mikä lintu sopisi ensimmäiseksi linnuksi??

lintuja..

Mikä lintu olisi hyvä ekaksi linnuksi.? voisin ottaa kaksikin. Rakastan lintuja. oon ruokkinu ja hoitanu kesyjä villilintuja ym.. ja kumpi olisi parempi,tyttö vai poika ?? :)

66

2309

  Vastaukset

  • Suosittelen lokkipeippoja. Hankin ne ensimmäisiksi linnuiksi, samaa suositteli eläinkauppa. Eivät tarvitse mitään erikoista - paria erilaista siemenlaatua, kalkkia, lintuhiekkaa, vesikuppi ja uima-allas. Joskus olisi hyvä päästää vapaaksi häkin ulkopuolelle, jotta saavat siipijumppaa. Lokkipeipot ovat arkoja, joten eivät anna silittää, ja arastelevat jos häkkiin laitetaan jotain uutta, joten kannattaa laittaa kaikki orret ja ruokakupit kerralla paikoilleen eikä muutella niiden sijaintia.

   Ovat hauskoja vekkuleita, niitä on hauska seurata. Hanki ehdottomasti kaksi, kaipaavat lajitoveria.

   Meillä toinen on sen verran rohkea, että tulee välillä päähän istumaan, hyppimään ja nyppimään hiuksia.

  • Papukaijoista ensimmäiseksi suositellaan yleensä neitokakaduja tai undulaatteja. Undulaatit ovat villimpiä ja enemmän katselueläimiä, ja niitä olisi hyvä hankkia pieni parvi, eli mielellään enemmänkin kuin kaksi mutta ehdottomasti ainakin kaksi. Neitokakadut taas voivat hyvinkin kesyyntyä ja oppia tekemään temppuja kuin isommat papukaijat, hanki niitäkin pari. Hanki linnut mieluiten kasvattajalta jolloin ne ovat tottuneet ihmisiin.

   Älä hanki eri sukupuolia, sillä lintuja ei kannata alkaa pesittämään jos ei ole kokemusta. Naarailla on paha tapa alkaa munimaan vaikka niillä ei urosta olisikaan. Koiraissa on lisäksi se hyvä puoli, että ne luultavasti todennäköisemmin oppivat matkimaan ja laulavat nätimmin.

   Periaatteessa voit kyllä ottaa minkä tahansa linnun ensimmäiseksi, mutta sinun on joka tapauksessa varauduttava opiskelemaan tietoa paljon ennen sitä, ja mielellään käytävä tutustumassa niiden tekemään sotkuun ja koviin ääniin omistajalla. MIkä tahansa lintu on aika vaativa lemmikki. Niiden täytyy päästä lentämän vapaana huoneeseen, jolloin ne sotkevat ja papukaijat järsivät tavaroita.

   Googleta tietoa ;)

  • Itsellä on kokemusta vain Neitokakaduista (Nymfipapukaija), niitä oli parhaillaan 20 kpl, kun tekivät niin mielellään poikasia eikä niistä sitten halunnut luopua. Tilaa niillä oli runsaasti 2 kuutiometrin kokoista häkkiä. Sanoisin et poika kesyyntyy helpommin kuin tyttö ja lisäksi osaa viheltää paljon kauniimmin ja monipuolisemmin. Saattaa myös oppia muutaman sanan puhumaankin. Mutta muista että se voi elää sitten yli 20-vuotiaaksi.

   • Papukaijaa ei KOSKAAN saa ottaa pelkästään sen takia, että voivat oppia viheltämään/puhumaan, koska kaikki linnut eivät VÄLTTÄMÄTTÄ opi koskaan sanoja, tai edes viheltämään. Se on täysin väärä syy edes SUOSITELLA papukaijaa, koska mitä jos se ei opikkaan laulamaan/puhumaan? Mitäs sitten käy? Silloin tulee lisää kiertolintuja, koska ostaja kuvittelee että "JES! Nyt saan linnun joka oppii ja osaa!!"...sitten se ei opikkaan, ja se pistetään myyntiin, ressukka joutuu seuraavalle samanlaiselle, ja näin käynnistyy oravanpyörä. Ei ihme että kiertolinnut ovat hieman häiriintyneitä/eivät osaa luottaa ihmisiin, koska toisilla ei ole koskaan ollut sitä pysyvää rakastavaa kotia ja perhettä. MIETTIKÄÄ MITEN SUOSITTELETTE!


  • mulla ois myytävänä kaksi rakkauspapukaijaa ja häkki...

   • Rakkauspapukaijaa?! Mitä, onks sellaneki olemas vai trollaat sie vaa?


   • Raccoon kirjoitti:

    Rakkauspapukaijaa?! Mitä, onks sellaneki olemas vai trollaat sie vaa?

    Rakkauspapukaijat ovat aivan todellisia lintuja. Nimi tosin on vanhentunut ja nykyään ne tunnetaan nimellä kaijaset. Rakkauspapukaijoja/kaijasia on kuitenkin useaa eri-näköistä lajia, jotka kaikki kuuluvat Agapornis-sukuun. Ruusukaijanen on kaikista yleisin.


  • Undulaatti. Pieni ja söpö, kaunsi ääni.
   Ja nätin värisiä yksilöitä löytyy vaikka kuinka ja paljon!

   Itsellä 4 undua, 2tyttöö ja 2poikaa.

  • Onkohan autossasi 80 - sarjalaiset renkaat?

   • Mites tää tähä liittyy? Me ollaa puhumas linnuist, ei mistää renkaist.
    Meil saattaa olla..


  • En suosittele neitokakadua ensimmäiseksi linnuksi, ne ovat undulaatteihin nähden melko vaativia; meillä 3 neitokakadua, joilla on oma huone, asuvat vapaana ja virikkeitä(luonnonoksia yms) on vaikka millä mitalla, niin silti pitävät varsinkin aamuisin kauheeta älämölöä ja syövät seinät ym tuhotöitä. Mukavia otuksia toki, mutta monet neitsikat joutuvat kiertoon, kun omistaja kyllästyy metelöintiin.Neitsikat vaativat paljon aikaa ja seuraa, vapaanaoloa ja puuhaa. vapaana ei voi pitää missä tahansa tilassa ja sotkevat kakallaan aika paljon. Meillä tuo konsertointi ei haittaa ja saavat touhuta huoneessaan mitä haluavat:)

   • Kaikkeen tuohon pitää kyllä tosiaankin varautua etukäteen, mutta toisaalta neitsikka tosiaankin on jo erilailla papukaija ja ihmisenkin kanssa puuhaileva eläin kuin vaikka undulaatti. Jos tahtoo ihmiseen kontaktia ottavan eläimen, ei ole ehkä järkevää opetella lintujen hoitoa ottamalla undulaatteja ( jotka myös sotkevat ja meluavat), jotka mieluummin puuhailevat keskenään. Sitten joutuisikin elelemään jopa 15 vuotta eläimen kanssa jota ei oikeastaan halunnut, tai pitämään yhtä aikaa sekä unduja että neitsikoita, joka on sitten taas astetta työläämpää.

    Kiinnittäkää kuitenkin ajatuksella huomiota siihen mitä nymfi sanoo. "Helppoakaan" lintua ei voi verrata nisäkäsmaailman helppoihin otuksiin (esim. hamsteri), vaan niihin liittyy ikävätkin puolensa.


   • Sedä kirjoitti:

    Kaikkeen tuohon pitää kyllä tosiaankin varautua etukäteen, mutta toisaalta neitsikka tosiaankin on jo erilailla papukaija ja ihmisenkin kanssa puuhaileva eläin kuin vaikka undulaatti. Jos tahtoo ihmiseen kontaktia ottavan eläimen, ei ole ehkä järkevää opetella lintujen hoitoa ottamalla undulaatteja ( jotka myös sotkevat ja meluavat), jotka mieluummin puuhailevat keskenään. Sitten joutuisikin elelemään jopa 15 vuotta eläimen kanssa jota ei oikeastaan halunnut, tai pitämään yhtä aikaa sekä unduja että neitsikoita, joka on sitten taas astetta työläämpää.

    Kiinnittäkää kuitenkin ajatuksella huomiota siihen mitä nymfi sanoo. "Helppoakaan" lintua ei voi verrata nisäkäsmaailman helppoihin otuksiin (esim. hamsteri), vaan niihin liittyy ikävätkin puolensa.

    Huomioithan, että KAIKKI linnut (niin suoranokat kuin papukaijatkin), sotkevat SEKÄ meluavat (varsinkin pienimmät, ja tietysti, mitä enemmän lintuja on, sen enemmän sotkua ja melua tulee)

    Undulaattikin voi kesyyntyä, mutta ei niin helposti kuin neitokakadu (johtuen erilaisesta seurallisuuden tarpeesta).


   • abalonia kirjoitti:

    Huomioithan, että KAIKKI linnut (niin suoranokat kuin papukaijatkin), sotkevat SEKÄ meluavat (varsinkin pienimmät, ja tietysti, mitä enemmän lintuja on, sen enemmän sotkua ja melua tulee)

    Undulaattikin voi kesyyntyä, mutta ei niin helposti kuin neitokakadu (johtuen erilaisesta seurallisuuden tarpeesta).

    Kuten sanoin linnut saa hiljennettyä.


   • Jolppinen kirjoitti:

    Kuten sanoin linnut saa hiljennettyä.

    Miksi ihmeessä hämmentää ja estää sosiaalista lintua toteuttamasta normaaleja toimintojaan hiljentämällä se aina heittämällä hurstia häkin päälle? Jos ei kestä kuunnella lintuaan ei sellaista pitäisi hankkia. Häkin peittäminen yön ajaksi on aivan oma juttunsa.


  • Kyyhkyt ovat hyviä aloittelijoiden lintuja.

   Toisin kuin iso osa eksoottisista linnuista joita pidetään lemmikkeinä, kesy- ja naurukyyhkyt ovat täysin domestikoituneita eläimiä. Kyyhkyissä yhdistyy sekä peippojen ja kanarialintujen helppous että pienemmissä määrin myös papukaijojen seurallisuus ja persoonallisuus: ne tottuvat käsittelyyn ja kiintyvät omistajiinsa. Papukaijoihin verrattuna ne ovat kuitenkin melko yksinkertaisia, joten mitään monimutkaisia leikkejä niiden kanssa ei voi leikkiä -- kyyhkyt ovat eläimiä jotka lähinnä nauttivat ympäriinsä lentelystä ja sillointällöisestä rapsuttelusta ja omistajansa päällä istumisesta kun tämä katsoo telkkaria tai istuu tietokoneella.

   Jos asut maalla tai muulla alueella joilla niiden pito on sallittua, kanat ja ankat ovat myös erinomaisia lemmikkejä!

  • EI MIKÄÄN.
   Linnut on luotu lentämään vapaina eikä kököttämään jonkun "rakastan lintuja" tyypin häkissä.

   • Toivottavasti sitten et ikinä syö munia, kanaa, ankkaa tai kalkkunaa, koska muutenhan viestisi haiskahtaa pahasti tekopyhyydeltä. Oikeastaan, toivottavasti et syö mitään liha- tai maitotuotteita tai pidä mitään lemmikkejä, koska kaikki lemmikit ja kotieläimet on alunperin luonnosta otettuja ja eihän sellainen vapauden riistäminen ilmeisesti passaa.

    Ja jos näin on, niin sinulla ei ole tällä palstalla yhtikäs mitään asiaa ellet ole röllääjä. Hus hus.


   • Jaaha... kirjoitti:

    Toivottavasti sitten et ikinä syö munia, kanaa, ankkaa tai kalkkunaa, koska muutenhan viestisi haiskahtaa pahasti tekopyhyydeltä. Oikeastaan, toivottavasti et syö mitään liha- tai maitotuotteita tai pidä mitään lemmikkejä, koska kaikki lemmikit ja kotieläimet on alunperin luonnosta otettuja ja eihän sellainen vapauden riistäminen ilmeisesti passaa.

    Ja jos näin on, niin sinulla ei ole tällä palstalla yhtikäs mitään asiaa ellet ole röllääjä. Hus hus.

    Kyllä kananmunia ja lintua voi syödä, siinä on kyse perustarpeista, eli hengissä pysymisestä,: peto syö toista ja tuo ruokatalous nyt vaan on noin järjestetty, että joku nämä eläimet meille ruoaksi kasvattaa. Jos pitäisi ruoka itse metsästää niin teksisin kyllä senkin.

    Mutta edes villein peto ei pidä toista eläintä PELKÄSTÄÄN OMANA ILONAAN häkissä VANKINA. Että en mielestäni ole tekopyhä, kiitosta vaan.

    Ja juu, en omista lemmikkiä enkä tule ikinä omistamaankaan.


   • Kukkuu ja kiekuu kirjoitti:

    Kyllä kananmunia ja lintua voi syödä, siinä on kyse perustarpeista, eli hengissä pysymisestä,: peto syö toista ja tuo ruokatalous nyt vaan on noin järjestetty, että joku nämä eläimet meille ruoaksi kasvattaa. Jos pitäisi ruoka itse metsästää niin teksisin kyllä senkin.

    Mutta edes villein peto ei pidä toista eläintä PELKÄSTÄÄN OMANA ILONAAN häkissä VANKINA. Että en mielestäni ole tekopyhä, kiitosta vaan.

    Ja juu, en omista lemmikkiä enkä tule ikinä omistamaankaan.

    Luonnossa on eläimiä jotka pitävät "lemmikkejä", näistä esimerkkeinä muurahaiset, jotka paimentavat kirvoja ja paviaanit, jotka ryöstävät pieniä kulkukoirien pentuja ja kasvattavat ne omassa laumassaan jotta koirat suojelisivat emäntiään ja isäntiään pedoilta. Kissapedotkin joskus kylläisinä saattavat pitää tappaneensa saaliin poikasen elossa leluna useita päiviä.

    Ja toisekseen, pystyisit selviämään ihan hyvin ilman lihaa, joten kyseessä ei ole perustarve ellet ole kasvuikäinen lapsi. Ase kouraan ja metsästämään äläkä inise mistään hengissä pysymisestä kun siitä ei ole mitään huolta -- niin kauan kuin lihakarjan pito on hengissä pysymisen kannalta tarpeetonta, niin kyseessä on eläimen vankino pito omaksi ilokseen, missä jos näet jotain väärää niin et sitä sitten tue ellet ole tekopyhä.

    Kolmanneksi, eläimet eivät välitä siitä että ne ovat vankina kunhan niiden tarpeet, sekä ensisijaiset että toissijaiset, täytetään. Lintu ei koe identiteettikriisiä jos se ei lennä esi-isiensä tavalla viidakossa eikä se tunnista vääryydeksi sitä että se elää parvessa josta se ei pääsisi pois vaikka yrittäisi ja joka koostuu muistakin kuin linnuista -- turvallisesta ja mukavasta paikasta pois haluaminen käy sen selviytymisvaistoja ja mukavuudenhalua vastaan.

    Ja entäpä sitten lemmikkeinä pidettävät kirjekyyhkyt? Kun ne päästää vapaaksi satojen kilometrien päästä, ne lentävät suoraan takaisin "vankilaansa" ja ovat onnellisia siellä... Kukas se sortaja siinä tilanteessa on? Ja entäpä se tosiasia, että vaikka joitain eläinlajeja laiton lemmikkikauppa uhkaakin, niin isoa osaa villeistä eläinlajeista hyödyttää se, että niiden lajitovereita pidetään lemmikkeinä, koska se tarkoittaa sitä että niillä on ihmisten joukossa ihailijoita joille villin kannan säilyminen luonnonoloissa merkitsee moninkertaisesti enemmän kuin muille ihmisille ja että vaikka luonnollinen kanta häviäisi, se voidaan yhä elvyttää vankeudessa elävien avulla?

    No, loppujen lopuksi sinulla ei ole mitään asiaa lemmikkieläinpalstalla, joten vastaan tässä kyllä ihan turhaan.

    Häivy.


   • Mielestäni kaikki tuossa kommentissasi on niin väärin.
    Lemmikkilintuyhdistykset, ja etenkin Lemmikkilinnut Kaijuli ry yrittää todella kovasti, ettei kukaan pitäisi lintujaan vain häkissä. Olen samaa mieltä että ne, jotka sitä tekevät, saisivat jättää linnut hankkimatta. Kaikki linnut tarvitsevat vapaaoloa, joka päivä, useita tunteja päivässä.

    Osan päivää on toisinaan tietysti pakko pitää niitä häkissäkin (nimimerkkillä mm. sellaisen linnun omaava, joka alkaa stressaamaan liikaa vapaanaoloa. Lintuni alkaa nyppimään omia höyheniään, jos se ei vietä vähintäänkin aamupäivää häkissä).


   • Edelleen, hus hus kirjoitti:

    Luonnossa on eläimiä jotka pitävät "lemmikkejä", näistä esimerkkeinä muurahaiset, jotka paimentavat kirvoja ja paviaanit, jotka ryöstävät pieniä kulkukoirien pentuja ja kasvattavat ne omassa laumassaan jotta koirat suojelisivat emäntiään ja isäntiään pedoilta. Kissapedotkin joskus kylläisinä saattavat pitää tappaneensa saaliin poikasen elossa leluna useita päiviä.

    Ja toisekseen, pystyisit selviämään ihan hyvin ilman lihaa, joten kyseessä ei ole perustarve ellet ole kasvuikäinen lapsi. Ase kouraan ja metsästämään äläkä inise mistään hengissä pysymisestä kun siitä ei ole mitään huolta -- niin kauan kuin lihakarjan pito on hengissä pysymisen kannalta tarpeetonta, niin kyseessä on eläimen vankino pito omaksi ilokseen, missä jos näet jotain väärää niin et sitä sitten tue ellet ole tekopyhä.

    Kolmanneksi, eläimet eivät välitä siitä että ne ovat vankina kunhan niiden tarpeet, sekä ensisijaiset että toissijaiset, täytetään. Lintu ei koe identiteettikriisiä jos se ei lennä esi-isiensä tavalla viidakossa eikä se tunnista vääryydeksi sitä että se elää parvessa josta se ei pääsisi pois vaikka yrittäisi ja joka koostuu muistakin kuin linnuista -- turvallisesta ja mukavasta paikasta pois haluaminen käy sen selviytymisvaistoja ja mukavuudenhalua vastaan.

    Ja entäpä sitten lemmikkeinä pidettävät kirjekyyhkyt? Kun ne päästää vapaaksi satojen kilometrien päästä, ne lentävät suoraan takaisin "vankilaansa" ja ovat onnellisia siellä... Kukas se sortaja siinä tilanteessa on? Ja entäpä se tosiasia, että vaikka joitain eläinlajeja laiton lemmikkikauppa uhkaakin, niin isoa osaa villeistä eläinlajeista hyödyttää se, että niiden lajitovereita pidetään lemmikkeinä, koska se tarkoittaa sitä että niillä on ihmisten joukossa ihailijoita joille villin kannan säilyminen luonnonoloissa merkitsee moninkertaisesti enemmän kuin muille ihmisille ja että vaikka luonnollinen kanta häviäisi, se voidaan yhä elvyttää vankeudessa elävien avulla?

    No, loppujen lopuksi sinulla ei ole mitään asiaa lemmikkieläinpalstalla, joten vastaan tässä kyllä ihan turhaan.

    Häivy.

    Oi, ''Edelleen hushus", kommenttisi saa mut niin vihaiseksi, että ei rajaa.
    Jos tosiaan oikeutat lemmikkieläimen pidon sillä, että muutkin eläinlajit luonnossa 'pitävät lemmikkejä', voit varmasti käyttää samaa perustelua muussakin toiminnassasi? Eli esim. moniavioisuus olisi sulle varmasti tosi jees, koska jotkin muutkin eläinlajit toimivat luonnossa niin? Typerä esimerkki multa, mutta tajuat varmasti pointin.
    Et voi olla tosissasi ton muurahainen-kirva -jutun kanssa. Sitä nyt et pysty MITENKÄÄN päin vertaamaan ihmisen tapaan vangita eläimiä PUHTAASTI OMAKSI HUVIKSEEN.

    "Kolmanneksi, eläimet eivät välitä siitä että ne ovat vankina kunhan niiden tarpeet, sekä ensisijaiset että toissijaiset, täytetään." Niin, sitähän SINÄ et pysty tietämään. Oikeesti. Ootko käynyt sen koirasi pään sisällä, kun näin hyvin elukan aivoituksista pystyt kertomaan?

    "Ja entäpä sitten lemmikkeinä pidettävät kirjekyyhkyt? Kun ne päästää vapaaksi satojen kilometrien päästä, ne lentävät suoraan takaisin "vankilaansa" ja ovat onnellisia siellä..." Ehdollistumisella ei ole mitään tekemistä jonkun kiintymyksen tms kanssa. Et kai todella ajattele, että kyyhky palaisi, koska se esim. rakastaisi ihanaa 'omistajaansa' tai muuta puppua?

    Jep, siis minun(kin) mielestä lemmikkieläimen pito on NIIN VÄÄRIN. Kyllä, mulla on itsellä ollut lemmikkejä (akvaario & gerbiilejä), juuri niiden parissa touhutessa tajusin, kuinka kieroa toimintaa sellanen on. Oikeesti. Häkkilintu, akvaariokala, hamsteri terraariossa. Tulen tosi surulliseks kun mietin näitä juttuja.

    Ja niin, Suomi24 on vapaa yhteisö. Myös tänne lemmikkieläinpalstalle saa tulla ilmaisemaan mielipiteensä ihan kuka tahansa. :)


   • vastustan kirjoitti:

    Oi, ''Edelleen hushus", kommenttisi saa mut niin vihaiseksi, että ei rajaa.
    Jos tosiaan oikeutat lemmikkieläimen pidon sillä, että muutkin eläinlajit luonnossa 'pitävät lemmikkejä', voit varmasti käyttää samaa perustelua muussakin toiminnassasi? Eli esim. moniavioisuus olisi sulle varmasti tosi jees, koska jotkin muutkin eläinlajit toimivat luonnossa niin? Typerä esimerkki multa, mutta tajuat varmasti pointin.
    Et voi olla tosissasi ton muurahainen-kirva -jutun kanssa. Sitä nyt et pysty MITENKÄÄN päin vertaamaan ihmisen tapaan vangita eläimiä PUHTAASTI OMAKSI HUVIKSEEN.

    "Kolmanneksi, eläimet eivät välitä siitä että ne ovat vankina kunhan niiden tarpeet, sekä ensisijaiset että toissijaiset, täytetään." Niin, sitähän SINÄ et pysty tietämään. Oikeesti. Ootko käynyt sen koirasi pään sisällä, kun näin hyvin elukan aivoituksista pystyt kertomaan?

    "Ja entäpä sitten lemmikkeinä pidettävät kirjekyyhkyt? Kun ne päästää vapaaksi satojen kilometrien päästä, ne lentävät suoraan takaisin "vankilaansa" ja ovat onnellisia siellä..." Ehdollistumisella ei ole mitään tekemistä jonkun kiintymyksen tms kanssa. Et kai todella ajattele, että kyyhky palaisi, koska se esim. rakastaisi ihanaa 'omistajaansa' tai muuta puppua?

    Jep, siis minun(kin) mielestä lemmikkieläimen pito on NIIN VÄÄRIN. Kyllä, mulla on itsellä ollut lemmikkejä (akvaario & gerbiilejä), juuri niiden parissa touhutessa tajusin, kuinka kieroa toimintaa sellanen on. Oikeesti. Häkkilintu, akvaariokala, hamsteri terraariossa. Tulen tosi surulliseks kun mietin näitä juttuja.

    Ja niin, Suomi24 on vapaa yhteisö. Myös tänne lemmikkieläinpalstalle saa tulla ilmaisemaan mielipiteensä ihan kuka tahansa. :)

    Moniavioisuus on kieltämättä todella huono esimerkki, sillä vaikka se onkin laitonta kulttuurisyistä, siinä ei ole mitään moraalisesti arveluttavaa niin kauan kuin kaikki osapuolet osallistuvat siihen omasta tahdostaan, täysin tietoisina siitä mihin ovat ryhtyneet. Minusta moniavioisuus on minusta todellakin ihan jees vaikken sitä itse halua harrastaakaan -- ihminen ei ole oikeastaan millään mittapuulla yksiavioinen eläinlaji.

    Mitä varsinaiseen lemmikkiasiaan tulee, älä hemmetissä oleta että yritän perustella jonkin asian hyvyyttä sillä, että sitä tapahtuu luonnossa. Asian pahuutta ei voi perustella luonnottomuudella, varsinkaan kun kyseessä on luonnossa tapahtuva asia. "Luonnollisuus" ja "luonnottomuus" eivät ole asioita joihin vetoamalla voi perustella muiden asioiden arvoa, toisin kuin oli asenne aikaisemmassa "YHYY LINTUJA EI OLE LUOTU HÄKKIIN" -ininässä, juuri siksi että 1. luonto osaa olla sekä miellyttävä että äärimmäisen karu ja 2. olemme osa luontoa, halusimme tai emme, eikä missään mitä teemme ole oikeastaan mitään "luonnotonta", katsoo sitten tähän mennessä havaittuja luonnonlakeja tai muiden eläinlajien käyttäytymistä ja evolutiivista kehityskaarta.

    Minulla ei muuten ole mitään koiraa. On joka tapauksessa turha yrittää sokeasti arvailla mitä lemmikkejä minulla on tai ei ole ja yrittää sohia sanapuukkoa johonkin herkkään hermoon -- sillä et saavuta yhtään mitään. Mitä eläinten tarpeisiin ja niiden täyttämiseen tulee, mikäli eläinten pään sisäistä toimintaa ei voisi mitenkään ymmärtää, ei olisi sellaista tieteenalaa kuin etologia, joka on selvinnyt paljon konkreettisemmista epäilyistä kuin "Oletko muka käynyt eläimen X pään sisällä?" (jossa muuten ihmiset todennäköisesti ovat kuin ovatkin käyneet ihmettelemässä, ks. neuroetologia). On hyvä ja ottaa aiheesta kirjan kauniiseen kätöseen tai käy vaikka luennoilla, sitä saattaa kenties oppia jotain eläimistä.

    Se taas että sinusta jokin on väärin ja että jokin asia tekee sinut surulliseksi ei hirveästi mieltäni paina. Se että, pitää hyväksyttävänä mennä mielivaltaisesti häiritsemään keskustelua laudoilla joiden aihetta itseään vastaan on ja inhoaa on taas epäkypsää, keskustelupalstan hengen vastaista ja keskustelun tasoa rappauttavaa. Miten lemmikkieläinten pitoa vastaan pauhaaminen lemmikkieläinpalstalla eroaa esimerkiksi siitä, kun homoutta inhoava ihminen käväisee paasaamassa homojen keskustelualueella, että homous on syntistä ja moraalitonta ja että homot menevät helvettiin? Tai siitä, että käy transsukupuolisten palstalla vain kertomassa transsukupuolisille että he ovat "iljettäviä luonnonoikkuja" joiden pitäisi hävetä itseään? Tai siitä, että käy nuorten omalla palstalla raivoamassa siitä, kuinka hirveitä nykyajan nuoret ovat ja miten he ansaitsisivat saada sapiskaa? Suomi24 on vapaa yhteisö, mutta ei niin vapaa että on hyväksyttävää tehdä ihan mitä lystää, missä lystää, ilman seurauksia. Jos haluat testata tätä, niin kokeile vaikka linkittää pornosivustoja jollekin asiaankuulumattomalle palstalle ja katso kuinka kauan sitä siedetään.

    Mikäli et halua kuulla jatkuvasti olevasi väärässä paikassa ja epätervetullut, niin antaa heittää. Jos tekee mieli puhua eläinten oikeuksista ja siitä onko lemmikkien pito eettistä vai ei ja pitäisikö sen olla laillista vai laitonta, sitä sopii keskustella esimerkiksi palstoilla nimeltä "Eläinten suojelu", "Laki ja rikos", tai kenties "Tasa-arvo".

    Joten, edelleen, hus hus.


   • Edelleen, hus hus kirjoitti:

    Moniavioisuus on kieltämättä todella huono esimerkki, sillä vaikka se onkin laitonta kulttuurisyistä, siinä ei ole mitään moraalisesti arveluttavaa niin kauan kuin kaikki osapuolet osallistuvat siihen omasta tahdostaan, täysin tietoisina siitä mihin ovat ryhtyneet. Minusta moniavioisuus on minusta todellakin ihan jees vaikken sitä itse halua harrastaakaan -- ihminen ei ole oikeastaan millään mittapuulla yksiavioinen eläinlaji.

    Mitä varsinaiseen lemmikkiasiaan tulee, älä hemmetissä oleta että yritän perustella jonkin asian hyvyyttä sillä, että sitä tapahtuu luonnossa. Asian pahuutta ei voi perustella luonnottomuudella, varsinkaan kun kyseessä on luonnossa tapahtuva asia. "Luonnollisuus" ja "luonnottomuus" eivät ole asioita joihin vetoamalla voi perustella muiden asioiden arvoa, toisin kuin oli asenne aikaisemmassa "YHYY LINTUJA EI OLE LUOTU HÄKKIIN" -ininässä, juuri siksi että 1. luonto osaa olla sekä miellyttävä että äärimmäisen karu ja 2. olemme osa luontoa, halusimme tai emme, eikä missään mitä teemme ole oikeastaan mitään "luonnotonta", katsoo sitten tähän mennessä havaittuja luonnonlakeja tai muiden eläinlajien käyttäytymistä ja evolutiivista kehityskaarta.

    Minulla ei muuten ole mitään koiraa. On joka tapauksessa turha yrittää sokeasti arvailla mitä lemmikkejä minulla on tai ei ole ja yrittää sohia sanapuukkoa johonkin herkkään hermoon -- sillä et saavuta yhtään mitään. Mitä eläinten tarpeisiin ja niiden täyttämiseen tulee, mikäli eläinten pään sisäistä toimintaa ei voisi mitenkään ymmärtää, ei olisi sellaista tieteenalaa kuin etologia, joka on selvinnyt paljon konkreettisemmista epäilyistä kuin "Oletko muka käynyt eläimen X pään sisällä?" (jossa muuten ihmiset todennäköisesti ovat kuin ovatkin käyneet ihmettelemässä, ks. neuroetologia). On hyvä ja ottaa aiheesta kirjan kauniiseen kätöseen tai käy vaikka luennoilla, sitä saattaa kenties oppia jotain eläimistä.

    Se taas että sinusta jokin on väärin ja että jokin asia tekee sinut surulliseksi ei hirveästi mieltäni paina. Se että, pitää hyväksyttävänä mennä mielivaltaisesti häiritsemään keskustelua laudoilla joiden aihetta itseään vastaan on ja inhoaa on taas epäkypsää, keskustelupalstan hengen vastaista ja keskustelun tasoa rappauttavaa. Miten lemmikkieläinten pitoa vastaan pauhaaminen lemmikkieläinpalstalla eroaa esimerkiksi siitä, kun homoutta inhoava ihminen käväisee paasaamassa homojen keskustelualueella, että homous on syntistä ja moraalitonta ja että homot menevät helvettiin? Tai siitä, että käy transsukupuolisten palstalla vain kertomassa transsukupuolisille että he ovat "iljettäviä luonnonoikkuja" joiden pitäisi hävetä itseään? Tai siitä, että käy nuorten omalla palstalla raivoamassa siitä, kuinka hirveitä nykyajan nuoret ovat ja miten he ansaitsisivat saada sapiskaa? Suomi24 on vapaa yhteisö, mutta ei niin vapaa että on hyväksyttävää tehdä ihan mitä lystää, missä lystää, ilman seurauksia. Jos haluat testata tätä, niin kokeile vaikka linkittää pornosivustoja jollekin asiaankuulumattomalle palstalle ja katso kuinka kauan sitä siedetään.

    Mikäli et halua kuulla jatkuvasti olevasi väärässä paikassa ja epätervetullut, niin antaa heittää. Jos tekee mieli puhua eläinten oikeuksista ja siitä onko lemmikkien pito eettistä vai ei ja pitäisikö sen olla laillista vai laitonta, sitä sopii keskustella esimerkiksi palstoilla nimeltä "Eläinten suojelu", "Laki ja rikos", tai kenties "Tasa-arvo".

    Joten, edelleen, hus hus.

    Vittu te aikuiset vaa remuutte toisillenne täällä😂 ryhdistäytykää ja kasvakaa aikuisiks niinku teijän pitäis jo olla, annatte vaan huonoa esimerkkiä, onhan kyse vaan linnuista😂😂


  • Ei ole olemassakaan "aloittelijan" lintulajia. Vaativuustasossa kannattaa kiinnittää huomiota, tietysti pienet linnut ovat helpompia eivätkä niin vaativia kun isot papukaijat.

   Jos sinulla ei ole aikaa koiralle, sinulla ei ole aikaa varsinkaan papukaijalle.
   Muista, että jokainen lintu tarvitsee seurakseen samaa lintulajia edustavan kaverin, lintu on aina parvieläin, oli se sitten pieni suoranokka tai suurikin papukaija.

   Varsinkin suoranokat (pienet linnut) tarvitsevat erityisesti lajikumppaneita useampia, papukaijat taas pärjäävät kaksistaan (tietysti tarvitsevat vielä silloinkin ihmisen seuraa).

   Käy lukemassa lisää http://www.papukaijayhdistys.fi , ja rekisteröidy ihmeessä foorumillemme, siellä voit kysyä mikä vain mietityttää, ja lukea paljon eri lintulajeista.

   Itselläni on 5 neitokakadua, sekä 1 riograndenaratti. Jos haluat tietää lisää neitokakaduista ja niiden hoidosta, vieraile ihmeessä kotivisuillani : http://www.neitokakadut.nettisivu.org

  • Miulla ei ole kamalasti kokemusta linnuista, mutta sen tiedän, että eläin ku eläin tarvitsee huomiota ja töitä!
   On typerää kuvitella hankkivansa elävän eläimen noin vaan ajattelematta, että siinä on vastuuta. Kilpikonnakin (kuulostaa monille helpolta) tarvitsevat oman hoitonsa ja huolen pidon. Jos joku kiireinen henkilö kuvittelee hankkivansa lemmikin stressin poistoon.... EI OLE OIKEA valinta!!!!

   • Mut hei! Eiks moni hanki eläimen just henkiseks tuekseen. On terapiakoiriakin. Noi koirat vaan on häiriintyneillä psykiatrisilla potilailla ja sit ne koirat oppii kaikki häiriintyneet tavat ja ovat ite terapiakoirakkin ihan outoja.


  • mistä keksit tonki stressinpoiston?? mulla on kokemusta linnuista että kyllä tiedän mitä teen... että te lapselliset kokemattomat voitte mennä täältä pois. ku ette edes tiedä mitään

   • minulle lemmikit ovat stressinpoistajia,mutta elänkin niiden ehdoilla.
    suosittelen seeprapeippoja,undulaatteja tai neitokakaduja.
    yleensä 2 riittää,vaikka ovat parvilintuja.
    huomioi se,että ne pitäävät ääntä ja sotevat :)
    muuten ovat todella kivoja lemmikkejä! helposti pärjäät niiden kanssa. iso häkki ja oikeaa ruokaa virikkeitä.


  • Varis on sympaattinen lintu ja laulaa kauniisti. Sopii aloittelijalle. Älä ota metsoa. Lentää säikähtäessään olkkarin ikkunasta pihalle karmit kaulassa.

  • täällä ei näköjään saa kysyä mitään? vastaukset ainakin menee ihan mauttomaksi!!
   aloittelijalle sopii peipot,undulaatit ja neitokakadut.
   ota huomioon ne sotkevat ja pitävät melkoista meteliä.
   iso papukaija voi tulla myös kyseeseen,mutta sillä on suuremmat vaatimukset. se että se on kesy tarkoittaa sitä,että se tarvitsee SINUN aikaa enemmän.
   linnut kotiutuvat uuteenkin paikkaan jos ne joudutaan myymään.
   itse suosittelisin kuitenkin aloittamaan pienistä linnuista.ja lintuhan on parvieläin,niin enemmän,kuin 1 olisi hommattava.

   • Linnut saa hiljennettyä laittamalla lakanan niiden häkin päälle.


  • Suosittelen telkkää. Uuttu pesuhuoneeseen ja amme sen alle soutelua varten. Mitään undulaatteja kannata ainakaan ottaa. Pitävät tympeää ääntä. Telkkä on hiljainen ja jos ottaa naaraan niin muniakin on luvassa. Hieman ropeltaa kun lentää sinne pönttöönsä, mutta on muutoin melko hiljainen ja kiva lintu.

  • Löysin todella kivan testin, tein sen ja nyt haluan jakaa tämän riemun myös teidän kanssa!
   Kannattaa kokeilla, mutta muista tehdä ohjeiden mukaan.
   Tämä on oikeesti hauska ja toimiva...
   Kiinalainen juttu: Tämä on aika merkillistä, mutta
   kannattaa kokeilla, jos on uhrata 3 minuuttia aikaa.
   Lohikäärmeen vuosi, joka toivottaa sinulle menestystä
   ja onnea!
   NOUDATA TARKASTI SÄÄNTÖJA - JOS FUSKAAT, TÄMÄ EI TOIMI
   JA TOIVOT ETTÄ ET OLISI KOSKAAN TEHNYT SITÄ!!!
   Vain 3 minuuttia ja tulet
   hämmästymään! Henkilö, joka lähetti minulle tämän
   kertoi,että hänen
   toiveensa toteutui jo 10 minuutin kuluttua. MUTTA ÄLÄ
   FUSKAA!!!
   Älä lue etukäteen, noudata vain sääntöjä järjestyksessä.
   Ota esille kynä ja paperia:
   Kun sinua pyydetään valitsemaan nimi,
   valitse sellaisten henkilöiden nimiä, jota oikeasti tunnet
   ja laita mitä tulee ensimmäisenä mieleen!
   1. Kirjoita ensin numerot 1-11 allekkain.
   2. Kirjoita numeroiden 1 ja 2 viereen ihan mitkä
   tahansa luvut mitä päähän pälkähtää.
   3. Kirjoita numeroiden 3 ja 7 viereen kahden
   vastakkaisen sukupuolen henkilön nimeä.
   4. Kirjoita numeroiden 4, 5 ja 6 viereen kenen tahansa
   nimet(esim.ystävät, perhe jne.).
   5. Kirjoita neljän musiikkikappaleen nimet numeroiden
   8, 9,10 ja 11viereen.
   6. Ja nyt, toivo jotain.
   Tulokset tulossa!
   Tässä avain tähän kaikkeen:
   1. Sinun pitää kertoa tästä viestistä niin monelle
   henkilölle kuin kohdassa 2 lukee.
   2. Henkilö, jonka nimi on kohdassa 3, on se jota
   rakastat.
   3. Henkilö, jonka nimi on kohdassa 7 on joku josta
   pidät kovasti mutta et
   oikein ota hänestä selvää
   4. Se kenestä välität eniten on kohdassa 4.
   5. Henkilö, jonka nimi on kohdassa 5 tuntee sinut
   erittäin hyvin.
   6. Henkilö, jonka nimi on kohdassa! 6 tuo sinulle
   onnea.
   7. Kohdan 8 melodia kuuluu yhteen kohdan 3 henkilön
   kanssa.
   8. Kohdan 9 melodia taas on henkilölle kohdassa 7.
   9. Melodia kohdassa 10 kertoo luonteestasi ja
   ajatuksistasi.
   10. Ja kohdan 11 melodia on se joka kertoo asenteestasi
   elämään.
   Lähetä tämä viesti eteenpäin 10 henkilölle tunnin
   kuluessa siitä, kun
   olet sen itse lukenut. Silloin toiveesi toteutuu. Ellet
   lähetä käy päinvastoin kuin mitä toivoit.
   Erittäin merkillistä,
   mutta se tuntuu
   toimivan!!!

   kokeile :)

  • Jos aikoo hankkia linnun, tulee ottaa huomioon myös sen elinikä. Suuret, massiiviset linnut kuten arat voivat elää jopa yli 60 vuotta. Pienet seeprapeipot elävät suurin piirtein 5 vuotta, mutta se riippuu toki myös ruokinnasta ja hoidosta. Hyvällä hoidolla jopa kymmenen vuotta. Undulaatit ja kakadut 5-6 vuotta ellei enemmänkin. Aloittelijalle suosittelisin undulaattia mutta kokeneelle valkokurkkurosellaa! Miten upea lintu! Käykää katsomassa kuvia niistä, rakastutte varmasti niiden ihaniin väreihin!

  • Alempana on hyvää tietoa

   • Unohtakaa.......


  • Jos rakastat lintuja, ihaile niiden lentoa lunnossa, älä laita häkkiin vangiksi.

  • Niin ja lintua ei saa teljetä häkkiin, vaan sen pitää saada liikuntaa joka päivä eli lennellä avarassa tilassa. Sopiva ravinto on linnun siemenet ja tuoreruoka. Vettäkin pitää olla saatavilla.

  • Itse olen pitkään haaveillut linnuista ja etsinyt iiihania helmiseeprapeippoja joka paikasta 3 ja puoli vuotta ja tämän vuoden huhtikuussa löysin viimein kaksi helmistä! Nyt minulla on kaksi tavallista seeprapeippoa ja kaksi helmistä. Ne on ihania, helppoja hoitaa, tulee kädelle ja antaa silittää. Olen vähän kouluttanut niitä. :) Ja joka päivä ne pääsevät huoneisiin lentelemään... :D :D ja ne on ihania!

  • suosittelen myös undulaattia. itselläni on kaksi. ensimmäiset lintuni.

  • Kuinka paljon Harmaa jako maksaa kun se on 2 kuukautta?

  • Hey, I've just received a free Minecraft Giftcode!
   You can get one too!

   >> minecraftcodes.me

  • Hei kaikki lemmikkiloverit! Nyt kun linnuista puhe, päätin ottaa härkää sarvista ja tulla kertomaan omia kokemuksiani omasta lemmikkilintulajistani, tundranhanhesta. Se on aika uniikki lemmikkilaji Suomessa, ja olen kovin ylpeä että saan omistaa tällaisen ainutlaatuisen lemmikin, vaikka se vaativa onkin. Mutta jos sinulla on aikaa, rahaa ja rakkautta, selviät varmasti näinkin haastavan ja erikoisen lintulajikkeen hoidosta oikein sutjakasti, ja linnun takaisin antamna rakkaus on kyllä kaiken vaivan arvoista. Itse olen kohta eläköityvä nainen Kouvolan läheltä, ja tämä lintu tuo niin paljon valoa elämääni, nyt kun on mies ja lapsetkin lähteneet, niin Telman (hanheni nimi) kanssa kyllä telmimme aika lailla, vaikka ulos en sitä voikkaan viedä. Joten suosittelen Tundranhanhea kaikille, niitä on vain aika vaikea saada lemmikeiksi!

  • Luulen, että paras mahdollinen olisi jonkinlainen undulaatti tai papukaija. Undulaatti mieluummin. Linnut ovat kyllä todella kivoja :) Minulla ei juuri ole sellaista, mutta tuolla pihalla niitä kyllä ryöppyää ;D Olkoon siellä. Tässä olisi ollut semmoinen esimerkki! :)
   Onnea vaan.

  • Mulla on koira.Koiran kaveriksikin käy linnut.Mul on muuten lintukoira.Talvella heittelen leipää omalle pihalle ni johan tulee kuhina ku harakat ja varikset ryntää.Eli voishan ne sisälläkin mennä.Ei tarvii ostaa eläinkaupasta ja aina voit päästää ne vapaaksi lentoon ni taatusti tulevat takaisin ku tietää mistä ruokaa tulee.Harakat on muuten kauniitakin.

  • olisiko kenelläkään mitään hajua mikä olisi hyvä ensimmäinen lintu????

   Haluaisin itse linnun mutta en ole itse varma millaisen olisiko undulaatti hyvä???

   • Undulaatti on aika helppo hoitoinen. Eläinkaupasta ja tavallisesta kaupasta saa sapuskat. Kärsivällisyyttä pitää olla että tulette toimeen. Kyllä aika nopeasti undulaateista tulee käsikesyjä. Itselleni ensimmäiset linnut oli undulaatit. Kovaa meteliä pitävät mutta siihenkin tottuu :)


  • minulla on ollut seeprapeippoja,undulaatteja,neitokakaduja ja valkokakadu. tällähetkellä meillä asuu 2 savanniparatiisikaijaa. kaikista linnuista ne ovat minulle sopivimmat. ne ovat kauniita ja ääni on todellakin miellyttävämpi,kuin esim undulaatin,neitokakadun tai valkokakadun. sotkevat tietysti,niinkuin linnut yleensä. häkin ympärillä on pölyä,sulkia ja siemenenkuoria.. mielenkiintoisia ovat ja saavat päivittäin lentää vapaasti. eivät tuhoa,ja vaadi seuraa,niinkuin valkokakadu.

  • undulaatti on ensimmäiseksi linnuksi paras vaihtoehto.

  • Lintua ei saisi pitää lainkaan seinien sisällä puhumattakaan häkissä. Tiedätkö miksi? Linnuilla on siivet ja ne elävät luonnossa lentäen, mikä tarkoittaa ettei pieniin tiloihin saa ottaa eläintä, jonka elämä muuttuu ahdistavaksi. Miksi ahdistavaksi? Miltään eläimeltä ei milloinkaan edes lemmikkinä ollessaan poistu se luonnollinen elämäntapa. Kotonasi et voi milloinkaan saada vapaasti ulkona lentäville linnuille sellaisia ihania olosuhteita etkä elinympäristöä kuin niillä on normaalisti.------ Lintu kärsii todella paljon häkkielämästä, vaikka sillä olisi puhtaus, ruoka, vitamiinit ja se saisi jopa välillä tai koko päivänkin olla vapaana kotonasi. Kotikin on valitettavasti linnuille liian pieni paikka. Seinät umpärillä estävät niitä lentämästä pidempiä matkoja, ne eivät ole milloinkaan ihmisen kotona samanlaisessa fyysisessä eivätkä psyykkisessä tasapainossa kuin ulkona luonnossa vapaana ja oikeassa omassa maassaan. Näin se vaan on.

  • Elä "vangitse"lintua. Jatka edelleen niiden ruokintaa vain luonnossa.

  • Itse kun halusin linnun otin kaksi undulaattia. Aluksi meinasi pää hajota kun aamuisin huusi eniten ja muuten sirpitti ystävälle: Nopeasti meille syntyi hyvä suhde, pikku hiljaa tottui käsittelyyn ja kiva on niiden kanssa höpistä. Ei ollut oikeastaan edes kallis hankita ja ollut jo 5 vuotta minulla ja vieläkin energiaa pukkaa moneksi vuodeksi ( koputan puuta ). Nyt hankkisin itselleni kaksi rakkauspapukaijaa, he ovat todella sosiaalisia, vähän vaativampia.

