Puutalon valintaperusteet?

Kivestä vai puusta?

Silmäiltyäni palstaa nousee mieleeni kysymys, miksi niin monet valitsevat puutalon. Koko perheen omaisuus laitetaan kiinni rakennelmaan, jossa höyrynsulkuteipit irtoavat, välipohjat notkuvat, ja rakenteissa pesii epämääräisiä toukkia hiirenpesistä puhumattakaan! Uutena talo on komia mutta 20 vuoden asumisen jälkeen ei ole mitään varmuutta rakenteden toimivuudesta, toisin kuin kivitaloissa.

Eli kertoisitteko minulle miksi päädyitte puutaloon, kiitos!

8

225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kukin tyylillään

      Jostain syystä 70 vuotta vanhat puutalot kiinnostavat ostajia ja niistä maksetaan jopa miljoona euroa.

    • asdadsa

      70 vuotta vanhoissa puutaloissa (== rintsikka) ei ollut höyrynsulkua, jonka haperoituminen olisi syönyt koko talon.

      Kertokaapa käsi sydämellä, että onko luottavainen fiilis ostaa vaikka 1985 rakennettua puutaloa?

      Mutta aloittajalle: puutaloon päädytään, koska sen teollinen valmistaminen on helpompaa ja talo voidaan paremmin esivalmistella tehtaalla. Osittain tähän on johtanut Suomen pitkät perinteet puun käytössä ja sen vuoksi pientalojen betonielementtivalmistus on lapsenkengissään.

      Kun tehdään "kivitalo" mistä vain palikoista, niin niiden latominen, valaminen jne... on kovaa hommaa ja piirrustukset pitää teettää arkkitehdilla, kun valmiskivitaloja on niin vähän.

      Ja kyllä lautamaja halvemmaksi tulee kuin kivitalo. Se lienee se pääsyy miksi tehdään muovi-kipsi-lauta-villa majoja, eikä kivitaloja esim. valuharkoista. PK-seudulla kivitaloja tosin nykyään tehdään todella paljon. Maakunnissa ei niinkään.

    • åpwlewäå

      Tuskinpa asia on noin mustavalkoinen. Vanhan puutalon höyrynsulun uusiminen on todennäköisesti paljon halvempaa kuin kivitalon ulkoseinän rappauksen uusiminen. Ns. sanottuja kivitaloja on tehty hyvin monenlaisilla tekniikoilla ja erilaisista materiaaleista. Ja niin tehdään nytkin. Ja tottahan kustannukset ja monet muut seikat vaikuttavat rakentamiseen. Aivan hyvin voisin ostaa 85 rakennetun puutalon. sen sijaan 60-70 luvun taitteen talot arveluttavat rakennusmateriaalista riippumatta. silloin kai tehtiin pahimmat virheet. tosin aika usein kyseessä oli puurunkoinen tiilitalo.

    • liity jäseneksi

      Puutaloja tehdään Suomessa, koska niihin pitää laittaa höyrynsulkumuovi, ja höyrynsulkumuovihan on pyhä asia jota ei saa kritisoida saati kyseenalaistaa.

      Puutalo esim. 150 m2 pinta-alalla on helposti 50.000-100.000 eur halvempi kuin kivitalo (kun puhutaan oikeasta kivitalosta eikä mistään ns. Siporex-unelmasta).

      Puutaloissa on runsaasti talotehtaiden talopakettitarjontaa joista on helppo ostaa. Kivitaloissakin löytyy talopaketteja mutta hinnat pompsahtavat saavuttamattomiin.

      Höyrynsulkumuovi. Sillä tämä kansakunta pelastuu. Muista höyrynsulkumuovi!

      • Kolikon toinen puoli

        Tässä kohtaa on hyvä muistaa myös mm. Leca-harkkojen polyuretaanieriste. Se on muovia ja samalla tavalla täysin höyryä läpäisemätön kuin höyrynsulkumuovi. Siitä ei vain puhuta pahana asiana.


    • Kivitalo on talo

      Tässäkin uudella asuinalueella missä asun on n 150 taloa joista kivitaloja varmaankin 5kpl muk lukien omani. Oikein siis 5 taloa, joita voisi edes harkita ostavansa.

    • kaikki suhteellista

      Minä en kyllä ole nähnyt yhtään kokonaan ja pelkästään kivestä rakennettua taloa. Tai ehkä olen mutta ne eivät ole tältä tai edelliseltä vuosituhannelta.

      • 15+9

        Samaa mieltä. Lähimmäksi päässevät töölöläiset ns. kahden ja puolen tiilen seinät, jotka on rakennettu 1920-30 -luvuilla. Tosin tiilihän ei ole muuta kuin poltettua savea. Mineraalinen tuote, mutta kaukana kivestä. Toisaalta ehkä lähinnä kiveä, koska on (lisäaineistettu) 1-komponettinen tuote toisin kuin esim lecaharkot, missä paisutettuja savipalleroita on liimattua toisiinsa sementtiliimalla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2773
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2360
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2130
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1914
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1756
    7. 124
      1722
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe