Mitä mieltä minä olen Adoptiosta?

iireka

Olen adoptiosta ihan samaa mieltä kuin abortistakin.
Jos haluat lapsen ja tuut lapsen elinaikana toisiin ajatuksiin niin älä kuitenkaan anna häntä pois koska muuten et välttämättä näe häntä koskaan.

12

237

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • abortti on kauhea

      Adoption tapauksessa on mahdollisuus nähdä lapsi joskus ja nykyään se taataan jo lainkin kautta. Jos teet abortin, kuollutta et tule näkemämään - se on selvää.

    • Niin mutta minusta Abortti ja Adoptio on huonoja asioita.

    • elämä säästyisi

      Parasta olis jos lapsi saisi heti synnyttyään huolehivan isän ja äidin: olis huoltajat sitten biologisia tai ei. Mitä hyötyä on biologiasta jos vanhemmilla ei ole voimavaroja ja kypsyyttä vanhemmuuteen.
      Elämään liittyy aina raadollisuutta ja epätäydellisyyttä. Kaikkilla meillä on omat kipumme ja ei saada niitä maiksimissaan ihnateellisa kasvuolosuhteita. On vain aina valittava kahdesta huonosta ja parempi. jos olisin raskaana ja en vois huolehtia lapsesta niin antaisin adoptioon enkä tekisi aborttia. Se adoptio olisi se parempi kahdesta huonosta.

    • JK

      IHAN HYVÄ

      • Mikä on sinun mielestäsi ihan hyvä?


    • Kati

      Sinulla ei taida olla vielä kovin paljon ikää Iireka. Vanhemmiten toivottavasti huomaat, ettei maailma ole mustavalkoinen.

      Abortti on surullinen asia ja toivon, ettet koskaan joutuisi siihen turvautumaan, mutta mitä sanot esimerkiksi 13-vuotiaalle, joka tulee raskaaksi yhden puskissa tapahtuneen humalaisen räpeltelyn seurauksena tai pahimmassa tapauksessa raiskauksen seurauksena?

      Lapsen antaminen adoptioon on varmasti myös erittäin vaikea päätös, mutta joskus se on sekä lapsen että äidin etu. Jokaisella lapsella pitäisi olla oikeus syntyä toivottuna ja jokaisella lapsella pitäisi olla oikeus aikuisiin vanhempiin, jokta kykenevät huolehtimaan hänestä.

    • Niin mutta kun minun mielestäni Adoptiota ja Aborttia pitäisi sillee vältellä koska Adoptiossa voi olla että lapsi ei näe biologisia vanhempiaan koskaan ja abortissa se että siinä lapsi joutuu kuolemaan ennen kuin se ees syntyy.

      • ei murhaaja

        Olet erittäin ajatteleva nuori. Vaikka lapsen synnyttää toivottuna biologisina vanhempina niin siitä huolimatta ei onnistu kasvattamaan tai tuelvan lapsen elmää koetellaan. Yleensä adoptiolapset onnistuvat hyvin ja ovat tyytyväisiä elämäänsä. Kenenpä elämä täysin onnistuu ja kuka voi kiertää kaikki vaikeudet.
        Hyväksyn abortin vain jos äidin henki on vaarassa tai raskaus on raiskauksen seuraus eikä ole ehditty ottaa jälkiehkäisyä.


    • k.o.t.k

      Mun mielest adoptiossa on 2 hyvääkin puolta: lapsi saa elää ja saa rakastavat vanhemmat ja joku joka ei voi tulla raskaaks saa olla äiti. abortissa on mun mielest huonoo se et ku se lapsi tapetaan! mut hyväksyn abortinki esim jos naine/tyttö ollaa raiskattu tai joku muu kamala asia ja että siinä se on paras ratkasu sille lapselle..

    • Tässä odotellessa

      18-vuotta täytettyään adoptiolapsella on laillinen oikeus tutustua (syntymä)asiakirjoihinsa, tätä adoptiovanhemmat eivät voi estää. Lapsella on myös oikeus ottaa yhteyttä biologiseen vanhempaansa (tai vanhempiin), jos biologinen äiti ja tai isä ei lasta halua nähdä niin silloin yhteyttä ei synny. Osapuolten halutessa tapaamiselle ei ole esteitä, tämän määrittää siis jo lakikin. Poikkeus on tietenkin silloin jos lapsi on hylätty nimettömänä ja täysin ilman tietoja puistoon tai muualle, tällöin biologisten vanhempien jäljitys on vaikeaa tai jopa mahdotonta. Abortti sen sijaan on kerrasta poikki.

    • Anina

      Ihannemaailmassa ei olisi vahinkoraskauksia tai pikkulapsen vanhemmat eivät kuole, eikä kukaan lasta haluava jää lapsettomaksi, vaan lapsi elää onnellisesti biologisessa perheessään aikuisuuteen saakka. Mutta kun näin ei ole, niin on hyvä että on vaihtoehtoja.

      Olen itse adoptioon suoraan synnytyssairaalasta annettu suomalainen vahinkolapsi. Siis kahden aikuisen seksisuhteesta syntynyt hasardi, joka annettiin pois, koska suhde ei ollut vakava. Tämän olen lukenut papereistani. En ole katkera olemassaolostani. Minulla oli ihan hyvä perhe. Taustaani olen miettinyt ja on käynyt mielessä ottaa yhteyttä (minulla on ollut jo yli kymmenen vuotta tiedossa bioäidin nimi, henkilötunnus ja niiden perusteella myös osoite ja puhelinnumero), mutta en ole saanut aikaiseksi. Olen nyt jo 37-vuotias, ja tuskin otankaan yhteyttä. En ole vissiin kokenut sitä turhan tärkeäksi, kun en ole tähän ikään mennessä saanut sitä tehtyä. Ekan kerran perimä mietitytti tosissaan, kun sain omat biologiset lapseni, että mitä heilläkin taustalla on. Neuvolassa kysyttiin sukuni perinnöllisiä sairauksia, minun oli todettava, ettei hajuakaan.

      Mutta en mitenkään kyllä sanoisi, että ei missään nimessä adoptioon. Mieluummin minä oikeasti suosittelen synnyttämistä. Sori vain. Olen ihan mielelläni olemassa, ja luulisin monen muun adoptiolapsen olevan samaa mieltä. Abortti on kumoamaton teko, mutta jos lapsen synnyttää, voi sittenkin vielä miettiä, antaako pois vai pitääkö. Itse en ole vielä keksinyt, miksi sikiön tappaminen olisi parempi vaihtoehto.

      • tyttö14

        Aloittaja, adoptiossa on hyviäkin puolia. Jos vanhempi ei yksinkertaisesti pysty huolehtimaan lapsesta, eikö olisi parempi antaa se kotiin jossa se olisi toivotta ja sitä varmasti rakastettaisiin? Adoptio mahdollistaa myös sellaisten ihmisten lasten saannin, jotka ei voi ikinä saada lapsia. Mielestäni adoptio on paljon parempi asia kuin abortti. Minä itse aion adoptoida lapsen ulkomailta, koska haluan pelastaa jonkun pienen lapsen elämän. Muutenkin maailmassa on liikaa ihmisiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      116
      9045
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2653
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      130
      2410
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1448
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1267
    Aihe