Aihe

Apua ikea led sjö lampun kanssa

desingdream

Moikka! Ostin tuossa kaksi päivää sitten 6 kpl ikean led sjö seinälamppuja.
Kotiin tullessani huomasin, että en osaakkaan asentaa niitä toimimaan, sillä lampussa ei ole mitään pistorasiajohtoa tai painiketta yms. Päättelinkin siis, että ne tarvitsevat ammattilaisen apua, mutta olenko väärässä?

Tarkoituksena olisi asentaa lamput seinään peilin ympärille makuuhuoneeseen, missä ei ole aiemmin ollut minkäänlaisia valoja eli siis ei ole valonlähdekohtaa vai mikä onkaan valmiina.

Onko siis ihan simppeliä asentaa nuo vai tarvitsenko ammattilaisen ja paljonko ne veloittavat asennuksesta?

Kiitos jo etukäteen kaikesta avusta!

4

742

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • sex lampor

   No höh. Ikean nettisivuilta voisi lukea tämän jos vaan osaisi:

   "Hyvä tietää
   Nopea asentaa.
   Käytä valtuutettua sähköasentajaa.
   Sisäänrakennetut led-lamput.
   Testattu ja hyväksytty kylpyhuonekäyttöön.
   "

   Eli puhelin käteen ja kysymään asennusapua lähimmästä sähköasennusliikkeestä. Kuivaan tilaan noi voisi ajatella asentaa ihan pistokejohdon varaankin, mutta ammattitaitoinen henkilö sen liitosjohdon tekemisessäkin olisi hyvä olla..

  • Sähkärin vaimo

   Kuulostaa siltä, että nuo lamput on suunniteltu asennettavaksi kylpyhuoneen katkaisijan taakse. Eli niin, että lamppu sytytetään huoneen "kattovalokatkaisijasta". Yleensä tarvittavat johdot vedetään seinän sisälle rakennusvaiheeessa. Jälkikäteen johdot voi asentaa pinta-asennuksena (eli seinän päälle näkyviin), mutta se on tietysti vähemmän esteettistä...

   Jos haluat kyseiset lamput kylppäriisi, niin etsi jostain fiksu sähköasentaja ja sovi hänen kanssaan arviokäynnistä jossa hän tulee paikanpäälle katsomaam miten kytkentä olisi mahdollista tehdä. Tyypillisesti sähköasentaja voisi veloittaa esim 35-55 euroa tunti tarvikkeet ja (ehkä) matkakulut. Ei tuohon kytkentään pitäisi kuitenkaan tuntia enempää tehdä jos ei ole mitään ihmeellistä ja tehdään pinta-asennuksena.

   Jos rakenteisiin joudutaan koskenaan ja asut taloyhtiössä niin kannattaa kysäistä isännöitsijältä saako kylppäriin tehdä suunnitellut muutokset ihan omin päin vai tarvitaanko esimerkiksi taloyhtiön lupa tms. Lupaa tuskin tarvitaan, mutta jos isännöitsijä on mukava ja asiakaspalveluhaluinen niin saatat saada häneltä neuvoja asian hoitamiseen. Hän saattaa myös osata suositella luotettavaa sähköasentajaa alueeltasi.

   Toivottavasti ei kuulosta liian moninutkaiselta. Ei tuossa mistään isosta hommasta ole kyse, mutta jos et itse tiedä sähkötekniikasta mitään niin hanki avuksi ammattilaisia. Kylppäriin varsinkaan ei kannata tehdä mitään omia johto- ja kytkentävirityksiä koska märkätiloissa on aina suurempi sähköiskun vaara. Sen takia siinä lampussakaan ei varmaan ole mitään pistotulppaa. Märkätiloissa pistorasiat on tarkoitettu vain tilapäistä parranajokoneen tai hiustenkuivaimen käyttöä varten, ei pysyvien valaisimien kytkentään.

   • LUKUTAITO HEI!

    Sähkärin vaimolle: Aloittajahan haluaa nuo lamput MAKUUHUONEESEEN, ei mihinkään kylppäriin. silloin ne voi laittaa puolikiinteästikin eli pistokejohdolla.

    Kannattaisi tutustua sisältöön ennenkuni alkaa ppiiiiiitttkiä kirjoituksia väsäilemään.


  • Tolonen1

   Miten sait ne lamput toimimaan?:) minullakin on juuri tuo sama ongelma.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   35
   1548