dobberien mustamaalaus

ketuttaa

on aika surullista miten media on mustamaalannut mielettömän hienon perhe- ja harrastuskoirarodun. siinä samalla missä myös rottweilerin. ulkonäön ja aiempien käyttötarkoitusten takia rodut teilattu agressiivisiksi.


huvittavinta että taisin jossain nähdä tilaston koiraroduista, jotka prosentuaalisesti (suhteutettuna määrään, tarkennus ettei fifi- ja puudelikopla-tädit pääse inisemään) eniten hyökkäävät ihmisten ja muiden kotieläinten kimppuun:
sijalla 1. kultainennoutaja ja taisi pitää heti perään labradorinnoutaja. 'tappajarodut' dob rot vetivät listan puolivälissä.
en tilastoa tähän hätään löytäny, jos löydän niin linkkaan myöhemmin.

juuri tämä inhottaa ja oksettaa. mediaan ei pääse elokuvista tutut sympaattisen näköiset syötävän söpöt luppakorvakaverit jos tekevät samoja 'rikoksia'. kultainennoutajahan on suosittu perhekoira, pidetään se niin ja ollaan ihan hiljaa. kasvattajat kauppaavat kaikille kahdenkymmenen lapsen perheille ja kukkahattutädeille, joille koira on pehmolelu mikä toimii kuin babyborn, kultseja ja labsukoita.

mistä tahansa koirasta saa ns. 'tappajan' tai 'ongelmakoiran' kun laiminlyödään kaikki perusasiat koulutuksessa ja koirien tarpeissa.


sylkäsenpä samaan syttyyn avoimen vitutukseni dobberien kasvattajia kohtaan: kolmanneksi koiraksi haluaisin dobberin hyvin yksinkertaisesti sen monikäyttöisyyden takia, täysin puhtaasti harrastuskoiraksi. minulla on aikaa, voimaa ja halua tarjota koiralle paljon ja monipuolinen elämä, karhun kokoisena miehenä minulle ei dobberin 'ylitsepääsemätön' voima tuota ongelmaa jos fyysisesti pitää vaikka remmissä hallita (tarkennetaan vielä tätien kauhistuksia varten, että tarkoitan nimenomaan remmirähinää ja vetämistä että jaksan pitää paikkani enkä ole heti turvallani maassa hampaat kurkussa ja multaa poskissa, en koiraa hakkaa), mutta koko homma leviää aina kasvattajilla siihen että asun _KERROSTALOSSA_. se riittää, deal breaker, pistetään sesse jollekki omakotitalon omistajalle että tarpeet tehdään sitten takapihalle ja siinäpä sen elämä oikeastaan onkin.

veikkaan että se dobberi pitää sitten hakea ulkomailta, kun suomalaisten kasvattajien mielestä omakotitalo on ainoa tapa tarjota koiralle arvokas elämä.

ihmisillä aika paljon peiliin katsottavaa. jumalauta.

2

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin on

      ^tuota olen itsekkin ihmetellyt miksi joitain koiria ei myydä kerrostaloihin. Mutta sitten eräs kasvattaja, jolta oman dobsun olen aikoinaan ostanut (itse asun rivarissa), että ihmettelee näitä jotka ostavat tarkoituksella ''vahtikoiran'' kerrostaloon ja sitten sitä kielletään vahtimasta kun haukkuu jokaiselle äänelle mitä portaikosta kuuluu. Juu, saahan sen koulutettua, ettei tartte jokaiselle äänelle haukkua, niinkuin omanikin olen saanut opetettua ketkä on naapureita ettei niille haukkua tarvitse kun kotiin tulevat. Ja kyllä tämä neiti käyttää hyväkseen kaikkea ääntään kun joku vieras pihassa töllistelee.
      Mutta se pointti oli se, että kun dobsu kuitenkin on tavallaan vahtikoira, että jos se kerrostaloonkin nyt ostettaisi, niin tältä kiellettäisi se mikä on osa tätä koiraa - eli vahtiminen. Jos ymmärsit mitä koetan selittää :D Onhan tämä jalostettu muuhunkin, ja ei se koiralta niin hirveästi pois ole jos vahti kielletään mutta annetaan siihen tilalle jotain muuta. Jotkut kasvattajat vain ovat sitä mieltä, ettei pitäisi tukahduttaa sitä pois mihin koira on jalostettu riippumatta siitä, miten hyvän elämän muuten koiralle tarjoaisi kaiken aktiviteetin ohella.
      Itseänikin riipaisee välillä, kun tiedän, että neidille olisi parempi jos omakotitalossa asuisin, missä neidillä olisi sitten oikeasti se oma piha mitä vahtia eikä tarvitsisi jokaista naapuria opetella ulkoa, että pitääkö tuolle nytten haukkua vaiko ei. Noh jos joskus tulevaisuudessa pääsisi sellaiseen muuttamaan :)

      Ja olen kanssasi samaa mieltä tuosta, miten tämä rotu on mustamaalattu. Ennen neidin ottamista, suvussani oli ihmisiä jotka oli jyrkästi tätä asiaa vastaan. Niin tämän rodun maineen vuoksi kuin myös sen vuoksi, että epäilivät taitojani kouluttaa tämä. Vikaan menivät ja pahasti :) Nyt kun ovat nähneet koirani, miten olen sen kouluttanut, nähneet neidin luonteen, ovat he muuttaneet mielensä täysin toiseen suuntaan. Neiti on niin sosiaalinen ja ystävällinen tapaus kuin olla ja voi, oikein hakee hommaa, että voisi palvella. Neidille palkaksi riittää kehut ja silitykset, niistä on jo onnensa kukkuloilla. Viimeksi viikonloppuna, eräs sukulainen näki tämän koiran ensimmäisen kerran, ja voi että se kehui tämän maasta taivaaseen, kun huomasi miten ystävällinen tämä on ja miten tykkää palvella (nakkasi lippiksen ja neitihän haki sen nätisti takaisin tiputtaen syliin ja odotti lisää hommaa). Ehotti jopa pojalleen, että eikö olisikin kiva, jos heilläkin olisi samanlainen koira ;)

    • ÄSDJ'ÄWSEJ

      dobbis on aivan mahtava koira!!! oma vanha rouva on jo 10 vuotias.
      Ikävintä on se että olen nähnyt toopeja aivan väärällaisilla omistajilla, ja kaikenmaailman paskakasvattajat tuhoavat hyvien kasvattajien tekemän työn rodun eteen, ja jälkikin on sen mukaista!!!
      Kyllä sen lapsenkin pystyy kasvattamaan kieroon ihan samalla tavalla kun koirankin. Kasvattajien pitäs kyllä hieman katsoa kelle koiransa myy.. aikamoisen karuja kohtaloita olen kuullut =(
      Oikeissa ja hyvissä käsissä tämä rotu on aivan mahtava!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3879
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2759
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2144
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2091
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe