Miten eroon hajusta?

eienääkoskaankissaa

Muutin yhteen poikaystäväni kanssa. Poikaystävälläni on kissa. Leikattu uros. Kissan kusi haisee järkyttävän pahalle. Siivoamme hiekkalaatikon 1-2 kertaa päivässä, mutta ei auta. pitäisi ilmeisesti siivota samantien kun tarpeensa tekee, mutta eihän tämä käytännössä onnistu, esim. yöllä tai kun ollaan molemmat töissä.
Miten hajusta pääsee eroon? kamalaa kun ei voi vieraita kutsua kun kissa löyhkää niin pahalle. Auttaako ilman raikastimet ja jos auttaa niin olisiko kenelläkään suositella mitään hyvää merkkiä?

14

1686

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hopi hopi hopi

      a) Vie kissa välittömästi eläinlääkäriin jotta sen virtsarakko ja virtsatiet tutkitaan mahdollisten virtsakivien/-kiteiden varalta. Tämä on todella tärkeää, sillä voimakas virtsan haju saattaa olla oire jopa henkeä uhkaavasta tilasta!!

      b) Jos kissasi virtsa on sakasta tai kiteistä puhdasta eikä sillä ole myöskään virtsatietulehdusta, hanki parempilaatuista kissanhiekkaa joka sitoo hajuja paremmin.

    • posssu69

      leikatun poikakissan kusi ei haise "järkyttävän pahalle"! onko varmasti leikattu..

      • Haju on hälytysmerkk

        Haju tulee bakteeritulehduksesta, oli leikattu tai leikkaamaton. Eläinsuojelulaki velvoittaa järjestämään sairaalle tai mahdollisesti sairaalle eläimelle lääkärinhoitoa välittömästi.


    • eienääkoskaankissaa

      on leikattu ja ainakin minun nenään löyhkää kamalalle. Olisiko teillä sitten suositella mitään hyviä hiekkoja? Lääkäriin en kyllä ala kissaa raahaamaan. kahdella ystävällänikin on kissat ja nekin haisevat yhtä pahalle. luulin että johtuu siitä, että ne ei jaksa siivota hiekkalaatikkoa tarpeeksi usein, mutta nyt kun itse olen päässyt kokemaan tätä kissan kanssa elämistä, olen huomannut, ettei sitä hiekkalaatikkoa pysty siivoamaan tarpeeksi usein.

      • hajuista eroon

        Miksi et ala raahaamaan lääkäriin? Koska se maksaa liikaa, vai etkö usko että kissa voi olla sairais, miksi?

        Itsellä useampia kissoja eikä täällä haise, ei vaikka puhdistan laatikot "vain" kahdesti päivässä. Syy ei siis ole kissassa vaan jossakin muualla ja ne syyt on jo edellä kerrottu, etkö vain halua uskoa? Jos kavereiden kissatkin haisee (siis hiekkalaatikot) on kaikilla teillä sama ongelma. Se ei silti tarkoita, että kaikkien kissakodeissa haisee. Kodissani on leikkaamaton kolli, eikä sekään aiheuta pissanhajua huoneistoon.

        Leikatun kissan pissa ei haise kuin normaalilta pissalta, ellei kissalla ole jokin sairaus. Normaali pissa ei haise laatikosta jos hiekka on laadukasta ja sitä on laatikossa riittävä kerros ja hiekka käydään läpi huolellisesti päivittäin/kaksi kertaa päivä.

        Eli tässä muutama ihan perusjuttu: kunnollista mikrohiekkaa ja riittävän suuri laatikko/kaksi laatikkoa. Puhdistus kerran tai kaksi päivässä, jolloin paakut tarkkaan pois ja kakkakikkareet samoin. Säännöllisesti laatikon reunojen puhdistus esim. klorinilla, ei koko laatikon pesua ja hiekkojen vaihtoa. Samalla kertaa kannen urien pesu klorinilla, uriin jää pissaa jos kissa on reunapissijä-mallia. Säännöllinen koko laatikon pesu ja uusien hiekkojen vaihto. Kissan ruokavalio kuntoon, lisää raakaa lihaa ja laadukkaat teolliset ruoat. Kissa saatava juomaan riittävästi, se ehkäisee virtsavaivoja ja samalla hajuja. Lääkärin tutkimus jossa selvitetään mahdolliset sairaudet ja sen jälkeen hoidetaan muut asiat kuntoon.

        Laadukkaita hiekkoja on mm. Extreme Classic (itsellä käytössä), Ever Clean (huono hinta-laatusuhde), Simplicity, Compact Care....jokaiselle löytyy kyllä sopiva. Puupellettejä tai kidehiekkoja en suosittele, ne aiheuttaa helposti ongelmia väärään paikkaan pissaamisina.

        Ei ole mitään järkeä peittää hajuja jollakin hajustimilla, vaan yrittää hoitaa hajun aiheuttaja eli ongelma kuntoon.


      • Eläinsuojeluvalvoja

        Kissan laatikko ei haise, jos kissa on terve ja jätökset siivotaan asianmukaisesti.

        Jos jossain haisee kissanpissalle, siellä todennäköisesti ei ole huolehdittu eläinten terveydestä.

        Eläimen omistajalla on eläinsuojelulain nojalla velvollisuus järjestää hoitoa sairaalle eläimelle, vai teenkö tässä ja nyt ilmoituksen poliisille ip-osoitteesi perusteella?

        Olen tehnyt ennenkin eläinsuojeluilmoituksia laiminlyödyistä kissoista. Valitettavasti ne ovat silloin olleet jo lopetuskunnossa, kissa kun salaa vaivansa viimeiseen asti.


      • Vastuu

        Eli toisin sanoen: eläin pitää hankkia, mutta viis sen terveydestä! Minä olen tärvännyt viidessä päivässä yli 500€ sairaan kissani hoitoon; summa on yli puolet siitä, mitä minulle kuukaudessa jää käteen. Enemmänkin tekisin, jos voisin.

        Onko asenteesi sama lasten suhteen? " Vauvat on kivoja, mutta en kyllä ala hoitamaan."

        Ellei kykene vastuuta kantamaan, ei kannata hankkia lapsia eikä eläimiä kiusattavaksi ja laiminlyötäviksi.


    • isikisu

      En arvaa onko ***** ***** vai *****. Eli kokeile vaihtaa parempaan ruokavalioon.
      Myös stressi vaikuttaa asiaan.

      Ps. Et taida olla äiti. =)

    • 8+1

      Marketista ei löydy riittävän tehokkaasti hajua sitovia hiekkoja. Eläinkaupasta löytyy mikrohiekkoja, ne sitoo hajun tehokkaasti. Ei meillä vaan huomaa, että asukkaina on mm. 3 kissaa ainakaan heti hajusta ;) Itse käytän Extreme classicin hajusteetonta versiota, saa mm. Musti & Mirri -liikkeistä. Myös zooplussalta löytyy hiekkoja. Voi olla ihan fiksua tilata paria-kolmea sorttia ja kokeilla, mikä miellyttää itseä eniten. Mikrohiekkaa suosittelen silti aina valikoimaan, on kokemuksen mukaan hyvin tehokas sitomaan hajuja.

      zooplussalta kannattaa myös katsoa ruokia, sieltä saa meilläkin eläinkaupassa myytäviä tuotteita pääosin halvempaan hintaan!

      • 30+2

        Meillä käytetään kolmella kissalla marketin cassiusta ja se todellakin sitoo hajua oikein hyvin varsinkin jos viitsii tyhjentää hiekkalaatikon aamuin ja illoin kuten meillä tehdään.


    • hajutonkisumirri

      Extreme classic myös täälläkin nykyään käytössä, mutta aiemmin ollut rainbown paakkuuntuvaa hiekkaa. Mielestäni tämä piti hyvin hajut, paakut toki olivat isompia kuin EC:llä. Hiekan vaihtamisen syynä meillä oli Rainbown-hiekan pölyäminen, oli surullista katsella kun kisu välillä aivastelee ja on tassut valkoisessa pölyssä laatikolla käymisen jälkeen.

      Itse kiinnittäisin huomiota kissan ruokavalioon. Meillä ei pahemmin kissankakat haise, ainoastaan silloin jos on toisella masu löysällä. Tällöin myös kissa pääsee takapuolipesulle (jos takapään karvoihin on vähän löysää jäänyt), jonka jälkeen myös putsaa itse itsensä. Ei kyllä hajuhoitoista tarvitse kärsiä, laatikkoa tyhjennetään kakoista/paakuista 1-2krt/pv.

      Niin ja toistaiseksi leikkaamaton kissa meillä päin. :)

    • Kaksi kollia

      Tuo voi olla oire myös munuaistulehduksesta tai muusta sisäelintulehduksesta. Ensimmäiseksi lääkärille selvittämään, mistä haju johtuu.

      Pitkällisen virtsatietulehduksen jälkeen tulee usein munuaistulehdus, joka voi käytännössä johtaa eläimen kuolemaan.

      Terveen kissan virtsa ei tuoreeltaan haise juuri pullataikinaa kummemmalle. Se ei myöskään ole keltaista, oranssia tai punaista vaan lähes väritöntä.

    • EverClean

      Haju voi tosiaan johtua huonosta kissanhiekasta.
      EverClean hiekka on meillä toiminut tosi moitteettomasti ja täysvaihto kerran kuukaudessa on riittänyt. Minkäänlaista pissan hajua ei ole havaittavissa.
      Meillä on tosin narttukissa, jonka pissa haisee muutenkin miedommalle kuin kollin.

    • ttyjkkl

      Minullakin leikattu uros eikä pissa haise, ainoastaan leikkauksen jälkeen muutaman viikon ajan haisi. Siivoan laatikon aamuin illoin ja desifioin pari kertaa kk, ei mitään haisuja asunnossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 171
      5042
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4563
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2921
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1710
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe