miten saan LANKAPUHELINLIITTYMÄN?

ihmettelevä rouva

En haluaisi pitää itseäni ja perhettäni koekaniineina sille, kun odotellaan 30 vuotta että tiedetään aiheuttaako kännykät pysyviä vaurioita kudoksissa ja perimässä vai ei...

Joten haluaisimme lankapuhelinliittymän kotiimme Turun keskusta-alueelle. Mutta nyt kun aloin asiaa selvittämään, niin alkoi näyttää siltä ettei lankaliittymiä edes ole saatavilla! Onko tosiaan näin? Elisalla ei ainakaan näytä olevan Turun alueelle. Tietääkö kukaan mitään muuta operaattoria? Mitään kotiluuria tms. en halua (siis semmoista lankapuhelimen näköistä kännykkää) koska sekin on langaton ja säteilee samalla lailla kuin kännykkä.

Joo, onhan tämä aika tuulimyllyjä vastaan taistelua kun koko Suomi on kuitenkin ihan langattomien laitteiden yms. peitossa - mutta jostain on lähdettävä liikkeelle, jospa edes omassa kotona saisi olla pahimpien säteilylähteiden ulkopuolella!

9

1602

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tee-se-itse

      Kääräse foliohattu päähän ennen kännykällä soittelua niin pysyy säteilyt loitolla..

      • VMP.

        Vittu mitä paskaa on juttus


    • Kyllä vaan

      Kyllä lankaliittymiä edelleen myydään. Pikaisesti vilkaisin Soneran sivuilta ja luulisin että muitakin on. Elisa/Saunalahti ja eikös siellä ole myös Turun puhelin?. Liittymän hankinta taitaa olla kallimpi kuin kännykkäliittymässä. Siis yhteyttä vain operaattoriin ja kotipuhelinta hankkimaan. Terveisin 60 v entinen turkulainen.

    • Freola9

      VOIP palvelu (laite ihan lankapuhelin näköinen & oloinen)
      ***
      Tarvitset kiinteän netin adsl/kaapeli/taloyhtiö netti (Ethertnet etc....).
      ***

      Tarjoajia:

      http://www.suomenpuhelin.fi/
      http://www.nettipuhelin.fi/
      ....
      Laitteet saat operaattorilta, vehkeet menee Ethernet kaapelilla kiini reitittimeen
      (RJ45). VOIP ei ole ottanut tuulta siipien alle suomessa ja kännyt ovat tappaneet pikku tekijöitä kuten IPON joka meni spämmeri Seteralle.
      ....
      Laitteita muuten: Verkkokauppa.com:
      http://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/4789c/WLAN-VOIP-puhelimet

    • Lankaliittymistä

      Turussa lankapuhelinliittymiä saa muistaakseni Soneralta, joka osti Aurian joskus muutama vuosi sitten. Liittymän voi tilata vain Soneran asiakaspalvelusta, p. 0200 17000.
      Liittymän kannattaa ehdottomasti ottaa lisäksi puhesopimus (muilla operaattoreilla kotisopimus, yhdessä-sopimus, esv-sopimus tms). Ilman sopimusta liittymässä ryöstöhinnat, sopimuksella sentään kohtuulliset. Sopimuksessa ei ole lisämaksua.

      Mobiiliverkkoa käyttäviä "lankaliittymiä" on tarjolla ainakin Soneralla ja Dna:lla. Näissä kuukausimaksut ovat kiinteää liittymää halvemmat, puheluhinnat suunnilleen samat. Jos tällaista liittymää käyttää GSM-pöytäpuhelimella, säteilyä ei pitäisi olla ainakaan haitaksi asti: kännykän antenni alle 1 cm päästä korvalla pidettäessä; pöytäpuhelimen antenni on puhelimessa, n. 0,5-1 m päässä luurista.

      Ja yleisesti:
      Lankapuhelinliittymiä myyvät Elisa, Sonera, Dna ja alueelliset puhelinyhtiöt ja -osuuskunnat. Liittymiä ei mitenkään "mainosteta" yhtiöiden nettisivuilla, mutta tilauksen pystyy tekemään yleensä asiakaspalvelusta. Operaattoria ei voi yleensä valita, se määräytyy asuinpaikan mukaan (Turussa Soneran verkko - Sonera, Tampereella ja Helsingissä Elisa, Kouvolassa Kymen puhelin jne).

      Voip-liittymää en suosittele kenellekään. Liittymän asennuksessa voip-boksin asetukset joutuu määrittämään itse (onnistuu vain ammattilaiselta, tai tietokoneharrastajalta). Itsellä oli voip-liittymä lankaliittymän lisäksi. Tarkoitus oli vaihtaa lankaliittymä siihen, mutta lankaliittymä saikin jäädä, kun voip liittymä oli mykkä melkein joka toinen päivä.

      Asiasta kukkaruukkuun:
      Lankapuhelimessa hinnoitellaan yleensä erikseen paikallis-, kauko- ja matkapuhelut, mutta kännykästä on samanhintaista soittaa lankapuhelimeen kun toiseen kännykkään.

    • hakite

      Minäkin olen alkanut miettimään lankaliittymää. En säteilyn vuoksi vaan olen täysin kyllästynyt siihen kun asunnossani ei ole kunnon kenttää. (Lisäksi pitäisin kyllä kännykkäni) Soitin saunalahteen ja sieltä en apua saanut. Syyksi väittivät, että asun kivitalossa ja siksi pätkii. En edes asu missään "korvessa".

    • Are

      Mulla olis myytävänä Soneran lankaliittymä.

      • Annappas

        No äkkiä, äkkiä yhteystietosi sitten kun kauppaat!!!


    • -aake-

      Olen kyllästynyt parin vuoden välein rikkoontuviin kännyköihin. Eikä mun tartte olla 24/7 tavoitettavissa. Vanhaa kunnon lankaliittymää harkitsen itsekin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2830
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      104
      2065
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      993
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe