Milloin pitää muuttaa pois?

afkjdfskgdss

Hei. Irtisanoin asuntoni viimeinen päivä kesäkuuta. Uuteen asuntoon pääsen 1.8 mutta en vielä tiedä monelta saan avaimet. Milloin minun pitää olla pois vanhasta asunnosta? Pitääkö asunnon olla tyhjä koko elokuun ensimmäinen päivä vai onko se muuttopäivä ja saan pitää avaimia vaikka kello 18 asti?

14

9695

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hjklhjkhhlhlkl

      Laki sanoo näin:

      Muuttopäivä on vuokrasopimuksen päättymisen jälkeinen arkipäivä. Muuttopäivänä vuokralaisen on jätettävä puolet asuinhuoneistoa vuokranantajan käytettäväksi sekä seuraavana päivänä luovutettava huoneisto kokonaan vuokranantajan hallintaan.

      Eli jos muuta ei ole sovittu, niin voit muuttaa 1.8. ja sitten luovuttaa avaimet 2.8.

      • näinkin voi olla

        Laki sanoo noin, mutta vuokrasopimuksessa voi olla maininta myös niin, että asunto tulee olla tyhjä, siivottu ja avaimet luovutettu kuukauden viimeisenä päivänä eli ei ole pakottavaa lainsäädäntöä.


    • Muuttopäivä 1.pv

      Eikös tuo mene lain mukaan siten, että muuttopäivä on kuukauden ensimmäinen arkipäivä ja jos 1.8. sattuisi olemaan pyhä, niin sitten 2.8.? TUona muuttopäivänä pitää olla puolet asunnosta uuden asukkaan käytettävissä ja iltaan mennessä loput. (mistähän lie edellinen vastaaja keksinyt tuon seuraavan päivän, en ole ikinä aikasemmin kuullutkaan)

      • ghjghghhghgh

      • Lakia_ja_käytäntöööö

        Laki sanoo selvästi,että vuokrasopimuksen päättymistä seuraava päivä on muuttopäivä ja sitä päivää seuraavana ARKIPÄIVÄNÄ tulee palauttaa avaimet.
        Esimerkkinä meillä päättyy torstaina vuokrasopimus (kuun viimeinen päivä) ja seuraava päivä eli perjantai on virallinen muuttopäivä. Tuolloin on myös luovutettava puolet huoneistosta vuokranantajan käyttöön, -käytännössä uudest vuokralaiset voi kantaa kamppeitaan jo sisälle.

        Avaimet pitää tässä esimerkissä luovuttaa vasta maanantaina,koska muuttopäivää seuraava päivä EI ole arkipäivä.

        Käytännössä kukaan tuskin alkaa nillittää näistä asioista: Kirjoittamaton sääntö lienee,et kukin korjaa luunsa a.s.a.p ja pyrkii olemaan joustava uusia asukkaita kohtaan. :)


    • afkjdfskgdss

      ''Muuttopäivänä vuokralaisen on jätettävä puolet asuinhuoneistoa vuokranantajan käytettäväksi''

      Käytännössä tarkoittaa?

      • jkklöjkljkljklj

        No käytännössä se varmaan tarkoittaa sitä että muuttopäivänä joko vuokranantaja tai uusi vuokralainen voi alkaa kantaa omia tavaroitaa sisään.


    • afkjdfskgdss

      No jo on on hölmöä, että edellisen asukkaan kamat ei välttämättä ole edes pihalla sillon vielä kun uus alkaa tunkemaan kamojaan sisään. Mahtaa olla pieni yksiö sinä päivänä täynnä.

      • pakkohan se on olla

        Muuttot ovat usein ketjureaktio, eli kun asunnosta lähtee joku ulos, niin joku muut tulee hänen tilalleen ja sen asuntoon taas muuttaa joku kolmas jne. Jos homma menisi niin että jokaisella olisi muuttopäivä ja seuraava saisi muuttaa vasta seuraavana päivänä, niin eihän se toimisi, kun ihmiset olisivat välissä pitkiäkin aikoja ilman asuntoa.


    • Yleensä hoituu sovus

      Laki on vähän outo. Kyllä muutot yleensä hyvin ja sovussa hoituu. Jos on pitkä ketju muuttajia ja ketjun ensimmäinen muuttaa vasta illalla, voi olla aikamoinen soppa koossa.
      Vuokranantajan kannalta hankalaa on, ettei pysty asunnon kuntoa eikä siivousta tarkastamaan, jos on kahden vuokralaisen tavarat asunnossa. Eikä se ole reilua vuokralaisenkaan kannalta. Miten todistat, että asunto on jäljiltäsi kunnossa?

      • Hyvä että on laissa

        Todistustaakka on kyllä sillä joka väittää että asuntoa ei oltu siivottu....

        Laki on ihan asiallinen, sillä tilannehan on se että yleensä ihmiset muuttaa asunnosta toiseen ja kun ajattellaan että samaan aikaa ihmiset muuttaa asuntohin ja joku toinen samaan asuntoon tilalle, niin jotenkinhan se pitää saada onnistumaan ,jos kukaan ei voi joustaa. Joten muutot synkronoidaan niin että muuttopäivä on kuukauden ensimmäinen arkipäivä.

        Itse olen tehnyt yhden muuton niin että edellinen asukas muutti ulso samaan aikaan. Kieltämässä siinä tuli loppusiivouksen kanssa vähän ongelmia, kun sauna oli käyttökevottomassa kunnossa ja vuokraisäntä oli ehtinut jo palauttaa vakuuden edelliselle asukkaalle. Mutta sekin asia hoitui ainakin meidän osalta, sitä en tiedä pääsikö edellinen asukas saunan sotkemisesta kuin koira veräjästä.


    • porista pois muutan

      Itse muutan poiis poprista 17.12.2012 ja sanoin jo vuokrasopimuksen irti porin asunnosta. Irtisanomis aika on yksi kalenteri kuukausi. Mun vuokra sopimus on sanottu irti porin asunnosta 31.12. 2012 lähtien eli muutan jo pois 17.12.2012 pietarsaareen.

      • ei lain mukaan

        Vuokralaisen eduksi laista voidaan aina poiketa.

        Halutessan vuokranantaja voi vaatia sinulta tammikuun vuokran.


      • Anonyymi
        ei lain mukaan kirjoitti:

        Vuokralaisen eduksi laista voidaan aina poiketa.

        Halutessan vuokranantaja voi vaatia sinulta tammikuun vuokran.

        höpö höpö


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4935
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3124
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe