Koiran kanssa seuraamaan näyttelyitä?

Tietämätön

Tiedän, että näyttelyitä saa mennä seuraamaan, mutta entä jos on koira mukana?

Eli saanko mennä näyttelypaikalle koirani kanssa, vaikka ei osallistutakkaan ite kisoihin?

14

3615

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rok.tod.mukaan

      Kyllä yleensä , ulkonäyttelyiihin. Mutta, rokotustodistukset mukana ja rokotukset pitää olla ajantasalla, siis voimassa.

      Yleensä sisänäyttelyihin ei päästetä turistikoiria, koska on tilanahtautta jo muutenkin.

    • Rotikkarinsessa

      Ja jos ulkonäyttelyihin ei saa mennä turistikoiran kanssa, siitä on näyttelyn tiedoissa maininta.

    • Kysyn vaan

      Ihmettelen minkä takia haluat koirasi kanssa näyttelyalueelle ? Siellä on esitettävillä koirillakin aivan tarpeeksi stressiä.

    • Tietämätön

      Kiitos vastauksista! :)

      Siis ne on todella pienet ryhmänäyttelyt (2 ryhmää) ja ei ole varmaan paljoa osallistujia. (pieni paikkakunta, vähän rotukoiria ja kaukana suuremmista kaupungeista) Haluan omalle koiralle kokemuksia (pentu vielä), kun täällä päin ei paljon tuommosia suurempia tapahtumia ole mihin saisi koiran mukaan ottaa. En usko että kovin häiriöksi siellä ollaan.

      Laitoin kuitenkin järjestäjälle spostia, että otanko sen mukaan vai en..

      • rok.tod.mukaan

        ## Siis ne on todella pienet ryhmänäyttelyt (2 ryhmää) ja ei ole varmaan paljoa osallistujia. (pieni paikkakunta, vähän rotukoiria ja kaukana suuremmista kaupungeista) ##

        SIIS.ihmiset liikkuvat erittäin paljon pitkiäkin matkoja koiranäyttelyissä, jopa ulkomailla:) ei sillä ole mitään tekemistä, onko pikkakunta iso vai pieni, koska sinne tulee suurin osa paikkakunnan ulkopuolelta. Ne eivät siis ole mitään kyläläisten omia kilpailuja.


      • joku vaan

        Yleensä kasvattajat tunkevat kaikille mahdollisille näyttelyille, koska saahan sieltäkin arvostelut ja mitä enemmän hyviä arvosteluja niin sitä enemmän koira on (ehkä) täydellinen yksilö rodustaan ja sehän on kasvatus/jalostuspiireissä parempi !
        Niin että voipi sielläkin olla porukkaa, mutta hyvä että kysyit spostilla ;)


      • Valiouros
        joku vaan kirjoitti:

        Yleensä kasvattajat tunkevat kaikille mahdollisille näyttelyille, koska saahan sieltäkin arvostelut ja mitä enemmän hyviä arvosteluja niin sitä enemmän koira on (ehkä) täydellinen yksilö rodustaan ja sehän on kasvatus/jalostuspiireissä parempi !
        Niin että voipi sielläkin olla porukkaa, mutta hyvä että kysyit spostilla ;)

        No kyllähän se on niin, että jos sinulla on uros, josta aiot jalostuskoiran saada, niin kyllä sen kanssa vaan joutuu tunkemaan lähes kaikkiin suht. lähistöllä oleviin näyttelyihin, että se saa tarvittavat meriitit. Ei siinä pari ERIä tunnu vielä missään. Sillä ei urokselle yleensä vielä narttuja saa. Käytännössä vaan tahtoo olla niin, että pelkkä luonnetesti ei paljoa paina.

        Ja samat tuomarit näissä pienissä näyttelyissä kulkee kuin isoissakin, joten ei sieltä sen helpommalla niitä hyviä arvosteluja tule, jos koira ei niitä tuomarin mielestä ansaiste.


    • Rotikkarinsessa

      Nimimerkille "Kysyn vaan", millähän tavalla se yksi lisäkoira siellä useiden kymmenten, satojen joukossa vaikuttaa? Se kun on kuitenkin vain yksi pieni kärpäsenkakka siellä koirajoukossa. Eikä sen kanssa ole pakko mennä sinne kaikkein pahimpaan ruuhkaan nenä kiinni kehänauhaan, vaan sen kanssa voi olla ihan hyvin siellä kauempana ja katsella porukkaa sieltä, ottaa kontaktiharjoituksia ja/tai vain olla, että koira tottuisi siihen ihmis- ja koiramassaan. Ja jos näyttää siltä, että se oma koira sen kestää, niin totta kai kannattaa käydä myös lähempänä kehäalueita pyörähtämässä ja vaikka käveleskellä hiljakseen kehien ohitse!

      Lisäksi jos koirat ovat kokeneita näyttelykävijöitä ja ne on koulutettu ja osaavat olla ihmisten- ja koirien ilmoilla, eivät ne pahemmin stressaile siitä - osa kuuluu jopa nauttivan kun tietävät, että pääsevät kehään esiintymään. Ja jos koira stressaa, on mahdollista hommata sitä varten itselleen teltta tai häkki (ja häkin päällinen), jossa koira saa lepäillä rauhassa silloin, kun se ei kehässä - tai puunattavana tai harjoittelemassa - ole. Toki se vaatii sen, että koira on tottunut olemaan häkissä ja kykenee olemaan siellä rauhassa, mutta senkään opettaminen ei paljoa vaadi, jos häkki ei koiralle ennestään ole tuttu eikä niin ollen voi olla epämiellyttävä paikka.

      • kehän reunalta

        Kyllä näyttelykonkarit siellä pärjäävät, mutta epäilen vaan sitä että moniko koira sallii kouluttamattomman ulkopuolisen koiran tulla hyppimään tmv kohti;((

        Minusta mätsärit olisi parempi paikka totuttaa koiraa muihin koiriin, mutta jokainen tyylillään.


    • Rotikkarinsessa

      Nimimerkki "kehän reunalta" - no voi hyvän tähen sentään.. Jos sinne näyttelypaikalle (tai vaikka mätsäreihin tai minne tahansa muualle, missä on paljon koiria - ja ihmisiä, ihan samalla tavalla ne koirat sielläkin ovat) koiran kanssa menee niin koiran pitää olla hallinnassa sen verran, että se ei pääse toisten koirien iholle niissä ahtaissa ohituskohdissakaan.

      Ja jos/kun ollaan vasta opetteluvaiheessa, niin edelleenkään sinne kaikkein ahtaimpaan rakoseen ei sen koiran kanssa tarvitse tunkea, vaan voi pysytellä siellä sivummalla, että koiralla kuitenkin on mahdollisuus tottua siihen hälinään ja levottomuuteen, mitä tuollaisissa tapahtumissa on.

    • Tietämätön

      Täällä ei ole mätsäreitä, vaan tämä on vuoden ainut koiratapahtuma..
      Kyläläisten oma tokoryhmä kyllä on, mutta siinäkin vaan 4 koiraa.

      Niin ja tiedän ettei ole mikään kyläläisten oma, mutta en kuitenkaan usko että tilan kokoon nähden on kovin tungosta ja hirveästi porukkaa.
      Ja järjestetään suurella alueella että ei tarvi kylki kylkeä vasten siellä olla.
      Oman koiran kanssa mennään niin lähelle ku pystytään, eli harjoittelemassa ollaan. Jos tuntuu että koiralle on liian hälinää niin mennään kauemmas jne..

      Mutta minulle järjestäjä iloisesti jo vastasikin, että tervetuloa (rokotustodistuksen kanssa) :)

    • koira..............

      Minusta SKL:n virallisissa näyttelyissä voitaisiin hyvin kieltää turistikoirat kokonaan, ollaan sitten ulkona tai sisällä. Niissä pikkunäyttelyissä kun ei muutenkaan kontrollia ole niin sinne sitten varmaan jatkossakin pääsee turistit sisälle.

      Kaksipäiväisiin näyttelyihin tietysti mahdollisuus ilmoittautumisen yhteydessä hankkia kulkulupa koiralle joka on vain toisena päivänä.

      Näyttelyihin tullaan yleensä parhaimmissaan olevan koiran kanssa eikä siellä mitään pentutreffejä pidetä. Asia erikseen on ne koirat jotka voi viedä kehään vaikka suoraan kuraojasta ja eipä niillä tunnu mitään ongelmaa olevan vaikka pieni painomatsi kehän laidalla otettaisiinkin. Raivostuttavinta on kun kysymättä tuodaan vieras koira lähelle ja kun sanot että ei käy niin ollaan sydänjuuriaan myöten loukkaantuneita. Ei maratonillekaan lähtijöitä voi käydä moikkailemassa minuutti ennen starttia.

      • MENE MENE

        älykääpiö hoi. Aloittaja haluaa mennä pennun kanssa katsomaan näyttelyä, koska haluaa totuttaa pentua isoihin koiralaumoihin ja ihmishälinään. Epäilen, että omistaja on pentunsa kanssa menossa jokaisen koiran tykö tyrkylle vaan haluaa käydä vain pentunsa kanssa pöllistelemässä kentän reunoilla ja katselemassa.

        Minusta se on hyvä ajatus käyttää pentua katselemassa tälläistakin menoa ja meiskettä. Eikä sinne kukaan ole tullut painimaan ja treffaamaan muita koiria, joten eiköhän se ole selävää kaikille, ettei tulla iholle asti.

        Taitaa olla nakki poikittain pöksyssä kun noin ahistaa, vai etkö kestä jos joku katselee nätisti suoritustasi kehässä? Vai eikö oma koirasi kestä ja painiiko se tahtomattasi kaikkien muiden koirien kanssa?? hah


    • kääpiösnautserigirl

      Se riippuu ihan näyttelystä, itse näyttelyn sivulla lukee jos koiran saa viedä katsomaan myös näyttelyitä, mutta rokotukset tulee silti olla kunnossa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2012
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      54
      1907
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1875
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1667
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1588
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      11
      1381
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1320
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1316
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1301
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1252
    Aihe