Kemia/Fysiikan opiskelu

Hjälp

Välivuosi edessä taas. Nyt haaveena olisi lukea ainakin lukion kemia ja kirjoittaa se keväällä sekä lisäksi pari biologian kurssia. Fysiikkakin kyllä kiinnostaisi. Tarkoituksenani olisi siis täydentää ylioppilastodistustani ja parantaa mahdollisuuksia päästä sinne mihin todella haluaisin.
Ongelma vain on, miten ja missä tämän toteuttaisin. Lähikaupungeissa kun ei aikuislukioissa ole kuin peruskurssit lukion suorittamiseen. Onnistuvatko nuo sitten jotenkin etäopiskeluna?
Toiveena olisi myös, että voisin käydä mahdollisesti myös töissä (jos saisi töitä).

Toinen vaihtoehto olisi lähteä ammattikouluun ja käydä siellä isommassa kaupungissa iltalukiossa opiskelemassa kemiaa. (paikka ammattikoulussa, josta saisi kiinnostavan "kakkosammatin"). Pelkään vain miten kahden koulun opiskelu ja niiden välillä liikkuminen onnistuisi. Ja asunnonhakukin tökkii..
Help.. Neuvoja, mielipiteitä ja kokemuksia kaipaan!

6

451

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lemons

      Riippuu varmaan aika paljon siitä,mille alalle olet hakeutumassa ja kuinka paljon panostusta ko.alan pääsykokeisiin valmistautuminen vaatii.Täysin eri alalle suuntaaminen välivuodeksi ei mielestäni kannata,ellei opiskelusta ole hyötyä esim.ykkösalansa valintakoemateriaalin handlaamisessa tai haastatteluosiossa.Etälukio voisi olla jotain.En ole takuuvarma,mutta mielestäni aikuislukiossa opiskeleva saa opintotukea ja muita opiskelijaetuuksia,jos kursseja kertyy tarpeeksi.Opiskelija-asuntokin voisi löytyä tätä kautta.

    • Hordak

      Aikuislukiossa opiskeleva ei ole oikeutettu opintotukeen, tämä selviää helposti myös Kelan sivuilta. Ei, vaikka opintoja kertyisi kuinka. Valitettavasti.

    • Hjälp

      Toiveenani olisi suunnata farmasiaan tulevaisuudessa, siksi kävisin myös aikuislukiossa kemiaa.. Olen kyllä tietoinen, ettei sinne saa minkäänlaista tukea. Käyn sen joko etänä tai jos mahdollista niin suuremmassa kaupungissa ihan "normaalisti opetuksessa".
      Välivuoden ammattiopinsto mahdollisuus olisi kokeilla kampaajan hommia, joka kyllä myös kiinnostaa ja on hyödyllistä. Eli ei kyllä liity farmasiaan..
      Farmasiaan olisi kyllä tarkoitus todella yrittää seuraavalla kerralla.

    • Lemons

      Kokeile ihmeessä kampaajan hommia, jos kiinnostaa:) Vuodessa olet jo kampaajan uralla pitkällä, jolloin sinulla on varasuunnitelma tarvittaessa. Pidä siinä sivussa kemian laskurutiinia yllä ja suorita vaikka Jyväskylän avoimessa yliopistossa (paikkakunnasta riippumatonta opiskelua) lääketieteelliseen valmentavat opinnot. Ks. www.avoinyliopisto.fi
      Koostuvat biologian ja kemian perusasioista, jotka molemmat auttavat farmasian pääsykoemateriaalin kahlaamisessa. Ihmisanatomian ja -fysiologian hallitseminen on farmasin pääsykokeessa keskiössä, joten turhaan pänttäät lukion kirjoista ekologiaa yms., ellet sitten suunnittele yo-arvosanojen korottamista.

      Kannattaa myös farmasin hakuoppaasta tarkistaa, mistä aineista saa lähtöpisteitä. Lähtöpisteillä pääsee jo pitkälle, joten yo-arvosanojen korottaminen ei välttämättä ole yhtään huono idea. Lisäksi yo-kokeesta saa rutkasti koerutiinia varsinaiseen valintakokeeseen:)

    • SariaMaria

      Voit lukea haluamasi yo-kurssit itsenäisesti ja sitten vain ilmoittautua aikuislukioon kirjoituksiin (tässä tapauksessa kannattaa olla heti elokuussa oppilaitokseen yhteydessä, koska vaativat usein koulun oppilaaksi ilmoittautumisen). Jos oot jo ylioppilas, sun ei tarvitse suorittaa ko. aineista pakollisia kursseja, vaan voit mennä suoraan kirjoituksiin. Suoritin kemman ja bilsan tällä tavalla keväällä Eiran aikuislukiossa. Lukuvuosimaksu tais olla jotain 80 euroa ja kahden yo-kokeen hinta jäi muistaakseni reilusti alle 100 euron. Suosittelen:)

    • Hjälp

      Kiitoksia vastauksista ja mielipiteistä!
      Kemiaa en lukiossa ole suorittanut kuin sen yhden pakollisen. Tampereella olisi mahdollisuus käydä tosiaan aikuislukiossa iltaisin opiskelemassa ja tarkoituksena siis keväällä tosiaan kirjoittaa se. Jos en Treelle lähde, on tiedossa tuo itseopiskelu, mikä kyllä vähän jännittää, saako asiat opeteltua tarpeeksi hyvin.

      Lähtöpisteisiin tarvitsee äidinkielen, reaalin, matematiikan ja toinen kotimainen kieli tai vieras. Valintakoe taas perustuu fysiologiaan (pääsykoekirja) ja kemiaan..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4091
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3428
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2979
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2911
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2244
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2181
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1945
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1940
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1889
    Aihe