Karvanlähtö silmien ympäriltä

koiruus

10 kuukauden ikäiseltä uroskoiraltani on lähtenyt karvat silmien ympäristöltä lähes kokonaan. Koiralla oli toisessa silmässä pieni patti, joka oli mielestäni itikan purema. Seurailin puremaa muutaman päivän ja se laski kadoten kokonaan. Nyt kuitenkin silmän ympäristöt molemmissa silmissä ovat kaljuuntuneet. Onkohan puremasta tullut allergiaa vai johtuukohan vaiva josta muusta? Koiralla on ollut aikaisemmin ongelmia punoittavien ja tulehtuneiden korvien kanssa, jotka kuitenkin lääkekuurilla saatiin hoidetuksi. Vatsavaivoista on myös kärsinyt, mutta nyt tilanne niiden osalta on ollut pitkään hyvä. Voisikohan oireet viitata vehnäallergiaan? Kokemuksia?

13

11980

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ruokinta?

      mitä ruokaa koirasi syö?

      • koiruuus

        Koirani syö pedigreetä. Kuivaruokaa pääasiassa. Turkki on muuten hyvässä kunnossa, tuuhea ja kiiltävä.


    • Hieman ruokinnasta

      Suosittelisin vaihtamaan ruuan pikkuhiljaa toiseen merkkiin esim. Hauhauchampion on oiva valinta. Ei sisällä vehnää eikä keinotekoisia väri ja säilöntä aineita.Hintakin on sopiva monen kukkarolle. Pedigreehän on yksi markkinoiden huonolaatuisimmista ruuista.Epäilen vahvasti että koirasi kärsii jonkin asteisesta puutoksesta ja luultavasti on herkistynyt ruuan sisältämille lisäaineille.

      http://www.petnetstore.fi/tuotteet/koirat-hau-hau-champion-taysravinnot

      Ruuan vaihdon yhteydessä on myös hyvä antaa maitohappobakteerivalmistetta jotta mahdolliset vatsavaivat helpottavat. Lisäksi kannattaa antaa myös pikkuhiljaa raakaa lihaa ja ruuan tähteitä jotta koiran suoliston bakteerikanta normalisoituu ja sitäkautta myös korva vaivat yms. jäävät pois. Pellavansiemen öljy on myös hyvä ja edullinen vatsan, ihon ja turkin hoitoaine. :)

      http://www.lemmikkistore.fi/pellavaoljymusti-p-1583.html

      http://www.lemmikkistore.fi/biopak-150-maitohappobakteerivalmiste-p-2601.html

    • koiran parasta

      Keitä paprikaa ja porkkanaa ja survo ne ja pakasta pieniin pusseihin ja anna ruokalusikallinen päivässä. Autto meijän koiralle ja tietenki öljyjä pellavansiemen ja auringonkukkaöljyä.

    • Tiedoksi

      Hau Hau championissa valitettavasti on kyllä säilöntäaineina käytetty niitä kahta pahamaineista säilöntäainetta ,jotka ovat BHA (E320) ja BHT (E321),mutta EU:ssa kun ollaan, niin niistä ei ilmeisesti tarvitse nykyään niin tarkkaan vaan enää sitten tuoteselosteessaa ilmoittaa,niin kuin piti silloin ennen vanhaan, kun ei vielä EU:ssa oltu .Ja kun noita aineita ei kerran pussin kyljessä ole mainittu,niin ihmiset luulevat että kaikki on ihan ok eivätkä osaa olla niistä sitten huolissaankaan myöskään.Itse jonkusen aikaa jo taaksepäin otin yhteyttä tämän muonan valmistajaan, kun en tuoteselosteesta löytänyt mitään merkintää siitä, millä tämä muona on säilötty,kun jotain ainettahan siihen silti kuitenkin pitää aina käyttää,että muona ylipäätään säilyisi.No sieltä sitten vastasivat, että ne säilöntäaineet olivat juuri nuo,jotka tuossa ylempänä niiden e-koodi lyhenteillä olen maininnut.Sitä en sitten tiedä,että miksi ne eivät olleet niitä siihen tuoteselostukseen laittaneet mukaan myös,mutta arvelin,että ehkäpä juuri sen vuoksi,kun niin monet niitä aineita eivät koiralleen suin surminkaan halua syöttää.Ja vasta sitten kun heiltä siitä suoraan kysyy,niin sitten valmistajan on niistä kuitenkin pakko mainita mitä ne ovat.Ja toinen juttu on se vaan taas sitten,että moniko sitä tulee valmistajaan yhteyttä tuon asian tiimoilta ottaneeksi, kun luottavat vaan siihen, kun pussin kyljessä ei niitä näy ja ajattelevat että kaikki on sitten OK. Mutta minä joka en enää usko ja luota oikein mihinkään,vaan olen mahdollisimman epäluuloinen ja hankala ihminen ,niin minä sitten siitä päätinsiitä varmuuden vuoksi kuitenkin kysyä ja hyvä että kysyin,sillä muuten olisin ehkä syöttänyt sitä muonaa itsekin koiralleni myös,mutta nyt en sitten syötä, kun tiedän siinä noita aineita olevan.Mutta sitä en osaa kyllä varmuudella sanoa,että jos vaikka nykyään olisivat sen muonan säilöntäaineet muuttaneetkin joksikin toisenlaisiksi aineiksi,mutta sehän selviää tietysti sillä myös,kun ottaa valmistajaan vaan yhteyttä ja kysyy siitä suoraan jälleen myös.Minä en kuitenkaan siihenenää ryhdy,kun olen löytänyt koiralleni aivan toisen hyväksi havaitsemani muonan jota en ainakaan toistaiseksi meinaa vaihtaa mihinkään muuhun muonaan,ellei sen koostumus tai joku muu siinä jossain vaiheessajollain lailla muutu huonommaksi.

    • jikhjh

      Allergia?
      Omalla koirallani oli silmänympärykset ihan paisuneet/karvattomat ennenkuin tajuttiin koiran olevan vahnälle allerginen.

    • Tiedoksi vastaa!

      No,hienoa ja hyvä juttu ,jos ovat nyt sitten lopettaneet niiden huonojen aineiden käytön ja ovat siirtyneet niihin parempiin,eli niihin luontaisiin tokoferolilähteisiin(E-vitamiinilähde) niin sittenhän se voi ollakin ihan hyvä muona,kun sen koostumus muuten vaikuttaa ihan hyvältä kyllä ,kun siinä sitä valkuaistakin ihan kiitettävän hyvin kyllä myös on .Silloin aijemmin siinä kuitenkin niitä huonoja aineita käyttivät, kun valmistajalle suraan kyselyn tein,mutta ovat varmaan itsekin sitten myöhemmin katsoneet paremmaksi vaihtaa ne huonot aineet parempaan,joten hyvä juttu sitten ja kiitos sinulle vaan tiedosta.

    • minä

      mun koiralta lähti kanssa karvat silmän ympäriltä. Pelkäsin sikaripunkkia jne. Allergiasta ei ollut kyse. Koiralla sitten olikin ärhäkkä silmätulehdus. Oireena oli ainoastaan tuo karvanlähtö, ei märkimistä, vuotoa tai mitään. Antibiooteilla korjaantui ja parani.

    • Nlykävijä

      Sinkin puute aiheuttaa kaljuuntumista nimenomaan silmien ympärille. Kuivaruuissa on pääsääntöisesti aivan liian vähän sinkkiä ja se on koiralle huonosti imeytyvässä muodossa. Joten sinkkilisää suosittelen, esim. Vidan sinkki sopii hyvin koiralle, 2mg per kilo on hyvä määrä koiralle.

    • lesles

      Niin korvatulehdus kuin iho-oireet viittaavat huonolaatuiseen ruokaan. Aivan sama jos pussissa lukee hau hau tai mau mau, hyvälaatuista lihaa ei saa halvalla ja liha on hyvälaatuisen koiranruoan pääraaka-aine. Aina. Vitamiinit tulee hyvälaatuisesta ruoasta eikä purkista. Myös sinkki.

    • Nlykävijä

      Kerro, paljonko lihassa on sinkkiä? Entä siinä mainitsemassasi hyvälaatuisessa koiranruuassa? Ja tämä ruoka on merkiltään mikä? Ja mistä ne lisätyt vitamiinit siihen koiranruokaan ilmestyvät? Ei kannattaisi kommentoida, jos ei yhtään asiasta ole tietoa.
      P.S Mutu ei ole tietoa..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8036
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      39
      2905
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2482
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2213
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      18
      1866
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      13
      1624
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1479
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1425
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    Aihe