Sijaisperheissä käytetään lapsia seksuaalisesti hyväksi

Iljettävää

"Jyväskylän käräjäoikeus tuomitsi maanantaina neljäksi vuodeksi vankeuteen miehen, joka oli käyttänyt seksuaalisesti hyväkseen kahta luonaan asunutta lasta.

Oikeuden mukaan teot olivat erityisen törkeitä, koska mies oli ollut lasten sijaisperhevanhempi.

Rikokset tapahtuivat vuosina 1998-2001. Toinen lapsista oli tapahtumien alkaessa kuusivuotias ja toinen kahdeksanvuotias. Mies käytti lapsia hyväkseen useita kertoja näiden ollessa nukkumassa tai menossa nukkumaan.

Molemmat lapset ovat nyttemmin teini-ikään ehtineitä nuoria. Toinen heistä kertoi tapahtumista oikeudessa yksityiskohtaisesti. Toinen taas on kärsinyt pitkään masennus- ja ahdistusoireista eikä ole pystynyt muistamaan tapahtumia. Hänen osaltaan syytetty kuitenkin tunnusti itse tekonsa.

Vankeustuomion lisäksi käräjäoikeus tuomitsi miehen maksamaan toiselle nuorelle korvauksia kärsimyksestä ja henkisen vamman aiheuttamisesta 70 800 euroa ja toiselle 47 000 euroa.

Käräjäoikeus käsitteli asiaa suljetuin ovin ja määräsi oikeudenkäyntiaineiston salaiseksi 30 vuodeksi. Oikeus antoi kuitenkin julkisen selosteen tuomion sisällöstä. "

"Sijaisvanhempana toiminut mies tuomittiin vankilaan kasvattityttärensä hyväksikäytöstä. Mies kosketteli nukkuvaa esiteiniä neljällä eri kerralla rinnoista ja alapäästä. Tyttö oli asunut miehen ja tämän vaimon perhekodissa vuosia. Suhde sijaisisään oli lämmin ja luottamuksellinen.

Perheessä asui muitakin lapsia, joista yksi oli aiemmin hyväksikäyttänyt tyttöä. Sijaisisä tiesi tästä ja hän oli saanut terapeutilta yksityiskohtaiset ohjeet siitä, miten tyttöä piti suojella.

Puolentoista vuoden rangaistus tuomittiin jo käräjäoikeudessa ehdottomana, eikä Helsingin hovioikeus lieventänyt sitä miehen vaatimuksista huolimatta. Tuomio tuli törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, koska teot jatkuivat puolentoista vuoden ajan, niitä oli useita ja uhri nuori sekä erityisen haavoittuvainen.

Lisäksi mies joutuu maksamaan tytölle korvauksia 15 000 euroa. "
http://www.hs.fi/kotimaa/Sijaisisä ... 5560974378

Sijaisisälle yli kolmen vuoden tuomio hyväksikäytöstä
10.5.2012 17:19 STT
"SAVONLINNA. Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi torstaina savonlinnalaisen keski-ikäisen miehen kolmen vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Mies oli sijaisperheen isänä käyttänyt hyväkseen perheeseen sijoitettua teini-ikäistä lasta kymmeniä kertoja.
Lisäksi mies tuomittiin perheessä olleiden kahden muun sijaislapsen pahoinpitelyistä. Tuomittu joutuu maksamaan lapsille vahingonkorvauksina kymmeniätuhansia euroja.
Seksuaalisesti hyväksikäytetty lapsi tuli perheeseen viime vuosikymmenen puolivälissä. Hyväksikäyttö tapahtui kaksi vuotta sitten. Oikeudessa mies myönsi hyväksikäytön, mutta ei pitänyt sitä törkeänä.
Oikeuden mielestä teoissa oli erityisen moitittavaa, että yhdynnät alaikäisen kanssa jatkuivat, vaikka sosiaaliviranomaiset olivat puuttuneet asiaan ja uhrin suojaksi oli asetettu tapaamiskielto." HS rikos

"Lahden käräjäoikeus tuomitsi perjantaina entisen lastenkodin johtajan kymmeneksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Tuomio tuli kuudesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Tuomo Romppanen, 50, määrättiin maksamaan valtiolle oikeudenkäyntikuluja yli 28 000 euroa sekä kuudelle asianomistajalle henkisestä kärsimyksestä yhteensä 5 000 euroa.

Teot ajoittuvat vuosille 1999-2004. Syytteistä hylättiin pahoinpitely sekä yksi lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja virkavelvollisuuden rikkominen.

Asianomistajien pyynnöstä käräjäoikeuden istunnot pidettiin suljetuin ovin. Lisäksi asiakirjat määrättiin salaisiksi 20 vuoden ajaksi. Romppanen ehti toimia Lahden Mäntymäen lastenkodin johtajana 23 vuotta. Hänet erotettiin väliaikaisesti tehtävästä toukokuussa 2005. Vuotta myöhemmin Lahden kaupunki irtisanoi lastenkodin johtajan poliisin ryhdyttyä Etelä-Suomen lääninhallituksen pyynnöstä tutkimaan hänen menettelytapojaan.

Tuomittu on vihreiden edustaja Lahden kaupunginvaltuustossa ja -hallituksessa. Hän pidättäytyi luottamustehtävien hoidosta saatuaan syytteet.

6

530

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gsdgregdcreyh

      No kyllä se oli jo tiedossa, että jos sijaisperheessä ei käytetä seksuaalisesti hyväksi, niin saa olla onnellinen.

    • monenlaisia löytyy

      Valitettavasti sijaisperheistä (siis onneksi hyviäkin on) löytyy muutakin väkivaltaa, kuin seksuaalista hyväksikäyttöä. Henkinen väkivalta on helpointa naamioida. Henkinen väkivalta voi olla yhtä vahingollista, kuin seksuaalinen hyväksikäyttö.

    • Sos.työntekijä

      Kai se nyt tiedetään, millaista meno on sijaisperheissä. Harva niistä on ihan puhtain tarkoitusperin liikkeellä.

      • saaairasta

        Ensin otetaan rahat ja tyydytetään vielä omat sairaat himotkin samalla. Todella kuvottavaa. Suurimassa osassa sijaisperheissä on varmaankin useampiakin luurankoja kaapissa.


    • gffggfgggggggggg

      Sijaisvanhempanahan saa toimia, vaikka olisi joskus saanut tuomion lapsen seks. hyväksikäytöstä. Siksi laittaisin lapset, jos mulla sellaisia olisi, mieluummin laitokseen ku sijaisperheeseen, jos semmosen valinnan eteen tulisin.

    • ymmyrkäinen

      No ei taatusti saa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5519
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3405
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1883
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1709
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1337
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1336
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      22
      1305
    Aihe