Manchesterinterrieri

tietoa?

Hei Olen etsinyt Manchesterinterrieristä kaiken tiedon mitä netisä löytää. Haluaisin tietää mitä mieltä omistajat ovat koiran luonteesta ja voiko massin kanssa harrastaa tottelevaisuuskoulutusta? Onko massi miten helppo koulutettava?(: Kaikki tieto on tervetullutta !

5

2942

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ex manssinomistaja

      Moikka !
      Itselläni kerkesi olla manssi vain kolme vuotta, koska jäi sitten lopulta auton alle:( Mutta tekisin mitä vain, jos saisin nuo kolme vuotta takaisin. Tämä rotu on todellakin erillainen kuin muut terrierit. Siis jos etsit hieman erillaista kaveria niin manssi on sinulle tarkoitettu. Sopii sekä maalle että kerrostaloon. Kokonsa takia tosi näppärä. Ainoita ongelmia oman koiramme kanssa olivat autojen jahtaaminen ja haukkuminen, jotka toki saa kitkettyä pois hyvällä koulutuksella (mielellään jo pennusta pitäen). Liikunnaltaan manssi ei ole kovin vaativa, mutta jos se joutuu olemaan pentuna pitkiä päiviä itsekseen, kannattaa sille hommata jotai tekemistä (virike lelut yms). Monesti oli meilläkin kengät pureskeltuna, kun kotiin tultiin. Rauhottuu kyllä iän myötä... muttei kokonaan. Rakastettava rotu, ei voi muuta sanoa ! :) Todella reipas ja ystävällinen. Tuli hyvin toimeen muiden koirien kanssa, niin isojen kuin pienienkin(lukuun ottamatta ehkä 2 sadasta tapaamastaan koirasta). Tykkäsi paljon ihmisistä.
      Suosittelen lämpimästi !! :)

    • Hilmanters

      Moikka, me jalostettiin (huom. ei enään) mansseja ja saatiin vuolasvirta-palkinto. Tullut kokemusta mansseista.

      Tämä neidän manssi on todella ihana ja rauhallinen, mutta rauhallisuus johtuu aika paljon korkeasta iästä (10v). Meidän manssilla on ihme taipumus ruveta rähjäämään pitkäkarvaisille koirille, mutta yksilökohtainen asiahan tuo on. Terrieri kun on, niin manssit haukkuvat hirveästi tuntemattomille (kotona, kaupungilla ei rähjää), mutta jos antaa vähän aikaa haistella, niin koira rauhoittuu sekä saattaa haluta syliin, jos istuu jossain. Jotkut manssit eivät siedä muita koiria, jotkut pärjäävät vaikka 3 manssin laumassa.

      Jos aiot jättää manssin yksin, suosittelen jonkin lelun/luun jättämistä tekemiseksi, ettei ala kengät mystisesti tuhoutumaan.

      Jos lenkkeilet, niin manssit jaksavat kyllä, ellet syötä manssiasi punkeroksi. Itse käytämme joka päivä 5km lenkillä. On reipas koira.

      Suosittelen, todella mukava ja ihana koira. Sopii myös, jos on vähän allerginen koirille, lyhyen karvoituksen takia.

    • viirullinen

      Manssi on todella älykäs ja liikunnallinen koira. Voi harrastaa totoa ja agilityä. Omilla mansseillani on aika suuri metsästysvietti, joten jos silmä välttää ja manssi haistaa jotain niin saattaa kadota tunniksikin. Tottelevat kuitenkin hyvin, ja nauttivat kaikenlaisesta aktivoinnista.

      Mielettömän kilttejä ovat molemmat. Ulkona riittää energiaa, mutta sisällä lempiasento on maaten sohvalla.

    • Kendra

      Minun kanssani arkea jakaa 2 manssia! :)
      Manssi on energinen, älykäs ja mielyttämis hakuinen. Manssi saattaa vieraita kohtaan olla varautunut, mutta omistajalleen uskollinen. Koulutuksella manssista saa myös hyvin varman (esim. omiani voin pitää vapaana vaikka metsässä sienestys seurana, eivät karkaa omille teilleen). Toki manssi on terrieri, eli kovin itsepäinen. Omalla pitkäjänteisyydellä ja koiran ikääntyessä asia helpottuu.
      Manssi on parasta elämässäni, viisas ja uskollinen, luotettava ystävä!! Enkä muita terrierejä enää huolisi, ne tuntuvat vain räksyttävän.
      Sydämellisesti Manssia Suositellen! :)

    • Anonyymi

      Ihania maksaisin mitä vaan jos tälläsen saisin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5378
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2406
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1927
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      47
      1638
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1581
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1378
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      8
      1253
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1219
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe