Meille laumis?

Mari33

Asutaan mieheni kanssa maalla omakotitalossa "keskellä metsää".Meillä on kaksi alle 4 vuotiasta lasta.Haluaisimme perheeseemme koiran joka olisi samalla lenkkikaveri,mutta myös "pihan vahti"koska täällä on ruvennu kulkemaan vaikka sun mitä kaupustelijoita ja ohikulkijoita vähän väliä.
Ei aina tarvihtisi pitää ovea lukossa keskellä päivää,ja jo lastenkin takia olisi kiva kun koira olisi "turvana".
Mikä rotu meille voisi soveltua? Pitäisi siis tykätä lapsista.
Omaa pihaa/metsää meillä on yli 2 hehtaaria,johon ollaan ajateltu rakentaa iso tarha.Ulkona viihtyvää koiraa ollaan siis ottamassa.
Onko olemassa laumista joka pysyy omalla pihalla irti omistajan ollessa paikalla?Ei siis olisi mahdottoman riistaviettinen.

19

4604

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • hoblalaa

   Tornjak :) uusi rotu vielä suomessa mutta erittäin lapsiystävällinen, omaa vahtivietin mutta on helposti koulutettavissa. Rakenteeltaan huomattavasti kevyempi kuin useimmat laumikset. suosittelen tutustumaan rotuun ja vertaamaan muihin laumiksiin.

   • epäluonnolliset

    Keinohedelmöytystä koirille :-OOO Miksi??? Älkääkä ottako vertailuksi ihmisten keinohedelmöitystä, koska en keskustele nyt siitä, enkä ole edes kertonut kannanottoani siihenkään. Eikö olisi parempi jättää astutus väliin, jos ei koira kykene lisääntymään luonnossa. Kai koiralla on oikeus itse päättää, milloin se hedelmöittää, eli sitä ei saisi sen tietämättä hedelmöittää. En hyväksy sen enempää sellaisten koirien astuttamista, joilla on liian laaja kallo luonnolliseen synnyttämiseen.


  • märtsy

   suosittelen pyreneittenmastiffia :) kuullostaisi juuri passelilta teille

  • oletteko hulluja?

   Onko se mukavaa, jos joku vieras tulee koiranne puremaksi ja poliisi määrää sitten koiranne piikille? Vaikka joku tunkeutuisikin pihaanne, syytteen saatte te, jos koiranne häntä puree.

   Ja miten päättelette, että ohikulkijanne ovat muka joitain pahaa aikovia? Syrjäseuduilla kulkee paljon ihmisiä retkeilemässä ja heillä on siihen oikeus.

   Entä lapsenne? Saavatko he helposti kavereita, jos heillä on laumanvartijakoira, joka ei vartioimaan opittuaan oikein siedä muita koiria? Nykyään melkein kaikissa lapsiperheissä, tai ainakin suunnilleen puolessa, on koira, joten luultavasti teidänkin lapsenne haluaisivat kasvaessaan, että pääsisivät koiranne kanssa osaksi kaveriporukoitaan.

   Miksi pitää hommata joku laumanvartijakoira, eli mahdollisimman voimakasviettinen vahtikoira? Miksi ette hanki vaikkapa berninpaimenkoiraa, joka osaa hälyttää vieraista, huolehtii lapsista vieraiden läsnäollessa ja pitää suurella koollaan vieraat loitolla?

   Laumanvartijakoira ei ole mikään yksinkertainen leikkikalu.

  • täysin samaa

   mieltä kanssasi olen. Elämä laumanvartijan kanssa ei ole kovinkaan helppoa. Berni tai bertsu tai leonbergi tai lansu tai nöffikin ajaa saman asian ja ovat helpompia.

   • samaa mieltä´

    Näin on. Rotu kuin rotu osaa kyllä vahtia, jos perheessä on lapsia. Kaiken rotuiset koirat kiintyvät oman perheensä lapsiin syvästi ja pitävät niitä tarkasti silmällä vieraiden aikuisten läsnäollessa. Laumanvartijakoira eo ole niin yksinkertainen kuin aloittaja luulee. Hommaisivat jonkin ison broholminkoiran, isosveitsinpaimenkoiran, airedalenterrierin, alaskanmalamuutin, vihikoiran, saksanseisojan, noutajan, irlanninsusikoiran ym. Lasten seurassa kaiken rotuiset koirat pysyttelevät kyllä pihassa.


   • Anonyymi

    ihan samaa mieltä, leonberger on niin iso,että kaikki jotka eivät tunne sen luonnetta kaikkoavat, vaikka koira vain istuu tai seisoo paikoillaan ja heiluttaa häntää:)


  • ftrhhdg

   Miksi ette hommaa laillista varashälytintä tai valvontakameraa?

   • Mari33

    Viimeisimmälle vastaan; Koska haluamme koiran perheeseen,ei mitään kameroita..Asiallisesti kysyinkin että meille(kö) laumis..? Elikkä kiitos asiallisista vastauksista teille muille,
    mietimme ehkä tosiaan berniä meille :)


   • parempi ratkaisu
    Mari33 kirjoitti:

    Viimeisimmälle vastaan; Koska haluamme koiran perheeseen,ei mitään kameroita..Asiallisesti kysyinkin että meille(kö) laumis..? Elikkä kiitos asiallisista vastauksista teille muille,
    mietimme ehkä tosiaan berniä meille :)

    No berninpaimenkoira kuulostaa jo sopivammalta teille. Berni on kylläkin nykyään valitettavan sairas rotu. Ettekö harkitsisi jotain muuta suurta, kilttiä molossikoiraa, kuten isosveitsinpaimenkoiraa (bernin lähisukulaista) tai broholminkoiraa? Harvinaisempina säilyneet terveempinä ja pitkäikäisempinä. Laumanvartijakoirat ovat tosiaan asia aivan erikseen, joskin niistä ollaan jalostamassa myös pikku hiljaa kilttejä kaupunkien bernhardilaisia, joka on todella harmillista minun mielestäni.


   • Anonyymi

    Auttaako kulkemaan lenkeillä ilman häirikköjä?


  • Jompsinkumpsinjompsi

   Leonberginkoira tai pyreneittenmastiffi, mutta jos teillä ei ole koskaan koiraa ollut, laumis ei ole rotunne.

  • Anonyymi

   Tornjak ois hyvä

   • Anonyymi

    Höpsis, joku myi pois, ja luonne oli erittäin hankala. Hyvää siinä ei ollut.
    Laumiksissa on suuri vastuu. Pitää aina tietää missä se on, ja että myös pysyy sirllä. Heppoiset aidat ei pitele. Lisäksi pitää miettiä tarkkaan, ettei kotiin tule ketään yllättäin, ettei käy vahinkoja. Jotku laumiksista pitää kaikkia vieraita potenttiaalisina hyökkääjinä, ja toimivat sen mukaan. Voivat olla oikeasti vaaraksi vieraille, lapsillekkin. Eli, omistajan ennakoitava, varmistettava, varottava, ettei vahinkoja käy.
    Vaativat erittäin vastuullisen omistajan, joka huolehtii koirasta niin, ettei se ole vaaraksi kenellekkään. Itsellä ollut muutamia, en ota enää, liikaa vastuuta/huolta/stressiäkin/koulutus vaikea kun palvelualttiutta ei ole, ja irtipito johtaa karkailuun.
    Tavallinen koira on 80℅ helpompi, kun hyväksyy vieraat, ei karkaa, koulutettavissakin.


  • Anonyymi

   Useimmat aivan hulluja rotuja. Kyllä käyttölinjainen Sakemanni tai Malinois hoitaa vartioinnin täydellisesti. Ne ovat helposti kasvatettavissa erinomaisiksi perhekoiriksi. Nuo molossit ovat hemmetin sairaita rotuja ja niiden ylläpito voi olla todella kallista ja luonteiden vuoksi myös hankalaa, jopa vaarallista. Molossi voi tehdä koko perheen elämän todella hankalaksi. Ne voivat repiä lasten kaveritkin palasiksi yms. Koulutettu paimen siinä mielessä sata kertaa luotettavampi, mutta myös toimivampi jos oikeasti suojelua tarvitaan.

   • Anonyymi

    Leonberger paljon sopivampi lasten kanssa ja muutenkin. aivan paras rotu kaikkeen mahdolliseen ja äärettömän kaunis ja leppoisa. Vahtii pelkällä koollaan. helppo kouluttaa ja on älykäs. pentunakin jo rauhallinen eikä tuhoa huushollia.


  • Anonyymi

   leonbergin koira on teille sopiva

  • Anonyymi

   Kuinkahan kävi? Mikä koirarotu perheeseen valikoitui? Toivottavasti oli onnistunut valinta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Taasko se show alkaa

   Koo osottaa taas mieltään
   Ikävä
   25
   1451
  2. Minun oma kaivattuni

   Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
   Ikävä
   61
   1281
  3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

   Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
   Ikävä
   9
   1245
  4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

   Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
   Perussuomalaiset
   29
   1185
  5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

   Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
   Perussuomalaiset
   29
   1184
  6. Tervehdys!

   Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
   Turku
   64
   1077
  7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

   Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
   Suomi24 Blogi ★
   13
   1073
  8. Elia tulee vielä

   Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
   Helluntailaisuus
   35
   1064
  9. Sakarjan kirjan 6. luku

   Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
   Profetiat
   7
   1053
  10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

   Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
   Isovanhempien jutut
   6
   1042
  Aihe