mäntylän koirapuisto oulu

kiva puistoilla.

eikö nuo ihmiset ymmärrä jos on isojen koirien puoli ja pienten puoli nii miks kaikki pienet on isojen puolella vaikka säännöissä lukee että jos on pienille ja isoille omat puolet noudata sitä! en itse voi käydä kun tuo mun saksanpaimenkoira runtelee kaikki pienet allensa! eikä siellä lue että omalla vastuulla vaan että jokainen vastaa omasta koirasta eli jos mun koira teloo pienen koiran niin minä joudun maksaan......!!

12

450

  Vastaukset

  • Nyt kyllä turhasta vedät herneet. Isot koirat menee isojen puolelle, oli siellä ketä tahansa. Vai alistaako ja tappeleeko koirasi?
   Koirapuistoilu on aina omalla vastuulla, luki niissä ohjeissa mitä tahansa.
   Jos oma iso koirani isojen puolella juoksisi leikissä kumoon pienemmän, niin en siitä kuuntelisi mitään valituksia. Sen sijaan, jos oma koirani hyökkäisi toisen kimppuun vahingoittaen tätä, tarjoutuisin maksamaan eläinlääkärikulut.

  • ei ei ja vielä kerran ei, jos pitää väkisin tunkeutua isojen puolelle pienen rakin kanssa ni turha tulla valittaa, menkööt pienten puolelle. mee kuule rauhassa vaan sussaris kanssa isojen puolelle jos sinne pitää tulla kukkahattutätien pikku fifien kanssa ni omalla vastuulla, mun bordercollie on kova juoksentelee, ja käydää AINA isojen puolella, monet on mulle tullu isojen puolella valittaa et pikkuset jää alle, mä sanon et mitä ****** sit änkeet isojen puolelle, mee omalle puolelles, YKSINKERTAISTA! pitäs olla aika helppoa ku on just ton takia omat puolensa. et haloo kaikki marmattajat jotka änkee rotan kokosten koirien kanssa isojen puolelle. tekipä hyvää avautua :)

  • M

   • HUOMIO Koiran omistajat Oulun Mäntylässä tänään 11.11.12 nähty mies heittelevän lihapaloja maahan! Olisikohan myrkytettyjä?? VAROKAA!!


  • Juu, kyllä olisi kiva käydä puistossa. Tänään 18.1.2013 sattui todella epämiellyttävä välikohtaus. Itse olin ison koirani kanssa sääntöjen mukaisesti isolla puolella. Toinen koiranomistaja tulee kolmen pienen koiransa kanssa puistoon ja menee aivan oikein pienten koirien puolelle. Koirani ja pienet koirat haukkuvat toisilleen, aita välissä. Tähän asti kaikki vielä hyvin. Sitten alkaa tapahtua. Pienten koirien omistaja tulee isolle puolelle ilman koiria, talutushihna mukana. Rouva lähestyy koiraani, kiellän koskemasta koiraani. Ei auta, rouvalla on aikomus viedä koirani sinne pienelle puolelle omien koiriensa luokse. Minä aivan kauhuissani. Koirani ei voi sietää juuri näitä pieniä räksyttäviä piskejä. Kiellän edelleen koskemasta koiraani, mutta ko. rouva ottaa kaulapannasta koiraani kiinni ja ei päästä irti. Minä tietenkin yritän rauhoitella koiraani. Tilanne laukeaa siihen kun ohikulkeva rouva koiransa kanssa tulee aitauksen ulkopuolelle ja pyydän josko rouva soittaisi poliisit paikalle. Itselläni ei ollut puhelin mukana. Myöskään rouvalla joka oli aitauksen ulkopuolella ei ollut puhelinta. Tilanne onneksi laukesi tähän. Enää en uskalla mennä ko. koirapuistoon, hyvä jos viitsin kävellä siitä ohi, jos vaikka ko. rouva piskeineen siellä sattuisi olemaan. Ja tietenkin isojen koirien puolella kuten niin monesti ennenkin.

   • Tuota, kouluttappa koiraasi tai hae sille lääkitys jos ei edes haukkumista kestä, vaan voi käydä päälle, jaksathan pitää koiraasi, jos tai kun joku haukkuva koira tulee vastaan ? Jos et niin sinä maksat. Koirapuistoon ei kannata viedä koiria, jos ne ei kestä muita edes aidan läpi.

    ps. on tainnut sosiaalistuminen jäädä vähiin.


   • Ilman puhelinta ei kananta koirien kanssa liikkua. Eikä kenenkään tarvitse viedä vierasta isoa koiraa pienten puolelle. Ei ollut sillä naisella kaikki muumit kotona.


  • http://keskustelu.suomi24.fi/node/9158803

   Olin ymmärtävinäni tuolta toisesta keskustelusta, että jokainen on vastuussa omasta koirastaan. Siis jos koirasi joutuu tappeluun koirapuistossa, tai sen päälle hyökätään, tai se hyökkää jonkun päälle, niin maksat VAIN OMAN KOIRASI lääkärikulut. Tottakai joku, jonka koira käy toisen koiran päälle voi tarjoutua maksamaan jotain, mutta ilmeisesti pakko ei ole maksaa. Eli se "jokainen vastaa omasta koirasta" tarkoittaa vaan sitä. (= koirapuistossa omalla vastuulla.) Pienten koirien omistajat ovat itse vastuussa koiriensa mahdollisesti kärsimistä vaurioista, jos tuovat niitä isojen koirien puolelle, tai edes pienten koirien puolelle. Onnelliselle koiranomille: Ensi kerralla (ja muulloinkin täst edes) ota puhelin mukaan ja tarkista että siinä myös on sitä akkua. Jos tämä sama tilanne vielä toistuu, voit tietysti ensin yrittää hyökätä raivostuneena sen ämmän naaman eteen seisomaan, huutaa täyttä kurkkua sille, että "nyt jumalauta h ra justiinsa päästät irti siitä koirasta tai a) soitan per e poliisit!! tai b) vedän sua per e turpaan!! tai jos et kehtaa näin tehdä, niin huudat vaan "että irti koirasta, soitan poliisit!" Toivottavasti tepsii. :)

   • että "nyt jum uta...


   • Järjestyslaissa sanotaan :
    14 §
    Koirakuri

    Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden säilymiseksi koiran omistajan tai haltijan on:

    1) pidettävä koira taajamassa kytkettynä;

    2) pidettävä huolta siitä, ettei koira pääse kytkemättömänä kuntopolulle tai muulle sen kaltaiselle juoksuradalle eikä lainkaan yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, toriaikana torille taikka yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle, jollei se ole erikseen sallittua; (19.12.2003/1195)

    3) pidettävä huolta siitä, että koiran uloste ei jää ympäristöön hoidetulla alueella taajamassa.

    Mitä 1 momentin 1 kohdassa säädetään, ei koske suljettua pihaa, koirien harjoituspaikkaa eikä erityisesti osoitettua aidattua jaloittelualuetta. Koiran tulee kuitenkin näissäkin paikoissa olla omistajansa tai haltijansa valvonnassa.!
    Eli koiran on oltava hallinnassa myös koirapuistossa, aidattu alue ei vie vastuuta koiran omistajalta. ELI EI AGGRESSIIVISIA KOIRIA PUISTOON.


  • Kyllä se kuulkaa on niin,että koirapuistossa jokainen vastaa oman koiransa mahdollisista vammoista. Koirapuisto on aidattu alue,jossa koirat ovat irti omistajien yhteisestä sopimuksesta. Jos koirat tappelevat keskenään,voi asiasta poliisille soitella,mutta heitä ei kiinnosta. Poliisilla ei nimittäin ole velvollisuutta edes tutkia asiaa,jos ei ole henkilövahinkoja sattunut. Laissa koira rinnastetaan esineeseen!

   Jos haluaa asiaa eteenpäin viedä,on pystyttävä todistamaan,että oma koira oli täysin syytön tapahtuneeseen eikä provosoinut millään lailla. Siviilikanteen voi oikeustalolla nostaa (maksaa reilu 100€ paperityöt) ja itse myös maksaa omat ja vastapuolen oikeudenkäyntikulut,jos jutun häviää. Oikeudenkäyntikulut ovat tuhansia euroja.

   Jos ihan rehellisiä oltaisiin itsellemme ja toisillemme,niin vapaana olevat koirat eivät ole koskaan 100% hallinnassa kenelläkään olosuhteissa,jotka koirapuistossa vallitsee. Koirat ovat eläimiä. Paljon ehtii tapahtua,ennen kuin ihmiset ennättävät reagoida tapahtumiin. Osa porukasta ei osaa tippaakaan lukea koiriensa elekieltä. Kannattaa siis katsoa,missä porukassa puistoilee. Jos jo aidan läpi käy kova rähinä,on erittäin todennäköistä,ettei uusi koira sovi porukkaan. Silloin voi tulija odottaa vuoroaan tai mahdollisesti joku muu lähteä pois,tapauskohtaisesti näitä pitäisi pystyä sopimaan.

   Jos joku koira ei siedä jotain toista koiraa,se ei tarkoita automaattisesti että koira on aggressiivinen. Se voi hyvin tulla toimeen muiden kanssa,ei vain juuri Sinun koirasi kanssa. Järjen käyttö olisi sallittua,jopa suotavaa...

  • apinaorkka kyllä....Harvinaisen älykäs kirjotus....Olen miettiny mikä tässä on niin vaikea ymmärtää...lähinnä ko paikassa on kysymys maalaisjärjestä asioiden sopimisesta ja kompromissien tekemisessä....eikä perus tyhmä ajatus...työnnän koirani tuonne kun minulla on oikeus käyttää tätä puistoa ja täällä ei saa olla agressiivisia koiria....Kuten apinaorkku sanoi pointti on alistuminen yhteiseen sopimukseen. koirapuistossa ei synny rikosoikeudellista korvausvastuuta. Koska se ei ole rikos. Jolloin sitä ei myöskään tutkita. ja sivilikanteessa todistustaakka on vaikea täyttää...

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   178
   8589
  2. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   111
   3803
  3. Murha Varkaudessa

   Eli kuka tekijänä ja kuka mahtoi olla uhri?
   Varkaus
   101
   2931
  4. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   293
   2505
  5. Niin alhaista toimintaa Martinalta!

   Nyt kun Stefu ja Sofia pitävät matalaa profiiliä niin Martina yrittää väkisin ärsyttää Stefua.Haluaa kai että hän suttuu ja ärähtää niin että porukat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   127
   1352