Aihe

Ranteen osittainen luudutus

Jäykkis

Olen yrittänyt etsiä kokemuksia tällaisesta osittaisesta ranteen luudutuksesta, mutta aika vähän ollut.

Minulla oli iso ranneluu mennyt huonon verenkierron vuoksi hajalle (kuolioon). Tehtiin osittainen luudutus ja luusiirrekin otettiin lantiosta. Jokin luu kai poistettiinkin, jos ymmärsin oikein, se oli veneluu.

Nyt kun olen jumppaillut kättä ohjeiden mukaan ja turvotus on laskenut, huomasin että kättä kiertäessä kyynärpäästä, ranne naksahtelee tai oikeastaan muljahtelee ilkeästi kyynärluun puolelta. Pelottaa, että käsi jää sellaiseksi. Muutenkin ollut todella kipeä, tosin leikkauksesta vasta vähän yli viikko.

Kertokaa miten te muut toivuitte. Milloin pystyi käyttämään kunnolla apukätenä, milloin luovuitte vai luovuitteko särkylääkkeistä, milloin pystyi nostamaan kahvikupin jne. Mitä asioita kannattaa kysyä lääkäriltä kun tapaan viikon päästä? Tuntuu jotenkin, että en kehtaisi "pummata" lisää särkylääkkeitä, ettei lääkäri vaan pidä minua lääkkeisiin koukahtaneena.

3

651

  Vastaukset

  • Olen menossa samanlaiseen ns. SLAC-leikkaukseen huomenna.Veneluun poisto ja neljän luun luudutus ( 4 luun deesi).Käteeni tehtiin jo 4kk sitten nivelsideleikkaus ,mutta sen seurauksena veneluu ja "rannepaketti" hajosi.Nyt siis osittainen luudutus.
   Kiinnostaa miten kätesi kuntoutus on edennyt ?

  • Edistystä on tapahtunut onneksi, sen huomaa melkein päivittäin. Aluksi kivut tosiaan oli aivan kamalat, en voinut olla paikallani ollenkaan, vaan kiersin ympäri asuntoa. Johtui kovasta turvotuksesta ja liian kireästä kipsistä.

   Noin kuukausi leikkauksesta jätin särkylääkkeet pois, kun olin pikkuhiljaa vähentänyt niiden määrää. Aluksi otin 3x2 Tramalia ja 3x1 Buranaa ja antibiootit muut lääkkeet. Nyt on vielä joskus lähinnä öisin särkyä, jos olen rasittanut sitä liikaa. Suosittelen käyttämään jotain laksatiivia särkylääkkeiden kanssa, löi nimittäin vatsan aivan jumiin. Olisin ollut kiitollinen jos lääkäri olisi tästä etukäteen maininnut.

   Kannattaa se jumppa ottaa myös tosissaan, vaikka itkun kanssa minäkin sormia suoristelin, ne jumahtaa aika nopeasti paikalleen, jos ei niitä liikuta. Esim. minulla oli peukalo laitettu tosi tiukalle sinne kipsiin ja nyt se on todella jäykkä, en saa sitä ojennettua kunnolla, harmittaa jos se jää näin jäykäksi.

   Pystyn nostelemaan kevyitä esineitä ja kirjoittaminenkin sujuu jo joten kuten. Olen tehnyt kotitöitä kuten imuroinut ja pessyt pyykkiä, tosin omalla tavallani. Välillä pelottaa, että rasitanko kättä likaa, mutta ei kai sitä voi vaan paikallaankaan pitää.

   Ylihuomenna on taas röntgen ja lääkärin vastaanotto, saan kuulla onko luutunut tarpeeksi, jotta k-piikit voisi poistaa. Jännittää kovasti se piikkien poisto, tuntuu varmaankin aika ilkeältä.

  • Onko täällä kokemusta "ranteen osittaisesta jäykistämisestä" leikkauksella. Kyseessä on siis vanha veneluun murtuma oikeassa ranteessa joka ei ole luutunut. Veneluuta ei voida enää korjata joten se poistetaan ja lopuista luista kasataan "uusi ranne". Leikkauksen seurauksena ranteen liikerata pienenee. Olisi kiva kuulla kokemuksia vastaavanlaisesta operaatiosta soittajilta, jos sellaisia löytyy. Suoli24 keskusteluista kun ei aina saa kovinkaan hyvää käsitystä mistään aiheesta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   139
   11232
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   287
   5582
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   77
   3852
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   96
   3293
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   175
   1858