Pähee "senioriskootteri"?

Päheemies

Osaisko kukaan suositella tyylikästä "senioriskootteria" liikuntarajoitteiselle 3-kymppiselle miehelle? En halua mitään mummomallia, mutta olis kiva päästä liikkumaan ja ulkoilemaan pitkin kevyenliikenteen väyliä. Käytetyt ja itse kyhätytkin vekottimet kiinnostais. Tätä parempaa en ole vielä löytänyt, laittakaa siis paremmaks: https://kauppa.rellunkulma.fi/product/5861/senioriskootteri-tieliikennekayttoon

49

1708

Vastaukset

 • Eikö nyt kellään ole yhtään vinkkiä eli eikö tuollaisia vekottimia sitten vaan ole? :(

 • Itsellä ei henk.kohtaisesti kokemusta tuollaisesta, mutta vaarini ajeli useamman vuoden lähes tuollaisella sähkömopolla. Kulki hyvin ja nopeudensäätö oli portaaton. Renkaat olivat isommat ja ajovalo ihan tavallinen halogen polttimo. Made in Usa oli valmistusmaa, ostopaikkaa ja merkkiä en muista, varmaan perikunnalla vieläkin tallella.
  Tämä linkissä oleva versio varmaan kiinalainen, mutta ulkonäkö kehittyneempi vaarini vastaavaan ja hintakin vaikuttaa paljon edullisemmalta (vaarin mopo maksoi n. 3400€, tosin Kela tai joku muu taho korvasi osan hankintahinnasta, että maksettavaa jäi vielä n. 2000€).
  Vaarini oli melkolailla tyytyväinen em. sähkömopoon, sillä pystyi liikkumaan yhdellä latauksella riittävästi. Joskus hän kaatui huonolla tiellä ja siitä tuli hieman ongelmia, kun hän ei ilman apua saannut sitä itse pystyyn (painoa oli enempi, runko rautaa ja isoissa pyörissä rautaa). Kännykkä olisi auttanut vaaria paljon noissa kaatumis ongelmissa. Nopeutta taisi olla enempi, sillä vaarilla hattu ei meinannut pysyä millään päässä ja kypärää hän ei käyttänyt. Nopeus varmaan lähes 30km/h. Jostain albumista vois löytyä kuviakin...

  • Hmmmm, viitsisitkös selvitellä ja lähettää tietoa jos se vaarin mopo on vielä tallessa perikunnalla. Voisi kiinnostaa tuollainen Amerikkalainen. Saattaisin jopa tehdä tarjouksen jos olisitte kiinnostunu myymään?


  • Päheemies kirjoitti:

   Hmmmm, viitsisitkös selvitellä ja lähettää tietoa jos se vaarin mopo on vielä tallessa perikunnalla. Voisi kiinnostaa tuollainen Amerikkalainen. Saattaisin jopa tehdä tarjouksen jos olisitte kiinnostunu myymään?

   Perikunnalta ostaminen tuskin onnistuu, ostajia olisi käsittääkseni jo ollutkin, joten se siitä... vanhin tätini ei ole enään oikeustoimikelpoinen, enkä erinäisistä syistä johtuen voi juuri nyt mennä sitä sen enempiä kaivelemaan, tyyppikilpeä ym. tietoja. Kuvan löysin albumista, mistä käy hyvin ilmi mopon merkki alaputkesta ja muutenkin rakenne. Mopon ostopaikkaa en muista, koska vaari puuhasi sen kaupan itse.

   Tuossa kuva: http://aijaa.com/0035110472476


  • Vaarilla sähkömopo kirjoitti:

   Perikunnalta ostaminen tuskin onnistuu, ostajia olisi käsittääkseni jo ollutkin, joten se siitä... vanhin tätini ei ole enään oikeustoimikelpoinen, enkä erinäisistä syistä johtuen voi juuri nyt mennä sitä sen enempiä kaivelemaan, tyyppikilpeä ym. tietoja. Kuvan löysin albumista, mistä käy hyvin ilmi mopon merkki alaputkesta ja muutenkin rakenne. Mopon ostopaikkaa en muista, koska vaari puuhasi sen kaupan itse.

   Tuossa kuva: http://aijaa.com/0035110472476

   ..jatkoo vielä, jotain löysin ja lähes samanlainen mopo mikä vaarilla oli http://mannford.hoodbiz.org/74044/services/pedal-power-electric-scooter-electric-cycle-chair_18097453.html ja toinenkin http://www.allabandoned.com/saloman-house-part-1/electric-cycle-chair-outside/


 • Kiitos kovasti sinulle vaivannäöstä! Joku tuollainen olisi kyllä hyvä aihio päheen vehkeen rakentamiseen. Täytyypä vetää mietintämyssy päähän ja pähkäillä.

 • suzuki pv ois aika pähee

 • www.kauppakaveri.fi

 • "Osaisko kukaan suositella tyylikästä "senioriskootteria" liikuntarajoitteiselle 3-kymppiselle miehelle?"

  Miksi kyselet netistä tällaisia?

  Mopothan ei ole edes näiden 15v nappuloiden tarkotettuja vaan ihan kaikille, mitä enemmän ikää sitä parempi kuski.
  Ostat ihan minkä tahansa mallin, ei varmaan luulis olevan vaikea tehtävä.

  itse ostaisin pv:n jos ja joskus ostan taas kun alan mopoilemaan.

  T: Janne 36.

 • Mitens olis Leijona senjoriskootteri. Ainakin hyvän näköinen ja Suomessa koottu. Hinta 2.280e. Ja saat kymmeneksi (10) päiväksi ilmaiseen koeajoon laitteen, ilman senkummempia ostamisia.
  Leijonaskootterit.fi

 • Leijona on kiinan värkki.Oli papalla koeajossa .Surkea laite verrattuna muihin kun käytiin koeajamassa muita ja ostettiin loppujen lopuksi käytetty.Olihan se kuvissa näyttävän näköinen ,mutta se laatu ja jarrut erilaiset kuin muissa ja on turvallisuuskysymys kun 85vuotias ajaa nii ei ehdi puristaa jarrua kovassa vauhdissa kun muissa oli automaattijarrut kun löysäs kaasua niin pysähtyi heti.
  Leijona ei sovi vanhemmille ihmisille .

 • Mummolle tule leijona "turusta" oli kyllä aika pettymys. Oli jo näemmä ollut jollain ennen mummoa, penkissä reikä ja katteissa jälkiä. Leijonan kaasu oli liian arhäkkä eikä mummo sillä uskaltanut ajaa, laatu muutenkin oli kovin muovinen.
  Vielä kun selvisi että leijona tuleekin kiinasta eikä turusta, oli pettymys valtava. Onneksi saatiin kiinan vehje palautettua.

 • Näkyy olevan kaivettu vanha viestiketju esille, jossa minunkin kommenttejani on ollut esillä.
  Sen verran lisää, että tuolla aiemmin kertomani vaarini sähkömopo on nyt minulla huonokuntoisena, sain sen pelastettua perikunnalta romutukselta. Se on ollut huonossa säilytyksessä viime vuodet. Kunnostan siitä itselleni ajoneuvon vaarin muistoksi. Tuo vaarin USA:sta puuhaama sähkömopo on muuten kestänyt aikaa, mutta kromiosiin on tullut ruostetta ja renkaat pitää uusia, akut on joku nyysinyt, alkuperäinen 24v. latauslaite löytyi. Todella laadukas vehje, ikää nyt lähes 30 vuotta!
  Vaan katselin tuossa tälläistä sivustoa Ruotsista, kun nuo suomalaiset sivut ei näyttäneet toimivan. http://www.titanzero.se/ ihan hyvän näköisiä vehkeitä ja katettuja, varmaan Kiinassa (?) tehtyjä, että lähempi tarkastelu voi vähentää kiinnostusta.

 • Täällä Pieksämäellä ukolla keski leijona kesti 2päivää ja hakivat pois -ei hyvä.Ja takuu ei koske akkuja ollenkaan eikä kuluvia osia.Takuuteksti oli erikoinen

 • kaikki "suomi"-merkkiset invamopot taitaa olla kiinalaisia,ei kai suomessa mitään noin huonoa kuin leijona tehrä .no papoilta ja mummoilta rahat pois ja seuraava syötti peliin kun maine kiirii.

 • Googlettelin tässä oman firman tuotteen nimellä (Leijona) ja törmäsin tähän keskusteluun. Mieleen tuli väkisin, että onkohan täällä kilpailijoiden kirjoittelu päässyt valloilleen :)

  Suosittelen, että kukin toteaa itse tuotteemme laadun ja sopivuuden itselleen, testijaksohan on ilmainen eikä tosiaan sido mihinkään. Jos tuote olisi oikeasti noin huono, niin eihän tällainen testijakson tarjoaminen olisi kannattavaa kun kaikkihan sen palauttaisi. Palautuksia kyllä tulee! Asiakkaat yleensä kertovat myös palautustensa syyn ja syiden joukosta ei juuri koskaan löydy haukkuja laitteen laadusta. Yleisin syy palautukselle on se, että laite onkin asiakkaan kuntoon nähden liian vauhdikas.

  Loppukokoonpano ja laaduntarkistus tehdään Turussa suomalaisten henkilöiden toimesta. Kokoonpanossa käytetyt osat tulevat tällä hetkellä Kiinasta, Saksasta, Puolasta ja Suomesta. Hienoa olisi voida ostaa kaikki osat Suomesta, mutta hinta olisi sitten valitettavasti moninkertainen, eikä tuote kävisi enää kaupaksi. Sen seurauksena menettäisimme Suomesta taas kymmenkunta työpaikkaa.

  Ei toki meidänkään tuote ole täydellinen ja kun vuodessa myydään lähes tuhat skootteria niin joukkoon mahtuu kaikenlaista sattumusta. Siksi on takuu, valtakunnallinen huoltopalvelu ja hyvä valikoima varaosia nyt ja tulevaisuudessa.

  Takuu kattaa kyllä kaikki meistä tai tuotteesta johtuvat virheet, mutta osien normaalia kulumista se ei tietenkään kata. Normaalia kulumista on esimerkiksi jarrupalojen kuluminen. Myös akkujen rikkoutuminen tai ennenaikainen kapasiteetin heikkeneminen kuuluu tietysti takuun piiriin. Akuillakin on toki aina maksimi käyttöikä, tällaisten ajoneuvojen akuissa se on 10 000 - 20 000 km paikkeilla. Toistaiseksi kukaan ei ole vielä tarvinnut uusia akkuja normaalin kulumisen takia, takuuseen niitä on kyllä muutama setti vaihdettu.

  En ehdi kovinkaan aktiivisesti seuraamaan tällaisia keskustelupalstoja, joten mahdolliset kysymykset kannattaa esittää meille nettisivujemme lomakkeella, puhelimitse tai Facebookissa. Ja tosiaan testata tuote ihan itse! :)

  Ystävällisesti
  Miika Utoslahti
  Skand Oy:n yrittäjäveljeksistä nuorempi

  • Tuhat skootteria vuodessa ja liikevaihtoa 125 000€. Jossain on klappia...


  • appiukollakiinnostaaa kirjoitti:

   Tuhat skootteria vuodessa ja liikevaihtoa 125 000€. Jossain on klappia...

   Nimenomaan!!


  • appiukollakiinnostaaa kirjoitti:

   Tuhat skootteria vuodessa ja liikevaihtoa 125 000€. Jossain on klappia...

   Hei "appiukollakiinnostaaa",

   Kohta valmistuvassa tilinpäätöksessä liikevaihtomme tulee olemaan noin miljoona euroa ja tilikaudelle 2017 odotamme vähintään 20% kasvua.

   Mainitsemasi liikevaihtotieto on tilikaudelta joka on päättynyt 10/2015. Tämän kaltaisen yrityksen käynnistäminen on hidasta. Aloitimme sähköskoottereiden myymisen vasta tuon vuoden loppupuoliskolla, joten kyseinen liikevaihto edustaa vain muutaman sesongin ulkopuolisen kuukauden myyntiä.

   Ystävällisesti
   Miika Utoslahti
   Skand Oy:n yrittäjäveljeksistä nuorempi


  • Hei,
   Minua kiinnostaisi mistä maasta leijona skootterissa käytetty moottori/vaihteisto tulee? Ja mitä skootterissa on suomalaista kun Suomen lippu ja leijona nimen skootteri saanut?


  • Leijonanalkuperä kirjoitti:

   Hei,
   Minua kiinnostaisi mistä maasta leijona skootterissa käytetty moottori/vaihteisto tulee? Ja mitä skootterissa on suomalaista kun Suomen lippu ja leijona nimen skootteri saanut?

   Katsoin heidän sivujaan, jos otat tuon niin osta musta koska se on hienoin. Ja kun olet ehkä nuorekas kaveri niin harkitse tuota kahden istuttavaa, siinä saat Daamin matkaan kepeästi ja homma toimii!


 • No yrittäjä itse voikin varmasti vastata ärsyyntyneen vaarin skootteriasioita selvitelleen pojanpojan kysymykseen:

  Soittelin huoltolistalla näkyville huolloille Salon seudulla ja kukaan ei ollut edes kuullut Leijona skootterista saatika sopinut huoltavansa niitä.
  Ihmettelinkin miten viimevuonna (tammikuu 2016) mainostettu hurjat 200 huoltoa on muuttunut 300 huolloksi.
  Jos näin on täällä Salon seudulla epäilen että jos koluan tuota listaa enemmänkin läpi niin kaikki nostaa kädet pystyy ja sanoo vain että " Mikä Leijona ?? ".

  Muutenkin koko teidän touhu on aika joustenKstua.
  Ei ole toimitiloja vaan kama varastoidaan jossain pirun rahtifirman varastossa. Huoltopisteet on ihan keksittyjä ja mistälie Bandtin listoilta kopioituja jotka eivät edes huolla teidän laitteita.

  Ihan rehellisesti kyllä ottaa päähän tuollaiset linssiin viilaajat.
  Täyttä pskaa myydään sikakovaan hintaan ihan hölynpöly mainoksilla ja katteettomilla lupauksilla.

  Ja ei. En todellakaan ole kilpailija joten turha vetää sitä korttia hihasta.

  • Hei "make-s",

   Meidän varastomme on pohjoismaiden johtavan logistiikkayrityksen Postnordin tiloissa. Usein kun tilaat tuotteen jostakin isosta firmasta niin se ei tule fyysisesti heidän omasta varastostaan, vaan suuren logistiikkakeskuksen yhteydessä olevasta varastosta. Yleisesti tiedossa on Bridgestone yms. suuryritykset. Listaa löytyy mm. tästä: http://www.postnord.fi/logistiikkapalvelut/autoteollisuus
   Pienet tai luottotiedoiltaan heikot yritykset eivät edes saa tällaisia varastopalveluja käyttöönsä, eli kyseessä on ennemminkin yksi osoitus yrityksen hyvästä tilasta. Ilman Postnordin varastopalvelua emme olisi pystyneet vastaamaan nopeasti kasvaneeseen kysyntään, sillä kaikki aikamme olisi mennyt muutoissa varastotilasta toiseen.

   Mainitsemasi huoltopistelista on täynnä SUOSITELTUJA huoltopisteitä, eli sellaisia joiden tiedämme yleisesti tekevän huoltoja asianmukaisesti tämäntyyppisiin sähköajoneuvoihin. Takuuhuoltoasioissa pyydämme asiakkaitamme aina olemaan ensin yhteydessä suoraan meihin. Tämä on aina avoimesti kerrottu huoltopistelistan yhteydessä. Tiedustelen asiakaspalvelustamme, että onko tämä käsitetty yleisemminkin väärin ja tarvittaessa muokkaamme tekstin vielä selvemmäksi.

   Tuoreimman listan suositelluista huoltopisteistä voi katsoa osoitteesta http://www.skandleijona.fi/huolto. Siellä mainitaan tällä hetkellä mm. näin: "Olemme huomanneet, että alan perinteinen tapa huoltaa ajoneuvoja ei aina ole asiakasystävällinen. Lähimpään huoltopisteeseen saattaa olla hankalan pitkä matka, tai lähin huoltopiste ei ole tarpeeksi asiantunteva. Niinpä halusimme kehittää täysin uudenlaisen, ainutlaatuisen huolto- ja takuupalvelun. Meillä on lähes 300 suositeltua huoltopistettä ympäri Suomen. Nämä ovat hyväksi todettuja huoltopisteitä, jotka osaavat yleisesti tehdä perushuollot sähköskoottereihin. Tämän lisäksi meillä on valtakunnallinen huoltopalvelu, johon voit soittaa sekä huolto- että takuuasioissa. Soita vain valtakunnalliseen huoltonumeroomme (02 480 90602) ja me järjestämme asiat puolestasi."

   Takuukorjauksista mainitaan näin:
   "Jos Leijonaan tulee mitä tahansa korjausta vaativaa, niin ole aina ensin yhteydessä suoraan huoltopalveluumme 02 480 90602. Tällöin me etsimme sinua lähimpänä olevan huoltopisteen ja järjestämme huoltopisteelle myös tarvittavat varaosat."

   Suosittelenkin kaikissa ongelmatilanteissa olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme. Tietooni ei ole tullut yhtäkään ongelmaa johon ei olisi löytynyt järkevää ratkaisua, mutta ratkaisuahan ei välttämättä löydy jos siitä ei ole meihin yhteydessä.

   Saamme usein todella myönteistä asiakaspalautetta. Harmillista, että niitä ei ole vielä kukaan rohjennut kirjoittaa tähän ketjuun. Tässä esimerkiksi meistä kirjoitettu mukava artikkeli Kankaanpaan Seutu -sanomalehdessä: https://www.facebook.com/skandleijona/photos/a.809499555806556.1073741829.808454675911044/1107903185966190/?type=3&theater

   Ylivoimaisesti suurin osa haluaa pitää skootterin testijakson jälkeen, koska ovat siihen niin tyytyväisiä.

   Ystävällisesti
   Miika Utoslahti
   Skand Oy:n yrittäjäveljeksistä nuorempi


  • Jatkona vielä edelliseen viestiini, Yle Areenassa näkyy vielä viikon ajan uutisjuttu meidän firmasta ja tyytyväisestä Skand Leijona -kuskista: http://areena.yle.fi/1-4000727 (kyseessä Yle Keski-Suomen tv-uutiset 20.2.2017).


 • Papoille täytys olla rehellisiä ja sanoa suoraan ku kysyvät missä leijona on tehty.
  Naapuri luuli että se tehdää suomessa.
  Eikö voi sanoa suoraan että kiinalainen se on ,poika selaili nettiä niin sieltä se kiinasta lötyi just samanlainen.
  Poikaset käyttää vielä suomen lippuja mainoksissa,tietääkö nuo mitä se tarkoittaa.
  Jokainen kai tajuaa että koneklanssit ja modularboxit tuo kiinasta paljon tavaraa ja laittavat siihen suomalaisen nimen

  • Valitettavaa mutta totta, melkein kaikki tuotteet myydään tänä päivänä, mielikuvilla.
   Siis toisin sanoen niistä luodaan semmoinen mielikuva, jonka asiakas tahtoo.


  • No ei nyt noin yksinkertainen pidä olla.

   Miten sitten Helkama? Solifer? Suomalaisiako?
   Apple. Amerikkalainen? Puhelimissa lukee made in usa.
   Canadalaisessa Can-Amissä lukee made in Mexico.
   Fiskarsin lumikolat.. tehdäänkö suomessa kun on suomenlippu kolassa? Ei vaan jossain Puolassa vai Latviassa.
   Entä Iittalan Muumimukit? Thaimaassa


 • Jos haluat ostaa Skand Leijona -skootterin, varaudu siihen, ettei firmasta puhelimeen tai sähköpostiin vastata. Ihme hiippareita.

 • Joo yritimme palauttaa isäni skootteria hämeenlinnasta monta viikkoa. Se seison 9vk taivasalla odottamassa noutoa. Ei vastausta puheluihin eikä sähköposteihin. eivät tulleet noutamaan. Taloyhtiö laittoi huomautuksenkin jo asiasta. Aivan mikkihiiri firma tämä skand oy. En voi suositella kenellekään. Käyttäkää jotain muota yrityksiä jos näitä vehkeitä haluatte. Varmaan menossa konkurssiin kohta.

 • Yrittäjä varmaan kertoo niistä sadoista epätyytyväisistä tapauksista sen sijaan että laittaa jonkun valehtelu maksetun mainoksen tänne huijauksen tukemiseksi

 • missä huolletaan seniori skootterit. minulla on 4-pyöräinen c.t.m 580 sähköskootteri ja haluaisin huollattaa sen. onko suomessa merkin huoltoliikettä ?

 • Skand Oy miksi ette vastaa kyselyihini. Ensimmäisellä kerralla minulle vastattiin esitteiden kera mutta sitten loppui yhteydenpito kun kysyin esim puhaltimen moottorin tehoa ja akkujen sarjaan kytkemisiä.
  Teidän kehuja täynnä olevat facebook sivunnekin ovat ihan huuhaata. Kysymykseni poistettiin ja kun kysyin miksi minun kysymykseni poistettiin niin sekin poistettiin.
  Onko tapananne vain poistaa kaikki ikävät ja kimurantit kysymykset ja olla vastaamatta niihin.
  Olen kuullut paljon muutakin huonoa ja tämä palsta vahvistaa vain sen.
  Yhteydenpito loppuu tilaukseen. Onneksi en edennyt sinne asti. Tätä viesti te ette voikaan poistaa.

  • Ai ei vai :D:D:D


 • Niinpä niin. Pärjäillään. Parempi rakastaa, kuin haluta rakkautta :)

 • Itsellä Skand 1300 plus, älkää ostako!!! Omasta mielestäni hintatasoon nähden kuraa. Vituttaa kun latureita menee jonossa, jarrut vinkuu ja mopo on muovinen paska! Tuuppaan takuun jälkeen järveen. Taistelin jarrujen takia pitkään ym. Vituttaa koko paska.

 • Jos olet tyytymätön Skandin ajoneuvoihin, soita mulle 046 943 4074.

 • Jos on kyse Scand Leijona skootterista niin akku ei yhtä kesää kestä. Olen nyt asiasta yrittänyt monta kertaa ottaa Scandiin yhteyttä ja jättänyt soittopyyntöä ja laittanut sähköpostia, mutta ei enää saa yhteyttä.

  • itsellä kokemusta uudesta 1300 mallista jonka hankin äidilleni ja hän on ollut tyytyväinen ja kaikki skandin toiminta on ollut ihan ok ja vekotinkin pelannut 100 % ! Itsekin testaillut kyseistä vekotinta ja on ihan laadukkaan oloinen siihen tarkoitukseen mihin se hankittiin ikävä jos joillakin on ollut huonoja kokemuksia mutta ainakin itse olen ollut tyytyväinen ja äitini vielä tyytyväisempi


 • Sanoi kauppias ite!

  • Kiinalaisissa joku pelaa ja joku ei .


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kiinalaisissa joku pelaa ja joku ei .

   Made in china sivustolta löytyy nuo Leijonamopot ja pyrkijät.
   Aika kova kate kun siellä maksaa 450 dollaria mutta takuumurheitahan noissa taitaa piisata.
   En nyt äitimuorille kyllä uskaltais laittaa tien päälle, kun kiinan vehkeistä ei ole oikein hääviä historiaa.


 • Näkyy tämän skand firman maine olevan todella korkealla tuolla ruotsinkin puolella missä mainostavat olevansa niin iso ja suosittu.

  Paikallinen yritys arvostelu näköjään mairittele paitsi yrittäjän itsensä kirjoittama viisi tähteä.

  https://www.hitta.se/skand+ab/stockholm/amubhlqu

  No hyvä tietää tämäkin niin ostan skootterini jostain muualta kun tästä yrityksestä.

  • ostakaa muualta, noi Ruotsista tulleet kommentit kertovat kaiken tuosta gansterien pyörittämästä putiikista


 • Skand Oy. Maksu hetken jälkeen kukaan ei tiedä mistään mitään. Scoco on vikojen takia takuu säilössä. Ei huollossa, kun kukaan ei tiedä mistään mitään. Todella pettynyt. VAROKAA !!!!!

  • Näin on, jarrut ei toimineet, akku ei lataa kuin hetken. Takuu ei pelaa eikä huoltliike suostu koskemaan.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  200
  4343
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  32
  1670
 3. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  40
  1120
 4. Tulipolttaaa...

  Liehuletti poltti viimeyönä parakkinsa,eikö pitäisi viiä suletulle.
  Haapavesi
  29
  552
 5. Autogallup

  Millainen on kaivattusi auto. Väri ja merkki?
  Ikävä
  71
  502