Viking:n huono laatu

Nykyinen ex-asiakas

Ostin kaksi paria Vikingin Wave -mallin lasten lenkkareita kesäksi lapsilleni. Lenkkarit kestivät käytössä noin kaksi viikkoa, jonka jälkeen kummissakaan lenkkareissa eivät pysyneet tarrat kiinni. Tarra on vielä aika pitkä, joten huonommalla onnella siihen onnistuu jopa kompastumaan. Hinta näillä lenkkareilla oli noin 40 euroa pari, joten voisi olettaa, että niiden pitäisi kestää käyttöä pitempään kuin kaksi viikkoa. Kyse ei siis ole vain yhdestä viallisesta parista, koska sama vika on molemmissa erivärisissä lenkkareissa. Mahtaako koko Vikingin tuotanto edustaa nykyään tätä laatua?

Lähetin asiasta sähköpostia valmistajalle. Vastausta sähköpostiin ei kuulunut ja kysyin asiaa uudelleen noin viikon odottelun jälkeen. Vastausta ei kuulunut tähänkään kyselyyni. Lähetin asiasta sähköpostia maahantuojalle, mutta vastausta ei ole kuulunut sieltäkään. Yritin myös soittaa maahantuojalle, mutta luovutin puolen tunnin jonottamisen jälkeen. Valmistaja ei siis vastaa sähköpostikyselyyn ja maahantuoja ei vastaa sähköpostiin eikä puhelimeen, joten tästä täytyy varmaan tehdä johtopäätös, että valmista tai maahantuoja eivät aio ottaa vastuuta tuotteistaan.

Itse olen toiminut erilaisissa asiakaspalvelun kehitystehtävissä useammassa yrityksissä ja toimintaa on aina kehitetty sen pohjalle, että asiakas saa vastauksen virka-aikana lähetettyyn kyselyyn saman päivän aikana. Jos tämä ei ole mahdollista tai asia on sellainen, että vastausta pitää selvittää, niin asiakas saa tiedon, että sähköposti on vastaanotettu ja asiaa selvitetään. Viking -jalkineiden valmistajalle tai maahantuojalle tämä ei selvästikään ole tärkeää, vaan asiakas saa jatkaa yksinpuhelua.

Olemme tähän saakka ostaneet lapsillemme lähes pelkästään Viking:n lenkkareita, sandaaleja ja talvikenkiä, mutta koska valmista tai maahantuoja eivät ota mitään vastuuta viallisista tuotteistaan, niin täytyy varmaan vaihtaa merkkiä. Toisaalta en tiedä, onko Vikingin laatu huonontunut, ja edustavatko nämä lenkkarit nykyistä laatua, vai onko kyse viallisesta tuotteesta, koska kukaan ei kysymykseen suostu vastaamaan. Onneksi Viking ei ole ainoa lasten kenkien valmistaja, vaan voin aina käyttää rahani Eccon tuotteisiin tai kotimaiseen Reimateciin. Kalliimmaksi ne tuskin tulevat, koska näiden hinnaksi parille tuli lähes kolme euroa / päivä (kaksille lenkkareille 6 € / päivä) ja voivat jopa todella helposti olla parempia…

23

2080

  Vastaukset

  • Onkohan Reimated muuta kuin suomalainen tuotemerkki.

  • Eikös reklamaatiot kuulu tehdä ensikädessä myyjälle? Ota siis sinne yhteyttä mistä kengät ostit.

   • Reklamaatio varmaan olisikin helpointa tehdä myyjälle, jos olisin ostanut lenkkarit omalta paikkakunnaltani. Nyt vaan on sen verran pitkä matka palauttamaan, että on helpompi ostaa vaan uudet, jonkun toisen merkkiset lenkkarit lapsille loppukesäksi.

    Kuluttajaoikeuden linjausten mukaan virheilmoituksen voi tehdä paitsi myyjälle myös kaupan välittäneelle elinkeinon-harjoittajalle ja aikaisemmalle myyntiportaalle. Lisäksi kuluttajaviraston mukaan kuluttaja voi halutessaan esittää vaatimuksensa myös valmistajalle tai maahantuojalle, eli jos Viking Jalkineet Oy katsoisi, että Suomen laki koskee myös heitä, he joko korjaisivat viallisen tuotteen tai vaihtaisivat sen uuteen.

    Parin viikon odottelun jälkeen sain kyllä vastauksen Viking Jalkineet Oy:stä. Heillä ei ole kuulemma aikaa eikä resursseja hoitaa reklamaatioita ja sähköpostiosoite on tarkoitus tulevaisuudessa poistaa nettisivuilta, koska sitä ei ole kenelläkään aikaa lukea sitä.

    Itse en ole tiennyt, että henkilökunnan kiire, on riittävä syy välttää lakisääteisiä velvollisuuksia yrityksessä, joten kärsin tappioni tästä ostoksesta ja nämä olivat viimeiset Vikingin tuotteet, jotka koskaan tulen ostamaan.


   • Nykyinen ex-asiakas kirjoitti:

    Reklamaatio varmaan olisikin helpointa tehdä myyjälle, jos olisin ostanut lenkkarit omalta paikkakunnaltani. Nyt vaan on sen verran pitkä matka palauttamaan, että on helpompi ostaa vaan uudet, jonkun toisen merkkiset lenkkarit lapsille loppukesäksi.

    Kuluttajaoikeuden linjausten mukaan virheilmoituksen voi tehdä paitsi myyjälle myös kaupan välittäneelle elinkeinon-harjoittajalle ja aikaisemmalle myyntiportaalle. Lisäksi kuluttajaviraston mukaan kuluttaja voi halutessaan esittää vaatimuksensa myös valmistajalle tai maahantuojalle, eli jos Viking Jalkineet Oy katsoisi, että Suomen laki koskee myös heitä, he joko korjaisivat viallisen tuotteen tai vaihtaisivat sen uuteen.

    Parin viikon odottelun jälkeen sain kyllä vastauksen Viking Jalkineet Oy:stä. Heillä ei ole kuulemma aikaa eikä resursseja hoitaa reklamaatioita ja sähköpostiosoite on tarkoitus tulevaisuudessa poistaa nettisivuilta, koska sitä ei ole kenelläkään aikaa lukea sitä.

    Itse en ole tiennyt, että henkilökunnan kiire, on riittävä syy välttää lakisääteisiä velvollisuuksia yrityksessä, joten kärsin tappioni tästä ostoksesta ja nämä olivat viimeiset Vikingin tuotteet, jotka koskaan tulen ostamaan.

    Miksi et soittanut heille loma-aikana tuskin henkilökuntaa on paljon paikalla. Itse en noihin nettisivuille laita viestejä, koska soittamalla asiat saa nopeammin hoidettua. Ostin kerran lapselleni Reiman kengät enkä ikinä enää osta. pohja todella jäykkä on varmasti kumisekoitetta koska pakkasella kovettui niin , että kolmevuotiaan oli vaikea kävellä. Sitäpaitsi näyttää siltä ,kuin Reima kopioisi Vikingin kenkiä koska näyttävät niin samanlaisilta.


  • Katos katos, miulla kävi kans hassusti taaperon Viking-lenkkareitten kanssa. Kengät noin 7 päivää ollu käytössä ja eilen tipahti, kyllä ihan vaan itekseen tipahti se lärpäke tarrojen alta jalkapöydän päältä!!
   Minäkin ostin kengät lomareissulla noin 500 km päästä ja en tietenkään säästäny kuittia!! Kun niin luotin tähän merkkiin....PRKL.

  • up

  • Meillä oli tänä talvena käytössä Vikingin talvikengät. Niissä ilmeni sama tarra-ongelma. Lapsi oli aivan raivoissaan, kun tarra aukesi pienemmästäkin jalan liikkeestä. Lopulta kengistä ymmmärrettävästi tuli lapsen inhokkikengät ja niiden tilalla käytettiin sitten halpistalvikenkiä, jotka menivät muitta mutkitta kiinni (mutta eivät tosin olleet yhtä lämpimät). En kuitenkaan uskaltanut enää alesta ostaa saman merkkisiä kenkiä ensi talveksi, jos vaikka niissä kaikissa on tämä sama tarravika.

  • Meillä sama juttu. Reklamoitu maahantuojalle s.postilla eikä mitään vastausta koskaan tullut. MEillä myös ostettu ihan eri paikkakunnalta (alesta onneksi). Ja kyse oli talvikengistä ja niistä irtosi kengänpohjat...ja selvästi ne liimaukset pettivät millä oli liimattu kenkään. Eivät kauaa ehtineet käytössä olla...ehkä 1kk.

  • Bongattu Viking kengistä: Made in Vietnam - Oli muuten piilotettu todella hyvin. Ainakin meikäläisten perheessä jää ostamatta jatkossa. Reimatec & Ecco ovat toivottavasti laadukkaat ja meidän perheen valinta.

  • 5-vuotiaalle pojalle huhtikuussa 2013 hankitut Viking Sputnik GTX kengät ovat kuukauden käytön jälkeen käyttökelvottomat. Ulkopohja kului kantapään kohdalta niin, että sinne tuli reikä, josta pääsee vesi sisään kenkään. Vikingin Suomen edustajan mukaan kenkää on käytetty tavalla, joka on aiheuttanut voimakkaan kulumisen, eikä niitä korvata.

   Joo, niillä on kävelty ja juostu ja leikitty ja pelattu, kuten 5-vuotiailla on tapana. Kenkien hinta 69,90 euroa. Aika kallis hinta kuukauden käytöstä.

   Viime vuonna hankitut Eccon kengät kestivät samanlaista käyttöä koko viime kesän ja jatkavat käytössä vielä tänä kesänäkin.

  • Kiitos varoituksesta :) Taidampa kiertää nuo Vikingin kengät kaukaa ... sen verran köyhiä ollaan, ettei hutiostoksiin ole varaa.

  • Meillä aiemmat ovat olleet täydelliset, mutta meilläkin viime syksynä anttilasta ostetut viking goret ovat tarroiltaan huonot. Eivät pysy enää kiinni. Harmi, jos muillakin on samanlaisia kokemuksia. Pitää vaihtaa superfitiin ja nikeen ilmeisesti.

  • Kyllä on Reiman laatu huonontunut viimeaikoina , Kaivelin muutaman vuoden ikäisen Reiman ulkoilupuvun kirpparille menevistä laatikoista , paljon parempi laatu oli ennen , kestivät niin pitkään kun vaan päälle mahtu 2-2,5v. Eikä sittenkää reikiä ,vaan normaalia kulumaa.
   Vajaa kaksi viikkoa sitten ostin Reiman ulkotoppahousut 9,5v. pojalle, olivat käytössä 7 päivää , normaali koulukäytössä , mäenlaskussa , luistellessa ,
   kummalliseti tullut sellaisia juovia ja ihan ilmi selviä reikiä , että vanu paistaa läpi.
   Kyllä on viimeiset Reiman housut meillä , aika arvokasta mäenlaskua , kun ovat tosi kalliita hinnaltaan.!!!

  • Ostettiin viking goretex lenkkarit Prismasta. HInta 59,90€. Pari viikkoa ja tarrat ei enään pysy kiinni. Yo. viestit luettuani päättelin että taitaa olla turha laittaa viestiä maahantuojalle. Menee vaan enemmän hermot. Ja ei meillä sitä ostokuittiakaan enään ole tallessa. Tähän asti ostettu aina Eccon tai Vikingin kenkiä. Tästä lähtien ostetaan kaikkea muuta paitsi vikingin kenkiä. Onneks nyt alkoi kesä-alet ;)

  • Meillä ei ole ollut viikkareissa mitään tarraongelmaa. Olisikohan joihinkin tiettyihin malleihin ommeltu eri tarranauhaa kuin muihin. Monena talvena ollut pojalla viikkareita ja ovat jääneet vielä kiertoon seuraavalle kuin uuden veroisena kovasta käytöstä huolimatta. Kesämalleja meillä ei ole viikkareista ollut, joten niitten tarroista en osaa sanoa mitään. Talvimallit ovat olleet joka kerta täyttä laatua ja jokaisen euronsa arvoisia.

  • Tyttären Viking goretex kengät ovat olleet aika vähän käytössä ja näyttävätkin päällepäin erittäin hyväkuntoisilta, mutta tarranauhat eivät pysy enää kiinni. Todella heikkolaatuiset tarranauhat on Viking pannut kenkiinsä. Niin pienen vian vuoksi kengät ovat muuttuneet käyttökelvottomiksi.

  • Vihjeeksi ompelutaitoisille että kenkien tarranauhan voi uusia melko helposti. Kuluvampi osa on se pehmeä tarranauha joka on yleensä läpän puolella. Uuden tarran voi ommella koneella 80 tai 90 neulalla suoraan vanhan päälle. Huom: tyhjennä ensin hiekat kengästä ja pohjallisen alta, etteivät ne varistessaa ompelukonen päälle hajota sitä.

   Toki olen samaa mieltä, että kyseessä on valmistusvirhe ja jälleenmyyjän pitäisi se korvata. Tälllaista kestävyys asiaa on vaan tosi vaikea valvoa, koska vika ilmenee vasta tuotteen oltua jonkin aikaa aktiivisessa käytössä. Automaattista tarrojenkestävyyden testikonetta ehkä ole olemassa. Toivottavasti valmistuttaja on lisännyt toimittajalle antamiinsa ohjeistuksiin vaatimuksensa tarranauhan laadusta!

  • Viking haluaa vaan myydä, mutta ei vastata mitä myy, saatikka vastata edes sähköposteihin.

   Äänestä jaloillasi ja jätä ostamatta Viking tuotteita!

  • Meillä ei tarrat myöskään toimineet soitin Vikingille. Sanoivat,että voisin käyttää kengät suutarilla he korvaavat suutarikulut. Homma toimi hyvin laitoin heille tilitietoni ja kopion suutarikuitista rahat sain tililleni.

  • Viking-kenkien huonoon laatuun itsekin pettyneenä voin suositella ainakin ulkopohjan kulutuskestävyyden puolesta Kamik-goretexkenkiä. Kahdella lapsella ollut käytössä viime syksyn ja tämän kevään, eikä ulkopohja ole kulunut kantapään kohdalta läheskään loppuun. Varsinkin pojan kengissä käyttö ollut tosi kovaa, mutta hyvin on sen kestänyt.

  • Lisään vielä, että Kamik-kenkien lisäksi hyviä kokemuksia on myös Ecco-talvikengistä, ovat kestäneet hyvin. Kummallakin lapsella oli viime talvena Ecco-talvikengät (goretex), ja koska täällä etelärannikolla talvella ei ollut kovin kauan lunta, niitä on käytetty enimmäkseen asfaltilla ja hiekalla. Ulkopohja on yhden talven käytön jälkeen erittäin hyvässä kunnossa ja muutenkin kunto hyvä. Goretex on toiminut ja pitänyt lasten jalat kuivana märkinä talvipäivinä.

   • Minullakin on huonoja kokemuksia Vikingin kengistä. Kahdet talvikengät ovat alkaneet päästämään vettä sisäänsä, eli heillä ei goretex toimi. Toisista meni jopa päällikangas rikki. Kesäkengät ovat yleensä yhden välikauden jälkeen sen näköiset, että niitä ei voi kukaan toinen enää käyttää. Kertakäyttökenkiä ovat.


  • Meillä ei yhdetkään Vikingin gore-tex talvikengät ole pitäneet vettä. Jos on vähänkin loskainen sää, ovat kengät ja sukat läpimärät. Paskaa laatua heidän gore-tex!

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Teltta-asuminen ympäri vuoden?

   Miten teltassa asuminen onnistuisi Suomen olosuhteissa ympäri vuoden? Varmaan hyvät makuupussit ja ulkovaatteet pitäisi olla. Onko joku muukin kokeill
   Maailman menoa
   250
   3516
  2. Kuka tietää Seinäjoen perhesurmasta

   sirkankujalla ja miksi?
   Seinäjoki
   27
   2148
  3. Tanelinrannassa tulipalo

   Tanelinrannassa oli la-su välisenä yönä tulipalo, jossa menehtyi vajaa viisikymppinen pariskunta. Talo päältä päin ihan ok kunnossa, mutta palokunta s
   Seinäjoki
   18
   1528