Rotikkani (7,5kk) on arkajalka kohdatessaan toisia koiria.

ValiPpP

Hei vaan!

Meidän narttu-pentu on hieno neiti, oppinut perusasiat hienosti ja nopeasti. Omaa myös hyvät hermot, eli jaksaa opetella. Hän on erittäin sosiaalinen koira mitä tulee toisiin ihmisiin. Ovikellon pirahdus on maailman iloisin asia! :) Kadulla silittelijöitä riittää, ja kertaakaan ei ole pelännyt ihmistä vaan pusuja jakelee.

Vaan sitten kun kohtaamme toisen koiran, häntä kyllä heiluu mutta arasti ja koipien välissä, korvat menee luimuun ja arkajalkaisuus tulee pintaan. Monesti samankokoisia, tai isompia, jopa pienempiäkin koiria pelkää. Utelias on tutustumaan, mutta pelottaa..

Koirapuistossa tykkää leikkiä muiden koirien kanssa, vaan sama homma kun astutaan portista sisään: Häntä koipien välissä alistuneena antaa muiden haistella ja pikkuhiljaa uskaltautuu muiden kanssa juoksemaan. Painimaan ryhtyy mutta AINA "häviää" eli alistuu toiselle koiralle, näyttää mahan. En tiedä onko tämä hyväksi jos aina on hierarkkiassa matalemmalla kuin muut?
Koiran kanssa kun kotona leikitään esim. vetopeliä, niin kyllä pentu silloin murisee ja ärisee niin kuin kuuluukin, mutta koirapuistossa ei ole koskaan ärissyt painin tiimellyksessä toisille koirille, tai muutenkaan. Onko normaalia?

Onko tämä ikä-asia? Tuleeko koiraan varmuutta muiden koirien tapaamisen suhteen myöhemmin, kenties vuoden iässä?

Kyllä koira on silti tarkkaavainen, kovasti katselee ympärilleen ja muuten rohkea, kerran jopa haukahteli puliukolle kun lähestyi meitä.

Kiitos vastaajille!

5

151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rusettirinta

      Sulla on tosi fiksu pentu. Tietää mitä täytyy varoa ja osoittaa sen selkeästi toisille koirille, että minä olen kiltti. Niitä kun on sellaisiakin, jotka osoittavat pelkonsa hyökäten, purren. Herää vähän kysymys, onko pentu kokenut kasvattajalla emonsa tai toisen koiran hyökkäyksen, josta pelästynyt. Tuo noin voimakas alistuminen osoittaa vähän sitä.

      Pennun kehitykseen kuuluu varovoisuus juuri tuossa pentuvaiheessa ja kokemuksen myötä häviää noin 18kk:n ikään. Sen jälkeen pentu kokee olevansa jo tasavertainen muihin aikuisiin koiriin nähden. Tässä pentuvaiheessa onkin tärkeää huolehtia tarkkaan, että pentu saa ainoastaan myönteisiä kokemuksia toisista koirista. Saattaa myös olla, että pentu on sen tyyppinen, ettei oikein haluakaan koirakavereita, vaan yrittää hyväksyä, kun on pakkotilanne. Sen huomaa, jos pentu menee kohti laumaa ottamaan kontaktia tai juoksee poispäin, ikään kuin takaa-ajettuna. Koirapuistoilu ei ole mikään välttämättömyys tuon tyyppiselle koiralle. Parempi vaihtoehto on katukävely ja totutus samalla ohittamaan, sekä kokemaan katuvilinää.

      Olen varma, että saatte kivan koiran tuon tyyppisestä pennusta, kunhan aikuistuu. Onnea teille!

    • Demi

      Meillä 8kk ikänen narttu ja käytös tismalleen samaa:)

    • voi elämän kevät

      Hmmm.,eipä kuulosta kovin luonteenomaiselta käytökseltä , oma , nyt kohta 2 vuotias narttu rottweilerini , ei ole kertaakaan laittanut häntäänsä koipien väliin, alistunut toisille koirille .
      samaa mieltä , epäilen koirasi kokeneen jonkun ikävän kokemuksen.

      Itse puistoilin koirani kanssa 1 vuotiaaksi asti ja silloinkin vain tuttujen ja turvallisten koirien läsnäollessa , läksin pois kun alkoi olemaan liikaa hulabaloota.
      samoin katsoin tarkasti ettei koirani joutunut minkäänlaisiin tappeluihin.



      Nuorempana oli "mörkökausi" , vuhvutteli roskalaatikoille , suhtautui epäluuloisesti pensaisiin :)

    • Demi

      Meillä on tuttujen koirakaverien(urosten ja narttujen, rottweilerien ja muiden) kanssa jopa dominoiva, mutta tosiaan esim puistossa aluksi on häntä koipien välissä kunnes vapautuu. Puistossa ei olla nyt hirveästi käyty, koska ekojen juoksujen jälkeen ei ole oikein tykännyt vieraista uroksista, jotka nuuhkii takapuolta, stressaantuu niistä, tutuille pojille näyttää kyllä kaapin paikan:) Muutoin kaikinpuolin kiva ja helposti koulutettava rottweiler, tokossa oli jo pikkuisena maltillinen ja piti katsekontaktia kun muut pennut vaan häsläsi, myöskin toisten koirien ohitukset ovat aina sujuneet erinomaisesti, koska hakee katsekontaktia/palkkaa eli jotain hyötyäkin tästä arkuudesta. Meillä arkuus johtunee siitä että kun tuli meille 4kk iässä niin oli sitä ennen elänyt lähes pelkästään piharakennuksessa, mutta paljon on rohkistunut. ihanneluonteinen ei toki ole, mutta oikeissa käsissä erinomainen koira:)

    • mie-78

      kuulostaa ihanalle, herkälle, kiltille koiralle :) kyllä se siitä reipastuu kun tulee ikää ja itsevarmuutta lisää. parempi mielestäni tuollainen käytös kuin uhoava tms. ;) meillä on kohta 2v uros ja samanlainen ihana mammanpoika sekin on aina ollut. iän myötä itsevarmuus on kasvanut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      3744
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2274
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe