Nyt on keinot loppu! (taluttamisesta)

Täysin neuvoton

Todella iso ja massavan koiran taluttamisessa on pienoisia ongelmia. Lähinnä toisten koirien kanssa. Toisen koiran nähdessään alkaa hillitön riuhtominen, enkä saa koiraa pidettyä. Ei hauku, mutta haluaa toisten luokse.. Mutta jos toinen koira ei tykkääkään, niin sitten rähistään.
Kunopannasta ei yhtään apua. Kaikki mahdolliset valjaat ja pannatkin kokeiltu, ei mitään auta.. Saako koiralle laittaa narun suuhun (heti kulmahampaiden taakse, kuten hevosilla, mitä eläinsuojelulaki sanoo tästä?) vai vienkö sen piikille? Todella alkaa olla keinot nyt vähissä :( Toisia ihmisiä kun ei oikein pysty välttelemään...

10

215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joobax

      Perinteisiä kontakti- ja ohitusharjoituksia vaan lisää ja paaaljon. Selaa vähän tätä palstaa. On paljon hyvä aloituksia aiheesta.

    • zuizuippa

      Mitähän se naru auttaisi, kun koira terävillä hampaillaan puree sen poikki aika nopeasti. Jotkut kiertää sen taluttimen koiran nivusalueen ympäri, jottei vetäisi. Varmaan auttaa, mutta onko enää eettistä?

      Kolme vaihtoehtoa:

      1. Kouluttajalle meno
      2. Etsi osaavampi ja vahvempi uusi omistaja koiralle
      3. Koiran vieminen lopetettavaksi.

    • Laitapa

      ainakin kuonokoppa sille ennen lenkille lähtöä. Näin turvaat ainakin omaa selustaasi. Ei tarvitse maksaa toisen eläinlääkärimaksuja, eikä elää se tunnolla että oma koira on tappanut jonkun naapurin kouluttamattomana rähisevän pikkufifin.

      Sitten asia johon kannattaa kiinnittää huomiota erityisen paljon. Oma käyttäytymisesi. Se nimittäin vaikuttaa paljon siihen miten koira mihinkin reagoi. Siis pidä mielesi järkähtämättömän tyynenä ja ilmeesi jäätävän rauhallisena. Voit puhua rauhallisesti ja ohjeistaa koiraa siitä kuka on kohta tulossa, mitä se on tekemässä ja miten haluat omasi käyttäytyvän. Aloita jo ennen reuhtomisen alkamista ennenkuin koirasi huomaa sen toisen.

      Eräs asia johon myös usein jää liiaksi huomio kiinnittämättä, on se että ethän pidä koiraa nk. vapaa-asennossa taluttimessa? Ota koira aivan vierellesi heti kun huomaat toisen koirakon ja pidä se siinä. Kiedo hihna reilusti kätesi ympärille ja jäykistä kätesi vasten reittä. Näin koira ei pääse kiskaisemaan itselleen vauhtia ja siten sinua nurin.

    • mikä aiheuttaa

      Hei, voisitko kertoa, MIKSI olet tuossa tilanteessa ?

      Onko rotuvalinta väärä ?......MIKSI ????????

      Onko jäänyt kouluttamatta ?........MIKSI ????

      Minusta on sangen outoa, että omistaja ei pärjää / hallitse koiraansa lenkeilläkään.

      Siis en kertakaikkiaan ymmärrä että joku voi olla tollasessa tilanteessa ja sitte netissä itketään että viedään piikille. Uskomatontaa.

      5 kpl n. 28 kiloiisa koiria kasvattanut pennusta n. 15 vuotiaiksi, ONGELMITTA :

    • Joobax

      Niminerkki "laitapa"... Juuri tuota kohtaamiseen valmistautumista ei saisi tehdä remmirähjän koiran kanssa. Jos rupeat kerimään hihnaa kireälle ja kieputat sitä vielä kätesi ympärille reippaasti ja sitten kaikenkukkuraksi jäykistyt, niin kyllä koira lukee sen sotaan valmistautumisena ja on entisestään kireämpänä ja kerää kierroksia :D Perusjuttuja..

      Nimimerkki "mikä aiheuttaa"... Kukaan ei ole seppä syntyessään ja jokainen tekee elämässään vääriä valintoja, joitten kanssa sit vaan pitää selvitä. Ap on sentään ottanut askeleen korjaavaan suuntaan mikä on älyttömän hyvä juttu. Se on harmillista monen kohdalla, että jäädään yksin ongelmien kanssa selviytymään, kun pienellä rahalla ongelma olisi ratkaistu. Ei ole häpeä myöntää ettei osaa ja kysyä neuvoa! Kasvatusasioissa se on tyhmä, joka ei kysy!

      En voi riittävästi suositella kaikille koiranomistajille pentukouluun menemistä...arkitottiskursseja on muuten aikuisillekin ;) Kursseista on hyötyä ihan konkareillekin, jos ei muuten tule käytyä pennun kanssa koiratapahtumissa yms.

      • Nimim.Laitapa vastaa

        Ehkä olisin voinut tietysti painottaa enemmän sanaa huomaamattomasti. Eli siis ENNEN kuin koira on huomannut vastaantulijan. Tämä on kaiken A ja O, varmaankin olet havainnut ja allekirjoitat? Näillä keinoin ainakin itse oman remmireuhun kesytin.

        Ja tuo vierelleotto on ison koiran kanssa erittäin tärkeätä, sillä koiran rynnätessä isokin mies lentää perässä kuin leppäkeihäs jos koiralla on voimaa ja massaa millä vetää.


      • Joobax
        Nimim.Laitapa vastaa kirjoitti:

        Ehkä olisin voinut tietysti painottaa enemmän sanaa huomaamattomasti. Eli siis ENNEN kuin koira on huomannut vastaantulijan. Tämä on kaiken A ja O, varmaankin olet havainnut ja allekirjoitat? Näillä keinoin ainakin itse oman remmireuhun kesytin.

        Ja tuo vierelleotto on ison koiran kanssa erittäin tärkeätä, sillä koiran rynnätessä isokin mies lentää perässä kuin leppäkeihäs jos koiralla on voimaa ja massaa millä vetää.

        Jep, huomaamatta :) Koin tärkeäksi terottaa asiaa Ap:lle, joka on "hiukan" hukassa. Sitä en allekirjoita, että mitään osaa kannattaisi jäykistää ennen tarvetta korjata koiraa. Eli käsikin vaan rentona niin kauan kuin koira on rentona. Teroitetaan tätäkin että korjaava toimenpide tehdään sillä sekunnilla, kun koira ajattelee jäykistyvänsä vastaantulijasta. Vastaavasti kontaktin hakeminen aloitetaan jo ennen kuin koira huomaa vastaantulijaa. On jo myöhäistä, jos koira ehtii bongata tulevan koiran ja fiksoituu siihen...

        Lähestymistapoja on kahdensorttista noin karkeasti jakaen: namilla/lelulla harhauttamista (kontaktin houkuttelua) tai päättäväisesti ohi (koiralle ei anneta mahdollisuutta edes tuijotella vastaantulijaa). Molemmissa ohitusetäisyyden pitäisi olla niin pitkä, että koira malttaa pysyä kontaktissa, oli se sitten vaikka 50 metriä. Erä on menetetty, jos koira alkaa räyhätä, ja sit vaan nopeesti ja päättäväisesti ohi ja odottamaan seuraavaa harjoituskertaa. Jotkut vieraat on niin ystävällisiä, että pysähtyvät pyynnöstä ja antavat ohittaa monta kertaa ;) Joillekin sopii koiran istuttaminen paikoilleen ja sit vaan odotetaan että toinen menee ohi. Aseta koira niin, ettei se voi tuijotella toista, eli selkä sinne päin. Tässä sitten koira istuu joko käskyllä, jos sitä on vahvistettu tarpeeksi, tai sitten voit syöttää sille nameja, jos ne on koiran mieleen.

        Seikkaperäisiä ohitustreeniohjeita löytyy googlaamalla/selaamalla palstaa. Tulis kilsan mittanen viesti, jos kirjottaisin kaikki auki.


    • jaroko

      Vaikuttaa siltä, ettet ole pahemmin antanut koirasi touhuilla muiden koirien kanssa. Itse ottaisin selvää, joistakin kaverikoirasta, jos omistaja antaisi koiransa olla vapaana koirasi kanssa ja mieluimmin muihinkin koiriin kontaktia ilman hihnoja. Antakaa koirien keskenään touhuta vaikka tilanne näyttäisi mielestänne aggressiiviselta, koirat kyllä pärjää. Harjoittelette väliin kohtaamisia koiran ollessa hihnassa. Voisit viedä vaikka kentille koiraasi. Harjoitteletko yhtään tottelevaisuutta? Sillain vähän niinkuin siedättämällä lisäät kontakteja toisiin koiriin. Sovit etukäteen tuttujen koiraihmisten kanssa tapaaisia. Älä anna periksi, harjoittelua. Nämä hihnan kiristykset, no joo niillä vain annat vahvistusta koirallesi, että juuri näin, näin pitää räyhätä! Seuraa-käsky olisi kiva kohtaamistilanteissa opetella ja perään makupalaa näissä tuttujen koirien kohtaamisharjoituksissa. kyllä se siitä. Tsemppiä.

    • ohituskurssi

      Monet koirakoulut järjestävät ohituskursseja. Tutki, järjestetäänkö sellaisia sinun paikkakunnallasi.

    • JustiinNäin

      Nyt minä kuulostan, ja varmaan monen mielestä olenkin toooosi tyly.
      Mitään, niin mitään ongelmia ei ehkä olisi jos kerran olisit pentuaikana tehnyt aivan selväksi että kuka vie ja ketä. Siis kyse on hihnakäyttäytymisestä. On kaikenmaailman kuonopantaa ja vetovaljasta ja vaikka mitä. Ennenvanhaan oli vain yksi konsti. ketjupanta ja siitä nykäisy sivulle kun koira alkoi hillua, ja koulutus aloitettiin pennusta alkaen. Ihan oli suoraselkäisiä koiria, ja uskooko kukaan että esim sodissa käytetyt sotakoirat ( tarkoitan nyt suomen sotia ) olivat selkävaivaisia, vaikka ne aivan varmasti oli juuri siten koulutettu sivulla kulkemaan. Vähän reippaampi nykäisy jos ei vähemmästä asetu. Näin tehtiin ennen, ja minä edelleenkin tekisin jos tarvetta olisi. Niin kulkee koira nätisti, toisten koirien kanssa kuin yksinkin.

      Mutta kun se on nykyään niin kiellettyä, niin on kai annettava koiran vaan vetää. Tai kokeilla sitä pysähdyskonstia, joku väittää silläkin parissa vuodessa koiransa opettaneen. Makupalasäkin kera tietenkin.Mene ja tiedä....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1315
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      58
      880
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      751
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe