Tukiperhe vauvalle

hmmh

Olen 2,5 kuisen vauvan äiti ja yksinhuoltaja Tampereelta. Minulla ei ole minkäänlaista tukiverkostoa ja lapsen isän kanssa sukset ristissä hoitojärjestelyjen kanssa, koska hän on kolmivuorotyössä eikä pahemmin viitsi panostaa lapseen. Olen siis aikalailla yksin tässä tilanteessa lapsen kanssa, mitään sukulaisia ei ole lähimainkaan ja äitini sanoutui irti lapsen hoidosta. Onko siis tukiperheet 1 vkl/kk vain isommille lapsille vai onko vauvoille jokin tukimuoto? Vauva on rauhallinen ja täysin terve, korvikkeella koska rintamaidon tulo on aikalailla lakannut herutusyrityksistä huolimatta.

8

1938

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Support sister

      Hei!
      Tilanteesi on varmasti raskas juuri nyt, mutta koita löytää joku muu ratkaisu taakkaasi helpottamaan. Noin pieni vauva ei mielestäni voi olla kokonaista viikonloppua hoidossa, hänellä ei pysy muistikuva äidistä niin kauaa.
      Oletko yrittänyt saada apua kotikuntasi sosiaalitoimesta? He tekevät perhetyötä kotiin, jolloin lapsen ei tarvitse lähteä kotoaan mihinkään ja äiti saa hengähtää. Tämä vaan tuli yhtenä vaihtoehtona mieleen.
      Voimia sinulle ja pienelle vauallesi!

      • kuntakohtaistako?

        Ai. Minä tiedän korkeintaan samanikäisen, joka laitettiin tukivauvaksi sellaiseen perheeseen, jossa oli jo 2 noin 1½ - 2 vuotiasta, yksi 5 vuotias, yksi 7 vuotias ja lukuisia isompia. Sitten sijaisäiti (ko iältä mainittujen lasten kanssa) päätti mennä kyläilemaan suureen naapurisijaisperheeseen, jossa kaksi noin 8 vuotiasta sijoitettua tyttöä saivat omien sanojensa mukaan hoitaa ko. perheen vauvoja. Olivat mm. saaneet pukea aivan pientä vauvaa.

        Millaisiahan muistoja tälle vauvalle jäi? Onneksi ko. lapsi on nyt hyvässä sijaisperheessä.


    • Mom

      Alle vuodenikäisten lasten perheille ei pääsääntöisesti anneta tukiperhettä, vaan apu on esim. kotipalvelun, tukihenkilön yms. muodossa. Neuvolassa osaavat toivottavasti neuvoa! Tampereen seudusta en osaa sanoa miten siellä tukipalvelut toimivat, mutta olettaisin että jotenkin, kun on kyse suuresta kaupungista.

      Ja sinulle "kuntakohtaistako?": Esimerkkitapauksessasi on varmaan kyse sijaisperheestä, perhekodista tai vastaavasta, ei tukiperheestä joka on aivan eri asia. Lapsi sijoitetaan sijaisperheeseen silloin kun oma vanhempi ei kykene hänestä huolehtimaan. Tukiperheellä (tai perhetyöntekijän, tukihenkilön yms avulla) taas ennaltaehkäistään normaalin, lapsestaan huolehtimaan kykenevän vanhemman väsymystä tilanteissa, joissa tukiverkostoa sukulaisista tai ystävistä ei ole.

    • muuttuvat päivät

      Kyseessä suuren suuri sijaisperhe, jolle annettiin aiemmin hyvin paljon lapsia joka sijoitustarkoitukseen (tuki- kriisi-sijoitus yms.) ja joka ikäisiä: oli vissiin niin HIRMUISEN hyvä paikka. Ei enää kuulemma anneta, onneksi.

    • ole TRE:n äiti tarkk

      Neuvon kuitenkin Tampereen äitiä olemaan varuillaan, mihin lapsensa antaa. kaikki sossut ja kunnat kun eivät niin välitä, mihin niitä viskotaan...

    • lastenhoito apua

      oisin valmis auttammaan mut en anna tietojani näille sivuille.miten voisimme olla muulla tapaa yhteydessä? olen ammatiltani perhepäivähoitaja.

      • hmmh

        Hei sinä perhepäivähoitaja, minulle voi kirjoittaa osoitteeseen ind1a at suomi24.fi. ap


      • hmmh
        hmmh kirjoitti:

        Hei sinä perhepäivähoitaja, minulle voi kirjoittaa osoitteeseen ind1a at suomi24.fi. ap

        Tai siis nyt vasta sain toimintaan tuon osoitteen, mutta juu olisi kiva keskustella jos olisi tarjolla vähäistäkin apua. ap


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8534
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2585
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2313
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1966
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1704
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1519
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1472
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe