Aktiivikajarit, Audioengine A5+

Hölmö haluaa hifiä

Tarkoitus olisi ostaa aktiivikajarit tommoseen 40 m2 varastotilaan, alle 400 e budjetilla. Kyselin tuossa jo aiemmin vahvistinpuolella stereoiden ostosta, ja kallistuin sitten valmiin stereosarjan ( tai vahvistimen/soittimen/kajarien ) sijaan näihin aktiivisiin kaiuttimiin, ja ajattelin nyt kysellä niistä lisää täällä..

Eli onko tuolla budjetilla aktiivikajarit viisas valinta, kun voin laittaa koko 400 e niihin pelkkiin kaiuttimiin ? Onko näissä jotain ongelmia/merkittäviä huonoja puolia ? Äänen laatu ( verraten esim. samalla rahalla ostettuihin vahvistimeen/soittimeen/kajareihin ) ?

Ja jos ostan aktiivikajarit, välttääkö sen pariksi sitten joku halpa (50-100e)
cd-soitin kaveriksi ? Meinaan, onko sillä soittimella suurta roolia äänen laadussa ? Tai tarvinko koko soitinta, pääseekö samaan äänenlatuun jos liittää esim. kännykän piuhalla kajareihin, kuten joissain kaiuttimissa on mahdollista ?

Ja kuinkas nuissa aktiivikajareissa on säätöjä, voiko esim. bassoa ja diskanttia säätä millään tapaa..?


Ja sitten... Bongasin gigantista tommoset audioenginen A5 kajarit 350 e parihintaan.. Kehuttu on paljonkin netissä..

http://www.gigantti.fi/product/tv-ja-aani/erillishifi/kaiuttimet/AEA5WPLUS/audioengine-a5-aktiivikaiutimet-valkoinen

http://audioengineusa.com/Store/Audioengine-5-Plus

Tekeekö noilla mitään, onko rahoille vastinetta ?

Onko hinta paha nuista kajareista ?

Äänen laatu ?

Tarpeeksi tehoa mainitsemaani tilaan ( 40 m2 varastotila erillisessä puurakennuksessa )?

Ja KOKEMUKSIA sekä mielipiteitä nuista Audioenginen ( A5 ) kajareista !

Kiitän ja kumarran ! :)

13

971

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei ole kokemusta, mutta käytännösä tarvitaan esivahvistin äänen säätöihin. Se nostaa hinnan niin että vahvari passiivikajarit lienee järkevämpi. (Pelkät esivahvarit lienevät arvokkaita)

      Lisäksi noista loppuu alabasso kesken ja lienee vaikea löytää edullista ja hyvää subbaria (lisäbassokajaria) jonka saa sovitettua aktiivkajarien rinnalle.


      Oletko miettinyt niin pitkälle, että rittääkö pelkkä CD:n kuuntelu, vai haluatko ehkä pian kuunnella myös radiota, MP3-musaa, Spotifyä jne.? Tai teetkö tilaan ennen pitkää kotiteatterin isolla telkulla tai videotykillä.

      Vahvarin, joka joustaa moneen lähtöön lähtee johonkin kolmeen sataan
      ( http://www.gigantti.fi/product/tv-ja-aani/erillishifi/vahvistimet/RXV373BL/yamaha-5-1-viritinvahvistin-rx-v373-musta )

      (Hyviä parin sadan tarjouksia en nyt löytänyt. Enkä käytettyjä, joissa olis HDMI tuleviin tarpeisiin.)

    • Hölmö haluaa hifiä

      No mitenkäs tämmöset Behringerin B2031A truth aktiivipöntöt ?

      http://www.behringer.com/es/Products/B2031A.aspx

      http://www.topsound.fi/behringer-b2031a-truth-pari.html

      http://hifitalo.fi/verkkokauppa/tuotetiedot.php?p=3067


      Ilmeisesti woofereilla omat 150 W vahvistimet ja tweetereillä 75 W vahvistimet, jos nyt oikein olen ymmärtänyt...

      Mutta mitenkäs, toimiiko nämä ihan musiikin kuuntelussa kun on ilmeisesti tarkoitettu "studiomonitoreiksi" ?

      Kaiuttimista löytyy XLR ja 6.3 mm jakkiliitännät, miten saan kytkettyä nämä soittimen AUDIO OUT RCA -liitäntöihin ?

    • Firstdance

      Päivän testaillut Audioengine A5 ja voi todeta että onpas isot kokoisekseen! Eivät ole kovin/liian tarkat ainakaan, ehkä lähinnä keskialueen erottelukyvyssä. Basso napakka ja mukavan - ei kuitenkaan liian esille tunkeva, ponteva. Diskantti pysyy aisoissa myös. Subbari ei todellakaan ole välttämätön, ainakaan musiikin kanssa. Todella tyytyväinen olen ja voin suositella varauksetta varsinkin jos käytetyn saa efullisemmin näppeihinsä :)

    • Wharfedale

      Alaikäisetkö tänne kysymyksiään kirjoittelevat?
      Millaisetkohan esimerkiksi ovat kokoisikseen isot kaiuttimet?
      Mainittu toteamus kun oli vähintäänkin erikoisesti muotoiltu.
      Sitäpaitsi todellisuudessa nuo kaiuttimet ovat todella kaukana isoista ja vielä kauempana hifikaiuttimista. Tusinataustamusiikin ja puhumalla esitetyn mölyn (Antti Tuisku, Cheek yms nuorisoroska) toistoon nuo ehkä juuri ja juuri kelpaavat, mutteivat yhtään sen enempään.

      • Diy-laajakaista

        No en kyllä tuolla nimimerkillä lähtisi keulimaan.
        Voisin kuvitella että ennakkoluuloton alan harrastaja kyllä ymmärtää miten pienikin voi olla isoa.
        Tosi ikävää sen kannalta joka näkee vain valkoisen ja mustan, jää paljosta paitsi kun ei erota sävyjä niiden väliltä.

        Mulla oli aikanaan kausi jolloin kuuntelin kaiuttimia enkä niiden suoltamaa musiikiia tai leffan ääniraitaa, ja kuvittelin olevani jopa hyvä siinä.
        Nykyään on mukavampi istahtaa soffanmutkaan olutlasin kanssa ja laittaa mitävaan räimettä soimaan, mikä milloinkin sattuu fiiliksen mukaan osumaan, ja kuunnella mitä artistilla on sanottavana. Nykyiset kaiuttimet osaan jo, niihin ei tarvitse enää puuttua eikä kuunnella kuinka ässä sihahtaa tai keskiääni jyrää.


      • Wharfedale

        Vai luulet sinä muka osaavasi nykyiset kaiuttimet. Itse luulen sinun kyllä tietävän ne huonolaatuiset pakettikaiuttimet, mutta hifikaiuttimista et tiedä yhtään mitään. Jos tietäisit, niin et ylistäisi tuollaisia parin satasen hintaisia halpapönttöjä.
        Itse olen aloittanut vakavamman musiikkiharrastukseni -70 ja -80 lukujen vaihteessa ja luulenpa todella omistaneeni melkoisen paljon laajemman kavalkadin erilaisia laatukaiuttimia kuin sinä. SITÄPAITSI mitä minun nimimerkilläni on tekemistä asian kanssa? Et ilmeisesti tiedä edes sitä, että Wharfedale on brittein saarten vanhimpia laaatukaiutinten valmistajia ja kalleimpiin Wharfedaleihin sinulla tuskin tulee koskaan olemaan varaa, Niitä ei kovin montaa paria ole Suomessa myyty


      • Diy-laajakaista

        Meiksi kaapi paskaa omista vaipoista 70-80-luvun taitteessa.
        Kovasti sinulla on tietoa minun toiminnasta vaikka emme ole näitä viestejä enempää toisiamme tavanneet.
        Sitä vaan pähkäilin tuossa että missä kohtaa ikääntymistä saa alkaa huonolle käytökselle? Joko olet päässyt siihen ikään että olet oikeutettu etuilemaan kaupan kassajonossa?

        Ps. Missä kohtaa ylistin parin satasen halpispönttöjä?


      • Firstdance

        Audioengine 5 on saanut lukuisia tunnustuksia maailmalla. Nythän ei ollut tarkoitus mennä hifismiin, mutta ääliöitä riittää jotka elämän köyhyyden vuoksi suoltavat soopaa.


      • Wharfedale

        Kertoisitko ystävällisesti millä tavalla sinun elämäsi on rikkaampaa kuin minun. Minä asun uudehkossa ja velattomassa omalla kohtuullisen isolla tontilla olevassa omakotitalossa keskiluokkaisella ja rauhallisella alueella, minulla on uudehko auto, kesämökki, vakituinen ja vakaa työ insinöörinä isohkon työnantajan palveluksessa sekä varaa harrastaa monenlaisia eri asioita, matkustella ulkomailla halutessani ja minun ei tarvitse venyttää centtiä hullun lailla. Olen hyvin tyytyväinen elämääni, mutta oletko sinä?


      • Diy-laajakaista

        No nyt päästiin hifismin syvään ytimeen. :D

        Näköjään osui ja upposi keskisuurta nopeutta niippi siitä että mustavalkonäkö on melkoisen tylsää, kun on tarvis lähteä henkilökohtaisuuksiin heti kun aloittaja kysyy asioista joista ei tiedä. Mistäpäs minun sinun tai minun elämän rikkauden tiedän.
        Rikasta ja tyytyväistä elämää sulle. Ja kiitos kysymästä, ihan kivasti menee minullakin. Kotiuduin duunista puolilta päivin, nyt pienten päikkyleiden (kello oli soinut jo kahdelta koko viikon) perään vien koirat lenkille, lähden sen jälkeen itse vauhdikkaammalle lenkille ja mietiskelen että lähtisikö käymään lähipubissa oluella vai jättääkö oluen oton vasta saunaan. Tai sitten ei ota ollenkaan. Rouva pääsee duunistaan joskus ollan suussa. No nää on näitä.
        Eräs puhumalla esiintyvä taiteilija mölysi kappaleessaan (laulu on lienee väärä ilmaisu, ehkä teos olisi sopiva) että ´jotkut on niin köyhiä ettei niillä ole muuta kuin rahaa´.


    • Saunantaakse

      Wharfedale! "Minä asun uudehkossa ja velattomassa omalla kohtuullisen isolla tontilla olevassa omakotitalossa keskiluokkaisella ja rauhallisella alueella, minulla on uudehko auto, kesämökki, vakituinen ja vakaa työ insinöörinä isohkon työnantajan palveluksessa sekä varaa harrastaa monenlaisia eri asioita, matkustella ulkomailla halutessani ja minun ei tarvitse venyttää centtiä hullun lailla. Olen hyvin tyytyväinen elämääni, mutta oletko sinä?"
      :D Paskantärkee uuvelo sanon minä :D "Minulla on sitä ja minulla on tätä" :D Ahahahaaaaa! Jos olisit tyytyväinen, et tulisi tänne pätemään ja pönkittämään omaa egoasi muille, kuinka "hyvin" sulla menee! Taidat olla todella ruma ja pienimunainen, että et saa edes pillua ja runkkaaminenkin tuottaa tuskaa :DDDDDD Ps: Parempi, että pysyt siellä talossasi, ison tonttisi rajojen sisäpuolella, ettet saastuta ympäristöäsi enempää!!

    • Helppous

      Kyllä noi kaiuttimet ja känykkä nihin johdolla kelpa ja hyvin rittä 40 neliön musa varten.

      Kaiutimissa on äänen voimakus ja sävy säätimet.

      Tietekin jos joku väittä toisin ne halua tehdä helppon asian moni mutkaiseksi.

      Kyllä tuolla 350,- saa ihan hyvät ja joillekin rittä musa ei tartte koti teatteria esi vahvistinta ym.

      Ja miksi tehdä helppoa asia moni mutkaiseksi budjettikin tule sinä tapauksessa monta tonnia.

      Yksinkertainen on kaunista ja noissa kaiutimissa on yksikertaisuus helppous ideana ja otettu huomion sunitelussa.

      Samat bitit mene cd nä joten halppa soitin ei ole yhtä kuin huono ääni käytettykin kelpa jos on toimiva.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2655
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2243
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2010
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1719
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1691
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1656
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1646
    8. 91
      1573
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1447
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe