Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

3v balettiin?

elina21.

Tyttäreni 3v haluaa harrastaa balettia.
Luin paikallisen balettiseuran sivuja ja mukavaltahan tuo harrastus vaikuttaa, mutta osaisiko joku vastata seuraaviin kysymyksiini?

- Sopiiko baletti 3vuotiaalle?
-Harjoitukset ovat paikallisen balettiseuran sivujen mukaan jopa 5 kertaa viikossa, joten onko se liian rankkaa vasta 3vuotiaalle? Eihän sinne titenkään joka päivä tarvitse mennä.
- Ovatko lapsenne tykänneet baletista ja minkä ikäisinä aloittaneet?
- Mitä näissä balettiharjoituksissa tehdään tarkalleenottaen?

8

1571

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pulujärvi

      Baletti on todella kovaa rääkkiä ja harjoitukset voivat venyä tunnilla tai kahdella. Jos myöhästyy tunnilta, joko sinä tai seuraavana päivänä koko porukka treenaa enemmän. 3v voi vaikka masentua tuosta! Katso elokuva Black Swan. Kertoo totuuden.

      • Baletinharrastaja

        Sinulle, pulujärvi, suosittelisin erityisen lämpimästi balettiin tutustumista!
        Voisit vaikka itse käydä balettitunneilla nyt syksyllä, kun ne pian taas alkavat ympäri Suomea. Kuvaamasi balettitunnit eivät kyllä ole 3-vuotiaan tunteja! Ja Black Swan on kuitenkin vain elokuva, en väittäisi sen kertovan totuutta (ainakaan kaikkien kohdalta), eikä se etenkään kerro totuutta 3-vuotiaan baletin harrastamisesta!


    • ballerina97

      Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan ja ainahan jos ei tykkääkään/jaksa voi lopettaa... Ja 3 V. Ikisellä ei varmastikaan ole 5 kertaa viikossa... Baletista voi tulla elinikäinen ihana harrastus. :D

    • Ginger34

      Meidän 3- vuotias hinkui myös balettiin. Nyt on vuoden käynyt kerran viikossa 30 minuuttia kerrallaan. Nyt nelivuotiaana balettitunti on 45 minuuttia ja edelleenkin vain kerran viikossa. Vaikuttaa ihan kivalta harrastukselta. Vanhemmat eivät meillä ainakaan pääse tanssisaliin kurkistelemaan, joten vasta kevätesityksessä näki edistyksen. Ymmärsin, että ekat vuodet ovat vielä melkoista satubalettia, mutta koko ajan mennään enemmän baletin suuntaan.

    • ,

      Ohjaa lapsi jonkun muun harrastuksen pariin, jos et tahdo että sen elämä pyörii 10 vuoden päästä tiukasti aikataulutettujen balettituntien ympärillä. On paljon helpompi kieltää lasta aloittamasta uutta harrastusta kuin vaatia lopettamaan jo olemassaoleva harrastus. Baletti on laji, jonka harrastelu on yleensä pidemmän päälle mahdotonta, vaan sille annetaan joko kaikki tai ei mitään.

    • äitivaan

      En tiedä missäpäin Suomea olette ja missä seurassa. Täällä Oulussa tyttöni aloitti baletin 4-vuotiaana, nuorimmat aloittajat olivat 3-4 vuoden ikää, tunnit 30 min, kerran viikossa. Viime vuonna 6-vuotiaana tunnit 45 min, nyt 7-vuotiaana 60 min. Edelleen kerran viikossa harjoitukset. Sen lisäksi harrastaa muita liikuntalajeja. Ystävieni (vanhempia) lapsia on myös baletissa, esim. 14-vuotias edelleen harrastaa muutakin liikuntaa. Täälläpäin ei ole liian ammattiin tähtäävää (ainakaan tässä seurassa). Keväällä on upea esitys, johon pienimmätkin saavat osallistua. Kyllä varmaan 3-vuotiaalle on sama, harrastaako balettia, mitä tahansa tanssia tai jumppaa, mutta toki tykkäävät liehua vaaleanpunainen balettipuku päällä:-) Kyllä mielestäni monessa muussa harrastuksessa elämä pyörii aikataulujen ympärillä esim. taitoluistelu, jääkiekko, jalkapallo jne. Onko se sitten hyvä vai paha, tiedäpä sitä, parempi kai kuitenkin pyöriä niiden aikataulujen mukaan kuin peli- tai huumekoukussa.

    • Baletinharrastaja

      Hei! Vastaan pitkään balettia harrastaneena ja baletin opettamista aloittelevana...

      Mielestäni baletti sopii kaiken ikäisille, siis myös 3-vuotiaalle. Itse aloitin harrastuksen noin 5-vuotiaana, enkä ole halunnut sitä lopettaa vieläkään.

      Suosittelen, että tutustut paikallisen balettikoulun sivuihin vielä uudestaan, koska en usko, että 3-vuotiailla olisi harjoitukset 5 kertaa viikossa. Yleensä 3-vuotiailla on harjoitukset kerran viikossa. Minulla alkaa syksyllä 4-5 ja 6-7-vuotiaiden ryhmät, ja molemmilla on harjoitukset vain kerran viikossa. 5 kertaa viikossa harjoittelevat yleensä jo paljon edistyneemmät ja ne joilla tavoitteena on päästä ammattiin tai muuten tanssin huipulle.

      Lapsia minulla ei ole, mutta 15-vuotta balettia harrastaneena voin todeta, että tykkäsin siitä jo lapsena! :)

      Alle kouluikäisillä lapsilla baletti on paljon leikkimistä ja monenlaista tanssillista liikuntaa. Monessa tanssikoulussa 3-vuotiaiden ryhmät kulkevatkin lastentanssin nimellä. Mutta kyllä tunnit kulkevat usein samalla kaavalla kuin muidenkin ikäluokkien tunnit: aluksi lämmitellään (usein näin nuorilla jonkun hipan tai leikin muodossa), tehdään erilaisia tanssin tekniikkaharjoituksia ja lopuksi venytellään vielä hieman. Opettajilta saa lisätietoa, jos tarkemmin kiinnostaa, ja usein on mahdollista päästä katsomaankin, kunhan siitä opettajan kanssa sopii.

      Kannustan kaikkia vanhempia kannustamaan lapsiaan harrastuksiin, jotka lapsia itseään kiinnostaa! Harrastuksia ehtii myöhemmin vaihtaa, jos kiinnostus loppuu tai tulee toisenlaisia kiinnostuksia. Balettia kannattaa kyllä kokeilla itsekin ja antaa erityisesti siitä kiinnostuneille lapsille mahdollisuus sitä harrastaa :)

    • *äityli*

      Meillä päin balettia sai alkaa tanssimaan vasta 5v-> ja tyttö on kyllä tosi paljon tykännyt eli jos yhtään on prinsessamainen lapsi niin ehdottomasti balettiin :) Harjoitukset ovat kerran viikossa joten ei ole paha pienelle lapselle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1355
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      71
      1241
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe