Gardajärvelle elokuussa :)

m&m

Olemme mieheni kanssa menossa elokuussa lomalle Milanoon. Tarkoituksena tehdä sieltä retki Veronaa, Venetsiaan ja Gardajärvelle. TArkoituksena Gardajärven eteläpuoli, mutta mihin sielä ? Onko sielä hyviä viinitiloja? Mitä nähtävyyksiä?
Missä eteläpuolella hyvä ranta? Mitä vesiurheilu mahdollisuuksia?

Jos olemme yön Bergamossa niin kuinka sieltä Gardjärvelle?

Kiitoksia vastauksistanne :)

6

523

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Meeri-Maaria

      Suosittelen Bardolinoa tai Lazisea. Vuokratkaa auto, niin pääsette liikkumaan helposti. Bergamosta on matkaa noin 100 km, joka sujuu nopeasti. Toki julkisiakin voi käyttää (junalla järven eteläkärkeen ja siitä eteenpäin bussilla), mutta silloin matkoihin tuhraantuu melko paljon aikaa. Viinitiloja on runsaasti lähiympäristössä. Niissäkin vierailu on helppoa autolla; tosin toisen on oltava kuskina...

      Autolla pääsee myös Veronaan ja Venetsiaan. Liikenne kaupungeissa on "hieman" kaottista, mutta kyllä siellä pärjää. Parkkihalleja on Veronassa runsaasti (osoitteet navigaattoriin valmiiksi) ja Venetsian ulkopuolella on laajat parkkialueet.

      Rannat ovat kivikkoisia periaatteessa ympäri järven. Gardajärvi ei ole rantakohde. Pyyhkeensä voi levittää joko pikkukivirannalle tai nurmikolle. Rannat ovat kuitenkin pieniä. Melestäni Bardolinon keskustan lähellä olevat rannat ovat OK; uiminen on todella nautinnollista.

      Varsinaisista nähtävyyksistä en osaa sanoa; ne ovat kovin ihmisistä riippuvaisia. Molemmissa mainitsemissani kylissä on ihastuttava vanha kaupunki. Vuoristoteiltä on huimat maisemat. Laivaristeilyt ovat myös kivoja. Varsinaisiin vesiurheilumahdollisuuksiin en osaa kommentoida. Järven pohjoisosassa surffaus on suosittua. Kanootteja on myöa näkynyt etelämpänäkin.

      Hyvää matkaa teille! Gardajärvi on ihanaa seutua.

    • prego

      Elokuussa Milanoon ? ei kait sentään, kuuma kuin pätsi ja kaupunki ei minun mielestäni ole kuin piipahtamisen väärtti.
      Ajaisin itse suoraan Veronaan, olisin siellä pari yötä ja lopun loman nautiskelisin Gardajärvestä, asuisin järven pohjoispäässä.
      Venetsiaan minua ei saisi elokuussa kirveelläkään, ei tosin Milanoonkaan. Venetsia on ihanimmillaan keväällä ja syksyllä, ei tukalan kuumaa eikä järkyttäviä turistimassoja.

    • m&m

      Kiitoksia vastauksistanne :)

      • prego

        Olisi mukava kuulla millaiseksi lomareittinne muodostui ja oliko matka millainen, Italiassa tosin kaikki paikat ovat ihania, joten oikein mukavaa lomaa fantastiseen Italiaan !


    • Italian matkaaja

      Olimme tänä kesänä bergamossa ja gardalla malcesinessä. Malcesinestä tekee mielenkiintoisen kylän takana kohoava monte baldo vuori jolle pääsee funivialla eli köysiradalla jos uskaltaa 2000 metrin korkeuteen. Näköalat on huimia. Muutkin järven kylät on kierretty mutta malcesine on ollut pääkohde jo useamman kerran.

      Bergamosta on melko helppoa ajaa gardalle varsinkin kun auto on varustettu navigaattorilla. Ajattelimme ajaa gardalle joutuisasti maksullista tuttua motaria mikä vie myös suoraan venetsiaan mutta motarilla oli joku käsittämätön ruuhka. Kaikki 3 kaistaa oli jumissa ja vauhti seisoskelusta viiteenkymppiin joten jätimme moottoritien ja tutustuimme maksutomaan tiehen ja italian maaseutuun. Tiet halkoo pikkukyliä joten vauhti ei sielläkään päätä huimaa.
      Gardalle on tienviittojakin ainakin riittävästi....ei pääse eksymään.
      .

      Jos aiotte kiertää vain eteläosissa niin silloin sirmione on suositeltavissa oleva paikka. Siitä tekee erikoisen pitkälle järvelle työntyvä niemi jonka päässä on hieno puutarha ja linnoituksen rauniot todella kauniin kylän lisäksi.. Vesiurheilu mahdollisuuksista en valitettavasti osaa sanoa mitään mutta eiköhän sieltä niitäkin löydy.

      Venetsia on noista paikoista ehkä pahin turistirysä vaikkakin käymisen arvoinen. Jos ostatte matkamuistoja katsokaa siellä että se mitä ostatte tulee siihen paperiin mihin ne ne siellä käärii...Ja milanon Duomo aukiolla varokaa tummaihoisia agressiivisia matkamuisto myyjiä jota puoliväkisin myyvät rihkamaa. Say no thanks.
      Hyvää matkaa!

    • Gardalla on muutamia hienoja vanhoja kaupunkeja (esim. Sirmione, Garda), joissa kannattaa ainakin poiketa lounalla tai kahvilla. Elokuussa toki aika vilinää, koska nämä ovat juuri ne hienoimmat paikat siellä. Jos se ei häiritse, niin voihan sieltä varata hotellinkin. Oikeastaan ihan sama mihin menee Gardalla, jos on auto. Isot kaupungit ovat loma-aikaan tukkoisia ja saattaa olla tosi kuuma seisoskella ruuhkassa..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      118
      9465
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2780
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      156
      2536
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1786
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      13
      1590
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      9
      1396
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe