Neuvoja!

sellasta112

Onko kenelläkään tietoa kuinka allergisoivia Basenjit ovat?
Myös Basenjeista olisi kiva saada lisätietoa ja omakohtaisia kokemuksia:)
Ei meinaa kirjastosta löytyä rodunomaisia kirjoja ja netistä on vaikea löytää oikeaa tietoa.

Iso kiitos jo etukäteen kaikille vastanneille !:)

6

207

Vastaukset

 • Heippa nimim. 'sellasta112'

  Kirjoittelin eilen lyhyesti ylempään ketjuun: arvelin jotta olet sama kirjoittaja. Toivottavasti luet myös ylemmän viestin ja rohkenet siirtyä basenjikerhon viralliselle keskustelufoorumille jutustelemaan. Sieltä kun löytyy satavarmasti paras mahdollinen tieto basenjeista suomen kielellä kirjoitettuna.

  Noista allergioista en ehkä halua sanoa mitään, kun itselläni ja lähipiirissäni elävillä ihmisillä allergioita ei ole. Tosin tekee mieleni kirjoittaa noista allergioistakin sen verran, että kai tiedostat sen faktan, että mitä vähemmille pöpöille ja erilaisille ympäristöille olet vauvaikäisenä altistunut, sitä suuremmat ovat kehosi vaikeudet säilyttää terveys aikuisiässä. Vastustuskyky kun kehittyy altistumisen myötä, ja jos pienen lapsen elämä on ollut liian suojattua, ja kaikki mihin hän on ikinä koskenut, on ollut desinfioitua, niin vastustuskyky on tietenkin tällaisella yksilöllä kehittynyt heikosti.

  Vaan sitä en todellakaan osaa sanoa, onko basenji jotenkin enemmän tai vähemmän allergisoiva kuin vaikkapa vanha ja huono pölynimuri, saksanpaimenkoira talossa, huonosti siivotut lattiat ja matot, pihassa kasvava koivikko, kissa, lehmät pihanperän navetassa, tai vaikkapa ajokoirat häkissään navetan takana. Tuskinpa osaa kukaan muukaan väittää tietävänsä tämän enempää allergeeneista. Ainakaan jos faktatietoon pitäytyvät.

  Vastaan todella mielelläni myös mihin tahansa basenjia koskevaan täsmäkysymykseen, mutta kovin ympäripyöreät kysymykset vaativat vastaamiseen vähintäänkin laihan kirjan verran tekstiä. Toivoisin, että tarkentaisitte mikä asia etenkin basenjeissa teitä kiinnostaa tai nimenomaan ei kiinnosta. Olisi paljon helpompi vastata täsmäkysymyksin kuin näihin ympäripyöreisiin 'olisi kiva saada lisätietoa.'

  Jo kymmenen vuotta olen kirjoitellut tänne S24 -sivustolle kaikkea mahdollista basenjeista omalla nimimerkilläni, ja tätä lisätietoa löytyy vaikkapa juuri nimimerkkini alta. Alkaa jo itseänikin väsyttää toistaa yhtä ja samaa, kun internetin syövereistä löytyy ihan kaikki kenenkään tarvitsema tieto. Jopa basenjeista.

 • Ihan samallalailla allergisoi kuin muutkin koirat keskimäärin.

 • Huoh...

  Ei pidä paikkaansa tämä BBaas-in väite. Basenjeilla kun ei ole aluskarvaa, todella lyhyt peitinkarva vaan, niin vähemmän allergisoiva rotu tämä on kuin moni muu aluskarvallinen tai jopa pitkäkarvainen koira. Astmaatikkojakin tiedän olevan basenjien omstajissa, eikä heillä oireet pahene kuin silloin jos on pikkupentuja talossa. Eli ilmeisesti (pentujen?) virtsassa on jotakin ainetta, mikä voi aiheuttaa oireiden pahenemista.

 • Voi luoja... Eihän se karva ole se allergisoiva! Hilse ja kuola aiheuttavat allergiaa. Jiisus.

  • Myös karvasta voi tulla allergiaa. Jiisus..


 • Meillä on basenji. Ja iskä on allerginen koirille mut meidän koirasta sille ei tuu mitään. Mutta saattaa se rotu kumminkin allergisoida, mä en tiä...

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.