Tupakointi

pulssa

Turhauttaa. Yritin koko raskaus-ajan lopetella tupakointiana tuloksetta. Joskus meni sen suhteen paremmin ja sitten tuli taas kunnon repsahdus. Tämä onkin se minun elämäni ainoa heikkous, ollut jo vuosia.
Nyt imetän ja tupakoin. Syyllisyys kyllä väliin kalvaa, tämän asian suhteen, mutta tiedän kuitenkin, etten ole ainoa joka näin tekee, tiedän ettei tämä ole "oikein", tiedän myös kuitenkin sen, että äidinmaidon hyödyt ovat tupakoinnista huolimatta sen verran suuret, että korvikkeisiin en ole lähdössä vaihtamaan.

Nyt kaipaan teiltä neuvoja, jotka ovat polttaneet kauan ja onnistuneet lopettamaan. Miten Te sen teitte? Seinään lopettaminen ei tule kysymykseen, se on koettu. Myös kaikki eri nikotiini valmisteet ovat täysin turhia omalla kohdalla... Nyt tälle riippuvaiselle hyviä hyviä neuvoja kehiin. Tahtoisin lopettaa, ihan oman lapseni tähden, mutta tahto ei ilmeisimmin ole nyt riittävä...

Ps. Teille jotka heti tulette tänne avautumaan ja v-tuttuilemaan yms yms. Ottakaa ensin selvää, mitä oikeasti on nikotiini riippuvuus ja kuinka vaikea siittä on ensiinäkin irrottautua.
Joillekkin onnekkaille se käy leikiten, toisille, kuten minulle se tuntuu mahdottomalta ja tekee minusta heikon. Muutenhan kyseessä ei olisikaan riippuvuus. Nikotiini kun aiheuttaa pahimman mahdollisen riippuvuuden ( Jopa kokaiinin addiktiopotentiaali on pienempi, http://www.thl.fi/fi_FI/web/neuvoa-antavat-fi/paihteiden-riippuvuus-vertailu ) , eikä siittä ihan niin vain tunnu pääsevän eroon.
Tämä kaikki ei kuitenkaan tee minusta huonompaa ihmmistä, tai äitiä sanotte mitä sanotte... Ja en kaipaa teiltä, jotka tämän tyylistä tekstiä tulevat kirjoittamaan yhtään mitään, joten parempi kun, ette sanoisi mitään :D

7

248

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mitaliako odotat?

      En tuomitse, mutta ihmettelen, miten omalle lapselleen tekee noin, ihan sama riippuvuudesta. Se riippuvuus ei tapa, vaikka äreäksi tekeekin. Ja suurempi vahinko tuli tod. näk. raskausaikana polttamisesta. Oma äitini poltti kun minua odotti ja siksi olen aikuisenakin lyhyt. Ikinä en anna anteeksi, että omat halut menivät lapsen edelle.

    • ----------

      Neuvoja minulla ei ole, mutta kunnioitan todella sitä, että yrität parhaasi ja toivottavasti teet kaikkesi. Etköhän vielä siitä tupakasta eroonkin pääse. Aina parempi myöhään kuin ei milloinkaan - vaikka sitten imetyksenkin jälkeen.

    • mie vaan

      Itse kärsin 24/7 6kk lopettamisesta, ei todellakaan helppoa. Vähensin alkuun pikkuhiljaa. Jos nyt poltat 10 päivässä niin huomenna poltat 9 ja muutaman päivän päästä vähennät taas yhden. Jos tulee vaikeuksia niin polta vaikka viikko tai kaksi samaa määrää ja vähennä vasta sitten. Lopulta olet pisteessä jossa poltat yhden, päätä päivä jolloin et enää sitä polta ja palkitse itsesi sen päivän jälkeen. Suosittelisin käyttämään alkuun tukena nikotiinilaastareita sekä isoa kasaa porkkanoita ja pastilleja. Sisut on hyviä, niiden jälkeen ei pysty polttamaan.

      Pystyt siihen jos vain uskot itseesi.

      Huomioi myös että lapsesi tulee kärsimään vieroitusoireista kun nikotiininsaanti loppuu. Itse lopetin siitä syystä ennen ehkäisynlopettamista, miksi vauvan tarvii kärsiä äidin toimista? Tiedosta että se on ihan helvetillisen vaikeaa, tulet kärsimään kuukausia mutta puhtaat keuhkot ja puhdas omatunto kun lapsi ei saa myrkkyjä kyllä palkitsevat, lupaan sen.

      Anna tavotteita ja palkitse itseäsi. Ekan päivän jälkeen osta jotain herkkua, viikon jälkeen vaikka uusi paita, kuukauden jälkeen kasvohoito ym ym...rahaa on kun et polta sitä savuna ilmaan.

      Pystyt siihen, nainen, pystyt! Itse poltin ennen yli 20 päivässä reilusti yli 10vuotta ja nyt en yhtään. Tsemppiå!

    • terveyt.

      Vähennä pikkuhiljaa, niin riippuvuus vähenee.
      Sitten vaan lopetat. Itse söin ihan tavallista purkkaa ja se toimi siihen hermostuneisuuteen ja ummetukseen. Söin 2kk. Vatsa meinaan toimi todella hyvin, kun sylkeä tuli vatsaan paljon. 2 kk oli tupakanhimoa, mutta sitten helpotti. Minulla sairaus pakotti lopettamaan eli motivaatiota oli.

      D-vitamiini suojaa tupakoitsijan keuhkoja

      Päivitetty 21.7.2012

      D-vitamiini ehkäisee tupakoinnin aiheuttamia vaurioita keuhkoissa, osoittaa uusi amerikkalainen väestötutkimus. Sen tekivät Bostonin yliopisto ja Brigham and Women´s Hospital, ja hanketta rahoitti Yhdysvaltain terveysvirasto. Tulos vahvistaa aikaisempia havaintoja D-vitamiinin suojavaikutuksesta keuhkoahtaumataudissa ja puoltaa reilua D-vitamiinilisää eritoten tupakoitsijoille. Viranomaissuositus (7,5 µg/vrk) ei riitä tupakoitsijoille, vaan tarve on todennäköisesti vähintään 100 µg päivässä.

      Keuhkojen toimintakyky heikkenee tavallista enemmän tupakoitsijoilla, joiden veressä on D-vitamiinia alle 50 nanomoolia litrassa (nmol/l). Toisin sanoen, D-vitamiini näyttää ehkäisevän tupakoinnin haittoja keuhkoissa.

      Tähän tutkimukseen osallistui 626 valkoihoista tupakoivaa miestä, jotka kuuluvat vuonna 1963 aloitettuun Veterans Administration Normative Aging Studyyn. Heidän keuhkojensa toimintaa mitattiin ja seurattiin vuodesta 1984 alkaen yli 20 vuotta ja seerumin D-vitamiinin pitoisuus (S-D-25) mitattiin kolmena ajankohtana (artikkelin Taulukko 1). Sama päivittäin poltettu savukkeiden määrä huononsi keuhkojen toimintaa enemmän niillä miehillä, joiden S-D-25 oli alle 50 nmol/l kuin niillä, joilla se oli suurempi. Toisin sanoen: mitä vähemmän seerumissa oli D-vitamiinia sitä enemmän tupakointi heikensi keuhkojen toimintaa. Tässä hankkeessa miehille ei annettu D-vitamiinilisää, mutta osa oli ottanut sitä omatoimisesti.

      “Tuloksemme viittaavat siihen, että D-vitamiini voi vähentää tupakansavun haittavaikutuksia keuhkoissa. D-vitamiinin suojavaikutus voi perustua tulehduksen ja hapetusstressin ehkäisyyn (antioksidanttivaikutukseen)”, sanoo tutkimusta johtanut tohtori Nancy Lange. D-vitamiini saattaa ehkäistä myös ilmansaasteiden haittoja, arvelee Lange.


      Tutkimus on tärkeä erityisesti suomalaisten tupakoitsijoiden kannalta, sillä suomalaisten S-D-25 on keskimäärin vain noin 45 nmol/l. Suomalaiset viranomaiset väittävät, että 50 nmol/l riittää kaikille, vaikka nykyinen viitearvo on 75–150 ja ihanne 125–150 nmol/l. Tässä selostamani uusi tutkimus osoittaa, ettei 50 nmol/l riitä tupakoitsijoille. Nykyinen D-vitamiinin viranomaissuositus 7,5 µg päivässä on tupakoiville aivan liian pieni. Heidän päivittäin D-vitamiinin tarpeensa on todennäköisesti vähintään 100 mikrogrammaa (µg) D-vitamiinia päivässä.
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2365

    • p

      itse poltin kans yli kymmenen vuotta ja lopetin seinään kun tulin raskaaksi. Helppoa ei ollut ja nyt melkein kaksi vuotta polttamati. Päivääkään ei mene etten miettisi tupakkia ja monta kertaa hermot mennyt mutta vielä olen kestänyt. Joten suosittelen kyllä lopettamaan etenkin nyt imetyksen aikana. Mietein vaan sitä kun hermot meni että sama mulle mutta yritän lapseni takia:)

    • Tupakoivaäiti

      Täällä saman asian kanssa taisteleva esikoistaan odottava äippä. :( Onnistuin "lopettamaan" tupakoinnin alkuraskauden aikana(voin nii kertakaikkisen huonosti ja juoksin tupakilta aina oksentamaan joten tupakointi sai jäädä), mutta kun jouduin rv14 autokolariin ja pahoinvointi oli helpottanu, niin se stressi mikä siitä tuli(odota että poliisi tulee paikalle, onkohan vauva kunnossa, vitun idiootti piripää ku ajo meidän perään!!!) en kestänyt sitä ilman tupakkaa ja nyt.. Niin.. Nyt todellakin tupakoin.. Toivoisin voivani lopettaa, vähentänyt olen tietenkin! Imettää aijon, ja mikäli hyvin käy, niin saisin lopetettua viimeistään synnytykseen(sairaalassa kuulema vauva 24/7 omassa hoidossa eikä tädit suostu edes hetken aikaa kattoo muksun perään).. Nähtäväksi jää.. Tsemppiä ap!! Meille molemmille.. :)

    • exrööki

      Osta tupakkamerkkiä jota et voi sietää.

      Puolita tupakka kun menet tupakalle.

      Tee tupakkahetkestä mahdollisimman epämukava,

      TOIMII :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1887
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1574
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1296
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1232
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1196
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1160
    Aihe