tuohan on ihan normaali ison koiran ja alkukantaisen koiran astutusikä, jotta vältyttäisiin myöhemmän iän ensisynnyttäjän ongelmilta. Näyttihän tuolla eräs tuomari tehneen yli 7-vuotiaalla VETERAANILLAAN pennut! Puhumattakaan siitä erään akitaharrastajan "vahinkopentueesta" suomenpystykorvan kanssa, jossa narttu oli VAIN VUOSIKAS.

    • repsikka

      Valitettavasti näitä kasvattajia tulee aina vaan. Jos katsot menneiltä vuosilta niin sieltä löytyy vaikka mitä, ei tämän saman kasvattajan kohdalta välttämättä, mutta muiden.
      Pennun ostajan olisi hyvä tutustua jalostustietojärjestelmään jo hyvissä ajoin ennen ostopäätöstä ja siitä kyllä huomaa onko kasvattaja rotua rakastava vai pelkän rahan perässä juokseva.

    • Luojjjja

      Voi hyvä jumala ihmiset. 1 vuotias koira katsotaan aikuiseksi, vaikka moni koira ei vielä mieleltään täysin aikuinen kuitenkaan ole tuon ikäisenä. Vuoden vanhalla koiralla VOI kuitenkin tehdä pennut. Siinä ei ole mitään laitonta. Jos se olisi laitonta vuoden vanhan koiran pentuja ei voisi rekata. Sitten jos noi pennut ei tuu rekisteriin voitte alkaa ulista ja valittaa että on epärehellinen kasvattaja.

      Jos teitä itteenne hirvittää tommonen niin älkää sitten ostako tolta kasvattajalta. Ihan turhaa mustamaalata kasvattajaa täällä ja yrittää antaa siitä epärehellistä kuvaa että teetättää liian nuorella nartulla pennut kun toi on ihan sallittua.

    • HÖPÖN- LÖPÖN!

      Korjaus!!!!
      Luepa pari Suomen johtavien koirankouluttajien teosta!!!! Koira luetellaan pennuksi kahteen ikä vuoteen saakka!!!! Tämän tietää ja periaatteen toteuttaa jokainen vastuullinen kasvattaja!!!
      Jos on yhtään eläinrakkautta ja arvon antoa lemmikkiään kohtaan jaksaa kyllä odottaa sinne n. 2 vuoteen. Annetaan nyt koirien kasvaa ensin suurinpiirtein aikuisiksi...

    • harmillista

      Varsinkin amerikanakitoiden kasvatus on menossa niin metsikköön ku olla ja taitaa. Uusia "kasvattajia" tupsahtelee ku sieniä sateella. Ei tiedetä linjoista mitään joten kokeillaan ja hups, yhden/kahden pentueen jälkeen tajutaan ettei tää akitoiden kasvattaminen ollutkaan oma juttu. Ei mietitä nenäänsä pidemmälle... mm. autoimmuunisairaudet tuhoaa hienon rodun. "Kasvattajat" eivät mieti, että heidänkin yhdistelmähairahduksensa jättää jälkensä rodun kantaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe