Aivoleikkauksen jälkeen

töölö_kesäkuu

Voisiko joku kertoa, kuinka kauan leikkauskohdan turvotusta voi olla, ja etenkin, mitä voisi tehdä, että se loppuisi, tai peräti ettei sitä tulisi?

6

2811

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • töölö_

      Ilmeisesti ei. Tämä on kummallinen paikka tämä suomikaksnelonen. Jos kysyy jotain ihan asiaa, joko saa suoraan tuulettimeen tai sitten ei saa minkäänlaista vastausta. Sitä varmemmin, mitä enempi asiaa kysyy ei kukaan hiisku mitään. Jos ei voi vastata vttuilemalla ei vastata lainkaan. Voitte pitää tunkkinne.

    • Aivoleikkaus tehdään yleisimmin kalloluun läpi eli tehdään kraniotomia. Tunnustelemalla omaa päätään selviää helposti, että luun päällä on sangen ohut kerros pehmytkudosta. Nyt kun leikkaus on tehty tämän luun päällä olevan pehmytkudoskerroksen läpi, on samalla tehty pienempi tai suurempi trauma tähän kudoskerrokseen, haavan sijainnista riippuen. Luu ei anna periksi päähän päin, joten kudosturvotus pyrkii pienemmän paineen suuntaan ulospäin, jolloin turvotusta on näkyvissä. Esim vatsaonteloleikkauksessa pehmytkudostrauman aiheuttamaa turvotusta on ihan yhtä paljon, mutta kun vatsaontelo myötää (toisin kuin kalloluu), turvotus ei näy samalla lailla.
      Turvotuksen määrä ja kesto on henkilökohtainen ja viillon kohdasta riippuvainen, viikkoja siinä helposti menee. Turvotuksen muodostumista on vaikea täysin estää. Jos haava-alue punottaa, kuumottaa, märkii tai vuotaa runsaasti kirkasta nestettä, kannattaa ottaa yhteyttä leikanneeseen sairaalaan.

    • töölö_

      Yllätyksekseni sainkin oikein asiallisen vastauksen. Kiitos siitä!

    • töölö_

      Voisitko vielä ystävällisesti kertoa, meneekö toipuminen niin, että kun joku toipumisen aste on saavutettu, se ei noin vaan katoa, eli noin vaan ei tule takapakkia. Jos vaikka aivojen turvotus on hävinnyt, se ei palaa ilman akuuttia, katastofaalista syystä? Olisi nimittäin jo mukava alkaa pikkuhiljaa hengittää vapaammin, eikä jännätä jokaista uutta tuntemusta.

    • Ymmärsin ehkä ensimmäisen kysymyksesi väärin, kun vastasin vain haavaturvotukseen. Nyt kun kysyt aivoturvotuksesta, on vastaukseni ympäripyöreämpi. Aivoturvotus on täysin riippuvainen tehdystä toimenpiteestä (verenvuodon poisto, kasvain, aivoverisuonipullistuman sulkeminen) eikä siihen voi vastata kuin leikkaava lääkäri.
      Toipuminen pääsääntöisesti etenee sitä paremmin, mitä kauemmin leikkauksesta on kulunut, eli vaikeita leikkauksenjälkeisiä komplikaatioita tulee sitä harvemmin, mitä kauemmin leikkauksesta on.

      • töölö_

        Tuo viimeinen lauseesi on ehkä kaikista oleellisin tässä kohdin, eli voin pikkuhiljaa henkäistä helpotuksesta ja olla jännittämättä kaikkea mahdollista. En ole mikään hysteerikko, mutta kun kyse on aivoleikkauksesta toipuminen, mistä itselläni ei yhtään mitään aiempaa käsitystä, eikä kokemusta, olen arvellut olevan parempi olla hiukan liian tarkka ja varovainen kuin turhan huoleton.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1661
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1132
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1066
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1045
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    9. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      6
      1003
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    Aihe