  • Meillä on kaksi kakarikiä, ovat ensimmäiset lintuni. Olen 14-vuotias ja hyvin pärjännyt näiden kanssa jo vuoden verran.
   En sitten tiedä, suositellanko näitä yleensä, mutta mulle ainakin ovat juuri ne oikeat linnut.
   Ihana asia on musta näiden suht. pitkä ikä, vaikka opiskelut sun muut tiedossa, niin silti halusin suht. pitkäikäisen linnun (niinhän ne kyllä kaikki tuppaavat enemmän tai vähemmän olemaan). Tietenkin, jos on epävarma, onko lintu se unelmalemmikki (pitäisi kyllä olla, ennenkuin sellaisen hankkii!) niin lyhytikäisempikin riittäisi varmasti.
   Tietty pienet linnut saattavat olla helppohoitoisempia (suoranokat) mutta ei nämäkään mitään vaikeita ole mielestäni. Tietty tilaa tarvitsevat rutkasti enemmän ja nämä ovatkin lähes koko ajan vapaana.
   Näiden lisäksi on tulossa mahdollisesti piakkoin luumupääkaija, joka on jo aika vanha, lentokyvytön ja täysin kesytön ja käsittelemätön, siinä onkin jo ikäiselleni haastetta, mutta uskon selviäväni hyvin ja osaavani antaa herralle hyvän loppuelämän sen aijemmsta kokemuksista huolimatta.

   Pitää muistaa, että onnellisimmillaan linnut olisivat luonnossa, joten niille pitää koittaa järjestää parhaat mahdolliset olot niiden tavallisia elinoloja ajatellen, eli kun antaa olla vapaana paljon ja ottaa linnun yleiset ja lajikohtaiset tarpeet huomioon, sekä kyselee rohkeasti ja muistaa päivittää tietojaan, niin linnulla on parhaat mahdolliset oltavat lemmikkioloissa. En nyt itseänikään väitä lintuasiantuntijaksi, mutta paljon tietoa olen saanut kerättyä, kun on ollut monia ihania, asiantuntevia ihmisiä apuna opastamassa ja vastaamassa tyhmimpiinkin kysymyksiin :D

   Onnea lintujen hankintaan!

  • En osaa sanoa, mutta itselläni on ollut kolme seeprapeippoa. Suosittelen
   undulaattia.

  • NYT TOHON LINTUN "VANGITSEMiS " JUTTUUN...jos linnut kärsisivät ihmisen luona...ne kuolisivat. Ja nämä asiat ovat tutkittuja...jos linnut kärsisivät ja haluaisi luontoon nii ei niitä kuulkaa lemmikkinä pidettäis. Lintu kiintyy ihmiseen yllättävn hyvin ( mm. Neitokakadu liiankin hyvin).... Maailman tutukijat ja eläinprofessorit ovat tutkineet...jos linnut pääsisivät luontoon niin ei ne pärjäis siellä. Ei ne ole ikinä oppinut pärjäämään vihollisille ilman emoa. Tätä samaa keskustelua on akvaariopuolellakin jutusteltu esim. keltabari on akvaariokala. sitä ei ole KOSKAAN ollut luonnossa. Se on Messinkibarin keltainen jalostusmuoto...tästä aiheesta en enää keskustele. Ne ruipelut jotka väittää että lemmikkien pitäminen on väärin voi pomppia helvettiin. Jos olisitte oikessa lintuja/ yms. eläimiä ei saisi edes pitää LUKEKAA TÄMÄ

  • mulla meinaa mennä mun undulaattiin hermo, ku se kuisaa muita ja isompia lintujani... se on ollu mulla kaverinsa kanssa jo1 vuojen!

  • Siis mä en tajunnu, kumpi on parempi ekaks linnuks, neitokakadu vai undulaatti.....
   Ittelläni on kaks marsuu ja kaks gerbiiliä, et poikkeeko lintujen hoito hirveesti esim gerbiilien hoidosta?

   • Kummallakin lajilla voi varmasti aloittaa, kunhan perehtyy siihen perusteellisesti. Molemmathan ovat kuitenkin parvilintuja, eli neitoja pitäisi olla vähintään kaksi ja unduja se neljä. Molemmilla on siis omat tarpeensa, niihin tulee perehtyä hartaudella ennen hankkimista.
    Ja marsun ja linnun samankaltaisuudesta... Siis, sama kuin kysyisi mitä hoitoeroja on kissalla ja koiralla. Linnut aiheuttavat varmastikin enemmän sotkua ja etenkin ääntä. Niillä on sulkasatonsa, leikkinsä ja ne ovat erittäin aktiivisia. Perehdy, ennen kuin alat kokoilla lintuhäkkejä huoneennurkkaan.


  • Linnut huutaa ja rääkyy kun ovat tressaantuneita ja niinhän ne vankina ovatkin.
   Kysy ennemmin minkä linnun otat VANGIKSI eikä lemmikiksi.Oletko sitten olevinasi lintujen ystävä?

   • Tässä taas yksi joka ei tiedä lintujen lemmikkinä pidosta yhtään mitään. Tuntuu varmaan viisaalta tulla pätemään aiheesta, johon et ilmiselvästi ole malttanut perehtyä nanosekuntia pidempään.


  • Niin eikä tietenkään enää pärjäis siellä luonnossa kun ne on häkissä kasvanut. Ei siinä tarvita maailman TUTUKIJOITA ymmärtääkseen sen. Mutta kun se häkki ei ole niiden luonnollinen elinympäristö, vai sanooko ne tutukijat jotain muuta?

   -
   .jos linnut kärsisivät ja haluaisi luontoon nii ei niitä kuulkaa lemmikkinä pidettäis.
   -
   Kysyttekö te joilla lintuja lemmikkinä, niiltä linnuilta kummassa ne haluaa asua, luonnossa vai häkissä? Ja vastaako ne linnut teille? Ihanko totta?

   • Tässä taas pari selittelijää, jotka eivät tiedä lintujen lemmikkinäpidosta yhtään mitään. Tuntuu varmasti viisaalta ja eläinrakkaalta tulla pätemään aiheesta, johon ette selvästikään ole vaivautuneet perehtymään nanosekuntia pidempään.


  • Eikä ole olemassa aloittelia lintua.
   Sori jos tuli kirjotuvirhe ku känny Sekoilee

  • Ihan sairaita on ihmiset, jotka luontokappaleen vangitsee pieneen häkkiin omaksi ilokseen. Googlettakaa näidenkin lintujen luonnollista elinympäristöä ja miettikää, mistä kaikesta raukka jää paitsi yhden ainoan elämänsä aikana.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Uuden henkilötunnuksen koodi

   Puuhaillaan uutta henkilötunnusjärjstelmää josta tavan taallaaja ei voi päätellä yhtään mitään. Vastaavasti koodien lukuoikeus ja tiedonpurku tulee ol
   Maailman menoa
   140
   2847
  2. Muut maat tiukentaa korona toimia, suomi ei

   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006643856.html Miksi suomessa taas odotetaan että tartunnat räjähtää. Jo nyt helsingissä enemmän tartuntoja kuin O
   Maailman menoa
   220
   2328