Pargassa lähiaikoina olleet

menossa.....

Millaiset on tunnelmat kylässä, toteutuuko retkeiä ja jos niin mitä? Kai se juna-ajelu linnoitukselle sentään?
Onko tavernoita riittävästi toiminnassa, niitä satama-alueen paikkoja en tarkoita , ovat lähinnä ruuhkaisia turistirysiä.
Asutaan vähän kauempana keskustassa, Perivoli on lähin taverna.
Kertokaa plussia ja miinuksia paikasta v. 2012, kiitos.

33

944

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pargaan lähtijä

      Samasta paikasta ja palevluisat olisin kiinnostunut. Mikä on tilanne pargassa? Ei haittaa vaikka turisteja on vähemmän, sehän on vain väljyyttä.

    • mtrlll

      Oli retkiä ihan samalla lailla kuin ennenkin. Käytiin mm. junalla ja kapteeni koukulla. Meriretkiä olis voinut tehdä enempikin.

      Se mitä nähtiin tavernoita sataman ulkopuolella niin kyllä toimivat. Jonnin verran hiljaisempi paikka välillä oli, mutta esim. rannalla oli porukkaa ihan entiseen malliin.

      Tultiin viikko sitten pois.

      • menossa...

        Kiitos infosta. Ihan ydinkeskustassa ei edes haluat ruokailla, viihtyisät paikat ovat aivan muualla.
        Kapteeni Koukusta jäi ikävät fiilikset edellisellä kerralla. Paatti oli roimasti ylilastissa, ei voinut takamustaan nostaa penkistä, paikka olisi mennyt heti. Kaikilla ei ollut edes istumapaikkaa. kaiken lisäksi lähelle tuli muutaman kreku, polttivat tupakkaa koko ajan. Sain yskänkohtauksia koska olen allerginen. Tupakointi on Kreikassa kielletty yleisellä paikalla. Mutta eipä se toiminut tuolla. Ikinä sen paattiin mene.
        me retkeillään, ollaan altaalla koska hotellissa on kiva allasalue. Ehkä meressä täytyy pistäytyä uimassa sentään.


    • Syyskuussa

      Tehdäänkö tänä kesänä Pargasta bussi-laiva-retki suuntaan Lefkas, Kefalonia, Ithaka, Skorpioksen tienoo?

      • pargaan...

        Ainakin AM:n toimistossa Helsingissä olevan kohdeoppaan mukaan taisi olla tuo retki mainittuna. Lopullisestihan sen saa tietää vasta paikan päällä. Eli mm. osallistujien määrän mukaan järjestävät retkiä. Se retki on kyllä tosi raskas, lähtö Pargasta taisi olla n. klo 7 aamulla ja paluu noin klo 23 illalla, sellaista olen kuullut muiden kesien osalta. Syyskuu saattaa olla epävarma, silloinhan ei ole niin paljon turisteja kun on heinä -elokuussa.Retki on kansainvälinen jo Pargasta eli pelkkien suomalaisten takia sitä ei järjestetä.


      • pargassa ollut

        kyllä sellainen kansainvälinen retki oli ohjelmassa.


      • fani123

        Kyllä tuo retki oli ohjelmassa, kokopäiväretki todellakin eli paluu aika myöhään illalla. Lefkakselta on tehty sama retki eli nyt oltiin Meteorassa.


    • Syyskuussa

      Pakko lisätä hieman faktatietoa viime syyskuulta: AM:n retki Korfulle jouduttiin tekemään (yllättävien vakuutusasiaongelmien laivojen suhteen, laiva Pargasta Korfulle ei kulkenut), extempore kansainvälisenä retkenä siten että ensin mentiin Igoumenitsaan bussilla, bussi laivaan ja sillä Korfulle, jossa oli mahdollisuus osallistua mm. Sissin palatsilla käyntiin.
      Lähtö Pargasta oli n. 7.40 ja paluu Pargaan klo 20. Retken pituus on jo lähtiessä tiedossa, laivassa on mahdollisuus virvokkeisiin, merimatka on upea. Korfulla aika kulkee siivillä, eikä tunnu liian raskaalle ellei sitten lämpötila tee tepposia, yli 35 alkaa jo hieman tuntua :)
      Edellinen heitti siis mututietoa omasta hatustaan :D.
      Syyskuussa retkeläisiä oli kahden bussin verran. Syyskuu on parhainta loma-aikaa Välimerellä, turisteja on riittämiin, retket pikemminkin täyttyvät kuin että niitä ei tehtäisi.
      On se kumma kun ja jos täällä kysyy tämän vuoden faktatietoa, saa edellisen kaltaisia musta tuntuu juttuja, mitä niillä tekee???

      • chokolade......

        Siis ketä moitit ja miksi? Kysyttiin retkestä Parga-Lefkas lähisaaret. Ei mitään Korfusta.
        Tänä vuonna ovat Pargassa olleet kertpneet ettei retket toteudu käytännössä, eli mikä tahansa retki saattaa peruuntua vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Vähemmän turisteja on, mutta sehän ei haittaa, eipä tarvi tungoksessa ryyisä
        AM:n kohdeoppaassa , siis toimistolla olevassa, on retket lueteltu, netissä niistä on vain osa. Mutta on varaus siitä toteutuuko retki vai ei.
        Jos kysyy saarikierrosreissua, se on ollut kyllä viimeiset 10 vuotta ihan samanlainen eli vanhemmatkin tiedot ovat relevantteja.
        Saarikierros kestää klo 23.00 asti, silloin ollaan Pargassa takaisin. Nidristä on aikamoinen matka bussilla pargaan ja jos sattuuv ielä se kääntösilta olemaan ylhäällä, täytyy odottaa. Nyt on ollut pargassa lämpötiöa yli 40 joten lämmintä on. Hieman alaspäin näyttää ennusteet kuitenkin.


      • sacks?

        Juu mutta sinähän itse kerrot VIIME VUODEN juttua. Ei se pidä paikkaansa!!!!


    • Syyskuussa

      Pakko vielä lisätä tuohon edelliseen, eli vastasin Korfun retken osalta.
      Viime syyskuussa bussi-laivaretki Lefkas-Kefalonia-Ithaka etc. ei toteutunut koska laivat eivät liikkuneet. Eli kysymys ei ollut lähtijöiden vähäisestä määrästä.
      Onko retki sitten vain suomalaisille vai kansainvälinen, jokainen pohtii itse riittävätkö rahkeet pärjätä, kielikysymys lienee joillekin haaste.
      Itse en todellakaan arvosta "vain me suomalaiset" -retkeilyä. Sopu sijaa antaa ja matkailu avartaa :)

      • reissun tehnyt

        Tuohon retkien toteutumiseen vaikuttaa se onko tulijoita tarpeeksi. Suomalaisilla ei yhtä isoa laivaa täytetä. Kun oltiin joitain vuosia sitten samalla reissulla eli lähdimme Nidristä, olimme me kaksi ainoat suomalaiset. Suurin osa oli kreikkalaisia eli joko Kreikassa asuvia tai sitten emigrantteja jotka tulevat Kreikkaan lomailemaan. Juttelimme kahden ateenalaisen kanssa, istuttiin laivassa vierekkäin. Retki oli tosi antoisa, Ithakan kylä jossa käytini, oli tosi viehättävä.
        Miksei laivat kulkeneet, oliko lakko silloin vai mikä? ja jos paatit eivät kulje syystä tai toisesta, kyllähän retki peruuntuu.
        laivassa tulee selostus englanniksi, eihän maailmalla suoema ymmärretä, se nyt on selvää. Mutta rantalomalle lähtee myös niitä jotka eivät osaa muuta kuin suomea, ne jäävät pois noilta kalliilta retkiltä.


    • Keskustella

      Voi kun haisee :( Että väitetään mustaa valkoiseksi. Aika turha täällä on "keksutella".

      • haisulille

        minkäs sille voi jos sinä haiset! Oma on ongelmasi.


    • upea Kreikka

      Eräät aamut on komeita mutta sitten sekaan tulee ajoittaista konetuliaseen pauketta ,kranaattien tussahtuksia ja kiväärin luotien kimmokkeiden ilkeitä ulvahtuksia. Sotilasajoneuvot tukkivat tärkeimmät maantiet ja marssivia sotilasosastoja kulkee jatkuvasti.
      Kaikki tavernat on suljettu ryöstöjen takia tai tykistön rikki ampumina. Vesi on loppu.
      Polttoaineet on armeijan valvonnassa. Turisteja hakataan aina kun voivat. Erityisen inhottuja on kopeat ylipainoiset ämmät jotka suomen netissä haukkuu krekuja ja kaikkea kreikkaan liittyvää, Jopa lomamatkalainen saa haukut silmilleen jos paljastaa käyneensä kreikassa.

      • hmm...hmmm...

        Sun taka....lesta ne jyskeet tulee. yritä olla syömättä edes joskus. Tuo viittaus ylipainoisiin akkoihin...sehän kertoo just sinusta läskikasa.


    • menossa

      Kiitos vastauksista, suurin osa asiallisia. Katsotaan mikä retki näyttää hyvältä eikä toki haittaa vaikka ollaan Pargassa ja lähiseudulla koko aika. Kivassa paikassa riittää kyllä yhdelle viikolle nähtävää ja koettavaa. Ainakin Ali Pashan linnoitukselle on pakko mennä.

      • aina matkaamassa

        Kohta se on tulossa ja sitten tulee juttua miten laadukas hotelli on Tropical ja miten hyvin pärjää kun osaa kieliä.
        Kehuu miten Parga on hieno paikka, ei mikään turistirysä.jne...
        Odottakaas niin näette.


    • mummo

      Suosittelen Albanian reissua. Söimme mieluummin keskustassa kuin Perivolissa. Makuasia. Liikaa perunaa...

      • kokeillut

        Albanian retki on perjantaina ja kotiinlähtö seuraavana päivänä. Ei ehkä hyvä retki tuossa mielessä.
        Mitä ihmeellistä siellä Albaniassa muuten oli?
        kasvikset kuuluu Kreikassa ruokiin, niin myös juurekset. kukaan ei viitsi makaronia pureskella, ei ainakaan kovin useasti. Perivoli on hyvä taverna, mukava miljö.


    • Olly

      Menkää paikan päälle, ostakaa haluamanne retki. Älkää olko uusavuttomia, ette te järkevät ihmiset siitä matkanjärjestäjästä ole riippuvaisia.
      Retkiä on kaikkialla paljon enemmän, kuin siihen matkaoppaan paperiin on printattu.

      • heinäkuussa ollut

        paikan päällä myyvät samoja retkiä mitä on mainittu myös AM:n toimistolla kohdekirjassa.


      • pargassa ollu
        heinäkuussa ollut kirjoitti:

        paikan päällä myyvät samoja retkiä mitä on mainittu myös AM:n toimistolla kohdekirjassa.

        En havainnut siellä muita matkatoimistoja kuin se joka oli AM:n agentti.


    • Lichnos
    • aloittaja.....

      Oltiin Meterorassa, AM:ltä ostettiin lippu. En huomannut muita paikallisia matkatoimistoja kuin sen mikä oli AM:N agentti. Todella mielenkiintoinen retki, Metsovo oli myös elämys.
      Toinen retki oli minijuna-ajelu Ali Pashalle, ostetiin suoraan lippukioskista. Kannatti sekin, hiento näkymät ja pysähdys myös Anthoussassa.

      • kysymyksiä???

        Mihin aikaan oli lähtö Pargasta ja mihin aikaan paluu? Oliko ajomatkalla taukoja? Paljonko Meteorassa ioli aikaa?


      • aloittaja...
        kysymyksiä??? kirjoitti:

        Mihin aikaan oli lähtö Pargasta ja mihin aikaan paluu? Oliko ajomatkalla taukoja? Paljonko Meteorassa ioli aikaa?

        Lähtö meidän hotellilta oli 06.40. Paluu oli klo 18. Pysähdyttiin jo Igumenitsassa eli oli hyvä kahvitauko.
        En muista ihan tarkkaan tunneissa ja minuuteissa oli meteorassa aikaa mutta ihan hyvin ehti käydä Great Monasteryssä, siinä oli siis se pääpysähdys. olisko ollut runsas tunti tai jotain siihen suuntaan. Se ympäristö oli sen verran vaikuttava ettei aikaa tullut lasketuksi.
        Myös muilla luostareilla oli kuvaustaukoja. Kalambakassa oli lounastauko.

        Metsovo oli todella mielenkiintoinen kylä, siellä oli aikaa valitettavasti vain 45 min. Vain pienen osan kylästä ehti nähdä.
        Vuoristoluonto matkan varrella oli myös hieno nähdä. Opas oli loistava, kreikkalainen mieshenkilö.
        Lapsia ei reissulla ollut, se ei kyllä sovi lapsille.
        voisin vielä joskus ajatella menväni tuonne uudelleen.


      • autolla näkee enempi
        kysymyksiä??? kirjoitti:

        Mihin aikaan oli lähtö Pargasta ja mihin aikaan paluu? Oliko ajomatkalla taukoja? Paljonko Meteorassa ioli aikaa?

        Meteora on niin mahtava nähtävyys, että sinne pitää varata aikaa paljon enempi kuin mitä järjestetyllä retkellä on aikaa.Netistä löytyy tietoa ja kuvia paljonkin. Me vuokrattiin auto. Lähdettiin aamulla varhain ja Meteorassa käytiin useissa luostareissa. Silti tietysti osa jäi käymättä ja harmittaa se hieman vieläkin. Illalla mentiin yöksi Metsovoon. Ei ollut varauksia, mutta tilaa löytyi hyvin ja halvalla. Todella mukava kylä illlalla. Seuraava päivä kierreltiin Kreikan korpimaisemia (Zakorian alue), todella pieniä idyllisiä kyliä, aitoa Kreikkaa. Siellä on 1300 metriä syvä Vikos-rotko, melkoisen vaikuttava luonnonnähtävyys sekin.


      • käynyt...
        autolla näkee enempi kirjoitti:

        Meteora on niin mahtava nähtävyys, että sinne pitää varata aikaa paljon enempi kuin mitä järjestetyllä retkellä on aikaa.Netistä löytyy tietoa ja kuvia paljonkin. Me vuokrattiin auto. Lähdettiin aamulla varhain ja Meteorassa käytiin useissa luostareissa. Silti tietysti osa jäi käymättä ja harmittaa se hieman vieläkin. Illalla mentiin yöksi Metsovoon. Ei ollut varauksia, mutta tilaa löytyi hyvin ja halvalla. Todella mukava kylä illlalla. Seuraava päivä kierreltiin Kreikan korpimaisemia (Zakorian alue), todella pieniä idyllisiä kyliä, aitoa Kreikkaa. Siellä on 1300 metriä syvä Vikos-rotko, melkoisen vaikuttava luonnonnähtävyys sekin.

        Yhden päivän retki riittää vallan hyvin, ei ole sitäpaitsi suurta hinkua ajaa autolla noita teitä. Metsovo on toki mielenkiintoinen, voisi mennä sinne ihan pelkästään, Meteoran näkee nopeasti. Opas oli mahtava, sitä selostusta ja historian tietämystä jää paitsi kun itse sompaa autolla.


      • kohta............
        käynyt... kirjoitti:

        Yhden päivän retki riittää vallan hyvin, ei ole sitäpaitsi suurta hinkua ajaa autolla noita teitä. Metsovo on toki mielenkiintoinen, voisi mennä sinne ihan pelkästään, Meteoran näkee nopeasti. Opas oli mahtava, sitä selostusta ja historian tietämystä jää paitsi kun itse sompaa autolla.

        Kun ei ole ajokorttia niin se auton vuokraus ei onnistu. Bussireissussa mietin että istutaanko tuntikaupalla ahtaassa bussissa mutta täytyyhän siellä taukoakin olla. Pitääkö muuten paikkansa että naisilla pitää Meteorassa olla hame? Eikä farkut käy?


      • autolla näkee enmpi
        kohta............ kirjoitti:

        Kun ei ole ajokorttia niin se auton vuokraus ei onnistu. Bussireissussa mietin että istutaanko tuntikaupalla ahtaassa bussissa mutta täytyyhän siellä taukoakin olla. Pitääkö muuten paikkansa että naisilla pitää Meteorassa olla hame? Eikä farkut käy?

        Vaihtelee eri luostareissa. Mutta sisäänpääsylippuja ostettaessa saa lainata/vuokrata sopivia hameita muiden vaatteiden päälle. Ja taisi olla niin, että paljaat käsivarret on kaikkein pahin asia. Yllättäen tiukunta oli naisluostarissa. Joten kyllä sinne farkuissa, shortseissakin ja hihattomissa paidoissa pääsee, mutta sopivat retongit pistetään päälle, jottei ainakaan naisilla ajatukset karkaa muualle.
        Ehkäpä matkaseurueesta löytyy kortillisia. Auto täyteen ja tulee halpa ja hyvä reissu.


      • käynyt
        kohta............ kirjoitti:

        Kun ei ole ajokorttia niin se auton vuokraus ei onnistu. Bussireissussa mietin että istutaanko tuntikaupalla ahtaassa bussissa mutta täytyyhän siellä taukoakin olla. Pitääkö muuten paikkansa että naisilla pitää Meteorassa olla hame? Eikä farkut käy?

        Bussi oli hyvä, ilmastoitu bussi. Eli ei mikään ikivanha. Pysähdyksiä oli matkan varrella, eka jo aamulla Ionninassa jossa käytiin kahvilla ja muuta sellaista... sitten ajeltini hilajkseen pitkin vuorisotteitä, pysähdyttiin useassa paikassa luostarialueella. Sehän on sellainen laajahko alue.
        Aikaa oli ihan hyvin olla Great Monasteryssa, siinä oli mukava ihailla maisemia ja sai olla ulkona.
        Ruokailu oli Kalambakassa, siinä oli myös riittävästi aikaa, ehti olla ulkona.
        Metsovon kylässä pysähdytiin myös, on tosi mielenkiintoinen Unescon suojelema kylä. Siellä myyvät erilaisia perinreisiä tuotetita, mm. savujuusto ja fetaa, ja tietysti paljon muutakin.
        Jos aikoo mennä autolla, se on aika raskasta ainakin kuljettajalle. parempi on mennä bussilla eli valmsiretkellä.
        Olkapäät täytyy olla peitetyt, samoin ei saa olla paljaita sääriä. Sieltä saa kaapuja kyllä, en tiedä riittävätkö kaikille koska menijöitä on paljon.
        Itsekin epäilin sitä miten jaksaa bussissa istua mutta mitään ongelmaa ei ollut. Kannattaa ottaa joatin evästä mukaan ja juomaa tietysti. Hedelmät riittää kyllä, pysähdyspaikoissa saa syötävää kyllä.
        Mennään vielä syksyllä uudestaan pargaan eikä ole mahdottomuus etteikö mentäisi uudestaan Meteoran retkelle.


      • käynyt
        käynyt kirjoitti:

        Bussi oli hyvä, ilmastoitu bussi. Eli ei mikään ikivanha. Pysähdyksiä oli matkan varrella, eka jo aamulla Ionninassa jossa käytiin kahvilla ja muuta sellaista... sitten ajeltini hilajkseen pitkin vuorisotteitä, pysähdyttiin useassa paikassa luostarialueella. Sehän on sellainen laajahko alue.
        Aikaa oli ihan hyvin olla Great Monasteryssa, siinä oli mukava ihailla maisemia ja sai olla ulkona.
        Ruokailu oli Kalambakassa, siinä oli myös riittävästi aikaa, ehti olla ulkona.
        Metsovon kylässä pysähdytiin myös, on tosi mielenkiintoinen Unescon suojelema kylä. Siellä myyvät erilaisia perinreisiä tuotetita, mm. savujuusto ja fetaa, ja tietysti paljon muutakin.
        Jos aikoo mennä autolla, se on aika raskasta ainakin kuljettajalle. parempi on mennä bussilla eli valmsiretkellä.
        Olkapäät täytyy olla peitetyt, samoin ei saa olla paljaita sääriä. Sieltä saa kaapuja kyllä, en tiedä riittävätkö kaikille koska menijöitä on paljon.
        Itsekin epäilin sitä miten jaksaa bussissa istua mutta mitään ongelmaa ei ollut. Kannattaa ottaa joatin evästä mukaan ja juomaa tietysti. Hedelmät riittää kyllä, pysähdyspaikoissa saa syötävää kyllä.
        Mennään vielä syksyllä uudestaan pargaan eikä ole mahdottomuus etteikö mentäisi uudestaan Meteoran retkelle.

        nykyään ei kaikkiin luostareihin edes pääse, eli ei päässyt mm. siihen naisluostariinkaan, niin opas kertoi. mahtavaa niitä on nähdä myös ulkoapäin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      607
      4448
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3489
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      149
      3165
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      168
      2439
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      9
      2275
    6. 246
      1810
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1447
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1339
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1330
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1130
    Aihe