lähihoitajaopiskelu pelottaa

eiulosteita

Olen hakenut täydennyshaussa lähihoitajaksi, mutta alkanut nyt miettiä harjoitteluita. En siedä oksennusta enkä ulostetta. Pelkkä ajatuskin aikuisten ihmisten jätösten siivoamisesta saa minut voimaan pahoin. Onko lähihoitajakoulu täysin väärä minulle?
Olen kiinnostunut lapsista, erityisesti juuri erityislapsista. Olen ylioppilas ja tarkoitus olisi nyt opiskella lähihoitajaksi ja jatkaa siitä sosionomiksi.
Onko lähihoitajakoulussa pakko mennä harjoitteluun paikkaan, jossa voi tulla tilanne, että joudun esim. vaihtamaan aikuisten ihmiset vaippoja tms. Tämä asia vaivaa minua todella paljon, koska tiedän, etten voi tottua siihen, mutta minulla ei myöskään ole mahdollisuutta päästä suoraan opiskelemaan sosionomiksi, koska lukion päättötodistukseni on liian huono.

35

2849

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lh.

      Kuulostaa pahalta. valitettavasti opiskeluun sisältyy vanhuspuolen harjoittelut (vuodeosastot,vammaispuolet) jotka nimenomaan ovat ulosteen siivoamista

      • Kankkula

        Eivät ole nimenomaan vaan muun ohella. Itse olen työharjoittelussa eikä se eritteiden siivoaminen ole niin kamalaa kuin luulisi, eikä siihen kulu työajasta kuin max. 10 %. Muu on hapen antamista, syöttämistä, siirtelyä, pesua, veren sokerin/paineen mittaamista, raportin tekoa ja kaikenlaista huolehtimista. Ei ollenkaan paha. Itse asiassa paljon kivempaa kuin luulisi. Joskus saattaa kohdalle osua aika tunkkaista hajua mutta silloin hengitetään suun kautta.


    • Tuuli/-

      Tiedättekö saako täydennyshaussa vaan mennä pääsykokeisiin vai tuleeko sieltä kutsu?

      • ei voi mennä

        Sieltä tulee kutsu jos pisteesi riittävät siihen että valitsevat pääsykokeeseen. Oletko muuten saanut kutsua? Itse odottelen omaani ja mietin että tuleeko sitä ollenkaan


    • tuuli/_

      En ole, pakko sen on huomenna tulla jos ensi viikolla on jo kokeet.

    • ihan totta ja

      toivotaan parasta että kutsut saaapuisi :)

    • opeope

      Kyllä opiskeluun kuuluu jakso, jolloin avustetaan ja hoidetaan vanhuksia. Mutta vuosien kokemuksella voin sanoa, että vain muutaman opiskelu on tyssännyt aikuisten vaipanvaihtoon. Ja ehkä silloin on on ollut muutakin syytä keskeyttää.

      Aikuisena ihmisenä kyllä selviydyt asiasta. Älä tee tästä asiasta liian suurta kynnystä. Toivottavasti pääset pääsykokeisiin ja etenet opnnoissa. Sinulla on ihan hyvä suunnitelma.

      • lh

        pakko sanoa tähän että omien kokemusten mukaan todella monella on opiskelut tyssännyt HoHun:n työharjoitteluun.

        Ja aloittajalle: Se mikä ei tapa, se vahvistaa! Usko tai älä mutta erilaisiin eritteisiin kyllä tottuu! Tavoittele unelmiasi!


      • Tutteli puppeli
        lh kirjoitti:

        pakko sanoa tähän että omien kokemusten mukaan todella monella on opiskelut tyssännyt HoHun:n työharjoitteluun.

        Ja aloittajalle: Se mikä ei tapa, se vahvistaa! Usko tai älä mutta erilaisiin eritteisiin kyllä tottuu! Tavoittele unelmiasi!

        Just. Nuorisopuolella jopa liki kolmanneksella. Aikuispuolella harvemmalla. Fakta on, eka kerta paskan kanssa tekemisissä ja laatta lentää liki kaikilla, toka kerta ja ei ihan niin helposti, kolmas kerta ja siihen alkaa tottumaan. Viikon jälkeen ei ole enää oireita.


      • dsfdaa
        Tutteli puppeli kirjoitti:

        Just. Nuorisopuolella jopa liki kolmanneksella. Aikuispuolella harvemmalla. Fakta on, eka kerta paskan kanssa tekemisissä ja laatta lentää liki kaikilla, toka kerta ja ei ihan niin helposti, kolmas kerta ja siihen alkaa tottumaan. Viikon jälkeen ei ole enää oireita.

        Ei nyt sentään liioitella. Kolmannes nuorisopuolen opiskelijoista koko maassa ei keskeytä. Sen verran monta vuotta olen opiskelijoita ohjannut hohu jaksolla.


    • eiulosteita

      nyt kyllä harkitsen ihan tosissani, etten mene kouluun vaikka paikka tulisikin. oksennusrefleksini on TODELLA herkkä. ahdistaa ja pelottaa. täytyy varmaan alkaa harkita toista alaa, koska tuntuu, että haluamalleni alalle on niin vaikea päästä.

      • Tuuli/-

        Hyvä, kuulostaa hyvälle jos noin moni lopettaa jos en nyt pääse kokeisiin niin soittelen elokuusss koululle jos pääsisi sillon :D


      • Putkariksi

        Juu. Mee vaikka putkariksi. Siellä ei tartte olla paskan kanssa missään tekemisissä : )


      • 17+5
        Putkariksi kirjoitti:

        Juu. Mee vaikka putkariksi. Siellä ei tartte olla paskan kanssa missään tekemisissä : )

        Paska kulkee jätevesiputkissa, joten putkimies voi joutua paskaduuniin.


    • Kannattaisiko sinun katsoa pääseekö jonnekki päiväkotiin tai muualle lasten pariin oppisopimuksella? :)

      • öughöiptg

        Siellä ei olla paljoa eritteiden kanssa tekemisissä ; )


      • Viittä vaille valmis
        öughöiptg kirjoitti:

        Siellä ei olla paljoa eritteiden kanssa tekemisissä ; )

        Päiväkodissahan just ollaan eritteiden kanssa tekemisissä, jos menee alle 3-vuotiaiden ryhmään. Ja onhan vanhemmillakin lapsilla esim. räkää, sylkeä ja myös sitä oksennusta.

        Jos ei halua mitään eritejuttuja, niin kannattaisko harkita muuta alaa?


    • Mallioppilas.

      "Pelkkä ajatuskin aikuisten ihmisten jätösten siivoamisesta saa minut voimaan pahoin"
      Voit siis pahoin melkein aina. Ikävää... ;)

      "Olen kiinnostunut lapsista"
      O_o

      "Tämä asia vaivaa minua todella paljon, koska tiedän, etten voi tottua siihen, mutta minulla ei myöskään ole mahdollisuutta päästä suoraan opiskelemaan sosionomiksi, koska lukion päättötodistukseni on liian huono"
      Hienoa, että virkkeesi eivät koostu liian monesta lauseesta. ;)

    • luokanopettaja123

      mistähän helvetistä tänne aina sikiää näitä ääliöitä! En minä ainakaan kovin usein ajattele toisten jätösten siivoamista sinä ilmeisesti lähes aina. paljonkohan kirjoittajalla on ikää....


      aloittajalle: voithan mennä kouluun ja katsoa kuinka käy. ainahan sen voi lopettaa. suosittelisin sinua keksimään jonkun alan yliopistosta, nykyään sinne on paljon helpompi päästä kuin ammattikorkeaan. yliopistoon hakiessa aikaisempi koulumenestys ei paina niin paljoa! tsemppiä!

      • Mallioppilas.

        "paljonkohan kirjoittajalla on ikää...."
        Yritetään arvioida. ;)

        "Olen kiinnostunut lapsista"
        Tuon perusteella kirjoittaja on ainakin per... (öhöm)
        TARKOITAN SIIS TIETENKIN, ETTÄ HÄN ON PERHEELLINEN! ;)

        "En siedä oksennusta enkä ulostetta"
        Toisaalta tämän perusteella hän ei ole vielä täysin sopeutunut nykyiseen ammattiinsa. ;)

        Sanoisin siis, että kirjoittaja on noin 25-vuotias.

        "mistähän helvetistä tänne aina sikiää näitä ääliöitä!"
        Mistä sinä sitten oikein tulet? ;)
        Haluaisin nimittäin tietää vastauksen.


    • ikuinen lähihoitaja

      Itse juuri viime vuonna valmistun lähihoitajaksi ja omasta kokemuksestani voin sanoa että hohu jaksolla joka päivä jouduin vaihtamaan monta kertaa aikusten vaippoja. Meidänkin luokassa oli 3 ihmistä jotka lopetti siihen mutta ei stoppi tullut tuohon vaan siihen lääkejakoon stoppas. Tottahan se on että lähihoitajan koulutus ei ole mitään helppoa ja vastaan tulee tottakai sellaisia tilanteita joihin on vaan pakko osallistua ja tuossakin harjoittelussa ei voi kieltäytyä vaihtamasta niitä vaippoa. Jos kerta kirjoittaja on perheellinen niin ihmettelen että jos sinulle on lapsi/lapsia niin etkö ole itse joutunut vaihtamaan lapsen vaippaa ja siivoamaan oksennusta??????? Noh oli miten oli niin jos kerta oksennusrefleksisi on noin iso niin suosittelen harkitsemaan onko tämä sinun alasi. On monta alaa jossa ei tarvitse eritteitä siivota. Itse en kuitenkaan vaihtaisi alaa vaikka onkin henkisesti ja fyysisesti raskaampaa kuin joku muu ala. JOKU tyhmä viisastelija voi kommentoida tätä minunkin kirjoitusta mutta sinun itse kannattaa miettiä tarkasti ja voihan sitä aina kokeilla kun aina voi vaihtaa alaa :) Tsemppiä

    • sr

      Kyllä siihen vaipanvaihtoon tottuu, ja kuuluuhan siihen lähihoitajan työhön paljon muutakin kuin vaipanvaihtoa.

      Ehdottaisin, että jos nyt välttämättä haluat hakea lähihotaitajaksi niin valitset sitten työharjoittelupaikkasi niin, että niissä ei ole paljon vaipanvaihtoa ynnä muuta mitä et kestä. Ota siis selvää etukäteen, missä on sellaisia asukkaita jotka ovat hyvin omatoimisia ja hae sinne harjoitteluun.

      Vähän kyllä mietin, että tämä ei taida olla sinun alasi, lähdet väärällä asenteella liikkeelle. Mutta jos pysyt tiukasti lastenhoidon puolella, niin mikäs siinnä. HOHUn jaksolla luultavasti joudut menemään paikkaan, jossa joudut tekemään jotain "epämiellyttävää" sinulle, mutta KUTUn jaksolla voit mennä vaikka kehitysvammaisten lasten kanssa työskentelemään, jos onnistuu.

      (ja nyt todellakin toivon, että vaikka aikuisten jätöksien siivoaminen on sinulle vastenmielistä, niin lapset ovat ok - jos ei, niin luovu suosiolla tästä alasta.)

      • Pupuliinakainen

        Ja kukas niin väittää että kehareiden kanssa työskennellessä ei joudu siivoamaan ulosteita. Heikossa ovat tietosi.


      • sr
        Pupuliinakainen kirjoitti:

        Ja kukas niin väittää että kehareiden kanssa työskennellessä ei joudu siivoamaan ulosteita. Heikossa ovat tietosi.

        Totta kai joutuu, en sitä väittänytkään. Käsitin niin että aloittaja ei tykkää vaihdella vaippoja ja siivoilla jätöksiä aikuisilta asukkailta, mutta että lapset ovat ok - jolloin kehitysvammaisten lasten kanssa touhuaminen varmaan kävis.

        Ja eihän kaikki vanhukset ja keharit, joka asuu palvelukodeissa yms. niin käytä vaippoja - riippuu aina kuinka omatoiminen asukas on ja kuinka hyvä toimintakyky hänellä on, monet selviää vessareissuista ihan itse.


    • Hemppuliisa

      Kuule niiden erityislasten kanssa jo työskennelleenä voin kertoa, että eipä ne sosionomitkaan välty kuolalta, oksennukselta, pissalta saati kakalta. Riippuu tietysti siitä, missä on töissä, mutta ihan suoraansanottuna sinuna lähtisin opiskelemaan jotain kokonaan muuta kuin mitään hoitoalaan liittyvää.

    • neuvonantaja

      Suosittelen sulle pientä harjoittelupätkää jossain hoitolaitoksessa, että pääset tutustumaan alaan. Pahoin pelkään ettet ehkä ole alallle soveltuva, sillä lähihoitajat nimenomaan tekee ne paskatyöt! Ja kyllä ne lapsetkin kakkii ja oksentaa, hyvinkin usein! Eritteitä tulee isoilta ja pieniltä. Saattaa tietysti olla että olet epävarma ja pelkäät omaa sietokykyäsi? juuri siksi olisi erittäin hyvä päästä käytännössä tutustumaan alaan. On nimittäin kurjaa sekin, että pääset oppilaitokseen, mutta harjoittelussa koko homma tyssää. Se on väärin niitä kohtaan jotka on jäänet opiskelupaikkaa vaille, ja olisivat kuitenkin alalle erittäin soveltuvia. Sekin on mahdollista! aloituspaikkoja on aika rajalllinen määrä.

      • Bulleriina

        Se on kieltämättä takapuolesta että joku aloittaa opiskelun ja keskeyttää sen "navettajaksolla" tai yleensäkin epäpätevästä syystä. Siinä on saattanut mennä opiskelupaikka joltain soveliaammalta (alaa opiskelemaan pääsee vain n. 10 % hakijoista). Ihmettelen sitä, eikö valintavaiheessa tehdä selväksi sitä, mitä työ pitää sisällään (kyvyttömät psykologit kenties)? Vai onko aloittelevalla opiskelijalla joku ruusunpunainen kuvitelma siitä kuinka työn kuvaan kuuluu vain potilaan hikisen otsan kuivaaminen ja kenties työn kautta lääkärin puolisoksi pääseminen ?


    • EritäTAIKuole

      Nimenomaan siellä haetaan ihan eri tyyppisiä tekijöitä kuin todellisuudessa tarvitaan. Jotain luovia ja sosiaalisia pellejä. Sitten ihmetellään kun se työ ei olekaan jotain kivoja piirileikkejä muumien kanssa(muumeilla ei ole persereikää).
      Aina yhtä huvittavaa ja surullista nähdä kun nuoret tytöt tulevat intoa puhkuen ekaan harjoitteluun. Jo aamurapsalla ollaan niin eteviä ja puhutaan kaikista hienoista ativiteeteistä, joita ruvetaan tekemään. Sitten karu totuus iskee päin naamaa ja sen bingon sijasta ruvetaankin lapioimaan aamupaskaa ja pesemään paikkoja. Yleensä lähtevät ennen puolta päivää itkien kotiin. Harmillista, että valintakokeissa ei asioiden oikeaa laitaa tuoda esille.

      • Liinukka

        Hohu takana ja kyllähän sitä välillä sai kuunnella dementikkojen suoranaista vittuilua ja lyödäkin yrittivät. Jäi tosin yrittämiseen. Ulosteen siivoaminen oli päivittäistä mutta siihen osallistuivat myös sh:t. Mutta kuitenkin........... suurin osa hoidokeista oli ihan ok porukkaa, ja vaippa tapauksia se vähemmistö. Ei paha homma. Ja töitäkin jo tarjottiin.


    • ....

      Lähihoitajan työ on just sitä perushuttua riippumatta siitä oletko lasten tai vanhusten kanssa tekemisissä. Eniten opiskelussa ärsyttää ne kirjalliset tehtävät, joista saisi kirjan tehtyä. Saa selittää itsestään selviä asioita pieneksi paloiteltuna aivan kuin perushoito olisi jotain avaruustiedettä!

    • B013794846A

      Vanhuksen vaipan vaihto on simppeliä henkisesti, koska vanhukset ovat yleensä melko lepposia. kakka kyllä haisee..kyllä.J.oskus Vanhus kyllä työntää omaa kättään alapäähänsä, ku on pihalla maailman menosta.

    • tyttönenn

      Itse aloitan toisen vuoden lähihoitajaopiskelussa ja hohu alkaa syksyllä. Minulla on jo jonkin verran kokemusta vanhuksista, olen ollut kesätöissä mukana vuodepesuissa ja vaipanvaihdossa, eikä se silloin kovin kamalalta tuntunut. Ja itse olen kanssa todella hajuherkkä, että yökkään jo pienestäkin pahasta hajusta... saa nähä kuinka käy ensi talvella kun on harjoittelu. Kunhan vaan ensin saisi lääkelaskut läpi, ne minua pelottaa eniten tässä alassa...

    • ent. opiskelija

      Hei

      Hae Rovaniemelle. Siellä ei tänäkään vuonna täyttynyt opiskelijapaikat. Täydennyshaussa on hyvät mahdollisuudet täydennyshakuun pystyvät osallistumaan myös ne jotka eivät ole yhteishaussa hakukelpoisia esim. ne joilla on jo ammatillinen koulutus pystyvät hakemaan

      Mutta jos kakkahommat etoo niin ei kannata. Vuodeosastojen työpäivät koostuvat hyvin pitkälti ihmisten pesemisestä, syöttämisestä ja muusta avustamisesta. Erikoissairaanhoidon puolella vaaditaan oikeastaan sairaanhoitajan koulutus, jotta töihin pääsisi. Olet käynyt lukion, joten suosittelen hakemaan ammattikorkeakouluun.
      Opiskelu lähihoitajaksi on tosin erittäin helppoa. Ala-asteen matikka ja biologia riittää. Sairaanhoitajaksi yläasteen.

    • lähäri2016

      Hei te lähärit, mitä näistä kirjoista ei enää tartte ku oon kakkosella ja suuntaudun tod. näk. sairaanhoito ja huolenpito
      Varhaiskasvatusta ammattitaidolla
      Kansamme taudit
      Turvaverkko vai trampoliini
      Päästä varpaisiin: Ihmisen anatomia ja fysiologia

    • Etää kaikista ovista

      Opi etänä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1776
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      15
      1480
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1163
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1151
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1116
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1111
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1084
    Aihe