Vihaan pikkulapsia.

R4mon1

Olen suht nuori aikuinen, varsin erikoinen tapaus. Ja varmaan teille muille aikuisille ja perheenedustajille olen hirvitys ja kauhistus.

Aloin jo ala-aste ikäisenä kun kävin päivähoidossa niin vihata pikkulapsia, aina kun yritin ottaa päiväunet, niin minua repi muut lapset hiuksista, kiljuivat vieressä ja muutenkin riehuivat.

Mutta mitäs nykyään? Olen saannut kuunnella kun vapaa-kasvatetut sisarpuoleni (kyllä, minulla on uusperheet molemminpuolin, kun vanhemmat erosivat siinä kun olin eskari-iässä kauan sitten.)

Asun isännän luona, ja joka helkkarin päivä herään klo 8:00 siihen kun alkaa se jumalaton leikki-piipaa autojen huudatus, kiljuminen ja huuto. Sitten itselläni venyy tuo aika nukkumiseen, ja se loppuu siihen kun hra. Talonomistaja ei anna enää nukkua. Väsyneenä ja aina valmiina pitää olla heti aamusta siis.
Kuinka kauan tätä olen sitten saannut kestää? 11 vuotta.

Olen siinä tilassa että vedän paniikki & masennus lääkkeitä koska en kestä enää, yritän muuttaa omilleni, mutta kun ei löydy työtä.
Ainoa paikka missä saa olla VÄHÄN aikaa olla rauhassa on seurustelukumppanini asunto ja mökkimme

Käyn silloin tällöin kaupunkini MPY:ssä (Mielenterveys ja päihde yksikkö).
Missä voin puhua asioistani avoimesti ja ilman että minua haukutaan p**kiaiseksi, niinkuin moni teistä aikuisista tekee kun sanon etten rakasta tai halua leikkiä heidän pentujen kanssa.

"Ihmisten on nykyään vaikea ymmärtää etteivät kaikki jaksa katsella / kuunnella niitä huutavia palosireenejä". Näin luki eräässä lehdessä jossa oli Espanjalaisen "lapsi-vapaan" hotellin arvostelu (ikäraja siellä 16), johon aiomme rakkaani kanssa mennä joku kaunis päivä.

Ai "miten joku voi seurustella tuollaisen k-pään kanssa?" Varmasti joku kotiäiti miettii tätä asiaa, no sellainen "make love, not children" - henkinen ihminen jota minä satun rakastamaan yli kaiken.

Muutenkin nykyään KUULLOSTAA siltä ihan kuin lapsien hankkiminen olisi pakollista, nimittäin jos et halua lapsia, niin nainen lähtee itku kurkussa pakoon ja etsii toisen miehen. Nimimerkillä: "silminnäkijäntodiste".

Lapsen EI pitäisi olla edellytys seurustelulle ja avioliitolle, sanon ma.
Miten sitten itse lasten kanssa ollessani? En välitä, yritän olla kiinnittämättä huomiota ja pidän mölyt mahassa.

That's it!

36

450

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viha on paha

      Et sinä pikkulapsia vihaa, vaan kanavoit lapsuutesi ikävät kokemukset heihin.

      Olet kokenut olevasti hyläty ja vähemmän tärkeä kuin "uudet" lapset. Käy keskustelemassa ammattiauttajan luona, niin ehkä se tuosta laantuu. Ei ole tervettä vihata ihmisiä ryhmänä.

      Eihän kukaan meuhkaa vihaavansa keski-ikäisiäkään, vanhuksia tjs.

      • viha on paha

        Hups, luin vähän huolimattomasti.

        Oletkin siis jo mielenterveyspalvelujen piirissä. Siellä uskoisin ymmärettävän ongelmiesi alkujuuret, jotka eivät ole lapsissa sinänsä, vaan syrjityksi tulemisen kokemuksissa.


    • 24V MIES

      Tiedän tunteen... saat-ana kun vihaan niitä haisevia ärsyttäviä pikku pas-koja joita kaikki sanoo suloisiks ja ihaniks! en näy niissä mitään suloista! tulee vaan puistatus kun edes ajattelen jotain hemmettin pikkupentua!

    • Epänaisellinen?

      Meillä taas taitaa mennä niin päin, että mies saattaa jossain vaiheessa joutua etsimään itku kurkussa toisen naisen, hän kun haluaa lapsia, minä en juurikaan ajatukselle lämpene. Vaikka olenkin yrittänyt muuttaa ajatustapaani, niin ei, totuus on, että melkeimpä inhoan lapsia. Tai no, hyvin käyttäytyvät, ehkä jopa näsäviisaat ja pikkuvanhat ovat ihan kivoja, mutta ne, jotka huutavat, kitisevät turhasta, hakkaavat, lyövät, rääkkäävät eläimiä ja hajottavat paikkoja, ovat jotain niin raivostuttavia. Ja se, etteivät jotkut AIKUISET saa LAPSIA kuriin, on todella, todella naurettavaa. Tänäänkin kioskilla ehkä 4-vuotias poika itki räkä poskella ja huusi "MÄ HALUUN!", niin eiköhän vanhemmat vaan lässyttänyt lohdutusta ja ostivat sen vingutun jäätelön.

      Ei kiitos tätä siis minulle, vaikka tiukan kurin varmasti laittaisinkin, meillä kun ei kakarat pomottaisi. Mutta muutenkin, kaikki yövalvomiset, p*skavaipat sun muu lässyn lää, ei ei ei. Ja juuri tämä mitä "24V MIES" kirjoitti, että kaikki kehuvat lapsia suloisiksi. En kyllä minäkään näe mitään suloista lapsessa, joka möykkää kuin eläin kun ei saa jotain tai jolla naama on rään ja ties minkä möhnän peitossa. Mutta näitäkin lapsia kehutaan siksi, koska kaikkia lapsia kuuluu kehua suloisiksi.

    • Iwouldkillthosefukrs

      KUKA HEMMETTI NY PITÄIS PIKKULAPSISTA? Omalla kujalla olevat rääkkää koirii ja tunkeilee pihalle.

    • lapseton N

      tässä myöskin 28-vuotias nainen joka ei aio ikinä lisääntyä!

      ja kyllä, olen tälläkin hetkellä parisuhteessa..pian jo 7 vuotta täynnä..

      mies nyt alkuun vähän vihjaili että kenties joskus voisi haluta perheen, mutta siitäkin keskusteltiin aika pitkään ja järkevästi ja onko hän nyt sisäistänyt ihan täysin sitä mitä lapsi vaatii..no lasta ei tehty, ja ollaan onnellisia..mieskin nykyään samoilla linjoilla kun on käyty perheellisten luona kylässä, että ei ikinä lapsia jos meno niinkin levotonta JOKA PÄIVÄ!!! kiljumista, huutoa, itkua, melua...ei kiitos.

      minulla riittää kun käyn katsomassa sisareni lapsia ja hoidan lemmikkejämme..kun en edelleenkään ole löytänyt järkevää syytä sille miksi perustaisin perheen. kun katsoo näitä perheellisiä ihmisiä ihan missä vaan, niin heillä tuntuu olevan jatkuva vitutus ja kenties ahdistus päällä kun lapsi pomottaa ja jos lapsi ei saa mitä haluaa niin alkaa se "itkupotkuraivari"..sääliksi käy joskus vanhempia.

      itse en aio tuhota elämääni jollain kakaralla..ei vaan voisi vähempää kiinnostaa.

      ja se mikä kaikista eniten ärsyttää näissä perheellisten kommenteissa jos sanot että vihaat lapsia/et halua perustaa perhettä, on se että ollaan olevinaan niin älykkäitä ja fiksuja kaikissa "elämässä on niin paljon enempi sisältöä jos hankit lapsen/onko päässäsi/terveydessäsi jotain vikaa kun et halua lapsia/sä et voi tietää mistään mitään kun et ole äiti/ sä olet helvetin itsekäs ja lapsellinen paska kun et halua lapsia"...
      jaa´a ja perheelliset/äidit ovat ah niin epäitsekkäitä...ainakin olevinaan.
      ja se on ärsyttävää näissä äideissä, että ensin väkipakolla hankitaan se lapsi ja sitten ryhdytään "marttyyreiksi", edelleen se perheenperustaminen on TÄYSIN VAPAAEHTOISTA!.

      onko ihminen/nainen sitten yhtään sen huonompi jos ei perhettä perusta..elämä on valintoja, ja minä olen valinnut olla perustamatta perhettä ja elää elämääni juuri niinkuin haluan.

      • Äiti forever!!

        Mitä ihmettä te lapsivihaajat teette tällä palstalla. Onko tarve ja kiukku niin suurta, että pitää "saada sanotuksi" ja yrittää epätoivoisesti provosoida täällä äitejä ?

        Todella säälittävää. Luulempa, ettei teillekään juuri empatiaa riitä; tuollainen perusteeton viha, jota kannatte sisällänne ei ole normaalia. Ei todellakaan.


      • lapseton N
        Äiti forever!! kirjoitti:

        Mitä ihmettä te lapsivihaajat teette tällä palstalla. Onko tarve ja kiukku niin suurta, että pitää "saada sanotuksi" ja yrittää epätoivoisesti provosoida täällä äitejä ?

        Todella säälittävää. Luulempa, ettei teillekään juuri empatiaa riitä; tuollainen perusteeton viha, jota kannatte sisällänne ei ole normaalia. Ei todellakaan.

        jaa vai että epätervettä kiukkua.. :D

        ei, minulla ei riitä empatiaa ihmisille jotka ensin tekevät lapsen ja sitten itkevät marttyyrimaisesti kun rahat ei riitä mihinkään ja ei ole omaa aikaa yms..se lapsi vaan piti saada koska naapurin maijallakin on jo kaksi ja lapsettomat ovat vain epänormaaleja.

        en sanonut vihaavani lapsia, sanoin etten halua omia enkä halua tuhota elämääni sellaisella koska en tunne tarvetta saada lapsia.

        ja se mikä tällaisissa keskusteluissa on aina hauskaa on tämä että ne naiset/miehet jotka eivät lapsia halua ja kenties haluavat purkaa ärsyyntymistään vaikka täällä saavat heti "hullun leiman" otsaansa.

        ja miksi en sitten halua lapsia..koska itsekin olen uusioperheestä ja äidin miesystävän poika oli kuin suoraan jostain manaajasta revitty kun hermostui...hyvä ettei päälle käynyt jos ei saanut kaikkea haluamaansa, ja tämä lapsi sitten varasteli kaikilta vähän jotakin ja sai isältään aina kaiken mitä pyysi..tekemättä yhtään mitään.

        tuo nyt yksi syy ja toinen syy on ihan se, kun en vain halua lapsia, en tunne että lapsesta olisi mitään iloa/hyötyä..miksi hankkia lapsi kun ei halua..muiden mieliksi vai?ettei vain olisi "epänormaali"/erottuisi massasta?

        ei täällä äitejä yritetä provosoida, kerrotaan vain mielipiteemme yhteen jos toiseenkin asiaan..äidit vain ottavat tämän muiden lapsettomuuden niin henk.kohtaisesti.

        empatiaa kyllä riittää itsellä..mutta ei vain millekään idiooteille..sisarellani on kaksi lasta ja heitä muistan aina juhlapyhinä ja käyn kylässä..he ovat muutenkin mukavia lapsia ja osaavat käyttäytyä..eikä sisareni jatkuvasti valita, mutta ymmärrän häntä ja joskus toivoisin voivani auttaa häntä jotenkin.

        milloin perheelliset ovat itse ajatelleet että haluaisivat auttaa jotakuta läheistään? aika harvoin koska se oma napa on tärkeämpi.
        (jos nyt provosointilinjalle lähdetään)*


      • Kolmen äiti......
        lapseton N kirjoitti:

        jaa vai että epätervettä kiukkua.. :D

        ei, minulla ei riitä empatiaa ihmisille jotka ensin tekevät lapsen ja sitten itkevät marttyyrimaisesti kun rahat ei riitä mihinkään ja ei ole omaa aikaa yms..se lapsi vaan piti saada koska naapurin maijallakin on jo kaksi ja lapsettomat ovat vain epänormaaleja.

        en sanonut vihaavani lapsia, sanoin etten halua omia enkä halua tuhota elämääni sellaisella koska en tunne tarvetta saada lapsia.

        ja se mikä tällaisissa keskusteluissa on aina hauskaa on tämä että ne naiset/miehet jotka eivät lapsia halua ja kenties haluavat purkaa ärsyyntymistään vaikka täällä saavat heti "hullun leiman" otsaansa.

        ja miksi en sitten halua lapsia..koska itsekin olen uusioperheestä ja äidin miesystävän poika oli kuin suoraan jostain manaajasta revitty kun hermostui...hyvä ettei päälle käynyt jos ei saanut kaikkea haluamaansa, ja tämä lapsi sitten varasteli kaikilta vähän jotakin ja sai isältään aina kaiken mitä pyysi..tekemättä yhtään mitään.

        tuo nyt yksi syy ja toinen syy on ihan se, kun en vain halua lapsia, en tunne että lapsesta olisi mitään iloa/hyötyä..miksi hankkia lapsi kun ei halua..muiden mieliksi vai?ettei vain olisi "epänormaali"/erottuisi massasta?

        ei täällä äitejä yritetä provosoida, kerrotaan vain mielipiteemme yhteen jos toiseenkin asiaan..äidit vain ottavat tämän muiden lapsettomuuden niin henk.kohtaisesti.

        empatiaa kyllä riittää itsellä..mutta ei vain millekään idiooteille..sisarellani on kaksi lasta ja heitä muistan aina juhlapyhinä ja käyn kylässä..he ovat muutenkin mukavia lapsia ja osaavat käyttäytyä..eikä sisareni jatkuvasti valita, mutta ymmärrän häntä ja joskus toivoisin voivani auttaa häntä jotenkin.

        milloin perheelliset ovat itse ajatelleet että haluaisivat auttaa jotakuta läheistään? aika harvoin koska se oma napa on tärkeämpi.
        (jos nyt provosointilinjalle lähdetään)*

        Et vastannut kysymykseen miksi olette tällä palstalla. Kai teille vapaaehtoisesti lapsettomille ja lapsivihaajillekin löytyy oma palsta. Ellei, perustakaa. Tosin kenelle sitten kiukuttelisitte ellette vanhemmille.

        Käytät sanoja kuten idiootti tms. kielenkäyttösi kertoo kaiken olennaisen. Koska et arvosta itseäsi etkä varmastikaan rakasta itseäsi,et voi sitä tehdä muillekaan. Tuollainen viha on vahingollista, ennen kaikkea sinulle itsellesi.

        Minulla, äidillä, herää vain sääli sinua kohraan, ei muuta.


      • Voi sinnuu!!
        lapseton N kirjoitti:

        jaa vai että epätervettä kiukkua.. :D

        ei, minulla ei riitä empatiaa ihmisille jotka ensin tekevät lapsen ja sitten itkevät marttyyrimaisesti kun rahat ei riitä mihinkään ja ei ole omaa aikaa yms..se lapsi vaan piti saada koska naapurin maijallakin on jo kaksi ja lapsettomat ovat vain epänormaaleja.

        en sanonut vihaavani lapsia, sanoin etten halua omia enkä halua tuhota elämääni sellaisella koska en tunne tarvetta saada lapsia.

        ja se mikä tällaisissa keskusteluissa on aina hauskaa on tämä että ne naiset/miehet jotka eivät lapsia halua ja kenties haluavat purkaa ärsyyntymistään vaikka täällä saavat heti "hullun leiman" otsaansa.

        ja miksi en sitten halua lapsia..koska itsekin olen uusioperheestä ja äidin miesystävän poika oli kuin suoraan jostain manaajasta revitty kun hermostui...hyvä ettei päälle käynyt jos ei saanut kaikkea haluamaansa, ja tämä lapsi sitten varasteli kaikilta vähän jotakin ja sai isältään aina kaiken mitä pyysi..tekemättä yhtään mitään.

        tuo nyt yksi syy ja toinen syy on ihan se, kun en vain halua lapsia, en tunne että lapsesta olisi mitään iloa/hyötyä..miksi hankkia lapsi kun ei halua..muiden mieliksi vai?ettei vain olisi "epänormaali"/erottuisi massasta?

        ei täällä äitejä yritetä provosoida, kerrotaan vain mielipiteemme yhteen jos toiseenkin asiaan..äidit vain ottavat tämän muiden lapsettomuuden niin henk.kohtaisesti.

        empatiaa kyllä riittää itsellä..mutta ei vain millekään idiooteille..sisarellani on kaksi lasta ja heitä muistan aina juhlapyhinä ja käyn kylässä..he ovat muutenkin mukavia lapsia ja osaavat käyttäytyä..eikä sisareni jatkuvasti valita, mutta ymmärrän häntä ja joskus toivoisin voivani auttaa häntä jotenkin.

        milloin perheelliset ovat itse ajatelleet että haluaisivat auttaa jotakuta läheistään? aika harvoin koska se oma napa on tärkeämpi.
        (jos nyt provosointilinjalle lähdetään)*

        Suosittelen että menet ajatuksinesi tuonne Lapsettomuus palstalle. Käyhän päästelemässä sinne ajatuksiasi niin näet miten lunta tulee tupaan ja paljon.


      • lapseton N
        Kolmen äiti...... kirjoitti:

        Et vastannut kysymykseen miksi olette tällä palstalla. Kai teille vapaaehtoisesti lapsettomille ja lapsivihaajillekin löytyy oma palsta. Ellei, perustakaa. Tosin kenelle sitten kiukuttelisitte ellette vanhemmille.

        Käytät sanoja kuten idiootti tms. kielenkäyttösi kertoo kaiken olennaisen. Koska et arvosta itseäsi etkä varmastikaan rakasta itseäsi,et voi sitä tehdä muillekaan. Tuollainen viha on vahingollista, ennen kaikkea sinulle itsellesi.

        Minulla, äidillä, herää vain sääli sinua kohraan, ei muuta.

        kuules kun aika moni on toivonut vapaaehtoisesti lapsettomille omaa palstaa mutta kappas kun sitä ei ole näkynyt eikä kuulunut.
        koska kyseessähän on yhteiskunnallinen tabu, että nainen joka ei halua lapsia on "hirviöistä suurin ja kauhein"..eihän nainen saa olla haluamatta lapsia.
        monet entiset ystävättäret sanoivatkin että jos mies ei halua lapsia ja puhuu lapsista epäsuotuisaan sävyyn niin se on ihan k.pää...tuohon nyt oli aina pakko sanoa että "entäs minä, olenko minä yhtä kauhea kun en halua myöskään lapsia" meni aika hiljaiseksi..eipä osannut mitään vastata..

        löysit peräti yhden haukkumasanan tekstistäni ja perustat koko mielipiteesi sille.. eikö mielestäsi ole aika idioottimaista ensin vaikka väkisin hankkia se lapsi ja sitten alkaa leikkimään marttyyria kun ei se perheenperustaminen ollutkaan yhtä ruusunpunaista unelmaa..tai eikö sekin ole suht idioottimaista hankkia lapsi ja sitten tyrkätä hänet hoitoon heti kun vain pystyy, että saa sitä "omaa aikaa"...missä se järki on tuollaisessa toiminnassa?
        eikö se kannattaisi ihan ensiksi tiedostaa mitä se perheenperustaminen VAATII ja sitten miettiä uudelleen onko itsellä resursseja kyseiseen hommaan.
        omia resursseja ja jaksamistaan pitäisi ihan lapsen takiakin miettiä..mutta onhan se paljon trendikkäämpää ajatella vain itseä, vai mitä?

        mitä oma kommenttisi kertoo sinusta? sen että olet itsekäs ja suvaitsematon ja että haluat muiden elävän samanlaista elämää kuin itse elät.
        kiitos huolenpidostasi mutta arvostan ja rakastan kyllä itseäni ihan terveessä mielessä, tosin tuo nyt oli varmaan sinulta provosoiva kommentti koska "eihän lapseton nainen rakasta ja arvosta ketään..saatika sitten itseään".. :D

        ei, en vihaa ketään, sinä vain tulkitset itsellesi epämieluisan kommentin vihaksi..näytä kohta jossa sanon vihaavani.sinä näytät aika paljonkin vihaavan ihmisiä jotka eivät puhu täällä hattaranpunaisista "lapsiperheunelmistaan".
        on ihan oikein että puhutaan myös "kolikon kääntöpuolesta"..niistä negatiivisistakin asioista, ettei tulisi kenellekään "yllätyksenä"..

        ja ei minua tarvitse sääliä, sääli on sairautta.


      • Sääli, sääli....
        lapseton N kirjoitti:

        kuules kun aika moni on toivonut vapaaehtoisesti lapsettomille omaa palstaa mutta kappas kun sitä ei ole näkynyt eikä kuulunut.
        koska kyseessähän on yhteiskunnallinen tabu, että nainen joka ei halua lapsia on "hirviöistä suurin ja kauhein"..eihän nainen saa olla haluamatta lapsia.
        monet entiset ystävättäret sanoivatkin että jos mies ei halua lapsia ja puhuu lapsista epäsuotuisaan sävyyn niin se on ihan k.pää...tuohon nyt oli aina pakko sanoa että "entäs minä, olenko minä yhtä kauhea kun en halua myöskään lapsia" meni aika hiljaiseksi..eipä osannut mitään vastata..

        löysit peräti yhden haukkumasanan tekstistäni ja perustat koko mielipiteesi sille.. eikö mielestäsi ole aika idioottimaista ensin vaikka väkisin hankkia se lapsi ja sitten alkaa leikkimään marttyyria kun ei se perheenperustaminen ollutkaan yhtä ruusunpunaista unelmaa..tai eikö sekin ole suht idioottimaista hankkia lapsi ja sitten tyrkätä hänet hoitoon heti kun vain pystyy, että saa sitä "omaa aikaa"...missä se järki on tuollaisessa toiminnassa?
        eikö se kannattaisi ihan ensiksi tiedostaa mitä se perheenperustaminen VAATII ja sitten miettiä uudelleen onko itsellä resursseja kyseiseen hommaan.
        omia resursseja ja jaksamistaan pitäisi ihan lapsen takiakin miettiä..mutta onhan se paljon trendikkäämpää ajatella vain itseä, vai mitä?

        mitä oma kommenttisi kertoo sinusta? sen että olet itsekäs ja suvaitsematon ja että haluat muiden elävän samanlaista elämää kuin itse elät.
        kiitos huolenpidostasi mutta arvostan ja rakastan kyllä itseäni ihan terveessä mielessä, tosin tuo nyt oli varmaan sinulta provosoiva kommentti koska "eihän lapseton nainen rakasta ja arvosta ketään..saatika sitten itseään".. :D

        ei, en vihaa ketään, sinä vain tulkitset itsellesi epämieluisan kommentin vihaksi..näytä kohta jossa sanon vihaavani.sinä näytät aika paljonkin vihaavan ihmisiä jotka eivät puhu täällä hattaranpunaisista "lapsiperheunelmistaan".
        on ihan oikein että puhutaan myös "kolikon kääntöpuolesta"..niistä negatiivisistakin asioista, ettei tulisi kenellekään "yllätyksenä"..

        ja ei minua tarvitse sääliä, sääli on sairautta.

        Kyllä sinua tarvitsee sääliä, kirjoitustesi perusteella.

        Lapsettomuus -palsta on olemassa. Turhaan täällä vaahtoat!


    • vain yksi

      Älkää hankkiko lapsia, jos ette halua, niin yksinkertaista se on. Ei se mikään pakollinen juttu ole.
      Avaajalle sanoisin kuitenkin sen verran, että kahdeksan on täysin normaali heräämisaika lapselle. Omat lapseni heräävät jo kuudelta silloin kun menevät päiväkotiin. Sinä olet vain yksi osa perhettä ja kenenkään ei tarvitse elää sinun mielihalujesi mukaan. Mikset sinäkin voisi mennä aiemmin nukkumaan ja herätä kahdeksalta?

      Tuossa tilanteessa sinun kannattaisi etsiä itsellesi oma asunto. Jos olet täysi-ikäinen ja asenteesi on tuo, ei välttämättä mene kauan, kun olet asunnoton. Joten ota asiasi omaan haltuusi ja etsi itsellesi omaa asuntoa esim kuntasi vuokra-asunnoista tai eri säätiöiden kohteista. Et tarvitse siihen töitä, vaan työttömyyspäiväraha asumistuki kyllä riittävät vuokranmaksuun, jos tyydyt pieneen ja halpaan.

    • Ei lasta väkisin

      Et avaaja ole ollenkaan erikoinen tapaus vaan hyviiiiin tavallinen. Nuoret naiset eivät yleensä lasta halua riesakseen, kun on vielä mukava tehdä muita juttuja, kuin pestä kakkaista peppua. :D

      Jos olet ala-asteella kaivannut päiväunia, se tekee sinusta hieman poikkeuksellisen. Ehkä vanhempiesi ero aiheutti sinussa masennusta ja väsymystä, mutta sehän ei ollut sinun vikasi.

      Mikä helkkari on isäntä, kenen luona asut? Miksi nukut kello kahdeksaan asti? Etkö ole töissä tai opiskele? Ahaa vastaus tulikin, sinulla on nuppi sekaisin. No varmaan sitten se on ollut niistä eskariajoista asti. Sellaista pahaa vanhemmat tekevät lapsilleen, kun eroavat, mutta ehkä sinulla oli ankea lapsuus jo ennen eroa.

      Voisi siis sanoa, että muuten olet tavallinen nuori nainen ja kai nuo mielenterveysongelmatkin ovat ahdistuneiden erolapsien myötä yleistymään päin.

      Olen iloinen päätöksestäsi olla tekemättä lapsia, mutta oikea palsta avautumisellesi olisi ollut terveyspalsta - ei tämä. Ymmärrän kyllä, että halusit tuoda mielipiteesi esiin juuri tällä palstalla, mutta mitä me teemme tällä tiedolla? mieti sitä, kun sinulla on kirkkaampi hetki.

      • lapseton N

        sinuna lukisin tuon avaajan kommentin ajatuksella.
        ei aina tarvitse alkaa sitä "äiti-pipoa" kiristämään jos joku on toista mieltä asioista.

        tuossa ihan selkeästi on kirjoitettu näin: "Olen siinä tilassa että vedän paniikki & masennus lääkkeitä koska en kestä enää, yritän muuttaa omilleni, mutta kun ei löydy työtä."
        ja
        "Käyn silloin tällöin kaupunkini MPY:ssä (Mielenterveys ja päihde yksikkö).
        Missä voin puhua asioistani avoimesti"

        eikö tuo teksti herätä kenessäkään huolta ja ajatusta että eikö vanhempia kiinnosta tuon nuoren naisen hyvinvointi?

        vaikka perheeseen tuleekin ns."uusia lapsia" niin kyllä niistä omista hieman vanhemmistakin lapsista SAA VÄLITTÄÄ..

        enkä koe tarpeelliseksi lyödä lyötyä..(jota kumma kyllä näköjään äidit täällä tekevät..?)


      • Ei lasta väkisin
        lapseton N kirjoitti:

        sinuna lukisin tuon avaajan kommentin ajatuksella.
        ei aina tarvitse alkaa sitä "äiti-pipoa" kiristämään jos joku on toista mieltä asioista.

        tuossa ihan selkeästi on kirjoitettu näin: "Olen siinä tilassa että vedän paniikki & masennus lääkkeitä koska en kestä enää, yritän muuttaa omilleni, mutta kun ei löydy työtä."
        ja
        "Käyn silloin tällöin kaupunkini MPY:ssä (Mielenterveys ja päihde yksikkö).
        Missä voin puhua asioistani avoimesti"

        eikö tuo teksti herätä kenessäkään huolta ja ajatusta että eikö vanhempia kiinnosta tuon nuoren naisen hyvinvointi?

        vaikka perheeseen tuleekin ns."uusia lapsia" niin kyllä niistä omista hieman vanhemmistakin lapsista SAA VÄLITTÄÄ..

        enkä koe tarpeelliseksi lyödä lyötyä..(jota kumma kyllä näköjään äidit täällä tekevät..?)

        Ei minua äiti-pipoa kiristä. Tunnen kyllä myötätuntoakin avaajaa kohtaan, vaikka hän provosoivan avauksen tekikin. Hänhän haluaa tahallaan ärsyttää, mutta niin toki tekee moni vielä toistaiseksi terveiden kirjoissa olevakin.

        Mielestäni avaaja ei ole mitenkään poikkeuksellinen nuori nainen. Hänen kaltaisiaan alkaa olla enenevissä määrin. Tässä näen kuitenkin sellaisen positiivisen asian, että toivottavasti avaaja hankkii miesystävänsä kanssa mieluummin koiran, kuin lapsen. Niin olisi hänen vanhempiensakin ollut parempi tehdä, koska epäonnistuivat kasvattajana. En silti pidä avaajan elämää tarkoituksettomana, vaikkei hän halua lisääntyä. Jokainen elämä on arvokas, jos oppii kylvämään ympärilleen iloa ja elämään niin, ettei ole kanssaihmisilleen vaivoiksi.

        Työ on parasta terapiaa, joten on harmi, ettei avaajalla ole riittänyt voimia hankkia työharjoittelupaikkaa. Yrittäjät/kunnat ja kaupungit suorastaan tappelevat heille ilmaisista työharjoittelijoista, joille tt-toimisto järjestää Kelan päivärahan korvaukseksi menetetystä vapaa-ajasta. Toki työntekijän täytyy jaksaa mennä töihin, eikä nukkua puoleenpäivään asti. Työssäkin pitäisi edes yrittää olla hyvä.

        Miksiköhän tuo seurustelukumppani ei huoli avaajaa luokseen asumaan? Liekö hänellä sitten muitakin kumppaneita?

        Toivon, että avaaja saisi jostain voimia tehdä jotain elämälleen. Avainasemassa olisi oman asunnon hankinta, mikä tarkoittaa, että hänen olisi kyettävä mennä asuntotoimistoon ja täyttää siellä asuntohakupaperit. Jonoa varmaan on ja kiirreellisimmät tapaukset menee ohi.

        Toinen pakollinen juttu on työharjoittelupaikan etsintä. Tuntuu kyllä nyt siltä, että avaaja odottaa, että jos tarpeeksi kauan jaksaa itse pilata elämäänsä, tulee jostain kultalautasella eläkepäätös.


      • lapseton N
        Ei lasta väkisin kirjoitti:

        Ei minua äiti-pipoa kiristä. Tunnen kyllä myötätuntoakin avaajaa kohtaan, vaikka hän provosoivan avauksen tekikin. Hänhän haluaa tahallaan ärsyttää, mutta niin toki tekee moni vielä toistaiseksi terveiden kirjoissa olevakin.

        Mielestäni avaaja ei ole mitenkään poikkeuksellinen nuori nainen. Hänen kaltaisiaan alkaa olla enenevissä määrin. Tässä näen kuitenkin sellaisen positiivisen asian, että toivottavasti avaaja hankkii miesystävänsä kanssa mieluummin koiran, kuin lapsen. Niin olisi hänen vanhempiensakin ollut parempi tehdä, koska epäonnistuivat kasvattajana. En silti pidä avaajan elämää tarkoituksettomana, vaikkei hän halua lisääntyä. Jokainen elämä on arvokas, jos oppii kylvämään ympärilleen iloa ja elämään niin, ettei ole kanssaihmisilleen vaivoiksi.

        Työ on parasta terapiaa, joten on harmi, ettei avaajalla ole riittänyt voimia hankkia työharjoittelupaikkaa. Yrittäjät/kunnat ja kaupungit suorastaan tappelevat heille ilmaisista työharjoittelijoista, joille tt-toimisto järjestää Kelan päivärahan korvaukseksi menetetystä vapaa-ajasta. Toki työntekijän täytyy jaksaa mennä töihin, eikä nukkua puoleenpäivään asti. Työssäkin pitäisi edes yrittää olla hyvä.

        Miksiköhän tuo seurustelukumppani ei huoli avaajaa luokseen asumaan? Liekö hänellä sitten muitakin kumppaneita?

        Toivon, että avaaja saisi jostain voimia tehdä jotain elämälleen. Avainasemassa olisi oman asunnon hankinta, mikä tarkoittaa, että hänen olisi kyettävä mennä asuntotoimistoon ja täyttää siellä asuntohakupaperit. Jonoa varmaan on ja kiirreellisimmät tapaukset menee ohi.

        Toinen pakollinen juttu on työharjoittelupaikan etsintä. Tuntuu kyllä nyt siltä, että avaaja odottaa, että jos tarpeeksi kauan jaksaa itse pilata elämäänsä, tulee jostain kultalautasella eläkepäätös.

        itse voin ihan omasta kokemuksesta sanoa että ei niitä harjoittelupaikkoja noin vaan saa, ja jos saat, niin yrittäjät kyllä käyttävät hyväkseen ja potkivat pihalle kun ei huvittaisi palkata OIKEISIIN TÖIHIN vaikka tekisit työsi kaikki osa-alueet kiitettävästi ja vähän enemmänkin jos tarvii.

        nykyään muutenkin tahtoo olla nuo työpaikat kiven alla ja on yt-neuvotteluja milloin missäkin..porukkaa potkitaan pihalle firmoista ihan tuhottomasti. siinäkin mielessä ymmärrän aloittajaa.
        ei se ole helppoa joka paikasta saada vastaukseksi:"valitettavasti emme valinneet teitä työtehtävään" yms.

        koulutuspaikkoihinkaan ei noin vain pääse, itsellä kävi aikanaan tuuri että pääsin.
        siksi siis vaikka suosittelisin aloittajalle opiskelupaikan hakua/aikuisopiskelua toisella paikkakunnalla..ei kestä kauan ja saa paperit. mutta mikään ei taaskaan takaa sitä että saisi työpaikan.

        ja mitä tulee tuohon että mikseivät muuta yhteen..niin luulisin että jos ovat seurustelleet niin vähän aikaa että molemmat haluaisivat pitää vielä sen "oman tilan" ja itse suosittelisin myöskin aloittajaa ensin itsenäistymään ja pääsemään omille jaloilleen ennen yhteenmuuttoja..se on mukavampi vain tutustua rauhassa..ei se nimittäin heti tarkoita sitä että toinen pettää jos ei huoli luokseen asumaan..takana voi olla huonoja kokemuksia yms..ja että haluaa olla välillä ihan itsekseenkin.

        ja uskon että nuorena väsyttää ja jos ei ole aktiviteettiakaan päiville..itse myöskin olin aikas kova nukkumaan nuorempana.
        yrittää vaan kehittää päiviksi jotakin tekemistä..

        eikä se työllistyminen ole vain itsestä kiinni, joskus on vain niin että töitä on vähemmän kuin hakijoita..yhteen työpaikkaan voi olla satoja hakijoita, niin siinä sitten yrität erottua joukosta..ei ihan mikään helppo juttu.


      • Ei lasta väkisin
        lapseton N kirjoitti:

        itse voin ihan omasta kokemuksesta sanoa että ei niitä harjoittelupaikkoja noin vaan saa, ja jos saat, niin yrittäjät kyllä käyttävät hyväkseen ja potkivat pihalle kun ei huvittaisi palkata OIKEISIIN TÖIHIN vaikka tekisit työsi kaikki osa-alueet kiitettävästi ja vähän enemmänkin jos tarvii.

        nykyään muutenkin tahtoo olla nuo työpaikat kiven alla ja on yt-neuvotteluja milloin missäkin..porukkaa potkitaan pihalle firmoista ihan tuhottomasti. siinäkin mielessä ymmärrän aloittajaa.
        ei se ole helppoa joka paikasta saada vastaukseksi:"valitettavasti emme valinneet teitä työtehtävään" yms.

        koulutuspaikkoihinkaan ei noin vain pääse, itsellä kävi aikanaan tuuri että pääsin.
        siksi siis vaikka suosittelisin aloittajalle opiskelupaikan hakua/aikuisopiskelua toisella paikkakunnalla..ei kestä kauan ja saa paperit. mutta mikään ei taaskaan takaa sitä että saisi työpaikan.

        ja mitä tulee tuohon että mikseivät muuta yhteen..niin luulisin että jos ovat seurustelleet niin vähän aikaa että molemmat haluaisivat pitää vielä sen "oman tilan" ja itse suosittelisin myöskin aloittajaa ensin itsenäistymään ja pääsemään omille jaloilleen ennen yhteenmuuttoja..se on mukavampi vain tutustua rauhassa..ei se nimittäin heti tarkoita sitä että toinen pettää jos ei huoli luokseen asumaan..takana voi olla huonoja kokemuksia yms..ja että haluaa olla välillä ihan itsekseenkin.

        ja uskon että nuorena väsyttää ja jos ei ole aktiviteettiakaan päiville..itse myöskin olin aikas kova nukkumaan nuorempana.
        yrittää vaan kehittää päiviksi jotakin tekemistä..

        eikä se työllistyminen ole vain itsestä kiinni, joskus on vain niin että töitä on vähemmän kuin hakijoita..yhteen työpaikkaan voi olla satoja hakijoita, niin siinä sitten yrität erottua joukosta..ei ihan mikään helppo juttu.

        Tietenkin yrittäjät potkivat pihalle sen jälkeen, kun Kelan päivärahan maksu päättyy, Höh, mitäs luulit? Että siitä ihan ekläkevirka heti aukeaa! :D
        Trakoitushan onkin, että tämän jälkeen on ainakin työttömyysturvan piirissä, jos ei muuta. Vielä kun avaaja ymmärtäisi mennä työharjoitteluun sille alalle, jolle aikoo opiskelemaan, hän saisi lähtöpisteitä työharjoittelustaan.

        En minäkään nyt ole häntä ajamassa saman katon alle seurustelukumppanin kanssa asumaan, jos suhde on tuore. Tuntuu vähän kummalta, että ihminen asuu niinkin vieraassa huushollissa, että puhuu isännästä ja Talonomistajasta, What?

        Varmasti hänellä olisi korkea aika saada jalat oman pöydän alle. Sääli, että tällaisia tapauksia on, joita eivät edes omat vanhemmat kykene auttamaan. Itse olen säästänyt lapsilleni reilut käsirahat asuntoon, jolleivat ihan miljoonataloja ensiasunnokseen hanki.


      • lapseton N
        Ei lasta väkisin kirjoitti:

        Tietenkin yrittäjät potkivat pihalle sen jälkeen, kun Kelan päivärahan maksu päättyy, Höh, mitäs luulit? Että siitä ihan ekläkevirka heti aukeaa! :D
        Trakoitushan onkin, että tämän jälkeen on ainakin työttömyysturvan piirissä, jos ei muuta. Vielä kun avaaja ymmärtäisi mennä työharjoitteluun sille alalle, jolle aikoo opiskelemaan, hän saisi lähtöpisteitä työharjoittelustaan.

        En minäkään nyt ole häntä ajamassa saman katon alle seurustelukumppanin kanssa asumaan, jos suhde on tuore. Tuntuu vähän kummalta, että ihminen asuu niinkin vieraassa huushollissa, että puhuu isännästä ja Talonomistajasta, What?

        Varmasti hänellä olisi korkea aika saada jalat oman pöydän alle. Sääli, että tällaisia tapauksia on, joita eivät edes omat vanhemmat kykene auttamaan. Itse olen säästänyt lapsilleni reilut käsirahat asuntoon, jolleivat ihan miljoonataloja ensiasunnokseen hanki.

        tuon toiminnan kuitenkin voisi jo määritellä rikolliseksi jos jatkuvasti halutaan pitää vain harjoittelijoita työpaikoilla..mielestäni pitäisi määritellä selkeät pelisäännöt tähän "harjoittelijoiden kierrätykseen", on mielestäni naurettavaa että periaatteessa yhteiskunta kaivaa omaa kuoppaansa tuolla tavoin..mitä paremmin ihmiset saisivat töitä sen myötä hyvinvointi ja talouskin kasvaisi.. ei tuosta "kierrätyksestä" ole mitään hyötyä yhtään kenellekään.

        ehkä aloittajalle isä on alkanut käymään entistä vieraammaksi eron myötä..ei olisi mikään ihme..siksi hirveästi tee mieli isäksi kutsua.

        se on hyvä että olet säästänyt lapsillesi..kannattaa ne rahat antaa vaikka häälahjaksi niin voivat vaikka sen ensiasunnon hankkia..meillä ei ollut varaa säästellä..kaikki meni mitä tuli..nyt itse luo omaa onneaan.


      • Ei lasta väkisin
        lapseton N kirjoitti:

        tuon toiminnan kuitenkin voisi jo määritellä rikolliseksi jos jatkuvasti halutaan pitää vain harjoittelijoita työpaikoilla..mielestäni pitäisi määritellä selkeät pelisäännöt tähän "harjoittelijoiden kierrätykseen", on mielestäni naurettavaa että periaatteessa yhteiskunta kaivaa omaa kuoppaansa tuolla tavoin..mitä paremmin ihmiset saisivat töitä sen myötä hyvinvointi ja talouskin kasvaisi.. ei tuosta "kierrätyksestä" ole mitään hyötyä yhtään kenellekään.

        ehkä aloittajalle isä on alkanut käymään entistä vieraammaksi eron myötä..ei olisi mikään ihme..siksi hirveästi tee mieli isäksi kutsua.

        se on hyvä että olet säästänyt lapsillesi..kannattaa ne rahat antaa vaikka häälahjaksi niin voivat vaikka sen ensiasunnon hankkia..meillä ei ollut varaa säästellä..kaikki meni mitä tuli..nyt itse luo omaa onneaan.

        Minä en pidä tuota toimintaa rikollisena, koska tuolla kierrätyksellä saadaan mahdollisimman moni nuori tyottomyysturvan piiriin! Ymmärräthän, että jos ei ole ammatillista koulutusta, ei saa rahaa mistään. Jos on ollut työharjoittelussa tai työllisyyskurssilla 5kk, on oikeutettu työmarkkinatukeen sen lisäksi, että on saanut mahdollisuuden tutustua alaan, johon haluaa koulutukseen. Minä näen asian pelkästään positiivisena, mutta ihmiset joilla ei ole työ- ja opiskeluhaluja, näkevät toki asian toisin.

        Jos isästään on vieraantunut, ei hänen taloudessaan kuulu aikuisen ihmisen enää asua. Isä varmaan on inhottava siksi, että haluaakin lapsensa itsenäistyvän, vaikken minä itse voisi käyttäytyä lastani ilkeästi. Ehkä isä on "nostanut kädet pystyyn" ja luopunut toivosta. Ketä vaan ärsyttää aikuiset ihmiset, jotka ei saa aamuisin hilattua persettään ylös sängystä!

        Rahat on siirretty 18-vuotta täytettyä lapsen nimiin ja säästämistä on jatkettu asuntosäästösopimuksella. Kun lapsi ei ole pystynyt opiskelun vuoksi sovittua summaa itse säästämään, olemme tehneet sen mieheni kanssa vuorotellen. Se ei ole mikään iso summa kuussa per lapsi, eikä oikeasti työssäkäyvän ihmisen kukkaroa rasita YHTÄÄN.
        Sama summa ja enemmänkin menee moneltä "köyhältä" helpostikin kuukaudessa tupakkaan, kaljaan, koiriin, Hobby hallin tai TV shopin turhiin ostoksiin, Seiskan tai Alibin tilauksiin yms. Sijoitamme mieluummin omien lastemme tulevaisuuteen, kuin edellä mainittuihin turhakkeisiin.


      • lapseton N
        Ei lasta väkisin kirjoitti:

        Minä en pidä tuota toimintaa rikollisena, koska tuolla kierrätyksellä saadaan mahdollisimman moni nuori tyottomyysturvan piiriin! Ymmärräthän, että jos ei ole ammatillista koulutusta, ei saa rahaa mistään. Jos on ollut työharjoittelussa tai työllisyyskurssilla 5kk, on oikeutettu työmarkkinatukeen sen lisäksi, että on saanut mahdollisuuden tutustua alaan, johon haluaa koulutukseen. Minä näen asian pelkästään positiivisena, mutta ihmiset joilla ei ole työ- ja opiskeluhaluja, näkevät toki asian toisin.

        Jos isästään on vieraantunut, ei hänen taloudessaan kuulu aikuisen ihmisen enää asua. Isä varmaan on inhottava siksi, että haluaakin lapsensa itsenäistyvän, vaikken minä itse voisi käyttäytyä lastani ilkeästi. Ehkä isä on "nostanut kädet pystyyn" ja luopunut toivosta. Ketä vaan ärsyttää aikuiset ihmiset, jotka ei saa aamuisin hilattua persettään ylös sängystä!

        Rahat on siirretty 18-vuotta täytettyä lapsen nimiin ja säästämistä on jatkettu asuntosäästösopimuksella. Kun lapsi ei ole pystynyt opiskelun vuoksi sovittua summaa itse säästämään, olemme tehneet sen mieheni kanssa vuorotellen. Se ei ole mikään iso summa kuussa per lapsi, eikä oikeasti työssäkäyvän ihmisen kukkaroa rasita YHTÄÄN.
        Sama summa ja enemmänkin menee moneltä "köyhältä" helpostikin kuukaudessa tupakkaan, kaljaan, koiriin, Hobby hallin tai TV shopin turhiin ostoksiin, Seiskan tai Alibin tilauksiin yms. Sijoitamme mieluummin omien lastemme tulevaisuuteen, kuin edellä mainittuihin turhakkeisiin.

        kai ymmärrät että tuota "kierrätysmetodia" käytetään myös aikuisiin työnhakijoihin..aikuisiin joilla on JO KOULUTUS mutta silti heidät laitetaan "harjoittelijoiksi" oman alan töihin, saamatta kuitenkaan vakituista työpaikkaa..harjoitteluajan loputtua otetaan vain uusi vastaavanlainen tapaus firmaan ja näin saadaan työntekijäkustannuksia alemmaksi...

        tätä samaa on tehty myös nuorten valmistuneiden kanssa.."mene harjoittelemaan alaa jolta äsken valmistuit".. eikö pitäisi harjoittelun sijaan tarjota ihan oikeita töitä?

        ja mitä tulee tuohon rahan säästämiseen, niin meillä oli nelilapsinen perhe, äiti ja isä...ei hirveästi häänyt ylimääräistä rahaa vaikkei tilattukaan mitään lehtiä..eikä kyllä harrastettukaan mitään..ja kyllä..isäni kävi töissä ja äiti oli kotiäiti(isäni vaatimuksesta)..

        että siinä mielessä nykyään perheet ovatkin onnellisessa asemassa kun voidaan harrastaa ja matkustella..meillä ei kumpaankaan näistä ollut koskaan mahdollisuutta.


      • Ei lasta väkisin
        lapseton N kirjoitti:

        kai ymmärrät että tuota "kierrätysmetodia" käytetään myös aikuisiin työnhakijoihin..aikuisiin joilla on JO KOULUTUS mutta silti heidät laitetaan "harjoittelijoiksi" oman alan töihin, saamatta kuitenkaan vakituista työpaikkaa..harjoitteluajan loputtua otetaan vain uusi vastaavanlainen tapaus firmaan ja näin saadaan työntekijäkustannuksia alemmaksi...

        tätä samaa on tehty myös nuorten valmistuneiden kanssa.."mene harjoittelemaan alaa jolta äsken valmistuit".. eikö pitäisi harjoittelun sijaan tarjota ihan oikeita töitä?

        ja mitä tulee tuohon rahan säästämiseen, niin meillä oli nelilapsinen perhe, äiti ja isä...ei hirveästi häänyt ylimääräistä rahaa vaikkei tilattukaan mitään lehtiä..eikä kyllä harrastettukaan mitään..ja kyllä..isäni kävi töissä ja äiti oli kotiäiti(isäni vaatimuksesta)..

        että siinä mielessä nykyään perheet ovatkin onnellisessa asemassa kun voidaan harrastaa ja matkustella..meillä ei kumpaankaan näistä ollut koskaan mahdollisuutta.

        Se on hienoa, että kaikenikäiset, jotka eivät ole onnistuneet työllistymään ovat samalla viivalla.

        Että ihan TARJOTA töitä, kun on jo koulutuskin, heh heh.


    • ...

      Jos sinulla on mt-ongelmia olisiko mahdollista hakea tukiasuntoa tai asuntolapaikkaa? Nykyinen tilanne on väärin isällesi ja muulle perheelle. Vaikka oletkin sairas sinun elättämisesi ja olemisesi kuluttavat heidän voimavarojaan ja taloudellisia resursseja. Mitä he saavat palkakseen? Valitusta.

      Aivan sama pidätkö lapsista. Kukaan ei niitä pakota hankkimaan ja sinusta ei sen takia ajatella pahaa. Toisin kuin osa väittää äitien ajattelevan, äitiys ei määrittele ihmistä. Se on vain huono itsetuntoisten höpötystä.

      Onko sinulle ehdotettu kuntouttavaa työtoimintaa tai työkokeilua? Kun osallistut sellaisiin oikeus päivärahaan säilyy. Jos et halua tehdä töitä muut vaihtoehdot ovat toimeentulotuki, joka ei myöskään ole vastikkeeton (voidaan pienentää) Tai eläke, jos ongelmasi riittävät siihen.

      • Opaalitar

        eikö sekin ole väärin, että isää kiinnostaa enempi uuden puolison lapset kuin se ihka oma oikea lapsi?

        eikö sekin ole väärin että ns" vieraat lapset" tulevat isän ja tyttären väliin kuluttaen voimavarat ja taloudelliset resurssit, koska uskon että enempi sitä rahaa menee noihin pikkulapsiin kuin nuoreen aikuiseen naiseen joka hyvä jos kotona viihtyy kun isänsä on käynyt niin vieraaksi.

        menettävätkö ne omat lapset merkityksen heti kun tulee uusi puoliso lapsineen saman katon alle? eikö omista lapsista enää tarvitse välittää sen jälkeen..äkkiä vaan häädetään pois "häiritsemästä".
        en yhtään ihmettele miksi nuoret voivat pahoin suomessa jos nykyvanhemmat todellakin ajattelevat noin!

        älkää hitto vie tehtailko niitä lapsia kun ette kuitenkaan heistä välitä!


      • ...
        Opaalitar kirjoitti:

        eikö sekin ole väärin, että isää kiinnostaa enempi uuden puolison lapset kuin se ihka oma oikea lapsi?

        eikö sekin ole väärin että ns" vieraat lapset" tulevat isän ja tyttären väliin kuluttaen voimavarat ja taloudelliset resurssit, koska uskon että enempi sitä rahaa menee noihin pikkulapsiin kuin nuoreen aikuiseen naiseen joka hyvä jos kotona viihtyy kun isänsä on käynyt niin vieraaksi.

        menettävätkö ne omat lapset merkityksen heti kun tulee uusi puoliso lapsineen saman katon alle? eikö omista lapsista enää tarvitse välittää sen jälkeen..äkkiä vaan häädetään pois "häiritsemästä".
        en yhtään ihmettele miksi nuoret voivat pahoin suomessa jos nykyvanhemmat todellakin ajattelevat noin!

        älkää hitto vie tehtailko niitä lapsia kun ette kuitenkaan heistä välitä!

        Ne vieraat lapset ovat lapsia, jotka tarvitsevat sitä huomiota ja resursseja. Ap on täysi-ikäinen ihminen, jonka pitäisi pystyä elämään itsenäisesti. Isä on valinnut puolison jolla on lapsia. Hän haluaa olla myös läsnä niiden lasten elämässä, vaikkei olekaan heidän oma isä. Kyllä ihminen kiintyy myös toisten lapsiin.

        Välitän omista lapsistani niin paljon, että haluan heidän itsenäistyvän ja muuttavan aikuisena pois kotoa. Täysi-ikäisen kotona asuminen saattaa olla häiritsevää, varsinkin jos tämä täysi-ikäinen luulee, että maailma pyörii hänen ympärillään.

        Eikö sinusta olisi rasittavaa, jos aikuinen lapsesi asuisi kotona, ja valittaisi, jostain niin lapsellisesta, kuin lasten heräämisestä kahdeksalta? Eikö se ole hyvä, jos yrittää olla aikuinen. Ottaa selvää miten tulisi toimeen omillaan ja lakkaisi nojaamasta vanhemman apuun koko ajan. Eikö avaaja hyötyisi itse eniten omilleen muuttamisesta ja te-keskuksen toimenpiteistä? Miksi avaajan pitäisi rypeä itsesäälissä tekemättä mitään tilanteelle?

        Entäpä, jos itse kokeilisit työtä mielenterveyspuolella ja näkisit oikeasti miten rankkaa elämä tukijana voi olla.


      • Opaalitar
        ... kirjoitti:

        Ne vieraat lapset ovat lapsia, jotka tarvitsevat sitä huomiota ja resursseja. Ap on täysi-ikäinen ihminen, jonka pitäisi pystyä elämään itsenäisesti. Isä on valinnut puolison jolla on lapsia. Hän haluaa olla myös läsnä niiden lasten elämässä, vaikkei olekaan heidän oma isä. Kyllä ihminen kiintyy myös toisten lapsiin.

        Välitän omista lapsistani niin paljon, että haluan heidän itsenäistyvän ja muuttavan aikuisena pois kotoa. Täysi-ikäisen kotona asuminen saattaa olla häiritsevää, varsinkin jos tämä täysi-ikäinen luulee, että maailma pyörii hänen ympärillään.

        Eikö sinusta olisi rasittavaa, jos aikuinen lapsesi asuisi kotona, ja valittaisi, jostain niin lapsellisesta, kuin lasten heräämisestä kahdeksalta? Eikö se ole hyvä, jos yrittää olla aikuinen. Ottaa selvää miten tulisi toimeen omillaan ja lakkaisi nojaamasta vanhemman apuun koko ajan. Eikö avaaja hyötyisi itse eniten omilleen muuttamisesta ja te-keskuksen toimenpiteistä? Miksi avaajan pitäisi rypeä itsesäälissä tekemättä mitään tilanteelle?

        Entäpä, jos itse kokeilisit työtä mielenterveyspuolella ja näkisit oikeasti miten rankkaa elämä tukijana voi olla.

        mutta silti, oma lapsi on aina oma lapsi. oli kuinka aikuinen tahansa.

        ei omakaan äitini aikanaan lakannut välittämästä omista lapsistaan.
        sovittiin vain pelisäännöt millä mennään.

        ja nykypäivänä ei niitä asuntojakaan saa sormia napsauttamalla, voi hyvinkin mennä vuosi tai pari ennenkuin saat oman vuokrakämpän.

        jos sinua omat lapsesi rasittavat, niin ehkä olisi kannattanut jättää tekemättä ja jäädä sinkuksi odotellen sitä miestä jolla on lapsia valmiina...


      • Ei lasta väkisin
        Opaalitar kirjoitti:

        mutta silti, oma lapsi on aina oma lapsi. oli kuinka aikuinen tahansa.

        ei omakaan äitini aikanaan lakannut välittämästä omista lapsistaan.
        sovittiin vain pelisäännöt millä mennään.

        ja nykypäivänä ei niitä asuntojakaan saa sormia napsauttamalla, voi hyvinkin mennä vuosi tai pari ennenkuin saat oman vuokrakämpän.

        jos sinua omat lapsesi rasittavat, niin ehkä olisi kannattanut jättää tekemättä ja jäädä sinkuksi odotellen sitä miestä jolla on lapsia valmiina...

        Minusta te molemmat puhutte aivan täyttä asiaa. Oma lapsi kuuluisi olla tärkeintä elämässä, mutta kun tämä lapsi aikuistuu hänen pitäisi mt-ongemaisenakin ymmärtää, että vanhemmat haluavat hänen parastaan sillä, että toivovat hänen itsenäistyvän.

        Jos lapsi on saanut heikot eväät kotoa, se itsenäistyminen voi joskus käydä ylivoimaiseksi. Avaajalla ei tunnu olevan voimia tehdä elämälleen mitään. En tiedä missä avaaja asuu, mutta siinä kaupungissa, jossa itse asun, avaajan kaltaisia jopa paapotaan hieman liikaakin.

        Miten olisi kunnon potku perseeseen? Vaikka myöhäistähän se on enää aikuista ihmistä kasvattaa, jos se kasvatus jäi retuperälle jos eskari-iässä.


      • ...
        Opaalitar kirjoitti:

        mutta silti, oma lapsi on aina oma lapsi. oli kuinka aikuinen tahansa.

        ei omakaan äitini aikanaan lakannut välittämästä omista lapsistaan.
        sovittiin vain pelisäännöt millä mennään.

        ja nykypäivänä ei niitä asuntojakaan saa sormia napsauttamalla, voi hyvinkin mennä vuosi tai pari ennenkuin saat oman vuokrakämpän.

        jos sinua omat lapsesi rasittavat, niin ehkä olisi kannattanut jättää tekemättä ja jäädä sinkuksi odotellen sitä miestä jolla on lapsia valmiina...

        Minua ei rasita omat lapset. Älä nyt saivartele tuolla lailla.
        Haluan lasteni kykenevän aikuisena elämään itsenäisesti. Täysi-ikäisen pitäisi jo kyetä muuhunkin, kuin valittamaan kahdeksalta heräämisestä, vaikka suurin osa sen ikäisistä on siihen aikaan opiskelemassa, töissä ja harjoitteluissa.
        Asuntoja on tarjolla ainakin pääkaupunkiseutua lukuunottamatta jonkun verran. Oman kuntani sivuilla oli tälläkin hetkellä vapaana useampi asunto, kun kävin katsomassa. Lisää olisi ainakin vvo:lla ja satolla.

        Pitäisikö sinun miettiä hieman tarkemmin asioita. Vanhemmuutta, jaksamista, tukisuhteita, niin tajuaisit, ettemme me vanhemmat ole mitään taloudellisen ja henkisen hyväksikäytön välineitä, vaan ihmisiä, joilla on muutakin elämää kuin aikuinen lapsi.


    • Thatti ite

      Taidat olla ihan ylpeä siitä, että "vihaat pikkulapsia". Tämä ei varmasti ole ensi kert, kun asiaa toitotat.
      On se niin muodikasta ja ylevää. Pois jälkikasvut!
      Ihmiskuntaa on jo liikaa. Hyvä, kun on lapsivihaajia yhä enemmän. Syntyvyys vähenee.

      Olet ilman muuta siinä käsityksessä, että saat seurustelukumppanin. Sille voi sitten määrätä lapsettomuuden, taikka....
      Hämmästyt vielä.

      • tiedoksi vaan

        et vissiin osaa lukea..ap:lla on kumppani jo..sinulla ei ehkä ole..tai olet kenties katkera yh-mamma joka ei kelpaa enää kellekään miehelle...

        vapaaehtoinen lapsettomuus on nykyään kyllä aika "suosittu" elämänmuoto..ei me kaikki lapsia haluta..


      • 67ik
        tiedoksi vaan kirjoitti:

        et vissiin osaa lukea..ap:lla on kumppani jo..sinulla ei ehkä ole..tai olet kenties katkera yh-mamma joka ei kelpaa enää kellekään miehelle...

        vapaaehtoinen lapsettomuus on nykyään kyllä aika "suosittu" elämänmuoto..ei me kaikki lapsia haluta..

        On kumppani, vaan kuinka kauan? Eihän tuon ikäisten suhteet muutenkaan kauan kestä.

        Siinäpä älä halua lapsia - aivan sama.


      • Huh heijaa
        tiedoksi vaan kirjoitti:

        et vissiin osaa lukea..ap:lla on kumppani jo..sinulla ei ehkä ole..tai olet kenties katkera yh-mamma joka ei kelpaa enää kellekään miehelle...

        vapaaehtoinen lapsettomuus on nykyään kyllä aika "suosittu" elämänmuoto..ei me kaikki lapsia haluta..

        Kyllä täällä osaa olla tyhmiä kirjoituksia, kuten tuo "tiedoksi vaan", ei järki paljon päätä pakota.


    • eienaapaskapyykl

      pahinta on yli-ikäset ( 40 v) äidit jotka poikii ja julistaa että kakarat pitää heidät nuorina...

    • Oma moka

      Anna pikkulasten olla, ongelma ei ole heissä vaan sinussa. Koeta tehdä sille jotain, ongelmaisena on paha jatkaa ja päästä eteenpäin. Viha väsyttää, vinouttaa, katkeroittaa ja tyhjentää henkisen sisältösi, sielusi, jos nyt ollenkaan tajuat, mitä se meinaa ja tarkoittaa.

    • koita vaan kestää

      Maailmassa on paljon asioita, jotka voi ärsyttää. Minuakin ärsyttää suunnattomasti kaikki alkoholi ja muut päihde ongelmaiset, jotka elävät yhteiskunnan siivellä ikänsä osa heistä. Mutta minkäs teet, järjestelmä hyysää ja inhoamalla ei ongelma ratkea. Pitää siis vain koittaa sopeutua.

    • hhhhhhhhhhh

      Heh! Joo, ei tarvitse pitää lapsista eikä niitä varsinkaan tarvitse tai kannata tehdä koskaan itse, jos ei kerran halua. Mutta et kovin vakuuttavasti ja järkevästi osannut asiaasi perustella. Asut siis isän kanssa ja valitat siitä, ettet saa nukkua kuin kahdeksaan, jolloin lapset alkavat metelöidä ja sitten se isäkin vaatii nousemaan. Ja joudut reppana asumaan siellä vain siksi, että et ole saanut töitä muuttaaksesi omillesi. Kuvitteletko tosiaan tilanteen helpottuvan sitten kun löydät töitä? Vai johtuuko töiden löytymättömyys siitä, että yrität etsiä työpaikkaa, mihin ei tarvitsisi herätä aamulla, vaan saisi mennä silloin kun huvittaa? Lisäksi siellä työpaikalla ei saisi olla mitään häiriötä, meteliä tai muutakaan sinua ärsyttävää? Ja tietenkään siellä ei pitäisi joutua tekemään mitään epämiellyttävää? Taitaapa olla, että ne ärsyttävät kakarat muuttavat omilleen ennen sinua, kun he sentään ovat sopeutuneet normaalien ihmisten päivärytmiin.

      Minäkään en yleensä saa nukkua lähellekään kahdeksaan asti ja se ei johdu niinkään lapsista vaan siitä, että täytyy herätä sinne töihin. Ja kyllä, pirteänä ja valmiina pitää olla heti aamuviidestä alkaen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2001
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1908
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1495
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe