Ranteen osittainen luudutus

Jäykkis

Olen yrittänyt etsiä kokemuksia tällaisesta osittaisesta ranteen luudutuksesta, mutta aika vähän ollut.

Minulla oli iso ranneluu mennyt huonon verenkierron vuoksi hajalle (kuolioon). Tehtiin osittainen luudutus ja luusiirrekin otettiin lantiosta. Jokin luu kai poistettiinkin, jos ymmärsin oikein, se oli veneluu.

Nyt kun olen jumppaillut kättä ohjeiden mukaan ja turvotus on laskenut, huomasin että kättä kiertäessä kyynärpäästä, ranne naksahtelee tai oikeastaan muljahtelee ilkeästi kyynärluun puolelta. Pelottaa, että käsi jää sellaiseksi. Muutenkin ollut todella kipeä, tosin leikkauksesta vasta vähän yli viikko.

Kertokaa miten te muut toivuitte. Milloin pystyi käyttämään kunnolla apukätenä, milloin luovuitte vai luovuitteko särkylääkkeistä, milloin pystyi nostamaan kahvikupin jne. Mitä asioita kannattaa kysyä lääkäriltä kun tapaan viikon päästä? Tuntuu jotenkin, että en kehtaisi "pummata" lisää särkylääkkeitä, ettei lääkäri vaan pidä minua lääkkeisiin koukahtaneena.

3

3122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ranteet lukkoon

      Olen menossa samanlaiseen ns. SLAC-leikkaukseen huomenna.Veneluun poisto ja neljän luun luudutus ( 4 luun deesi).Käteeni tehtiin jo 4kk sitten nivelsideleikkaus ,mutta sen seurauksena veneluu ja "rannepaketti" hajosi.Nyt siis osittainen luudutus.
      Kiinnostaa miten kätesi kuntoutus on edennyt ?

    • Jäykkis

      Edistystä on tapahtunut onneksi, sen huomaa melkein päivittäin. Aluksi kivut tosiaan oli aivan kamalat, en voinut olla paikallani ollenkaan, vaan kiersin ympäri asuntoa. Johtui kovasta turvotuksesta ja liian kireästä kipsistä.

      Noin kuukausi leikkauksesta jätin särkylääkkeet pois, kun olin pikkuhiljaa vähentänyt niiden määrää. Aluksi otin 3x2 Tramalia ja 3x1 Buranaa ja antibiootit muut lääkkeet. Nyt on vielä joskus lähinnä öisin särkyä, jos olen rasittanut sitä liikaa. Suosittelen käyttämään jotain laksatiivia särkylääkkeiden kanssa, löi nimittäin vatsan aivan jumiin. Olisin ollut kiitollinen jos lääkäri olisi tästä etukäteen maininnut.

      Kannattaa se jumppa ottaa myös tosissaan, vaikka itkun kanssa minäkin sormia suoristelin, ne jumahtaa aika nopeasti paikalleen, jos ei niitä liikuta. Esim. minulla oli peukalo laitettu tosi tiukalle sinne kipsiin ja nyt se on todella jäykkä, en saa sitä ojennettua kunnolla, harmittaa jos se jää näin jäykäksi.

      Pystyn nostelemaan kevyitä esineitä ja kirjoittaminenkin sujuu jo joten kuten. Olen tehnyt kotitöitä kuten imuroinut ja pessyt pyykkiä, tosin omalla tavallani. Välillä pelottaa, että rasitanko kättä likaa, mutta ei kai sitä voi vaan paikallaankaan pitää.

      Ylihuomenna on taas röntgen ja lääkärin vastaanotto, saan kuulla onko luutunut tarpeeksi, jotta k-piikit voisi poistaa. Jännittää kovasti se piikkien poisto, tuntuu varmaankin aika ilkeältä.

    • Anonyymi

      Onko täällä kokemusta "ranteen osittaisesta jäykistämisestä" leikkauksella. Kyseessä on siis vanha veneluun murtuma oikeassa ranteessa joka ei ole luutunut. Veneluuta ei voida enää korjata joten se poistetaan ja lopuista luista kasataan "uusi ranne". Leikkauksen seurauksena ranteen liikerata pienenee. Olisi kiva kuulla kokemuksia vastaavanlaisesta operaatiosta soittajilta, jos sellaisia löytyy. Suoli24 keskusteluista kun ei aina saa kovinkaan hyvää käsitystä mistään aiheesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      59
      5869
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3717
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1988
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1799
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1219
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1027
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      53
      970
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      899
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe