Koirille rattaat :)

johannytjotakin

Mitäs te muutte olette mieltä rattaista joissa lykätään koiria. Olimme eräässä kaupassa ja siellä oli kovin ahtaat käytävät. Käytävällä oli rattaat ja vähän päässä nainen joka tuli ystävällisesti vetämään rattaat sivuun käytävältä. Ihan hätkähdin, kun huomasin, että rattaissa istuikin koira :). Sanoin vahingossa ääneenkin, että siellähän olikin koira. Minulle tuli mieleen oma lapsuuteni jolloin istutimme kissan nuken rattaisiin ja ei muuta kuin menoksi kunnes kissa kyllästyi melko nopeasti ja luikki matkoihinsa. Minä en kyllä kehtaisi lykkiä koiraa enkä mitään muutakaan eläintä rattaissa. En edes näyttelyissä. Hohhoijaaa....

59

6151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nii´inppä

      En minäkään. Koira kokee liikaa kunnioitusta ja voi muuttua äreäksi. Lisäksi siitä kasvaa helposti liian laiska, eikä siitä sitten enää saa iloisten koirien leikkikaveria.

      • touholiini

        Mitä oikein tarkoitat sanomalla, että koira saa liikaa kunnioitusta. Jospa se tarkoittaakin sinua itseäsi.


    • Toinen kanta

      Onko tullut mieleen että jollakin voi olla niin huono selkä että tilanteissa jossa joku muu kantaisi koiraansa (esim näyttelypaikalla) tämä henkilö tarvitsee sensijaan rattaat ellei halua koiran joutuvan kävelemään huonossa paikassa? Tuttuni joka on innokas näytteilleasettaja on juurikin tuossa tilanteessa ja on niin iloinen kun kiitos rattaiden hänen ei tarvitse luopua harrastuksestaan koiran turvallisuuden vuoksi. Pieniä koiria kun voi olla tarpeeksi ahtaassa paikassa vaarassa loukkaantua.
      Ei välttämättä aina ole kyse laiskuudesta.

    • M ieti tätä

      Omalla kääpiökoirallani on polvivika, joka tulee häntä vanhemmiten vaivaamaan kovilla kivuilla. Aion itse hankkia rattaat, jotta myös tämä koira voi ulkoilla kun muut koirani lähtevät lenkille, tosin laukkukin tulisi kysymykseen. En aio lopettaa koiraani kun vasta sitten kun kivut ovat kovat ja ei olisi oikein pitää koiraa vain sisällä. Muistan myös saksanpaimenkoiran jota työnnettiin maitokärryissä kun toista sakemannia kävelytettiin, jalka/selkävaivainen kaiketi. Koiralla voi myös olla operoitu esim jalka ja siksi on rattaissa. Ei kai kukaan huvikseen koiraa rattaissa vie jos voi omin jaloin kulkea.

      • Sairasta :(

        Jos koira on niin kipeä, että se ei voi kävellä niin onko oikein pitää se hengissä? Vastaan tähä itse. Ei todellakaan ole.

        Ajatellaan muka koiran parasta ja annetaan sen kärsiä.


      • Anonyymi

        Ite aattelin hankkia pennulle rattaat kun samal ku käytän vanhempaa koiraa lenkillä koska ei se pentu jaksa kävellä 5 kilometrin lenkkejä


    • 6+10

      Jos koira on niin kipeä, ettei pysty itse kävelemään lenkillä on ainoastaan itsekästä omistajalta pitää koiraa elossa. Ei ole koiran elämää joutua kulkemaan laukussa tai rattaissa jatkuvasti. Saattaisin ehkä ymmärtää tilanteen jossa koira on ollut leikkauksessa tms. eikä väliaikaisesti pysty kävelemään, mutta jos koira on lopullisesti siinä kunnossa, ettei ulkoilu ilman rattaita onnistu eikö se jo kerro koiran olevan jo valmiiksi kivuissa? Mistä hitosta määrittelet, koska sitä alkaa sattua niin paljon, että se kannattaa lopettaa jos se ei mielestäsi ole tarpeeksi suuri merkki, että koira ei enää voi kävellä ulkona !? Koira harvemmin tulee itse ilmoittamaan kivuista, vaan koittavat olla sitkeitä pitkään. Koiran ottaessa ihminen sitoutuu pitämään koirastaan huolta ja viimeinen tehtävä omistajana on ajatella _koiraa_ enemmän kuin itseään ja päästää se pois, vaikka se pahalta tuntuisikin.

      • minelan

        6 10

        0len kanssasi samaa mieltä, Koiran ei tarvitse kärsiä ihmisen toimien takia, Niin
        kauheaa kun se onkin, niin ihmisen tulee ajatella koiran parasta, aina.


      • minelan

        Minäkin olen kanssasi samaa mieltä vain omaa itsekyyttään. Omistajan velvollisuuksiin kuulu päästää koira kivuistaan, jos se on pysyvästi sairas.
        Itselläni on chiua ja mielessäni on jatkuvasti chihualle tyypillinen patellaluksaatio tai sydän. Onneksi Touho, 3,5 vuotta, on täysin terveainakin toistaiseksi.


















        ainakin


    • justiisajuujoo

      Minäkin olen sitä mieltä, että omistajalta sairaan itsekästä pitää koira, joka ei pysty kävelemään. Lopetuspiikki on hyvä keino saattaa kivulias ja kävelemiseen kykenemätön koira.. rauhan leposijaan.

    • Näin on

      No tietysti tarkoitin että koiralla on kipuja pitkillä lenkeillä, joita meillä harrastetaan muiden koirien vuoksi, eli 1-3 tuntia kerralla. Lyhyillä lenkeillä tietysti kävelee itse. Luulen tietäväni koska lopetuksen aika on. Nyt koira onneksi voi lenkkeillä, mutta vanhemmiten ei. Mielestäni koira tarvitsee virikkeitä elämäänsä, ei vain korttelin kiertämistä ympäri tai pihassa istumista.Jos on vuosikaudet samoillut laumassa, on kova paikka jäädä kotiin. Paljon näkee isoja koiria, jotka kulkevat ontuen, kipuillen, rähisten kipujensa vuoksi, tai labbisten jotka viimeiseen asti yrittävät kipeillä lonkillaan pysyä perässä.Samaa mieltä olen, kun koira on kyllin kipeä, aika lopettaa.Aikanani annan eläinlääkärin tehdä päätöksen.

      • minelan

        Minun ensimmäinen kk-mäyräkoirani kuoli 1 minuutia ennen, kun eläinlääkäri pääsi sisälle. Koira oli jo 18,4 vuotias ja kuoli vanhuuteen. Edellisenä iltana ei näyttänyt mitenkään poikkeukselliseltä, mutta aamulla kun heräsin n.8.00ei ollut epäilystäkään, että koirani oli lopetettava. Soitin eläinlääkärille ja hän sanoi että ennen työaikansa alkua hän tulee lopettamaan MUSSUN,mutta ei behtinyt kuin todeta, että koira on kuollut. Otti sen mukaansa ja hoiti sen vielä tuhkattavaksikin.


    • kehtaankovaikoenkö..

      Entäs tällainen tapaus: Aikas omapäinen pikkukoira, joka tykkää liikkua kotinurkilla, mutta kauemmas lähteminen on hankalaa. Jos mennään pidemmälle kotikulmilta, koira lyö jarrut päälle ja tekee koko pienellä olemuksellaan selväksi, ettei aio sen pidemmäksi tulla. Mutta jos koiran vie (esim. autolla) kauemmaksi ulkoilemaan, on se reipas ja liikkuvainen. Nyt olen ajatellut myös rattaita, niillä koiran voisi kuljettaa kauemmas kotinurkilta (puistoon tai metsään) helposti ja reippaasti, ilman autoa. Sitten tehtäisi kunnon lenkki. Apuna rattaat olisi, ahdistaa vaan jo ennalta kaikki mahdolliset ihmettelijät ja naureskelijat, joita matkalla kohtaisimme....

      • oooooooojjjjh

        Minusta tuo on ongelman kiertämistä. Eikö ennemmin kannata se pikku fifi opettaa kulkemaan lenkillä sinne, minne ohjaaja lenkkeilee?


      • Anonyymi

        Turha muista on välittää. Teet kuten itsellesi ja koirallesi on sopivaa. Itselläni on pieni koira joka haluaisi kävellä pitkiä lenkkejä isomman koiran seurana, vaan ei jaksa niin pitkiä lenkkejä joten ostan hänelle rattaat joissa hän kulkee loppumatkan. Hän on vanha ja virkeä. En näe mitään syytä miksi tekisin hänen vanhuudestaan virikkeetöntä ja tylsää. Silloinhan hän kuolisi entistä nopeampaa. Aluksi itsekin mietin, että ihmiset naureskelevat meille, vaan nyt en välitä. Tärkeintä on, että koirani kokee itsensä toisen koiran kanssa tasa-arvoiseksi, rakastetuksi ja onnelliseksi.
        Jos en hanki rattaita täytyy minun mennä pikkukoiran kanssa uudelleen lenkille ja se on taas 45min. Rattaiden hankinnalla pääsen yhdellä 45min. ja kaikki ovat onnellisia.
        Pikku koira hyppii kuin jänis, kun hänkin on saanut olla ison kanssa tiellä lenkillä eikä vain piha aitauksessa joka on kyllä iso, mutta kyllästyttää häntä.
        Miten jollakin on otsaa määrätä kuinka muut koiraansa hoitaa. Eiköhän jokainen saa hoitaa kuten haluaa jos koira on onnellinen.
        Näin talven tullen olisin enemmänkin huolissani koirien kengistä ja vaatetuksesta, sekä ettei lenkki ole liian pitkä.
        Toisaalta koiran hampaiden terveys, trimmaus, pesu, kunnon ruoka, lääkärin tarkistukset, sekä lääkärin hoito ja vielä paljon muuta mikä pitäisi hoitaa kunnolla jos on koira, mutta hyvin harva oikeasti hoitaa eläintänsä kunnolla.
        Ehkäpä juuri siksi koira rattaiden kuljettajia jotkut köyhät inhoavatkin, koska heillä itsellään ei ole rahaa eikä viitseliäisyyttä välittää kuin itsestään.


    • ?????!!!!!?????

      Kyllä ne rattaat on ihan hyvä keksintö. Omasta koirasta on tullut niin laiska lenkkeilijä, että olen ajatellut teetättää sille rattaat. Rattaiden lattiaan olen ajatellut laitatuttaa reiän, josta koira voi tiputella isommat tarpeet. Jalan nostolla tulee rasvatuksi ne renkaat. En ole päättänyt turvavöistä, hifilaitteistosta ja muista pienemmistä yksityiskohdista. Enkä siitäkään, että laitanko koiralle ajonajaksi visiirillisen kypärän vai olisiko parempi korvata visiiri sillä, että rattaisa olisi pleksinen tuulisuoja. Onko suosituksia?

    • Poikapieni

      Pikkukoiran omistaja, teetkö liian pitkiä lenkkejä ja kovaa ja siksi koira ei halua tulla? Oma pikkukoirani huomaa jos käännymme eräästä tienhaarasta, on tulossa tunnin lenkki tylsää maantietä. Tekee mielummin pieniä lenkkejä. Kaikki pikkukoirat ei tykkää lenkkeillä vaan enemmän seurustella, toiset taas kiitää pari tuntia huippuvauhtia. varsinkin tyttökoirat eivät aina välitä. Oma urokseni kävelee reippaasti vain jos on juoksuisia tyttöjä lähipiirissä.

      • kehtaankovaikoenkö..

        Saattaa olla totta, että välillä tulee vaadittua tuolta koiraltani vähän liian pitkiä ja reippaitakin lenkkejä. Ja tosiaan, tylsä ja suora maantie on se kaikkein ankein kulkea koirani mielestä. Juuripa siksi ne rattaat saattaisi olla apuna ihan kätevät, varsinkin näin kesäkuumalla, kun niillä pääsisi "ohittamaan" sen lämpimän ja tylsän asfalttitien, ja sitten ulkoilemaan vaikka metsään! Koirani on tyttö, ja tosiaan nuuskuttelu ja ulkona "hengailu" (vähän kissamaiseen tyyliin;) on sen lempipuuhaa.


    • 7+7

      Mitä järkeä hommata koiralle rattaat, jos se voi itsekin ihan hyvin kävellä? Lenkille lähdön ideahan on se että koira saa liikuntaa ja saa käyttää aistejaan ja tutkia ympäristöään. Koiran kun pistää rattaisiin istumaan tämä vesittää koko lenkkeilyn idean. Tuntuu aivan järjettömältä että joku vain huvikseen koiraa vaunuissa työntelisi, ihan vain sen takia että kun se on söpöä. Isännän ja koiran käytöskoulussa oli jakso missä joku nuori nykiläinen nainen kuljetti koiriaan oikeissa vauvan rattaissa, naisella oli kuulemma vauva kuume, mutta avomies ei tahtonut lapsia joten koirat olivat sitten lapsen korvikkeina.

      • minelan

        Kasvattini omistaja on hankkinut kärryn, koska koira on jo 17 vuotias,ja niin on mukkana rattaiden kera reipasta vauhtia, on myös nuorempi koira minulta, joka lenkkeilee vielä täydellisen kovaa vauhtia jota vanhempi koira ei enää jaksa. Halutessaan se pääsee käryihin ja saa olla mukana lenkeillä.


    • Erikseen lenkitykset

      Ensinäkin lastenrattaat ja lemmikkirattaat ovat aivan eri asia. Lemmikkirattaita myydään lemmikkiliikkeissä, mutta kaikki eivät ole tutustuneet siihen, että lemmikeillekin on vaunuja tehty. Mieluummin kärryissä kuin laatikossa, sillä on lemikillekin paljon kivempi olla rattaissa ja painavaa koiraa ei välttämättä edes jaksaisi laatikossa kantaa. Myös kuljettajalle on helpompi kuljettaa vaunuja, joissa on renkaat alla eikä tartte itse täten kantaa. Eihän koiraa ole koko päivän tarkoitus lenkittää, ja lenkit voi tehdä erikseen. Meillä lemmikki ainakin kulkee mukana kaupungilla, kun EI SEN OLE KIVA KOTIINKAAN YKSIN JÄÄDÄ -TYKKÄÄ VIRIKKEISTÄ TODELLA PALJON, HALUAN LEMMIKIN PARASTA! ja moniin kauppakeskuksiin saa ottaa koiran mukaan, toki ei ruokakauppoihin voi viedä. Ja oudompaa olisi tuoda koira kävellen tällaisiin kauppakeskuksiin kuin vaunuissa kuljettaa; on se kuitekin siistimpi tapakin, ettei vahinkoja pääse syntymään. Myös on helpompi vilkkaassa kaupunkiliikenteessä käyttää kuljetusvälinettä. Samalla lemmikkivaunut toimii kauppakärreinä. Tällä hetkellä itselläni on lemmikkivaunut, jotka liikaakin muistuttavat ulkonäöltään lastenrattaita, mutta tilauksessa on jo enemmän koiravaunun näköiset kärrit. Monet suhtautuvat kehuskellen ja älyten käyttötarkoituksen.

    • PROVO !!!!!!!!!!!!!

      MISSÄ KAUPASSA on koiria sisällä ?????

      PROVO !!!!!!!!!!!!!


      Sehän on kiellettyä !!!!!!!!!!!

      • Asiantuntija-

        Kyllä minä ainakin vien koirani aina kauppaan. Eihän se ketään oikeasti haittaa. Esimerkiksi ihmisiä, joilla on joku keksitty "sairaus" kuten "astma" tai "allergia." Ei sellaisia "sairauksia" ole olemassa, ne ovat pelkkää valeuutista.


    • luvallisesti

      Stockmannilla ja Wiklundilla ainakin saa, ja siitä on ollut ihan lehdessäkin juttu. Ruokakauppaan tosin saa viedä vain opaskoirat.

      • luvallisesti

        Ja saahan koiria pitää linja-autoissakin.


    • Erikseen lenkitykset

      Monissa pikkukaupoissakin olemme käyneet lemmikkivaunujen kanssa.

      • Erikseen lenkitykset

        Tänään kahvittelimme Aschanissa Hansassa, jossa ulkokäytävällä pöytiä. Koiramme istui siististi lemmikkirattaissa.


      • Erikseen lenkitykset
        Erikseen lenkitykset kirjoitti:

        Tänään kahvittelimme Aschanissa Hansassa, jossa ulkokäytävällä pöytiä. Koiramme istui siististi lemmikkirattaissa.

        Tässä esimerkiksi joitakin paikkoja, joihin saa viedä koiran.

        Kauppakeskus Myyrmanni - Vantaa
        Vantaan Myyrmäessä sijaitsevaan kauppakeskus Myyrmanniin voit ottaa koiran mukaan.

        Kauppakeskus Sello - Espoo
        Espoon Leppävaarassa sijaitsevaan kauppakeskus Selloon voit tuoda koiran.

        Kauppakeskus Itis - Helsinki
        Helsingin Itäkeskuksessa sijaitsevaan kauppakeskus Itikseen voit tuoda koiran.

        Kauppakeskus Forum - Helsinki
        Helsingin keskustassa sijaitsevaan kauppakeskus Forumiin voit ottaa koiran mukaan.

        Särkänniemi - Tampere
        Elämyspuisto Särkänniemi ottaa lemmikit mieluusti kyläilemään, koiravieraille on tarjolla vesipiste. Puisto on avara ja alueella on myös rauhallisempia kohteita.

        Tykkimäki - Kouvola
        Tykkimäen huvipuistoon voi tuoda koiran, puiston puolesta löytyy vesitarjoilu. Alueella on rauhallisempiakin kohteita ja tarvittaessa pääsee kävelemään ihan metsäpolkujakin.

        Stockmann tavaratalot
        Stockmann -ketju sallii koirat liikkeissään ruokaosastoa lukuunottamatta.

        NÄMÄ OVAT SEUR. NETTIOS.: http://www.koirasuomi.fi/muut_koiraystavalliset_kohteet.php


    • matkarattaat

      Minun pienellä koirallani on rattaat mutta niitä ei ole todellakaan hankittu lenkkeilyä varten. Matkustan koirani kanssa usein bussilla tai junalla maalle. Helsingin keskustassa koiran on helpompi olla rattaissa kun on aina myös matkatavaroita. Bussissa ja junassa istuu sylissä. Kun jäämme pois maalla niin koira kävelee ja matkatavarat ovat rattaissa. Ei ole tullut koskaan mieleenkään ottaa niitä rattaita lenkille mukaan.

    • misula

      Kyllä rattaita koirilla on muualla maailmassa ollut jo vuosia. Kyllä rattaat on ihan hyvät esimerkiksi vanholle koirille tulee nivelrikkoa , niin rattaat on tosi hyvät pääsee välillä makoilemaan. Minun toisella koiralla on tämä nivelrikko jaloissa mikä ei ole syy lopettaa koiraa jos sitä hoidetaan lääkkeillä ja pistoksilla . Minun koirilla on rattaat ja tykkäävät olla niissä kun tehdään pidempi lenkki niin välillä istuvat niissä .Ei se tarkoita jos on koirilla rattaat että ne ei kävele ja saa liikuntaa. Työnnellään vain ilosella mielellä koiriamme rattaissa.Hankkikaa jokainen oma elämä niin tälläinen asia ei teitä vaivaa.Ja tänäpäivänä ei mitään eläitä lopeteta tosta noi vaan jos on sairauksia kyllä ne hoidetaan ainakin ihmisten ilmoilla en tiedä sitten miten jossain korvessa maalla suhtaudutaan ehkä siellä viedään liiterin taakse kun tulee joku vaiva.

      • korpikuusenalla

        Luin kaikki kommentit, eikä kukaan pahemmin marissut rattaista, siis heillä ON jo oma elämä.
        Kielenkäytöstäsi päätellen asut edelleen "jossain korvessa"


      • milelan
        korpikuusenalla kirjoitti:

        Luin kaikki kommentit, eikä kukaan pahemmin marissut rattaista, siis heillä ON jo oma elämä.
        Kielenkäytöstäsi päätellen asut edelleen "jossain korvessa"

        Tuosta kielenkäytöstä sanoisin, että omistajat ja koirattomat nimittävät koiraa rakiksi, piskeiksi.Ei tunnu kivalta.


      • hdjhdfjh

        Kyllä korien kynsilakkaakin on ollut maailmalla jo vuosia.


    • minelan

      Eräs kasvattini kipusi viime Jouluna hotellihuoneen takan tasole, ja putosi sieltä alas, niin että selkä vaurioitui.Sitä on käytetty lääkärillä jos toisellakin. Omistaja, joka muuten on lapsuden kaverini 7 vuotiaasta lähtien,ja hänellä on toinenkin koira minulta, jota piti myös ulkoiluttaa, ja niinpä ystävättereni osti Otolle rattaat, ja ilman häivääkään kuljetti sitä Helsingin keskuspuistossa häpelemättä. Koira on hänelle kaikkikaikessa. On muuten 7. koira minulta, no se siitä. Otto sai kipulääkkeitä ja hierontaa ja akupunktiota pari kertaa viikossa. Nyt on terve ja vauhdikas mies kohta 8 vuotta.

      • Omituistaon

        Eikös vastuullisen kasvattajan kuin kehut olevasi, olisi luullut ottavan tuollaiselta omistajalta, joka antaa koiransa hyppiä missä tahansa ja satuttaa itsensä, koiran pois? Aivan viratonta toimintaa tuolta ja kuitenkin sinä haluaisit ottaa koiran takaisin siltä yhdeltä joka halusi antaa koiransa pitää hauskaa jonkun toisen kanssa.


    • mielisairasta

      Ei siis jumalauta koira ei ole omistajansa leikkikalu vaan ELÄIN. Ihan oikea, elävä eläin. Ei mikään vitun nukke. "Hänellä" oli varmaan myös kivat koirulivaatteet, jotta olisi enemmän kuin omistajansa ihq vaaveli.

      Koiraa kärryissä kuljettavalla ihmisellä viiraa päässä pahasti.

    • NytValkeni

      "Ei siis jumalauta koira ei ole omistajansa leikkikalu vaan ELÄIN. Ihan oikea, elävä eläin."

      Ei ole tullut asiaa ennen paljon mietityksi mutta kun satuin lueskelemaan tätä koirapalstaa, minulle valkeni koko koirajuttu aivan uudella tavalla.

      Ensinnäkin koira on sellainen että sen pitää saada tietää kuka on pomo. Koiraihmiset halauvat sellaisen lemmikin, edellyttäen että ovat itse se pomo.
      Toiseksi huomasin Akita -keskustelusta että sellaista koiraa pidetään huonona, jolla ei ole miellyttämisen halua.

      Hyvä lemmikki on siis sellainen, joka tykkää olla pomotettavana ja siitä huolimatta vielä haluaa miellyttäää pomottajaansa ;)

      • minelan

        Olen sanaa miltä siitä, että koira tarvitsee oikeanlaisen pomon itselleen, jotta se pystyy elämäänsä turvallisesti., ilman pelkoja-.Mutta sen luottamusta ei kannata pettää ikinä, koiralla on hyvä muisti- Se haistaa ja maistii yleensä ilkeän ihmisen aikeet


    • Mielestäni muuten kuin poikkeustapauksissa en kuljettaisi koiraa rattaissa... osaahan ne itsekkin kävellä.

    • MeneITSE

      Omalla koirallani on kaikki muuten hyvin, paitsi että nivelrikko vaivaa. Kärsii pitkistä lenkeistä, joita taas toinen koirani kaipaa. Mitä tehdä? Lopettaa nivelrikkoinen koira, vaikka sen elämänlaatu edelleen hyvää? Koira on iloinen, leikkii, nukkuu sylissä ja muutenkin kaikin puolin onnellinen selvästi. Lenkkejen jälkeen nilkuttaa, mitä pidempi lenkki.

      Jätänkö sen vanhuksen yksin kotiin huutamaan, kun lähden pitkälle lenkille toisen koiran kanssa?
      Vai olenko nolo idiootti, jos ostan koirapappaani varten rattaat, joilla kärrään pitkät lenkit toisen koirani kanssa ?

      Mielestäni idiootti lopettaisi koiran, koska pitää nolona muiden ihmisten mielipiteitä koiran rattaista. Perjaatteesta en koiraa lopeta, tai toista anna pois.

      Kyllä on kapea elämä teillä jotka lopettaisitte koiran jos se ei pysy muiden koirien tahdissa enää vanhuusiällä. Älkää ottako koiraa, jos ette ole valmiita mukautumaan vanhan koiran tarpeiden mukaisesti.

      • ti9y9uyti

        Sepä se kun jengi rahtaa kärryissä pääosin täysin terveitä koiria. Todella pimeää, jos asiaa miettii. Pelkkää söpöilyä ja sekopäistä narsistista haaveilua siitä, että koira olisi lapsi. Aivan sairasta.


      • Jostarviiniok

        Nivelrikkoiselle koiralle eläinlääkäri määrää kipulääkkeet, jotka poistavat kivun, joka nivelrikosta johtuu.Nivelrikkoisille on myös omat ruokansa, ja ravintolisänsä.Kyllä niiden avulla elämä viellä sujuu.Mutta, jos haluaa liikkua enemmän, on rattaat varmaan ihan ok.Ei niihin tosin mahdu kun pikkukoirat yleensä.
        Näyttelyissä niitä paljon näkee.Rattaat on siellä näppärät, jos on monta pikku koiraa.Helpompi pitää koirat poissa vieraiden koirien luota,kun ovat rattaissa.Varsinkin sisänäyttelyissä ovat pikkukoirille varmaan näppärät.Kyllä niitä nykyään mäyttelyissä paljon näkee.
        Mut siis, eihän se, et koiraa kudkataan kärryisdä tee siitä mitään vauvankorviketta.Rattaat hrlpottaa varmasti näyttelyissä, ja juuri kun koira on kipeä yms.
        Et käyttäkää, jos koette et tarviitye.Eihän se muille kuulu, mitä toiset tekee.
        Suomessa jotkut ei ymmärrä tai hyväksy kaikkea.Kävelysauvatkin joillekkin kauhistus, vaikka niitä on hyötyä käsille ja olkapäille ; )


      • Jostarviiniok2
        Jostarviiniok kirjoitti:

        Nivelrikkoiselle koiralle eläinlääkäri määrää kipulääkkeet, jotka poistavat kivun, joka nivelrikosta johtuu.Nivelrikkoisille on myös omat ruokansa, ja ravintolisänsä.Kyllä niiden avulla elämä viellä sujuu.Mutta, jos haluaa liikkua enemmän, on rattaat varmaan ihan ok.Ei niihin tosin mahdu kun pikkukoirat yleensä.
        Näyttelyissä niitä paljon näkee.Rattaat on siellä näppärät, jos on monta pikku koiraa.Helpompi pitää koirat poissa vieraiden koirien luota,kun ovat rattaissa.Varsinkin sisänäyttelyissä ovat pikkukoirille varmaan näppärät.Kyllä niitä nykyään mäyttelyissä paljon näkee.
        Mut siis, eihän se, et koiraa kudkataan kärryisdä tee siitä mitään vauvankorviketta.Rattaat hrlpottaa varmasti näyttelyissä, ja juuri kun koira on kipeä yms.
        Et käyttäkää, jos koette et tarviitye.Eihän se muille kuulu, mitä toiset tekee.
        Suomessa jotkut ei ymmärrä tai hyväksy kaikkea.Kävelysauvatkin joillekkin kauhistus, vaikka niitä on hyötyä käsille ja olkapäille ; )

        Älkää vedelkö herneitä, kännykkä korjauksessa, ja mininäppäimistöllisellä kirjottelen XD


      • hdhkklllkgg
        ti9y9uyti kirjoitti:

        Sepä se kun jengi rahtaa kärryissä pääosin täysin terveitä koiria. Todella pimeää, jos asiaa miettii. Pelkkää söpöilyä ja sekopäistä narsistista haaveilua siitä, että koira olisi lapsi. Aivan sairasta.

        Kysyt siis aina rattaiden työntelijältä, et miksi työntää koiraa rattaissa?
        Ja he kertoo et koira on terve, niinkö?
        Ja kertovat sulle, et koira heillä rattaissa, koska se on heidän lapsi,niinkö?

        En oikeen usko tuota.
        Mitä haittaa on sulle siitä, et jollain on pikkukoira kärryissään?

        Ihmettelen, koska mua ei tommoset asiat haittaa.Mulla ei oo pikkukoiria, eikä kärryjä.Mut ei kyl yhtää haittaa vaikka jollain muulla on.


      • ti9y9uyti
        hdhkklllkgg kirjoitti:

        Kysyt siis aina rattaiden työntelijältä, et miksi työntää koiraa rattaissa?
        Ja he kertoo et koira on terve, niinkö?
        Ja kertovat sulle, et koira heillä rattaissa, koska se on heidän lapsi,niinkö?

        En oikeen usko tuota.
        Mitä haittaa on sulle siitä, et jollain on pikkukoira kärryissään?

        Ihmettelen, koska mua ei tommoset asiat haittaa.Mulla ei oo pikkukoiria, eikä kärryjä.Mut ei kyl yhtää haittaa vaikka jollain muulla on.

        Ei tarvitse kysellä, riittää kun lukee tätä palstaa. Koiran kävelemisen estäminen vahingoittaa sen tuki- ja liikuntaelimistöä. Kyllä minua haittaa sellainen eläinrääkkäys. Sellaisen ei tulisi olla laillista.


    • jopotrrr

      Minulla on koira joka painaa lähes 8 kg. On matkustanut jo vuosia junalla kanssani säännöllisesti. Esim Helsingin rautatieasemalla, jo siellä laiturilla, koiran on hankala kävellä tungoksessa, ihmiset kävelee eteensä katsomatta ja maassa voi olla lasinsiruja ja muuta. Koira voi myös säikähtää junista lähtevää kirskuntaa, jolloin törmäilee vielä enemmän.

      Tähän asti on mennyt kantokassissa olalla (viihtyy hyvin kasissaan), mutta en yksinkertaisesti jaksa sitä enää kantaa, painaa niin paljon. Ja aina on muutakin kassia mukana. Aion hankkia sille rattaat. En lenkkeilyä varten vaan sitä varten, että jotenkin päästään junasta väljemmille vesille turvallisesti. Eipä noista haittaa ole bussissa ja ratikoissakaan. Mukavampi kaikille.

      • gsgsdg

        Mukavinta kaikille olisi, ettet veisi koiraa joukkoliikennevälineisiin. Sen tulisi olla kiellettyä, ei sellaiselle touhulle ole mitään järkevää syytä.


      • uipip

        Onko pakko ängetä koiran kanssa hirveään ryysikseen? Mieti ihan oikeasti nyt. Et varmaan itse menisi sauvakävelemään sinne.


    • Anonyymi

      Minulla on saku jonka lonkat ovat jalostamisen tuloksena niin huonot, ettei hän voi kävellä. Siksi ulkoilutan häntä rattaissa.

    • Anonyymi

      Itselläni on chihu ja hän on ihan terve, mutta pidän rattaissa koska se on niin sööttiä!

    • Anonyymi

      Minä en ikinä kuljettaisi koiraani rattaissa ja minun koirani on jo laiska.

    • Anonyymi

      Koira pysyy puhtaana kun näyttelyyn vie rattaissa. Varsinkin turkkikoira. Enemmin lykkään koiraa rattaissa kuin huutavaa lasta. ;)

    • Anonyymi

      Minä taas pidin kun saan työntää koiraani rattaissa. Olen opettanut kaikki koirani olemaan rattaissa ja pysymään siellä. Edellisen koirani työnsi jopa lopetuspiikille rattaissa. Halusin sen nauttivan vielä ennen piikkiä.

      • Anonyymi

        Ostimme naapurille joululahjaksi halvat rattaat joissa voi koiran eläinlääkärille lykkiä. Lisäksi ostimme vielä eläinlääkäriltä lahjakortin joka kattaa elukan lopetuspiikin kustannukset. Toivottavasti ymmärtää käyttää saamansa lahjat. Koko taloyhtiö kiittää kun rakin räksytys loppuu.


    • Miksi ei koiraa voisi työntää rattaissa. Esim mielummin laitan koirani rattaisiin kuin kävelyttäisin koiraani paikassa missä paljon ihmisiä. Rattaat turvallisemmat

    • Anonyymi

      Meillä on rattaat 5kg hauvalle käytetään.lentokentillä ja semmosissa paikoissa muuten kulkee sylissä tai tassuillaan.Mut ei muuten kuljeteta.On myös kantoreppu jota käytetään useammin.

    • Anonyymi

      Meillä ranskikset juoksee aina lenkille innoissaan.
      Naapurin kuono koirat istuu senkin ajan eläinlääkärin päivystyksessä milloin mistäkin syystä. Huoh.

    • Anonyymi

      Yhtä monisairasta koiravanhusta 16kg olen koirien kärryssä lykkinyt, kun en jaksanut toista kaikkiin koiran lempipaikkoihin kantaa, oli muitakin koiria, eikä autolla noihin rantoihin ja metsiin päässyt. Näin sain toisen vuosia vietyä moniin tuon koiran lempipaikkoihin, vaikka kyllä alussa hävetti jos oltiin ulkona ilman muita koiria, taajamassa kun asun, ja moni varmaan luuli, että lapsena pidän koiraa ja inhimillistän sitä. Hävetys loppui kyllä nopeasti kun näin, miten tuo sairas koira rakasti päästä mukaan muidenkin kanssa, ja se kärry liikkui kyllä nopeasti työntäen, vaikka olisi ollut muut koirat mukana, metsäpoluilla sitten pääsi koira ulos.

      Kyllä näille kärryille nauraa monikin, mutta vaikka monen pienen koiran kanssa tai sairaan koiran kanssa nuo ovat oikeasti käytännölliset. Näyttelyissä myös, ei tarvitse erikseen häkkejä mukaan monen (pienen) koiran kanssa. Ja jos on useampi koira eikä jaksa kantaa yhtä koko aikaa sylissä tai kantolaukussa, nuo kärryt auttavat pitämään lauman kasassa, eli tuokin kärryt tarvitseva pääsee muiden koirien mukaan.

    • Anonyymi

      Näyttelyissä rattaat kätevät, varsinkin sisähalleissa pienille koirille. Ovat rauhallisempia niissä, eivät jää muiden jalkoihin, ja pienempi riski saada tarttuvia tauteja. Ratrailla vie helposti koko triion kehänreunalle, jossa voi kasata kevythäkin jonne osa koirista kehässä käynnin ajaksi.

      3 pikkukoiraa, kassit, kevythäkit on kova roudattava näyttelyalueella. Rattaat hyvä kuljetusapu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1392
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1016
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    Aihe