Teurastus

Nupouttaja

Mitähän ne päättäjät ajattelee kun teuraskuljetusmatkat pitenee koko ajan? Pohjois Suomesta loppuu nautaeläinten pito jo tästä syystä. AHTAASEEN autoon pakataan vieri viereen pilttuisiin sarvellisia ja nupoja nautoja jotka tappelee ja puskee toisiltaan silmät puhki matkan aikana. Vieraat eläimet kun alottavat välittömästi arvojärjestyksen hieromisen. Makuulle laskeutuminen mahdotonta täydessä autossa. Kuljetusmatkat 200-300km ja yksilökarsinat autoihin. Tiloilla tehdään eläinsuojeluvalvontoja kiristyvään tahtiin mutta ei nähdä "metsää puilta". Teuraskuljetuksia pitäisi ratsata paljon tiheämmin. Luulempa että normaalissa tieliikennevalvonnassakin eläinkuljetukset lasketaan läpi siitä syystä etteivät eläimet stressaudu turhaan. Juuri väärä periaate,kaikki autot tarkastettava eläinlääkärin johdolla. Lammas pääsee makuulle huomattavasti helpommin kuin ahtaassa olevat tappelevat sarvipää lehmät.

7

330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin se on

      Joo, kuljetusmatkat on todellisuudessa keskimäärin 800 km, vain ne elukat jotka ostaa rönkä voivat päästä tohon alle 300 km ....
      Atria teurastaa nurmossa, jonne on joka puolelta Lappia yli 500 km ja kun eläimiä keräillään ympäri lääniä, niin matka voi olla vaikka tuplaten tosta ...

      Oikea syyllinen on evira, joka on lopettanut kaikki teurastamot Oulusta pohjoiseen.

    • navettapiika

      No jopas teillä surkea tilanne. Meiltä hakee kahden firman autot ja kummassakaan ei vieraita eläimiä panna samaan karsinaan kuin äaärimmäisessä pakossa. Sarvellisia ja nupoja nyt ei ainakaan. Eikä ne kyllä niin ahtaasti tule kuin sillit purkkiin. Olen itse aina paikalla lastauksessa enkä voi kyllä huonoksi moittia. Jos tilanne on tuo, niin mikä sinua estää soittamasta läänineläinlääkärille, hän saa palkan siitä, että valvoo. Samoin teurastamolla on eviran palkkaama eläinlääkäri, jos eläinten kunto on huono perillä samoin kuin jos ruhjeita löytyy, on hänen puututtava tilanteeseen. Ja onhan se kumma jos tuottajat hyväksyy ruhojen hylkäyksiä ruhjeitten takia. Päättäjät ei tähän tilanteeseen puutu, sehän on tuottajien osuuskunta, mikä pohjoisen teurastamon lopetti. Raha se on tässäkin konsulenttina ollut.

      • näin se on

        Raha on konsulentti, eli teurastamojen raha, tuottaja on maksajana.

        Kun teurastusta keskitetään yhä suurempiin yksiköihin, niin se maksaa ja maksaja on tuottaja huonompana tuottajahintana, evira sitten huolehtii siitä, että pienet teurastamot ei tule kilpailemaan suurten reviirille, eli sotkemaan hintatasoa paemmalla hinnalla.

        Kuluttajalle puhutaan suureen ääneen luomu ja lähiruuasta, mainostetaan paikallisuutta, tosiasia vaan on, että paikallista lähiiruokaa ei Suomessa voi olla, jos ei ole paikallisia teurastamoja ja suoramyyjiä.
        Atrian rengit pitää suurta mökkälää, pelkäävät teurastamonsa puolesta ....


    • lehmänhoitaja

      Haluaisinpa tietää mihin teurastamoon navettapiika lehmät laittaa jos kuljetukset sujuvat noin hyvin. Kun meillä viimeksi kävi teurasauto, autosta tippui sinne aiemmin lastattu lehmä kun ovet avattiin. Lehmä oli narulla kiinni auton rakenteissa mutta sen verran löysästi että pääsi tippumaan. Lehmä laitettiin takaisin autoon ja sen viereen meidän teurashieho. Autosta kuului hirveä meteli ja pauke kun se lähti pihasta.

      Teurasmatkat ovat todellisuudessa paljon pidempiä kuin matka tilalta teurastamolle, koska teurasauto kiertelee tilalta toiselle. EU:ssa yritetään säätää teurasmatkojen maksimikestoksi 9 tuntia mutta Suomi vastustaa tätä määräystä.

      Maatiloja koskevat tiukat määräykset eläinten hyvinvoinnista mutta kuljetuksissa ja teurastamolla kaikenlainen huono kohtelu on sallittua.

      • Kalavelkoja

        Uskon lehmänhoitajan kirjoittaman täysin. Kerran sanoin teuraskuljettajille että lehmä joka pitää saada navetasta autoon niin on sorkkakuumeinen ja näin ollen kävelee hitaasti. Sanoin myös etteivät "juokseta"elukkaa koska se voi kaatua. No eihän ne uskoneet ja lehmä meni pitkin pituuttaan ja paimenlangan alle vielä. Lehmä koitti nousta mutta sähköpaimen löi selkään uudestaan ja uudestaan. Lehmä huusi hädissään ja minä autokuskeille että saakeli mitä toheloita. No kerran sitten teuraaksi meni "Nalle sonni" oli sekunnin murto osasta kiinni ettei se niitannu samaa kuskia auton takaseinää vasten.


      • navettapiika

        Meillä kulkee se kukkopojan auto, siinä on kyllä minun mielestä paras työpari, lastaus sujuu ja tosi harvoin mitään ongelmaa on. Ja toisena joskus maatilan parhaita, mutta ne kun tulee niin elukat pitää olla valmiina ja itse saa osallistua ihan autoon asti lastaukseen. Meillä elukat otetaan hyvissä ajoin lastaustilaan ja siitä saa suoraan kyytiin, mutta aikataulun on pidettävä, koska muut hommat seisoo sen ajan. Olemme yrittäneet,ettei yksittäisiä eläimiä laiteta kyytiin ollenkaan, vaan aina porukkalähtö. Näinhän se on meitä ahistetaan ja kaikki mahdollinen tulkitaan eläinrääkkäykseksi, mutta kun teuraskuski vääntää hännän poikki se ei sitä olekkaan. En tiedä kumpi on sitten parempi se sähköpiiska vai tuo hännän rusikoiminen. Ise olen kyllä sähköpiiskan kannalla, ja myönnetään löytyy minulta omakin. Me asumme niin onnellisella alueella, että karjatiloja paljon, niin lastausmatkatkaan ei niin tolkuttoman pitkiä ole ja aika samaten pysyy kohtuullisena. Muistatteko ajan kun paasattiin oikein paatoksen kera tervalihasta? NYT ei kukaan puhu siitä enään, paranikohan se tauti kokonaan? Samaten stressiliha on kadonnut tyystin.


    • ^^^^^^^^

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      2425
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      86
      2030
    3. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      257
      2016
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1757
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1671
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1639
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1544
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1367
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1331
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1238
    Aihe