Kansanedustajat aselakikysymyksessä

Selkärangatonkerho

Jussi Halla-aho, paljon parjattu perussuomalaisten kansanedustaja, on kirjoittanut seuraavan kirjoituksen viimeisimmästä aselakiesityksestä, jonka eduskunta paniikkiäänestyksessä hyväksyi äänin 158-17

http://www.halla-aho.com/scripta/aselaki_ja_poliittinen_muisti.html

Tulokset olivat odotettuja. Vihervasemmisto Kokoomuksen kaksinaamaisten mänööverien tukemana ajoi lain voimaan. Yksityiskohdista:

- Yksikään kokoomusehdokas ei vastustanut lakia

Kokoomus pakotti Halla-ahon mukaan äänestäjänsä hyväksymään lain uhkaamalla, että muutoin nämä eivät ole seuraavissa vaaleissa ehdolla. Tosin mielenkiintoinen kysymys on: Mitä tekee Suomi tuollaisilla selkärangattomilla kansanedustajilla, jotka antavat näin periksi uhkailulle?

- Demareista ainoastaan Esa Lahtela äänesti vastaan(!)

- Yksikään Keskustan ehdokkaista ei äänestänyt esitystä vastaan.

- Yksikään Vihreiden tai RKP:n edustaja ei äänestänyt esitystä vastaan.

- Vasemmistoliiton Matti Kangas ja Merja Kyllönen äänestivät esitystä vastaan.
- Nykyisen Vasenryhmän Markus Mustajärvi ja Jyrki Yrttiaho äänestivät esitystä vastaan.
- Kaikki Perussuomalaiset äänestivät esitystä vastaan.
-Yksikään KD:n ehdokas ei äänestänyt esitystä vastaan.

Ja tulokset näkyivät 2011 vaaleissa. Lakia kannattaneet puolueet menettivät kannatustaan, kun taas sitä vastustaneet Perussuomalaiset lisäsivät huimasti kannatusta.

26

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ja tämä tulee

      muistaa seuraavissakin vaaleissa syksyllä. Ja sitä seuraavissa.

      • Oikeus Olla Ihminen

        Ja varmasti muistetaan! On muutama wanha metsästäjäkin tullut uusiin aatoksiin kun näistä asioista heille puhuu asialliseti ja alkaa vaikuttamaan, että sana leviää harrastajien piireissä siihen oikeaan suuntaan...


    • ampuja vaan ei persu

      Aseen omistajien pitää kyllä sanoutua irti tuosta Hullu-ahosta, siitä emme saa kuin huonoa julkisuutta aseille.

    • äänestäjä 31

      Persujen menestys vaaleissa perustuu aika paljon metsästäjien ja ammunnan harrastajien protestiääniin. Jos vanhat puolueet eivät osaa ottaa huomioon yli puolen miljoonan harrastajan ja 2 000 000 sidosryhmiin kuuluvan kansalaisen mielipidettä, niin ennustan perussuomalaisten jatkavan voittokulkuaan.

      Itse en tule äänestämään ehdokasta, joka on asevastainen.

    • ammunnan harrastaja

      "metsästäjien ja ammunnan harrastajien protestiääniin" meni pulla väärään kurkkuun, en ole paksumpaa palturia ikinä kuullut.
      Persujen protestiäänestäjät olivat Kepun ja demarien äänestäjiä, jotka olivat kyllästyneet politikkojen äänestäjistä piittaamattomaan oman edun tavoitteluun.
      Aseilla tai ampumaharrastuksella ei asiassa ollut mitään tekoa.

      Ota sinäkin vähän ryhtiuä ja seuraa muutakin maailman tapahtumia, kun vain omia päiväunia.
      Normaali ammunnan harrastaja ei valitse ketä äänestää harrastuksen, vaan ihan muiden asioiden perusteella.

      • -

        Aseiden harrastajista moni kuitenkin ottaa selvää, mikä on kenenkin ehdokkaan kanta aselakiin.

        Jos on vähänkin kahden vaiheilla, luultavasti hän valitsee näistä sen, jonka kanta on harrastuksen näkökulmasta parempi.


    • ei tärkeää

      Äänestämisessä keskivertoihmisellä ratkaisee kyllä muut kuin harrastusasiat.
      Oma periaatteellinen aatesuunta on asia joka usein ratkaisee sen ketä äänestää ja sitten ne asiat joilla uskoo olevan vaikutusta elämän taloudellisiin olosuhteisiin.
      Harrastukset ovat elämässä vain pieni asia, niillä ei juuri ole merkitystä äänestämisiin.

      • -

        Olet oikeassa, ettei ole ainoa seikka, mutta kyllä monelle harrastus on yksi elämän tärkeistä asioista.


      • ammunnan harrastaja

        Jos ajattelee minkälaista politiikkaa kokoomus, kepu ja demarit ovat viime vuosina ajaneet, niin eihän niitä erota toisistaan. Tavalliselle äänestäjälle on melkein yks ja hailee mitä valtapuoluetta äänestää.

        Tämän takia persuille meni paljon protestiääniä, jotta saataisiin jonkinlainen vaihtoehto nykypolitiikalle.

        Aseiden kanssa on tekemisissä välillisesti 2 000 000 äänestäjää, joten en pidä lainkaa mahdottomana, että varsin huomattava osa näistä äänestäjistä halusi näpäyttää "omaa" puoluettaan ja antaa protestiääni persuille.

        Jos on seurannut asekeskustelua politiikassa, niin äänenpainot ovat huomattavasti vaimentuneen. Valtapuolueiden on pakko ottaa huomioon, miten aseluvan haltijat käyttävät ääntään.

        Itse en koskaan tule äänestämään asevastaista ehdokasta.


      • Oletko ajatellut

        että aseet ovat rahanarvoista omaisuutta, jonka arvo (hyvinhoidettuna) on kasvanut vuosien saatossa? Toisin kun pankkitilin sisältö.

        Haluatko sinä heittää omaisuuttasi taivaan tuuliin?


    • ei vaikutusta

      Tuollainen ajattelu on kuule sinun omia visioita, ei realismia. Metsästäjät eivät ainakaan mitään painoa asekysymyksille ja metsästäjiä on 300 000.
      Voihan joku harva aseharrastaja lähteä siitä, että asekysymys on hänen tärkein asia elämässä ja sen mukaan äänestää. Mutta sellasia on hyvin vähän, ei juuri vaikutusta vaaleissa niillä. Jos elämässä asekysymykset ovat tärkeimpiä, niin vaikea kuvitella minkälaista sellaisen ihmisen elämä olisi, jonkinsortin luuseri se varmaan olisi, tai vaihtoehtoisesti joku olympia ampuja.

      • ääni persuille

        Meidän seurassa kymmenkunta kaveria siirtyit kokoomukseta persujen äänestäjiksi ihan vain sen takia, että kokoomus äänesti aselain puolesta. Itse olin yksi heistä.

        Odotan mielenkiinnolla kunnallisvaalia, sillä meidän pienessä kunnassa saattaa tuolijako mennä kerralla uusiksi. Täällä maaseudulla metsästys ja ammunta on voimmissaan eikä sitä vastaanpuhujia katsota hyvällä.

        Suurissa kaupungeissa kaikenmaailman viherpiipertäjiä on enemmän ja vihreä diktatuuri jyrää. Mutta toisaalta syrjäytyneitä on paljon ja he ovat pettyneitä politiikkaan, joten persujen menestyksen ymmärtää hyvin.


    • ei persuilulle

      Minä en Perussuomalaista suvaitsemattomuutta ja populismia äänestä ikinä, missään olosuhteissa.
      Eikä niitä näytä kovin moni muukaan enää äänestävän, se protesti oli ja meni.
      Niiden kannatus ei ainakaan nouse, koska lähinnä he kunnostautuvat töppäilyssä ja muilla foorumeilla, politiikka jää niiltä vähemmälle.
      Halla-aho se vasta on kuin murrosikänen pentu, kykenemätön kommunikoimaan kenenkään kanssa kasvotusten, murjottaa kritiikkiä saatuaan ja menee kotiin kirjoittelemaan blogiinsa, siellä sitten irvii ja haukkuu kriitikoille.
      Ei tuollaista terveet äänestä, oli hän mitä mieltä tahansa aseista.

      • Mitenkähän

        nämä joidenkin puolueiden tekstiviestiministerit ja Suomen rahojen ulosliputtajat ovat kunnostautuneet?


    • -

      Monelle meistä harrastukset ovat tärkeä vastapaino ankealle työelämälle. Harrastus tekee varsinkin hankalina aikoina elämästä elämisen arvoista.

      Voisi kuvitella, että jotain painoarvoa sillä olisi myös äänestyskopissa.

    • keskivertoa useinkin

      Elämässä on toki kiva kun on harrasteita, mutta kyllä ne jo vinouttavat ihmisen tasapainoa, jos ei elämässä muuta löydy.
      Toki harmitontahan sellainen on. Käy vähän hanttihommissa, että pystyy harrastamaan ja sitten vaín harrastaa, kunnes alkaa ukkokoti häämöttää.
      Tuntuu kyllä hyvin näköalattomalta elämältä sellainen.
      Useimmille meistä elämä tarjoaa paljon muutakin, eikä harraste paljoa äänestyskopin asioissa paina.
      Yleensä suurimmalla osalle ehdokkaista ampumaurheilu tai metsästys on hyvinkin neutraaleja asioita ja sellaista kai meistä suurinosa äänestääkin. Jos nyt asevastaisuutta toitottaa suureen ääneen, niin usein ei muistakaan mielipiteistä löydy yhtenevää näkemystä.
      Voi myös aseiden puoltajistakin löytyä sellaisia populisteja, että ei tulisi mieleenkään antaa ääntä, vaikka kuinka aseita puolustaisi.

      • -

        Ilmeisesti siis panostat työhösi ja kaikki niukka vapaa-aikasi menee perheen parissa.

        Kokeile joskus jotain kivaa harrastusta. Vaikka sitten, kun lapset ovat lähteneet maailmalle ja on enemmän aikaa. Huomaat, etteivät ne niin vinouta tasapainoasi.


    • Miksi muut parempia

      No jos nöyrä kansalainen haluaa että poliitikko ajaa myös hänen omaa asiaansa olkoon vaikka sitten harrastukset, liikenne tai päivähoito niin eikös se ole ihan normaalia äänestää sellaista henkilöä tai ryhmää joka sitä samaa linjaa vetää?

      Jos Persut ja Halla-aho on se oman harrastuksen kanalta paras mutta muutoin ehkä hieman erikoista media näkyvyyttä saava osasto niin onko sitten RKP:n junailut varuskunnista ja SDP, Keskusta tai Kokoomus linjan omat hyväveli järjestelmät sen parempia? Ehkäpä ne osaa paremmin pitää ne pahimmat paskansa piilossa julkisuudelta mutta ei ne sen parempia ole ihmisinä nekään... Ne vaan on vanhoja kettuja kuten puolueensakkin ja temmeltäneet kentällä kauemmin!

    • eikö jo lopeteta

      Totta jokainen saa äänestää aivan ketä haluaa, mutta persut näkyy täällä olevan ainoita, jotka tuputtaa omaa totuuttaan muille. Ei kukaan muu omia täällä muille tyrkytä ja asemyönteisiä edustajia löytyy kaikista suurista puolueista.
      Uskon että tuollasella tyrkyttämisellä on päivastainen vaikutus, kun mitä tarkoitus on.
      Politiikkapalstat löytyy muualata, joten en ala keskustella enempää eri puolueiden linjoista.

      • ammunnan harrastaja

        Kyllä tämä keskustelu sopii "lait ja luvat" otsakkeen alle, sillä eduskunta säätää lait ja me äänestämme edustajamme sinne. 2 000 000 kansalaista saattaa olla eri mieltä nykyisestä aselakikehityksestä ja äänestyskäyttäytymisemme vaikuttaa harrastusmahdollisuuksiin.

        Asemyönteisiä edustajia toki löytyy kaikista puolueista, mutta ryhmäkurin takia heillä ei ollut selkärankaa äänestää aselakia vastaan.

        Monissa kunnissa ampumaradat ovat jäänee täysyn lapsipuolen asteelle. Esim Helsingissä ei ole kunnallista ampumarataa. Tämä johtuu suureksi osaksi vihreiden harrastamasta "vihreästä diktatuurista".

        Jos metsästyksen ja ammunnan harrastajat haluavat turvata harrastuksensa jatkumisen, niin meidän pitää alkaa oikeasti äänestämään sellaisia ehdokkaita, jotka haluavat tukea harrastustamme. Kokoomus, demarit, kepu, vihreät eivät sitä ole halunneet tehdä, joten paljoa ei jää mahdollisuuksia.

        Itse en koskaan tule äänestämään henkilöä/puoluetta, joka on asevastainen.


    • muut parempia

      No jokainen äänestää mitä itse parhaimmaksi haluaa, mutta jos puhutaan ampumaradoista jollain kuntatasolla, niin kunnallisvaalit ovat sitten oikea osoite.
      Ampumaradoista päätetään kunnanvaltuustoissa, ei niinkään eduskunnassa.
      Helsingissä ei juuri ole tilaa ampumaradoille, oli siellä valtuustossa sitten kuka tahansa, radan paikka on Sipoosta tai muista lähikunnista haettava.

      Aselakia vastaan ei varmasti kukaan järki-ihminen äänestänyt, nykyinen aselaki on päivitetty nykyaikaan, ei siinä mitään valittamista ole. Tällähetkellä ongelmia aiheuttaa lähinnä täytääntöönpaneva elin, eli poliisi. Kunhan paikkakuntakohtaisesti virkamieskunta oppii soveltamaan lakia samanlailla, niin hyvin nykyisen lain kanssa pystytään elämään.

      Jos joku puolue ottaa asekysymykset esiin vaaliteemana, niin kyse onkin lähinnä populismista, koska taaksepäin ei kelloa ole vääntäminen.
      Lähinnä tuossa aseille suopeissa ehdokkaissa onkin se, että harrastus säilyy suurinpiirtein nykyisellään. Sen taas takaa parhaiten laaja aseisiin/metsästykseen suhtauva päättäjäkunta, se ei silloin ole yhden puolueen asia, vaan laaja-alaisesti yli puoluerajojen asioihin myönteisesti suhtauva joukko päättäjiä.
      Sellaisia toki löytyy melkein kaikista puolueista.
      Edellinen kirjoittaja viittaa varmasti omassa kirjoituksessaan perussuomalaisiin, koska kaikki muut puolueet on lueteltu pois asemyönteisistä.
      Perussuomalaiset taas saavat eniten inhopisteitä, heidän kannatus on ollut rajussa laskussa, ryhmänä he eivät ole harmooninen. Soinille kun on kelvannut kaikki mistä vähänkään ääniä tulisi ja sen mukaista on ollut politiikkakin.
      Ei heidän varaan kannata juurikaan laskea, heillä kun asioiden ajaminen näyttää olevan vain epäkohtien nostamista, ilman omia ratkaisuja mihinkään.

    • Tarkk`ampuja

      Kyllä sillä on iso merkitys jos eduskunnan hörhöt, kameleontit ja takinkääntäjät riippumatta siitä mitä puoluetta edustavat, säätävät lain joka tekee ilma aseista
      luvanvaraisia.

      Sisäasiainministeriö kaavailee parhaimmillaan ilma-aseista luvanvaraisia koska "ne ovat tappavia kymmenien metrien etäisyydelle". Silti tällainen ase ei kuitenkaan ole nykyisen lain mukaan riittävän tehokas edes pienempien haittalintujen pyytämiseen.

      Kuvitteleeko joku että tällaista hulluutta enää siedetään.

      Äänestyspäivänä katsotaan tulos.

    • ampuja/metsästäjä

      No minulla on sellainen 5,5mm jalkapumpulla 200bariin pumpattava ilmakivääri ja lyhyeltä matkalta sillä ampuu samnapaksuisesta laudasta läpi kuin .22 piekkarilla.

      Näistä tämän kaliberin aseistahan siinä on kysymys, itse olen ihmetellyt lähinnä sitä, kun tällaset vehkeet ovat lupavapaita. Vaikka nyt ei kelpaa metsästykseen, niin varis putoaa 70m matkalta.
      Vastuulliset aseiden omistajat eivät kyllä torppaa jokaista lakiuudistusta, jos ne on järkevällä pohjalla, kyseinen lakialoite perustuu ihan järkiasiaan, ei siinä mitään.
      Luvanvaraisiksi muuttuneitakin vehkeitä tulee jatkossakin saamaan, kun lupaa anoo ja täyttää siinä vaadittavat ehdot.

    • Suomessa paha henki

      Vastuullisen ihmisen kuuluu pysäyttää sellainen laki jonka
      tarkoituksena on yksinomaan kiusata, tehdä hankalaksi ihmisten
      eläminen ja harrastus vapaassa maassa.

      Suomessa on liikaa kieltoja, määräyksiä, luvan varassa armoitettua
      elintilaa jota saa jos osaa anoa kauniisti.

      Missä on itsekunnioitus. Missä on vapaus.

      Suomi on yliholhottu, äärimmilleen viedyn viranomaisvallan
      koneisto. Täällä on paha olla. Ja pahemmaksi muuttuu
      koko ajan.

      Sen tietää jokainen suomalainen.

      Varsinkin jokainen joka on käynyt Virossa.

      Suomenlahden tällä puolella vallitsee kireä,
      äärimilleen viety valvonta ja ilmianto ilmapiiri.
      Kaikkea ja kaikkia valvotaan ja seurataan.

      Suomenlahden toisella puolella voi hengittää
      vapaasti. Sen tietää jokainen joka rehellisesti
      sen kykenee myöntämään. Ehkä näin on koska
      lähihistoria elää hyvin vielä virolaisten muistissa.
      Toista samanlaista Iso veli valvoo koneistoa
      ei haluta.

      Haluavatko suomalaiset?

      Vapaan ihmisen täytyy kyetä sanoa että nyt riittää.
      Tässä menee raja!
      Mitä tahansa ei tarvitse sietää.

      Koko peruslähtökohta on väärä ja vääristynyt.

      Miksi pitäisi ylipäätään anoa tai hakea mitään lupaa.

      Jokaiselle kuuluu oikeus...

      ...Jokaisella ihmisellä on oikeus omaan koskemattomuuteen.
      Oikeus omaan tilaan ja yksityisyyteen. Ja tätä oikeutta pitäisi
      jokaisen ihmisen kyetä puolustamaan - tarvittaessa asein.
      Suomessa ei ole edes mahdollisuutta hankkia asetta
      itsepuolustusta varten - laillisesti. Oman henkensä, perheensä ja
      omaisuutensa suojaksi.

      Suomi on pahan hengen otteessa.

    • johan nyt

      Mikähän "paha henki" sinuakin vaivaa? Ajankohdasta voisi olettaa sen olevan viinapiru tai joku sen sukulainen. Sellaiselta tuo jargoni vaikuttaa.

    • tuo ei terve enää

      On ollutkin asehöntti aivan pöllyssä, liekö muutenkaan ihan selväpäinen. Liikaa on pyöritellyt aselakeja ja katkeroitunut niin, että "oma totuus" onkin vinoutunut pahemman kerran.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      257
      2486
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      186
      1592
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1406
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1136
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1129
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      219
      993
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      980
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      885
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      710
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      709
    Aihe